Начало Блог И сред африканците има радикални ислямисти

И сред африканците има радикални ислямисти

В Африка също има гнезда на радикален ислям. Спомнете си нападението на мола в Кения, извършен от такива екстремисти. За мен е непонятно как такива лица се допускат толкова лесно в държавата ни. Крайно време е нелегалните имигранти да бъдат събрани от улицата и депортирани.

За това предупреди и призова юридическият съветник на ВМРО Карлос Контрера пред НБТ. Той отбеляза, че да се влезе нелегално през границата ни е престъпление и в този смисъл всички така преминали у нас имигранти са престъпници и трябва да бъдат подведени под отговорност.

ВМРО от година предупреждава, че струпването на нелегални имигранти в центъра на София ще доведе до ескалация на битовата престъпност. А това ще прерасне в по-сериозни престъпления. Въпрос на време бе да се случи това, което сполетя нашата приятелка Вики. Аз предвиждах проблемите да започнат в „Овча купел“ или „Военна рампа“, но това се случи на метри от вратата на Орешарски, коментира Контрера.

Според него сирийските граждани, които пристигат у нас не създават никакви проблеми. Войната там е от над 2 и половина години, но сирийците не са оказвали доскоро натиск на границата ни.

Юридическият съветник на ВМРО смята, че тъй като в Турция има струпване на бежанци от Сирия, Южната ни съседка се опитва да изтласка другите имигранти към България и Гърция. Но Гърция затвори границата си, увеличи пограничната охрана и трафикът се пренасочи към нас, обясни Контрера.

Той изтъкна, че имигрантите от Алжир, Мароко, Мали и други страни нямат документи, а само бял лист с име, което те твърдят. На възраст са, на която те казват, а произходът им трудно може да бъде установен.

ВМРО предлага две бързи мерки за справяне с кризата. Първата е затваряне на зелената граница с Турция, а втората – свикване на посланиците на Алжир, Мароко и останалите, за да се изясни общественият статус на тези групи от лица, обясни Контрера, който е и зам.-председател на Националната контролна комисия на ВМРО.

Юридическият съветник на партията обърна внимание и на въпроса със сигнала на Български хелзинкски комитет до прокуратурата. Припомняме, че организацията обвини заместник-председателя на ВМРО – Ангел Джамбазки, в насаждане на ксенофобия и омраза и призив към насилие.

Не можем да носим отговорност за 2 милиона жители на столицата. Не сме призовавали към насилие. Ние бяхме длъжни да предупредим МВР, но да предупредиш не е равносилно на това да призовеш, завърши Контрера.

Последни Новини

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Честит „Букър“ на Георги Господинов – историческа победа за българската писменост в навечерието на 24 май Днес е двоен...

Коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ е тежко предателство към българските граждани

Бъдещото управление е неморално и безпринципно, целта е да се усвоят милиони от еврофондовете, отбелязаха съпредседателите на ВМРО Тримата...

Коментари