Начало По места ВМРО подготвя сигнал до ДАНС за плъзнали сектанти из Варна

ВМРО подготвя сигнал до ДАНС за плъзнали сектанти из Варна

„Свидетели на Йехова“ и мормони са се активизирали, атакуват самотни хора, предупреди областният координатор на ВМРО за Варна Живко Костадинов. В тази връзка ВМРО подготвя сигнал до местната полиция и ДАНС. Ако имате наблюдения къде се събират емисарите, потърсете ВМРО, или се обадете на органите на реда,препоръчват патриотите от Варна.

Представители на религиозни учения обикалят морската столица и тропат по домовете на хората, за да разпространяват сектантска литература, алармира Живко Костадинов.

Ако ви заговорят емисари, не спирайте, не им отговаряйте и ги избягвайте по всякакъв начин. Не си позволявайте да ги нападате физически, тъй като разполагат с много добри адвокати, съветва Костадинов.

Обикновено при затопляне на времето така наречените „емисари на вярата“ тръгват по улиците на града. Във Варна най-често гражданите могат да попаднат на две религиозни организации – едната е Мормонската, а другата е „Свидетели на Йехова“, обясни той.

Организаторът на ВМРО определи „Свидетели на Йехова“ като една опасна, предимно икономическа организация, която насочва своите проповедници основно към измами и облагодетелстване чрез имотни облаги.

Те са добри психолози и разчитат на по-наивни, или самотни хора, които им се доверяват и им дават лични данни. Чрез Публичния регистър съумяват да извадят имотното състояние на човека, обгрижват го и постепенно го обсебват, отдалечават го от роднините му.

След като това е станало адвокати на сектата отиват при човека, носят му акт за дарение и го принуждават да си припише имота на организацията, за да му се осигури място в „божиите двери“, разказа Костадинов. Сектантите се насочват и към младежи, които са от проблемни семейства и са податливи на влияния.

Характерно за „Свидетели на Йехова“ е отричането на държавността. Те забраняват на членовете си да гласуват, както и да служат. Кръвопреливането също не е разрешено. Специфично за сектантите е и сключването на брак помежду им.

Емисарите се обучават един друг, имат центрове и молитвени домове, където се събират. През последните три години дейността им във Варна не е явна, посочи местният лидер на ВМРО.

„Свидетелите“ се  опитаха да построят своя църква в кв. „Възраждане“ и да вземат имот в „Победа“, но без успех.

Последни Новини

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Коментари