Начало Новини Вярваме в съвестта на Пазарджишкия съд, обявиха от ВМРО

Вярваме в съвестта на Пазарджишкия съд, обявиха от ВМРО

Представители на ВМРО отново са пред сградата на съда в Пазарджик в очакване на решението по делото за проповядване на радикална антидемократична идеология.

ВМРО разпространи и призив за съвест и отговорност към съдиите при вземане на решението. Представителите на партията за пореден път засвидетелстват подкрепа към съда. 

Съдът трябва да осъди не само опасния фундаментализъм, но и гаврата със страховете и болките на обикновените хора, попаднали в плен на илюзорните учения на въпросните имами, пише в декларацията.

Пълния текст на декларацията може да прочетете тук:

ДЕКЛАРАЦИЯ

на

ВМРО – Българско национално движение

Българското общество очаква присъдите срещу подсъдимите за антидемократична пропаганда имами. В съдебната зала те говориха политически, позоваха се на вярата си и привидяха в нея причина за съдебното преследване срещу себе си. Опитаха се цинично да се представят като обвинители, а не като обвиняеми.

Затова е време да напомним: става дума за обикновено користолюбие на няколко души, а не за пламенна вяра. Ислямистките секти не са плъзнали в България, защото циганската махала в Пазарджик е получила свише откровение за правотата на Мохамед, а защото шепа хитреци са се възползвали от това, че няма работа, образование, надежда.

Затова българският съд трябва да осъди не само опасния фундаментализъм, но и гаврата със страховете и болките на обикновените хора, попаднали в плен на илюзорните учения на въпросните имами. Така съдът всъщност ще защити искрената и истинска вяра на нашите братя мюсюлмани, с които живеем заедно векове наред.

Но българският съд е призван да направи и още нещо: да покаже ясно, че у нас няма да търпим ескалацията на натрапени идеи, ценности и откровена пропаганда. Да припомняме ли за закритата за българските медии вечеря, където бяха поканени същите брадати лица? А за словото на турския президент Гюл с натъртването на „майчиния език”? А за провокативното поведение на турския консул в Пловдив, който наскоро си позволи да диктува на общинските съветници? А за изказването на външния министър Давутоглу преди седмици, че България трябва да прави още за турците? А за претенциите на Главното мюфтийство към паметници на културата? 

Проявите на подсъдимите имами са точно в този ред от примери. Той трябва да бъде прекъснат и трябва да бъде даден ясен знак, че няма да допуснем да бъде продължен. И ние от ВМРО сме уверени, че българският съд ще стори именно това.  

Пред съда сега са изправени няколко екстравагантни имами. Но пред съда е изправено и самото ни правосъдие – пред съда на обществената съвест, държавността и националната памет.

Този съд е по-страшен и ние сме убедени, че българските съдии ще издържат на това изпитание. Ще произнесат онази присъда, която отчита очевидното: в България са проникнали антидържавни, антидемократични, антибългарски идеи.

Те се чувстват удобно в разградения ни двор и дават илюзорни надежди на маргинализирани обществени групи. Групи, които утре няма да живеят паралелно с нас, а ще бъдат срещу нас.

Затова ВМРО още веднъж призовава за съвест и отговорност и вярва в българския съд!

Повече по темата можете да прочетете тук

Последни Новини

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският...

Искрен Веселинов: Пенсионната система в България е абсурдна и има нужда от промяна

Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов изрази позиция във Фейсбук страницата си относно нуждата от промяна на пенсионната система в частта намаляване изискуемия...

Антов: Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх

Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх. Пълен цирк се разиграва и това...

Патриотите в СОС: Настояваме за извънредна сесия за сигурността

Причините – кибертероризмът със заплахи за бомбени атентати, нелегалните мигранти и битовата престъпност В столицата на България – София,...

130 години от кончината на Баба Тонка Обретенова

На днешния 27 март отбелязваме 130 години, откакто легендарната българка Баба Тонка Обретенова прекрачва в безсмъртието. Членове и общински съветници от ВМРО...

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

Коментари