Начало Новини Вярваме в съвестта на Пазарджишкия съд, обявиха от ВМРО

Вярваме в съвестта на Пазарджишкия съд, обявиха от ВМРО

Представители на ВМРО отново са пред сградата на съда в Пазарджик в очакване на решението по делото за проповядване на радикална антидемократична идеология.

ВМРО разпространи и призив за съвест и отговорност към съдиите при вземане на решението. Представителите на партията за пореден път засвидетелстват подкрепа към съда. 

Съдът трябва да осъди не само опасния фундаментализъм, но и гаврата със страховете и болките на обикновените хора, попаднали в плен на илюзорните учения на въпросните имами, пише в декларацията.

Пълния текст на декларацията може да прочетете тук:

ДЕКЛАРАЦИЯ

на

ВМРО – Българско национално движение

Българското общество очаква присъдите срещу подсъдимите за антидемократична пропаганда имами. В съдебната зала те говориха политически, позоваха се на вярата си и привидяха в нея причина за съдебното преследване срещу себе си. Опитаха се цинично да се представят като обвинители, а не като обвиняеми.

Затова е време да напомним: става дума за обикновено користолюбие на няколко души, а не за пламенна вяра. Ислямистките секти не са плъзнали в България, защото циганската махала в Пазарджик е получила свише откровение за правотата на Мохамед, а защото шепа хитреци са се възползвали от това, че няма работа, образование, надежда.

Затова българският съд трябва да осъди не само опасния фундаментализъм, но и гаврата със страховете и болките на обикновените хора, попаднали в плен на илюзорните учения на въпросните имами. Така съдът всъщност ще защити искрената и истинска вяра на нашите братя мюсюлмани, с които живеем заедно векове наред.

Но българският съд е призван да направи и още нещо: да покаже ясно, че у нас няма да търпим ескалацията на натрапени идеи, ценности и откровена пропаганда. Да припомняме ли за закритата за българските медии вечеря, където бяха поканени същите брадати лица? А за словото на турския президент Гюл с натъртването на „майчиния език”? А за провокативното поведение на турския консул в Пловдив, който наскоро си позволи да диктува на общинските съветници? А за изказването на външния министър Давутоглу преди седмици, че България трябва да прави още за турците? А за претенциите на Главното мюфтийство към паметници на културата? 

Проявите на подсъдимите имами са точно в този ред от примери. Той трябва да бъде прекъснат и трябва да бъде даден ясен знак, че няма да допуснем да бъде продължен. И ние от ВМРО сме уверени, че българският съд ще стори именно това.  

Пред съда сега са изправени няколко екстравагантни имами. Но пред съда е изправено и самото ни правосъдие – пред съда на обществената съвест, държавността и националната памет.

Този съд е по-страшен и ние сме убедени, че българските съдии ще издържат на това изпитание. Ще произнесат онази присъда, която отчита очевидното: в България са проникнали антидържавни, антидемократични, антибългарски идеи.

Те се чувстват удобно в разградения ни двор и дават илюзорни надежди на маргинализирани обществени групи. Групи, които утре няма да живеят паралелно с нас, а ще бъдат срещу нас.

Затова ВМРО още веднъж призовава за съвест и отговорност и вярва в българския съд!

Повече по темата можете да прочетете тук

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Контрера: МОН пак спи! Кой допусна поредната провокация в уроци за деца от 3-и и 4-и клас?

В училище, в онлайн часовете по компютърно моделиране питат кой пол е потребителят на платформата, т.е. ученикът – мъж, жена, небинарен, друг...

Патриотите настояват за приоритетно държавно финансиране на българското филмопроизводство

За отпускането на средства следва да се прилагат прецизни културни критерии, а в контролиращите дейността комисии да се назначават хора, отговарящи на...

Д-р Султанка Петрова: Държавата полага много усилия за младите семейства с деца

Младите семейства с деца получават подкрепа от държавата Държавата полага много усилия, за да подкрепя младите семейства с деца....

Доц. д-р Милен Михов: ВМРО ще се яви на изборите с изпълнени обещания

Изпълнени обещания, защита на българските национални интереси и спокойствие да гледаме избирателите си в очите – така ще отидем на избори

Джамбазки в ЕП: Проектът за TEN-T трябва да бъде преразгледан

Коридор № 8 трябва да се случи, категоричен е българският евродепутат Проектът за изграждането на трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T)...

Юлиан Ангелов: Прави се опит за прокарване на норвежкия модел за отнемане на деца у нас

Правосъдното министерство прави опит да прокара норвежкия модел за отнемане на деца у нас и вкарване в закон...

Красимир Червилов: ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент

ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент. Ръководството на партията все още не е обсъждало въпроса дали...

Коментари