Начало Новини ВМРО: Продължаваме да се борим срещу циганизацията, за повишаване доходите на хората...

ВМРО: Продължаваме да се борим срещу циганизацията, за повишаване доходите на хората и за правата на всички българи, независимо къде се намират

Войната между институциите не е полезна за българските граждани.  За нас водещ остава общественият интерес, не егото и личните битки.

Концепцията за социализиране на маргиналните маси, увеличаването на пенсиите и социалната справедливост са основните ни приоритети и през настоящата година. ВМРО държи на реда, сигурността и справедливостта и сме категорични, че ще продължим да отстояваме правата на всеки един българин, независимо къде се намира.

Около тези основни политики се обединиха войводите на състоялия се днес, 8 февруари 2020 г., Организационен съвет на партията. На него бяха подчертани успехите на ВМРО на отминалите европейски и местни избори, като беше направен и отчет за свършената през 2019 година работа от депутатите.

Приети са 15 наши законопроекта и над 50 предложения за промени между първо и второ четене. В Закона за държавния бюджет и ДОО за 2020 г. постигнахме минимални пенсии от 250 лв. Подкрепа получи и първа позитивна демографска мярка – задължителна детска градина за 4-годишните и 10 млн. лв. за поемане таксите на децата от социално слаби семейства и 70 млн. за нови детски градини. Стремежът ни е в следващия бюджет държавата да поеме таксите на всички деца.

Въпреки спънките около приемането на Концепцията, предложена от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, през изминалата година в редица закони бяха внедрени мерки за справяне със социалния паразитизъм на маргинализираните групи. Една от тях обвързването на социалните плащания с посещение на децата на училище, полагане на обществено полезен труд, повишаване на квалификацията на получаващите помощи и др.

Една дългогодишна наша битка се увенча също с успех, макар и след като десетки хора изгубиха живота си по жесток начин. Вратичката „бързо следствие“ при особено тежките престъпления, с която присъдата се намаляваше с 1/3, отпадна с промените в НПК.

Спряхме притеснителната Стратегия за детето, която съдържаше текстове, несъвместими с традиционните семейни ценности на българското общество. По наша инициатива влизането в сила на Закона социалните услуги беше отложено с 6 месеца, за да се прецизират текстовете. Законът в настоящия вариант дава възможност за тълкуване на определени норми в светлина, която противоречи на традиционните ценности и представите за функционирането и смисъла на семейството като основна единица на обществото. 

На първо четене получихме подкрепа за промените в Закон за административните нарушения и наказания (ЗАНН), където създадохме административните наказания „труд в полза на обществото“ и „задържане в поделение на МВР“. Целта е да се преодолее чувството за безнаказаност у маргиналите, които имат множество глоби, не ги плащат и нямат респект от закона. На първо четене мина и предложението за разширяване пределите на неизбежната отбрана и отпадането на „маловажната кражба“ в НК.

Успехите на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов като министър на отбраната са също многобройни. За първи път от 30 години възнагражденията в армията са сериозно увеличени. Повиши се интересът към кадровата военна служба, в следствие на което беше предложено и увеличаване на възрастта за встъпване в служба на 40 г. Превъоръжаването върви с пълна сила и това е още една стъпка към възвръщане на честта на Българската армия.

И това е малка част от предложените и приети законодателни промени в полза на обществото. Има още много полезни за общините предложения, в полза на потребителите, на околната среда и т.н.

Не на последно място е нашата спечелена битка в Закона за вероизповеданията, с която предотвратихме връщането на вакъфските имоти в цяла България на мюфтийството, както и да им бъдат опростени многомилионни задължения. Противопоставихме се на ратификацията на СЕТА и др.

През 2021 г. продължаваме нашата борба за приемане от МС на Концепцията за справяне с маргиналните групи. Внесохме промени в ЗМВР,  с които искаме да се въведат добровлни отряди на граждани в помощ на полицията. Ще настояваме за приемането и на Закон за защита правата и интересите на възрастните хора, където въвеждаме социално подпомагане до линията на бедност. Наше предложени е и забрана на партиите да се финансират от стопански субекти. Имахме редица разговори с министъра на образованието и по отношение на въвеждането на военното обучение в училищата и връщането на предмет „Родинознание“ за най-малките и това са стъпки, които предстои да се реализират. Наша кауза и въвеждането на доброволна военна служба; полицейско присъствие във всяко населено място; целенасочена политика за поддържане на българската идентичност, език и култура в традиционните и новите български общности в чужбина; законодателно регламентиране на „Карта българин“; по-ефективна държавна подкрепа на народните читалища и др.

По време на заседанието на Организационния съвет бе изслушан и доклад за работата на евродепутатите от ВМРО. Заместник-председателят на партията и български представител в ЕП Ангел Джамбазки отчете дейностите на делегацията на ВМРО в групата на ЕКР в Европарламента. Той докладва, че в настоящия мандат предстои много сериозна работа по прословутия пакет „Мобилност“, както и по т.нар. „зелена сделка“.

Джамбазки отново се нарежда сред най-активните евродепутати, заемайки 6-о място сред всички 700 европейски представители.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари