Начало Европейски парламент ВМРО с питане за европарите за охрана на границите

ВМРО с питане за европарите за охрана на границите

В момента трафикантите на имигранти прострелват маршрути през Черно море, смята Ангел Джамбазки

Възможно е част от потока от имигранти да бъде пренасочен през Черно море и в момента трафикантите правят това, което се нарича прострелване на маршрута – проверяват се най-подходящите пътища и се следи за реакцията на граничните служби.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки при посещението си във Варна.

Според него поради тази причина страната ни трябва да настоява до получи подкрепа от НАТО в борбата с нелегалния трафик. Редно е граничните служби и Военноморските сили да започнат подготовка за съвместна операция срещу нелегалния трафик, посочи евродепутатът.

Джамбазки съобщи, че народните представители от ВМРО в групата на Патриотичния фронт ще внесат серия парламентарни питания, свързани с охраната на сухопътните граници.

По думите му Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната трябва да дадат информация какво е кадровото осигуряване на граничните войски, дали щатът е попълнен или ще продължи практиката с командироване на служители от вътрешността на страната. Интересно е също какво е процентното съотношение между служителите на Гранична полиция, които си стоят само в София, и тези, които реално носят службата, каза евродепутатът.

Сериозен проблем е подготовката за зимата, допълни Джамбазки. По думите му едното парламентарно питане ще бъде дали са проведени обществените поръчки за осигуряване на дърва за отопление, разполагат ли служителите по границата със зимни облекла, в какво състояние е автопаркът. Според евродепутата МВР трябва да даде разяснения и за здравната грижа за граничарите, защото те контактуват с мигранти от държави, където се срещат болести, отдавна изчезнали в Европа.

По думите му е редно държавата да се грижи граничарите ни да ходят редовно на медицински прегледи и да разполагат с предпазни средства.

ЕС отпусна пари за България и сега е важно да се следи те да отидат наистина за нуждите на граничарите, а не за ремонт на кабинети в София, посочи още Джамбазки.

Той посочи, че трябва да има проверка на Фронтекс и ОЛАФ относно изразходването на средствата за екипировка и оборудване на личния състав, който охранява границите ни, както и за изплащане на извънредния труд.

По думите му като евродепутат той ще иска и Брюксел да упражнява такъв контрол.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари