Начало Новини ВМРО тържествено отбеляза националния празник - 142 години от Освобождението, в цялата...

ВМРО тържествено отбеляза националния празник – 142 години от Освобождението, в цялата страна (обзор)

Мартенска торта от ВМРО за журналистите в парламента

Сладък подарък за Баба Марта и националния празник 3 март получиха журналистите в парламента.

Депутати от ВМРО донесоха в кулоарите на Народното събрание еднометрова торта с емблемата на партията, красиво изображение на традиционна българска шевица и надпис: „Пазете традициите“.

Сладкото изкушение бе предназначено единствено за представителите на медиите.

За добрата ни съвместна работа, каза на парламентарните репортери съпредседателят на групата на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

Освен това всички получиха и мартеница с цветовете на националния трибагреник.

„Нишката, която ни свърза, да не се прекъсва никога. Да сме здрави, да сме весели, да сме щастливи, да сме българи…“, гласи посланието, което отправиха воеводите към всички.

ВМРО – Русе подари български знамена

Патриотите от ВМРО подариха за всеки клуб от „Съюз на пенсионерите – регион Русе“ по един национален трибагреник като част от кампанията на Организацията „Развей българския флаг“.

Заместник-председателят на ВМРО и избран за народният представител от Русе Искрен Веселинов направи обръщение към съгражданите си, като ги поздрави за националния празник.

Войводите с урок по родолюбие в с. Самоводене, Велико Търново

Инициативата на кмета Стефан Мъглов бе подкрепена от доц. Милен Михов и Николай Цонев – представители на Клуб „Традиция“

Като историци и представители на клуб „Традиция“ депутатът и заместник-председател на ВМРО доц. д-р Милен Михов и учителят Николай Цонев проведоха урок по патриотизъм и родолюбие с учениците от ОУ „Христо Смирненски“ в с. Самоводене в навечерието на Националния празник – 3 март.

Нетрадиционният час за учениците бе иницииран от кмета на селото Стефан Мъглов и се проведе в етнографски музей „Маслянков и синове“.

Какъв ден е 3 март, по какво се различават униформите на българския опълченец и руския войник, как се нарича оръжието, използвано в руско-турската освободителна война, бяха само част от акцентите в разказа на доц. Михов.

Николай Цонев допълни разказа, че свободата не е подарена на българите. Освен от руска страна, хиляди са жертвите и от българското опълчение, а руско-турската война е нямало да се случи, ако една година преди това не е избухнало Априлското въстание.

Децата попиваха с блеснали очи всяка дума, задаваха въпроси, следваха примера за това как се отдава чест с оръжие и се снимаха за спомен, хванали оръжието, с което е била освободена българската земя.

Елка Маслянкова, съпруга на един от четиримата основатели на музея, разказа на децата за възникването на селището, бита на самоводчани и тяхното препитание, показа им предмети от бита и ежедневието на хората в миналото и препоръча да проведат с учителите си краеведски проучвания за известните самоводчани, дали своя принос не само на България, но на света.

Директорът на училището Йордан Джартов благодари на кмета за предложението децата да разгледат уникалната експозиция, събирана цял един живот и приветства идеята инициативите в тази насока да продължат.    

В Пещера ВМРО поднесе венец пред паметника на братя Горови

По случай националния празник в гр. Пещера пред паметника на братя Горови областният председател на ВМРО Стефан Балабанов поднесе цветя. Заедно с него бяха членове на ВМРО, както и председателят на общинския комитет на ВМРО – Пещера д- р Пенев.

Тържествена клетва на нови членове в Септември

В град Септември местната организация на ВМРО почете националния празник с традиционна клетва за приемане в редовете на Организацията. Новите членове се заклеха да защитават българщината навсякъде, където тя е в опасност. Регионалният организатор на ВМРО в област Пазарджик Кузо Божинов подари националния флаг на присъстващите патриоти.

ВМРО – Брацигово чества 3 март

Членове на ВМРО от град Брацигово поднесоха венец на паметника на руските воини в града по случай националния празник на България.

Картички за националния празник и мартеници за здраве раздаваха от ВМРО – Смолян

ВМРО – Смолян почете националния празник – 142 години от Освобождението на България, като участва в честванията на площад „Възраждане“ в кв. Устово. Поднесен бе венец от името на партията.

В същият ден представители на ВМРО – Смолян подаряваха мартенички и картички по случай месеца на Баба Марта. Мартенички и картички в област Смолян се подаряваха още в гр. Златоград, гр. Неделино, с. Баните, зарадвани бяха и децата в детската градина в с. Змеица, общ. Доспат.

От ВМРО държим да се спазват българските празници, традиции и ценности. Надяваме се в гр. Смолян да се одобри провеждането на фестивал на Родопската песен, кухня и занаяти, което да се превърне в постоянна традиция, споделиха патриотите след събитията за отбелязване на националния празник.

Членове на ВМРО от Ловешка област вяха българския трибагреник от Арката на свободата

Членове и симпатизанти на ВМРО от Ловешка област и родолюбиви българи се качиха на 3-ти март на Арката на свободата над Беклемето и почетоха паметта на загиналите. В знак на почит Патриотите развяха българския трибагреник. В Ловеч и Троян от името на ВМРО бяха поднесени венци и почетени героите загинали за свободата на България.

И в Добрич вяха българското знаме

Патриотите от ВМРО – Добрич отбелязаха националния празник на България 3-ти март, като подарявах на съгражданите си българско знаме. Така те се включиха в кампанията на ВМРО „Развей българския флаг“, която се провежда по традиция на национални празници и цели да повдигне българския дух и националното самочувствие на сънародниците ни.

ВМРО на Шипка: Българският интерес е над всичко!

Стотици членове и симпатизанти на ВМРО от цялата страна се включиха в  голямо шествие до връх Шипка по случай националния празник на България. Шествието беше предвождано от депутатите доц. Милен Михов, Александър Сиди, Борис Вангелов и Деан Станчев, както и кметове и общински съветници от патриотичната формация.

Със знамена, транспаранти с ликовете на велики герои, дали живота си за свободата на страната ни, войводите изкачиха историческия връх под аплодисментите на присъстващите. С възгласите „Мизия, Тракия, Македония”, „За България – свобода или смърт” и „Да живее България” Патриотите от ВМРО „щурмуваха” историческия връх. Там, пред монумента доц. Михов изнесе пламенна реч, която беше приветствана с мощно „Ура” от хората.

ВМРО винаги е била тук, на този заветен връх, дори когато другите не признаваха важността на този ден. България я е имало преди, има я сега, и ще я има занапред. Защото сме свидетели как велики за времето си империи вече не съществуват. Няма Британска империя, Османска империя, Австро-Унгарска империя. Има я обаче България, заяви доц. Милен Михов пред множеството.

Той посочи, че за българските патриоти никога не са били важни интересите на Германия, Русия, САЩ… За нас българският интерес винаги е бил над всичко, важна е винаги и само единствено Майка България! Да живее България! България над всичко, завърши Милен Михов.

Структурите на ВМРО в Северозапада с различни инициативи за 3-ти март

В различни населени места на Северозападна България патриотите от ВМРО честваха националния празник на Република България и 142 години от освобождението на страната от турско робство.

Във Враца под патронажа на народния представител Красимир Богданов се проведе вече традиционния турнир по мини футбол. Включиха се 33 мъжки и детски отбори от десетки населени места на областта (повече тук >>>).

Навръх националния празник, народният представител и общинските съветници Красимир Ангелов и Момчил Янков раздадоха на врачани и гостите на града стотици национални знамена, след което се включиха в церемонията по издигането на националния флаг на площад „Христо Ботев“. 

В Мездра общоградското тържество се проведе пред паметника на Св. Георги. Зам.-председателят на общинския съвет Тихомир Илчев се поклони пред подвига на героите.

Трибагреници получиха и жителите на Криводол, а местният общински комитет с председател д-р Тихомир Тодоров поднесе венец на паметника на опълченците.

В Козлодуй ВМРО поднесе венец на паметника на Христо Ботев. Като продължение на турнира във Враца, в с. Гложене се състоя надпревара по мини футбол, спечелена от местния „Септември“.

В Монтана групата на ВМРО беше водена от общинските съветници Софрони Захариев – областен председател на войводите и Стоян Стоянов. Заедно с младежката организация те сведоха глави пред паметника на загиналите за свободата на България на централния площад в областния център.

Венец за празника поднесоха и патриотите в гр. Берковица.

Членове на ВМРО в общ. Ново село, обл. Видин, водени от зам.-председателя на общинския съвет Лъчезар Кръстев се поклониха на войнишкия паметник в с. Ясен.

ВМРО – Пловдив раздава картички и знамена на Хълма на освободителите

ВМРО – Пловдив за поредна година зарадва жителите на града, които решиха да отдадат почит към героите, дали живота си за нашата свобода на емблематичния Хълм на освободителите. На празника бяха раздадени трикольори и поздравителни картички на пловдивчани.

Инициативата, коята правим вече за шеста поредна година се превърна в традиция и се радваме, че когато се опитваме да будим българското у хората, те ни отвръщат с усмивка и поздравления. Ние помним героите си, помним историята си! Честит национален празник и да живее България, сподели Васил Ганчев член на ръководството на студентската организация на ВМРО – Пловдив.

Шествие за 3-ти март проведе ВМРО в Петрич

Тършествено шествие по повод националния празник 3-ти март организира ВМРО – Петрич. То премина по централните улици на Петрич и беше водено от народния представител Стоян Божинов. Повече вижте във видеото >>>

Последни Новини

Настояваме за дебат за бъдещето на България!

ВМРО предизвиква водачите на листите за Европарламента на дебат за бъдещето на България в Европа! От ВМРО отправяме предизвикателство...

ВМРО регистрира пълна листа с 16 кандидати в РИК – Велико Търново

На Гергьовден ВМРО – Велико Търново, регистрира листа с 16 имена на кандидати за народни представители в 50-то Народно събрание от Търново,...

ВМРО регистрира листата си във Враца за участие в парламентарните избори на 9 юни

ВМРО регистрира листата си във Враца за участие в парламентарните избори на 9 юни. Водач е зам.-председателят на ВМРО Красимир Богданов.

Памет за Гоце! 121 години от гибелта на българския национален герой

На 4 май се навършват 121 години от гибелта на Апостола на македонските българи Гоце Делчев. Георги (Гоце) Николов...

Контрера е водач в 23 и 24 МИР в София, Каракачанов оглавява Благоевград и Плевен, Джамбазки поема евролистата и 25 МИР

ВМРО регистрира листите за Европейските избори и за участието си на извънредните парламентарни избори в София. адв. Ангел...

Мария Балъкчиева повежда листата на ВМРО в Сливен

Бизнес дамата Мария Балъкчиева повежда листата на ВМРО – БНД в Сливен, научи Sliveninfo. Тя ще бъде и част от листата за...

ВМРО – Варна регистрира листата си за вота

ВМРО – Варна се регистрира в РИК за участие в изборите за народни представители на 9-ти юни. Вотът е две в едно...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir