Начало Блог Деан Станчев: Патриотизмът е нещо повече от идея

Деан Станчев: Патриотизмът е нещо повече от идея

Аз не давам празни обещания, а работя със сърце и душа за Шумен и България, категоричен е патриотът в интервю за „Топ новини

Деан Станчев е общински съветник от ВМРО в Шумен. Заместник-председател на комисията по младежки дейности и спорт, член на комисията по култура, културно-историческо наследство, туризъм, интеграционна политика и вероизповедания в местния парламент. За изборите за народни представители е 4-ти в листата на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”.

Как бихте се представили пред шуменци?

Роден съм в Шумен. Средното си образование завърших в техникума, известен сега като Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“. Дипломирах се като инженер специалност „Технология и управление на транспорта“ в Русенски университет „Ангел Кънчев“. Работя по специалността си.

Защо му е на един специалист инженер да се занимава с политика?

Това е един наистина интересен въпрос. За съжаление „занимаването“ с политика в България повечето хора свързват с нещо нечистоплътно, с облагодетелстване на едни за сметка на други и т.н.

Ще Ви кажа аз как разбирам този процес. Възпитан съм да обичам и уважавам родния си град и държава. Неслучайно от повече от 15 години съм член на ВМРО. За разлика от други аз не измених на своите възгледи. Не измених на идеите на патриотизма и защитата на интересите на всички българи, независимо от това къде се намират. Да, точно така, интересите на България и на българите, а не моите лични или тези на определени „обръчи“ и др. подобни.

Защото, за съжаление, у нас годините отсяха много лицемери, псевдопатриоти, паразитиращи около нещо, което е много повече от празни приказки, нещо много повече от идея. Говорят едно, а делата им гнили, прикриват си черните души през идеята на патриотизма. Аз затова не обичам да говоря с клишета, а с дела.

Като си говорим за дела, какво реално върши ВМРО в Шумен?

Само през последните 4 години създадохме сериозни традиции с редица патриотични инициативи, съвместно с доброволци и неправителствени организации, като чествания на важни дати и събития за региона и България, работим за възстановяване на паметници и др.

Благодарение на доверието, което ми бе оказано, имам възможност да представям и защитавам нашите идеи и в Общински съвет – Шумен. Сред тях е започването на учебната седмица с вдигане на националния трибагреник под звуците на химна на България, защото за нас патриотичното възпитание и образование е много важно при израстването и оформянето на характера на всяко едно дете. Защото всички трябва да помним каква държава е била България, да знаем как, защо и какво в момента ни липсва. Да се борим за отстояване на интересите на България на всички нива, а не тези на САЩ или Русия, на Запада или Изтока, бил той близък или далечен.

Затова и съм отстоявал и ще продължавам да отстоявам и позиция за ненастаняване на нелегалните мигрантитук, които прииждат като „майки с деца“, а после се оказват радикалисти с бради.

А какви ще бъдат приоритетите Ви в Парламента, ако бъдете избран за депутат?

Народните представители от Шумен в Народното събрание би следвало да защитават националните интереси и тези на региона. Пак държа обаче да подчертая сериозно, че това не важи за „обръчите“ на някого от региона, който да продължи да се облагодетелства под една или друга форма, за сметка на останалата част от хората. Това не важи и за нечии теснопартийни интереси.

В тази връзка приоритетите ми са такива, каквито би следвало да са на всички народни представители от Шумен.

Шумен пие най-мръсната, но за сметка на това и най-скъпа вода. Това не може да продължава и градът ни има жизнена необходимост от изграждане на пречиствателна станция, която е едва на фаза работен проект.

Шумен има сериозен потенциал по отношение на туризма. Нашият град и региона разполагат с уникални забележителности и история, като старите столици Плиска и Преслав, Мадарският конник и др., които могат да превърнат Шумен в най-големия туристически център в Североизточна България.

Има още много други задачи, които си поставяме, защото искаме шуменци да живеят тук и да са горди и радостни от това, а не да се чудят как да свържат двата края всеки месец или да търсят спасение на друго място.

Шуменци обаче трябва сами да си помогнат първо, като помислят добре какво ще правят на 26 март. Някои може да решат да отидат за гъби. Други да решат, че не подкрепят никого. Трети може да предпочетат най-сладките обещания и пак, за пореден път, да съжаляват, че са били излъгани.

Аз Ви предлагам вместо това да използвате възможностите, енергията и желанието ми да променим нашия Шумен и нашата България! Гласувайте с номер 17 в интегралната бюлетина за „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО” и с преференция 4, защото аз не давам празни обещания, а работя със сърце и душа за Шумен и България!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов дари книги и помагала на българите в Цариброд

Организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов дари книги и помагала на българите в Цариброд. Това става само дни, след...

Калина Георгиева от Плевен грабна титлата „Мис Македонско девойче“ за 2020 г.

15-ото издание на конкурса се проведе онлайн Калина Георгиева от Плевен получи титлата „Мис Македонско девойче“ за 2020 г....

Ангел Джамбазки: Няма да допусна поругаването на български национален символ от Република Северна Македония без последствия

Поругаването на български национален символ е нещо, което аз няма да допусна Ставаме свидетели на небивал варварски акт на...

ВМРО почете 93 години от подвига на Мара Бунева

ВМРО почете 93 години от подвига на Мара Бунева

Сиди: Зелената политика на ЕС е огромно лицемерие

Ще продължим да работим за запазване на работните места в комплекс „Марица изток“, твърди депутатът от ВМРО и кореняк старозагорец

Никола Чакалов: Ще се боря повече мои връстници да участват в реалната политика, т.е. в реалното построяване на собствения им живот

Най-младият общински съветник Никола Чакалов. Става такъв едва на 18 години като ученик в Търговската гимназия в Стара Загора. Сега е студент...

Юлиан Ангелов: Чрез карта „Българин“ ще приобщим към България старите български общности

Българските общности от Сърбия, Албания, Македония, Молдова ще приобщим към България чрез тази карта Идеята е въвеждането на лична...

Коментари