Начало Народно събрание Джамбазки за патриотизма в политиката и за ДПС извън нея

Джамбазки за патриотизма в политиката и за ДПС извън нея

Ангел Джамбазки е водач на листата на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ в 1-ви избирателен район – Благоевград и в 24-ти столичен район. Юрист, заместник-председател на ВМРО, изключително активен член на Европейския парламент. Прям, енергичен, извън всякакви клишета. Джамбазки е младата надежда на българската политика. Борец срещу монополите, незаконното строителство, етническите привилегии. Ангел Джамбазки е доказателството, че градивният национализъм е идеологията на младите.

интервю за югозападното издание „Топ преса“ 

Г-н Джамбазки, платформите на всяка политическа партия за предстоящите избори на 5 октомври са толкова алтруистични и многообещаващи, че обикновеният избирател се затруднява да прецени чие „светло бъдеще“ да избере. Какво предлагате Вие на политическата сергия, за да предпочетат хората именно Вашата партия?

Ако разглеждаме предизборната кампания като пазар, а кандидатите – като продавачи на надежда, то българската политика няма бъдеще. Не съм от хората, които ще кажат „Дайте да дадем“  – нито преди, нито след изборния ден. Политиката е инструмент за осъществяване на икономически и социални пакети от мерки, които да допринесат за благосъстоянието на гражданите. Политиците на свой ред трябва внимателно да слушат от какво е потърпевш българина, да намерят решение на проблема и да го облекат в законодателна форма. „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, чийто кандидат съм, залага на няколко належащи промени – повишаване на доходите, чрез увеличаване събираемостта на данъците и таксите, стимулиране на дребния и среден български производител, защото работеща икономика без производство е невъзможна, укрепване на реда и законността – от магистратите до редовия полицай на улицата. Следва преодоляване на демографската катастрофа – справедлива социална система и качествено и достъпно здравеопазване. Други приоритети, залегнали в програмата на Патриотичния фронт, са науката, образованието и културата, екологията, отношение към етносите вероизповеданията, отбрана и външна политика.

Смятате ли, че е време да се сложи край на политическата логорея?

В момента всякакви политически лица заливат избирателите с кофи обещания от телевизионния екран. Моите наблюдения обаче показват, че хората искат да говорят с политиците очи в очи, да бъдат чути. Българите са първо граждани, а после избиратели, те имат нужда от лично отношение и го заслужават.

Обикновеният избирател, чийто глас се стремите да спечелите, на този етап е изморен от откровени лъжи и голословни обещания, готова ли е Вашата коалиция да сложи край на тази порочна практика, или разчитате на късата народна памет.

Партиите и организациите, влизащи в Патриотичния фронт, не са участвали в управлението на България, не са били съпричастни към разграбването на държавата. В този контекст ние не разчитаме на нечия кратка памет, ние вярваме в разумния избор на българите. Ако отново страната ни бъде управлявана от партиите на статуквото, не можем да очакваме икономическа или социална промяна. Нужно е нови хора, нова политика, нужен е патриотизъм и прагматизъм. Патриотичният фронт не иска власт, иска шанс да поправи редица несправедливости, изтезаващи българския народ.

Един от приоритетите Ви е забрана на всякакви партии, основани на етнически и религиозен принцип, както и забрана на всички привилегии на етнически и религиозен принцип. Означава ли това, че ако дойдете на власт, ще забраните съществуването на партии като ДПС?

Ако българските граждани ни гласуват своето доверие, Патриотичният фронт ще отстоява обявените през годините ясни и последователни политики. Да, сред тях са отстраняване на ДПС от политическата арена. Това е антиконституционна партия, която носи лична отговорност за разделението между българите християни и тези български граждани, които изповядват исляма. ДПС държи в икономическа зависимост хиляди българи, също толкова са и в културно-религиозна изолация. Втората нарушаваща закона партия е тази на Корман Исмаилов и Касим Дал, която е част от Реформаторския блок.

Привилегиите по етнически принцип също са една от причините за социална несправедливост – недопустимо е определени групи да „работят“ като социалнослаби за сметка на съвестните данъкоплатци. Това се отразява и върху здравната система – една част от българите едва след заплащане на осигуровки имат право на медицинско обслужване, друга част, ползващи се от здравната система, не са и чували за тази такса.

Не мислите ли, че това нарушава конституционните права на хората, подкрепящи подобни партии?

В Конституцията на Р България, чл. 11, ал. 4, е записано „Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа.“ Смятам, че това е достатъчна причина всяка национално отговорна българска партия да работи за неутрализиране на ДПС.

И ако това се случи, не мислите ли, че ще назрее сериозен етнически конфликт? Необходимо ли е да се нагнетява обстановката по този начин?

Срещам се с много българи-мюсюлмани в т.нар. смесени райони. Те се чувстват българи и не искат да бъдат причислявани към друг етнос. Именно заиграването на ДПС с етническата карта е опасността за България.

По време на предизборните си обиколки се срещате с обикновени хора и виждате повсеместното обедняване най-вече на хората в неравностойно положение, като пенсионерите. Какви обещания поемате пред тях и готови ли сте да ги изпълните?

Не само в предизборно време се срещам с наричаните от вас обикновени хора. Най-нормалното нещо е политикът да бъде сред хората, именно там се градят политики, а не в скъпо обзаведени кабинети. Пенсионната и здравната система са длъжници на българските пенсионери. Както казах и преди малко – увеличаване събираемостта на данъци и такси и пренасочване на средствата за повишаване пенсиите и за стабилизиране на . Друго наше предложение е значително намаляване на ДДС на лекарствата, защото е равносилно на геноцид пенсионерите да дават половината си пенсия за медикаменти.

Обявявате , че сте за премахване на циганските гета. Съгласни сме, че голяма част от циганите създават меко казано неприятности, но да не забравяме, че в тези гета живеят малки деца. Готов ли сте да поемете  вината, че ще оставите деца буквално на улицата, само защото тези деца са от цигански произход?

Патриотичният фронт винаги е и винаги ще съблюдава за спазване на българското законодателство, а незаконното строителство е в разрез с него. Ние сме „за“ премахване на всички нерегламентирани постройки на територията на цялата страна. От друга страна – държавата трябва да даде възможност на живеещите в тях да изградят със собствен труд узаконени жилища, в които да се нанесат. Не на последно място, не смятам, че гетата, които са инкубатор на болести и престъпност, са подходящо място за отглеждане на деца. Единствено отговорното родителство трябва да бъде поощрявано от държавата.

Има ли потенциал Вашата партия да спечели изборите?

Това ще стане ясно след деня на вота – 5 октомври. Вярвам, че след срещите и разговорите с хиляди български граждани, те ще се доверят на нашия разумен и градивен патриотизъм и ще ни подкрепят. Само така Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО ще бъде стабилен фактор в състава на следващото Народно събрание и ще отстоява правата на своите избиратели.

Кой от опонентите Ви е с най-близки до Вашите убеждения и с когото евентуално бихте се коалирали?

Нееднократно сме обявявали, че коалиции няма да правим. Готови сме на разговори и съвместни законови инициативи с всички политически сили, освен ДПС, с които имаме консенсус по конкретни пакети от мерки и политики. Нашето мото е „България над всичко“ – това е водещ принцип за нас – ако нещо е добро за страната ни, ще застанем зад него.

Ваши основни опоненти в Пиринския край са ДПС и в частност Ахмед Башев и Муса Палев. Смятате ли, че ще си преборите, като се има предвид смесеното население в този регион?

Пиринска Македония е изконна българска земя, носител на борбения освободителен дух. Представителите на протурската партия ДПС са поставени там, а не са избрани. Мястото на патриотичния идеал е именно тук. Именно хората от т.нар. смесени районни в момента са поставени във феодалната хватка на ДПС, а аз съм убеден, че това не им харесва.

Какъв е Ангел Джамбазки извън политиката и разглежда ли тежката обстановка в държавата като гражданин, а не като политик?

На първо място съм българин – гражданин на страната ни, едва след това се нарежда политиката. Именно погледът ми на гражданин изгради и моята кауза – патриотизма като политическа идеология. Аз съм обикновен българин, имащ възможността публично да огласявам проблемите на хората и да предлагам решения. 

Последни Новини

Каракачанов от Будапеща: България има огромен принос в битката срещу джендър идеологията

С твърда позиция във властта ВМРО спря Истанбулската конвенция Защитата на децата и семейството, укрепването на националните държави и...

Карлос Контрера: ДПС е изначалното зло в българската политика

ДПС е партия по корпоративен принцип, там важи клиентелистския модел – даваш, за да получаваш. Това е изначалното зло в българската политика,...

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir