Начало Европейски парламент Джамбазки срещу Бинев за патриотичния вот

Джамбазки срещу Бинев за патриотичния вот

Изборът на българите, които днес нямат политическо представителство, ще бъде изненадата на предстоящите избори за Европейския парламент на 25 май. Към тези хора се обръщаме, на тях говорим, на тяхното доверие разчитаме.

Това посочи заместник-председателят на ВМРО и кандидат за представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки в дебат по БНТ. Той е втори в листата на коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“  с номер 28 и за него може да се гласува мажоритарно с преференция 2 в дясната половина на интегралната бюлетина.

В дебата Джамбазки застана срещу Слави Бинев. Независимо, че са конкуренти в предизборната надпревара за вота на българите, двамата политици изразиха сходни позиции. Националният интерес и този на гражданите са приоритет, а не партийното делене, заяви заместник-председателят на ВМРО.

Джамбазки посочи, че в момента има ясно противопоставяне на две групи икономически интереси – на играчите, които са с БСП и ДПС, а на тези, които са с ГЕРБ и Реформаторския блок, проводник на политиката на Ердоган в България. Ние не искаме Турция да се меси у нас и да участва на български избори, допълни той, припомняйки за подписката на ВМРО за провеждане на референдум против членството на Турция в ЕС.

Идеята на Ердоган за възстановяване на Османската империя е възможна благодарение именно на протурските партии в България. Това е изключително опасно и ни отделя от нашия евроатлантически път, обясни Джамбазки.

За очаквана фалшификация на изборния вот предупреди представителят на ВМРО. Според него изборна администрация е съставена от хора, поставени от управляващите и те имат интерес да се запази статуквото.

Преди провелите се парламентарни избори през 2013 ВМРО настоя всеки участник да има свои представители в районните изборни комисии, за да е сигурно, че не се нарушават правата на кандидатите, а процесът не е опорочен. Въпреки че законът го позволява, искането ни не бе уважено, обясни Джамбазки.

Във връзка с проекта „Южен поток” той посочи, че въпросът се разглежда чисто политически, тъй като една част от българските политици са срещу него заради американския интерес и заради интереса на „Шеврон“. Възможно е да се договори спасяване на проекта, но при спазване на европейските правила, категоричен бе кандидатът за представител в ЕП.

Видео от дебата можете да гледате тук.

Последни Новини

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Коментари