Начало Европейски парламент ДПС поде кампания срещу Джамбазки от ВМРО

ДПС поде кампания срещу Джамбазки от ВМРО

Листовки с цитати от изказвания на заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки раздават емисари на ДПС в застроения с незаконни постройки квартал „Лозенец“ в Стара Загора. Броени дни преди изборите за представители в Европейския парламент на циганите се раздават пропагандни материали срещу кандидата на ВМРО.

На това се натъкнали представители на местната организация на партията, които били на посещение в квартала. Областният председател Николина Горова и общински съветник в Стара Загора разпознала колегата си от ДПС Юсни Ибрям. Заедно с други представители на протурската партия той раздавал на циганите листовки, обяснявайки им, че Ангел Джамбазки е техен враг, защото иска гетата да бъдат разрушени. При срещата с групата на ВМРО той публично ги нападнал с обиди.

Сред цитатите от Джамбазки, които ДПС използва, за да агитира срещу него, са „За мен решението за незаконните постройки, гета, махали е премахването им“, „Не желая нито Главното мюфтийство, нито който и да е било, да построи нова джамия в София. И никъде другаде в България, разбира се“.

ВМРО.бг потърси Ангел Джамбазки за коментар. Какво каза той вижте по-долу:

С учудване разбрах, че представители на една противоконституционна партия са подели кампания срещу мен. Казвам с учудване, защото чрез тези листовки и присъствието в циганска махала те доказват всички мои позиции, зад които заставам твърдо.

ДПС е партия, проводник на интересите на Ердоган, борещ се за възраждане на Османската империя. Той работи за това чрез два инструмента в България – протурските партии на Доган и на Касим Дал, част от Реформаторския блок, както и чрез Мюфтийството. Първите окупират държавната власт, вторите – циганските гета, обитавани от лесно манипулируеми хора. Ярък пример за опасния процес по ислямизация е махалата в Пазарджик, „обучавана“ от имами, които бяха изправени пред съда и осъдени за проповядване на антидържавна идеология. Припомням – в заседателната зала в тяхна подкрепа бе и депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов. Изводите оставям на българите.

Всичко, което съм казвал и отстоявал през годините по отношение на Циганския въпрос, социалният и икономически проблем от невписаната циганска общност, е прецизно цитирано в листовката на ДПС, която разпространяват срещу мене. Питам престъпление ли е да отстояваш интереса на българския народ, да браниш справедливостта и сигурността. Категорично не е според българските закони, но в империята-майка Турция може и да е, не знам.

Предизборната загриженост за правата и свободите на циганите е повече от оправдана – някои се борят със зъби и нокти за набъбване на електората. Колегите ми от ВМРО – Стара Загора ме информираха, че кметът на града, който е от ГЕРБ, преди година е обявил, че ще събаря незаконния цигански катун. Би било чудесно, ако беше го направил, но явно е било само евтин ПР без последващи действия. Обвързаността на ГЕРБ и ДПС по места е публично известна, независимо от парламентарния театър, който разиграват Борисов и Местан. Предполагам, че започването на кампания срещу мен е с цел да се измият нечии ръце – лошият националист е опасен за циганите, а не кметът на ГЕРБ. Предполагам също така, че това се прави и в други населени места.

Добре, нека бъда плашилото, с което да „страхуват“ циганите, но поне да съборят незаконните постройки.

В заключение ще кажа, че именно Николина Горова от ВМРО е човекът, който обикаля тези критични квартали в региона и полага усилия да обясни на циганите, че е важно за тях самите да бъдат образовани, да се грижат за здравето си, да не създават деца, които не могат да отглеждат, както и да работят, за да изхранват семейството си по честен начин.

ВМРО няма да спре да говори за проблемите с начина на живот и традициите на по-голямата част от циганите. Надявам се да получа доверието на българските граждани, за да мога да повдигна въпроса от трибуната на Европейския парламент. Циганският въпрос е европейски проблем, нуждаещ се от спешно разрешаване, чрез прилагане на конкретни мерки.

Не е расизъм и дискриминация да искаме циганите да живеят по начина, по който живеят останалите граждани на Европейския съюз.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Коментари