Начало Европейски парламент Еманацията на „абселютната“ циганска наглост

Еманацията на „абселютната“ циганска наглост

Специален коментар на Ангел Джамбазки, евродепутат, заместник-председател на ВМРО

Източник: „Лентата.ком“ 

И защо протестантският цигански пастор призова за война?

Този отговор поне е лесен.

Просто защото багерите разрушиха незаконната му колиба. Което само по себе си също е доста показателно. Дори протестантските пастори в циганските катуни живеят в незаконни постройки. И когато им се наложи да спазят закона, мигом забравят какви ги плещят пред „миряните“, забравят християнското смирение и онези практики с обръщането на бузите и призовават на бой.

Безкрайната драма около премахването на незаконните коптори в циганската махала „Кремиковци“, община Гърмен получи своя пореден драматичен епизод в началото на настоящата седмица.

Припомням отново, въпреки че в архива на тази страница има пространна информация по темата, в циганската махала „Кремиковци“ в община Гърмен са установени 124 незаконни постройки и още преди 4 години има издадени законни и валидни заповеди от ДНСК за тяхното премахване.

Отговорен и виновен за това закононарушение е бившият кмет на общината от ДПС Ахмед Башев.

Защото ги е настанявал и регистрирал адресно на адреси „извън регулация”, за да си осигурява гласовете им. Просто и ясно. И вярно.

След масовите протести на българите в общината – и християни и мюсюлмани, срещу вихрещата се циганска престъпност и силния политически натиск от наша страна местната власт в Гърмен най-сетне започна да премахва незаконните цигански постройки.

И се започна циркът. Както вече е обичайно, да не кажа задължително, при всяка операция по възстановяване на законността, в която и да е била циганска махала, има поне четири задължителни сюжета, ако искате етюда.

 1. Задължително има бременна циганка, която по време на живото включване или ражда, или помята, или и двете заедно и до края на включването отново забременява. Има една титулярка и няколко резервни, чиято задача е когато видят камерата, да спрат да се лендзят и кикотят и мигом да включат режим „погребален вой на няколко гласа“.

2. Има задължително няколко десетки малолетни лица, които са представяни ту за нечии деца, ту за нечии внуци, според случая. В различните преки включвания от едни и същи места по едно и също време тези лица имат съвсем различни семейни истории и роднински отношения. Често има едно-две нечии бебета на разположение, които да бъдат хвърлени пред багерите. Забележете изостреното майчинско чувство и грижа за поколението –  няма запис на циганка, хвърляща се пред тракторите, има стотици записи на циганки, заплашващи да хвърлят бебета пред багерите.

3. Задължително възрастно лице получава я припадък, я хипертонична криза, я мигрена, я сенна хрема и се строполява с вик току пред камерите. Хорът на оплаквачките отново надава вой до небесата. И тутакси някой местен Гърга Питич с два златни зъба започва да заплашва българите с война.

4. Винаги, когато се намери журналист, който не пърха с мигли и не се чуди къде ще идат горките хорица посред тази страшна зима през август, а задава точните въпроси на обитателите на незаконните коптори, последните мигом онемяват или започват да се правят на дебили и да редят безсмислени думи на неизвестен език.

Истината е, че в случая в Гърмен кметът на общината предложи подслон на уязвимите лица първоначално в сградите на закритите социални служби в различни селища в общината.

Съветниците от ДПС провалиха тази идея. Попречиха на уязвимите лица и малките деца, които нагло и лицемерно твърдят, че защитават, да получат подслон и покрив.

Чудите се защо?

Много е просто, ДПС няма интерес от премахването на катуна. Ако щете няма никакъв интерес от интеграцията на тези хора в българското общество. ДПС ги иска там, където са си сега. В гетото. В катуна. В махалата. Там Ахмед Башев може да ги намери най-лесно. За да им ограби гласовете.

След това и общината, и граждани на Гърмен предложиха на застрашените и уязвими лица и общински апартаменти, и етаж от къща. И циганите отказаха. Еднозначно.

После нагло, арогантно и безскрупулно излъгаха пред камерите, че не са им предложени жилища. И когато бяха уловени и уличени в тази лъжа, тутакси онемяха и започнаха да дрънкат глупости.

Абселютни глупости.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Веселинов: Категорично заставам зад правото на арменците да отстояват своите духовни граници

Напъните на Ердоганова Турция да претопява християнски народи чрез агресивната си неоосманистка концепция са недопустими! Това написа във „Фейсбук“...

Никола Чакалов: Съжалявам, че няма задължителна наборна военна служба

Съжалявам, че няма задължителна наборна военна служба, защото тя изгражда мъжа, а както знаем в днешно време трябва да има млади българи, които да...

Карлос Контрера: ДБ са един политически фактор без ясна идеология и последователност в действията

Коментар от личната страница на столичния общински съветник от ВМРО Карлос Контрера за особеностите на градската десница Хлъзгавата позиция...

Каракачанов: Само ние тук си търсим легенди, за да бъдем различни

Когато в Европа има една истерия покрай коронавируса, това ще се отразява и върху българската икономика Ако правителството може...

За първи път след 22 годишно прекъсване курсанти положиха клетва във ВВВУ „Г. Бенковски – Долна Митрополия“

За първи път, след 22 годишно прекъсване, днес във Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия се състоя тържествен ритуал по...

Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с битовата престъпност

Последните години политиката на страната е насочена намаляване на битовата престъпност. И чисто статистически има такова намаление, каза пред БНТ депутатът от...

В Карлово деца участваха във военна игра в памет на войводата Петър Юруков

Военна игра в памет на Петър Юруков - карловски войвода и участник в Илинденско-Преображенското въстание, загинал за свободата на българите в Македония,...

Коментари