Начало Блог Искрен Веселинов: Доброволните отряди са залегнали в управленската програма

Искрен Веселинов: Доброволните отряди са залегнали в управленската програма

Доброволните отряди бяха обсъдени и одобрени – защо се дърпат сега ГЕРБ , попита депутатът

Наистина обмисляме да си тръгнем от управленската коалиция – ако ГЕРБ не изпълняват ангажиментите си по програма. На един партньор или разчиташ, или казваш публично, че не разчиташ.

Това каза за предаването Патарински LIVE по Канал 3 Искрен Веселинов – заместник-председател на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ по повод поведението на депутатите от ГЕРБ, които не подкрепиха в парламента доброволните отряди по време на гледането на второ четене на промените в Закона за МВР.

Основният ни приоритет е борбата с битовата престъпност. Доброволните отряди бяха обсъдени и одобрени – защо се дърпат сега ГЕРБ? Ще бъдат използвани бивши военни. Ще бъде на места с висока престъпност. Ако ГЕРБ управляват с нас, трябва да се разберем, заяви Веселинов.

Текстовете са уточнени, по-скромни са като обхват, но да се докаже, че работи, да не допуснем извращения, да не се появят местни силови структури. Постигнахме консенсус, но той беше бламиран заради БСП. ГЕРБ няма право на компромис за неща, за които сме се разбрали и са базисни за нашата управленска програма. Иначе за какво сме в това управление, попита реторично народният представител.

Във „Фейсбук“ Веселинов също коментира темата и по-специално изявлението на председателя на ПГ на ГЕРБ в парламента. Еко какво написа Искрен Веселинов:

Днес колегата Даниела Дариткова каза „Имаме много емоционални отношения с нашите партньори. Това идва от тях защото те са доста експанзивни в проявите си.“ И добави разсъждения как експертите искали доброволни отряди за гасене на пожари и издирване на изчезнали, но в никакъв случай за опазване на обществения ред и в борба срещу криминалните набези на маргиналите.

Следва да напомня, че управлението се създаде на база документ, наречен Приоритети за управление (2017- 2021), в чието изготвяне имах честта да участвам. Той е подписан от лидерите на партиите от коалицията. В него, в раздел „Обществен ред и сигурност“ като четвърти приоритет е споменато доброволчеството при „преодоляването на последствията от бедствия, аварии и опазване на общественият ред“.

Работата на експертите е да кажат как най-добре тоя приоритет да се превърне в действаща практика, а не да го неглижират или подменят. Работата на депутатите от управляващото мнозинство е да го реализират чрез политическата си воля, а не да го бламират.

Или накратко казано: може да сме емоционални, но защото си държим на приоритетите и на думата. Пожелавам на колегите от ГЕРБ същото и за да опресня паметта им, ще публикувам линк към документа – да четат и препрочитат и да се водят в делата си от него, а не от капризите на ДПС.

https://www.gov.bg/special/bg/pravitelstvo/programa-na-pravitelstvoto/obshtestven-red-i-sigurnost

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Добра новина за българчетата в Гора

Добра новина за българчетата в Гора. Завърши обновяването на компютърния кабинет и санитарните възли в общинското училище в с. Шищевец, Кукаска Гора,...

Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Днес в Народното събрание депутати от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ влязоха в остър спор с депутатите от БСП. Социалистите за...

Нова структура на ВМРО в р-н „Приморски“ във Варна

На 29 октомври 2020 г. бе учредена нова местна организация на ВМРО в район „Приморски“, град Варна. Пожелавам успех...

Искрен Веселинов: ВМРО има две основни идеи за края на „вечния длъжник“

Едната е за абсолютната давност, законопроектът е минал на първо четене, обясни депутатът При вечния длъжник винаги има предпоставки...

Александър Сиди: Да спрем кредиторите да гонят хората безкрайно

Кредиторите скачат, защото от тяхна гледна точка е най-логично при дадени едни пари, които не са върнати, да преследват своя интерес.

Патриотично видео за Деня на будителите от дамите във ВМРО

Патриотично видео – поздравление по повод Деня на народните будители – 1 ноември, публикуваха дамите от ВМРО. Членовете на...

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Коментари