Начало Блог Каракачанов: Ако се примирим с хора, неспазвазващи закона, държавата загива

Каракачанов: Ако се примирим с хора, неспазвазващи закона, държавата загива

Вицепремиерът коментира изготвената от него концепция за справяне с Циганския въпрос

Ако се примиряваме с това, че има хора, които не искат да спазват закона, държавата е загинала. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по НОВА вицепремиерът Красимир Каракачанов. Коментарът му дойде по повод изготвената от самия него концепция за нови ограничения и задължения за цигански етнос. Документът предизвика сериозна полемика в обществото и сред политическия елит.

Концепцията беше коментирана от хора, които дори не са я прочели. Някои журналисти и политици предпочитат да лицемерничат, отколкото да четат, каза Каракачанов.

Той бе категоричен, че трябва да принудим държавния апарат да работи.

Не можем да се примиряваме с този двоен стандарт, от тези които работят и си плащат данъците и се страхуват, че не могат да имат 9 деца, защото не могат да ги изхранват и другата България, където казват аз ще си правя 9 деца, ще си ползвам ТЕЛК-ове, ще те ограбвам. Не може да гледаш на обитателите на гетата като на евтин резервоар на гласове, каза още вицепремиерът.

Той поясни, че целта на изготвената от него концепция е да осигури контрол над съществуващото законодателство. По думите му мерките дори са „меки” в сравнение с прилаганите в други държави.

Има страни, в които децата се отнемат от родителите, ако те не се грижат за тях, каза Каракачанов и поясни, че у нас помощите биха могли да се дават в натура, за да е сигурно, че се използват реално за децата.

За една от най-оспорваните мерки, записани в документа – безплатни аборти за майките, оставили две или повече деца в институции, Каракачанов уточни, че предлага възможност за доброволен избор. Освен това, щели да се организират и безплатни ограмотителни беседи за възможностите за предпазване от бременност.

Законодателството в случаите с деца, които просят и проституират, не се спазва, сподели още вицепремиерът.

Той смята още, че при предоставянето на жилище на цигани, те трябва да участват със собствен труд в изграждането и ремонта му.

Цялото интервю с Красимир Каракачанов гледайте във видеото>>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Добра новина за българчетата в Гора

Добра новина за българчетата в Гора. Завърши обновяването на компютърния кабинет и санитарните възли в общинското училище в с. Шищевец, Кукаска Гора,...

Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Днес в Народното събрание депутати от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ влязоха в остър спор с депутатите от БСП. Социалистите за...

Нова структура на ВМРО в р-н „Приморски“ във Варна

На 29 октомври 2020 г. бе учредена нова местна организация на ВМРО в район „Приморски“, град Варна. Пожелавам успех...

Искрен Веселинов: ВМРО има две основни идеи за края на „вечния длъжник“

Едната е за абсолютната давност, законопроектът е минал на първо четене, обясни депутатът При вечния длъжник винаги има предпоставки...

Александър Сиди: Да спрем кредиторите да гонят хората безкрайно

Кредиторите скачат, защото от тяхна гледна точка е най-логично при дадени едни пари, които не са върнати, да преследват своя интерес.

Патриотично видео за Деня на будителите от дамите във ВМРО

Патриотично видео – поздравление по повод Деня на народните будители – 1 ноември, публикуваха дамите от ВМРО. Членовете на...

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Коментари