Начало Новини Каракачанов: Имаме пряк интерес от обща европейска отбрана

Каракачанов: Имаме пряк интерес от обща европейска отбрана

Българският национален интерес винаги е бил да сме част от нещо голямо и сигурно. Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по време на конференция за европейската сигурност, съобщава Нюз.бг.

Може да има обща европейска армия, смята той.

Каракачанов не иска да има Европа на две скорости. Ако ЕС иска да играе максимално активна роля, общата европейска отбрана била задължителна, според него. Министърът иска да се говори не само за модернизация, но и за мотивацията на състава.

В армията се пипаше с мръсни политически ръкавици, подчерта той. Това доведе до днешното състояние на армията. „Модернизация или мотивация, модернизация или ремонт?“, тези въпроси постави Красимир Каракачанов. Няма как с трите проекта за модернизация на армията – за ВВС, за ВМС и за Сухопътни войски, да се решат проблемите ѝ.

Трябва да се върви паралелно, смята той и настоя за прозрачност в изразходването на средствата за модернизация. Трябва да вървим към повишаване на бойните способности на българската армия, категоричен е Каракачанов.

Предлагаме обединение на усилията, предлагаме прозрачност, подчерта той. Ние сме на границите на един конфликтен регион, заяви военният министър. ЕС трябва ясно да очертае приоритетите си в сферата на отбраната. Имаме пряк интерес от европейска отбрана, смята той. Каракачанов иска да продължаваме да сме фактор на стабилност в региона.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари