Начало Блог Каракачанов: Намаляването на ДДС за ресторантьорите цели не само да помогне на...

Каракачанов: Намаляването на ДДС за ресторантьорите цели не само да помогне на сектора, но и да го изсветли

Намаляването на ДДС за ресторантьорите има за цел не само да помогне на този бизнес да оцелее, но и секторът да се изсветли. Това, че им помагаме, не означава, че не знаем, че там най-много не се плаща ДДС. Идеята е при по-ниска стойност да нямат мотив да не го плащат.

Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в студиото на „Неделята на NOVA“.

Относно кризата с коронавируса правителството няма за какво да бъде критикувано. Мерките, които се приложиха у нас, бяха стриктно съблюдавани, но не бяха най-твърдите в Европа. Благодарение на мерките ние сме от страните в челната тройка с най-малко загинали, посочи Каракачанов.

Стремим се без външни кредити и излишно раздаване на пари да овладеем ситуацията, каза още той. И допълни, че към момента колегите му в парламента се справят блестящо със ситуацията с коронавируса.

Много наши мерки за справяне с кризата бяха одобрени. От години настояваме да се разбие монопола на хипермаркетите. Оказа се, че българин, собственик на верига магазини у нас, е написал доноса срещу нас в Европа. Българин се опита да прецака държавата си. Аз се радвам, обаче, че министър Танева не е склонна да отстъпи. Солидарността е един красив параван, зад който има само идеи, коментира Каракачанов.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е на мнение, че 10 месеца преди края на мандата управлението е стабилно и БСП не е алтернатива на властта: 

10 месеца преди края на мандата трудно ще се получи. 10 месеца преди края на мандата ще има и други опити… Ако правителството не се торпилира само себе си, не  се самовзириви… Виждате ли алтерантива в лицето на БСП, утре взимат властта и нещо оправят? Аз – не.

Каракачанов добави, че още от началото на мандата е имало „удари под кръста“, но това била политическата действителност в България.

Той коментира и протестите от последните дни на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Във ВМРО на подобни хора казваме ренегати. Там амбициите са по-големи от възможностите, оцени Каракачанов и посочи, че не се притеснява от въпросното лице, защото го познава от студент.

Ако пандемията продължи и има нужда първите вноски от парите, които са заделени за военните кораби и бронираните машини, могат да се прехвърлят за следващата година. Това са около 272 млн., каза още той.

Относно намаляването на ДДС за книгите, Каракачанов уточни, че идеята е това подпомагане да се насочи само към българските автори.

Намаляването на ДДС върху книги на 9% да бъде само за български автори. Такова предложение отправи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. По думите му автори като Джон Гришам, който продава десетки хиляди книги, няма нужда от сваляне на налога.

Световните бестселъри се продават по 60-70 хил. бройки. Българските автори си правят и печатат книгите сами и то около 1000 бройки, каза вицепремиерът. Според него това не е дискриминационно, а много от авторите у нас не са познати на пазара.

Той коментира и предложението за създаване на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката. Идеята е да се разбият опитите за картел. Може би целта е държавата, правейки дъмпинг на изкуствено високите цени, да принуди останалите да се водят по нея, каза Каракачанов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари