Начало Народно събрание Каракачанов: Ще премахнем етническия двоен стандарт

Каракачанов: Ще премахнем етническия двоен стандарт

В интервю за в. „Труд“ председателят на ВМРО и съпредседател на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО Красимир Каракачанов коментира пред Емил Спахийски циганската и политическа престъпност.

„Политиците са откраднали много повече от Цар Киро“ е заглавието, под което е публикувано интервюто:

Господин Каракачанов, как оценявате събитията в гр. Бяла черква, където имаше бунтове срещу ромска фамилия, която очевидно тероризира останалите жители на града?

Тава са етническо-криминални проблеми. Специално ВМРО, пък и нашите колеги от НФСБ, от години говорим, че няма държавна политика към циганското население на България.  Цели региони в страната са подложени на този терор, заради него. Особено в селата. Спомнете си преди години беше с. Мечка, Плевенско, след това с. Коиловци…. Пенсионерите биват ограбвани. Реколта, домашни животни, лични вещи – всичко се краде. Започнаха да ги бият за да им вземат пенсиите, колкото и да са малки. Имаше случаи на изнасилени жени, на убийства. През 2011-а обществото изригна в случая с цар Киро в с. Катуница. И тъй като държавата отказва да се справи с този психически тормози и с битовата престъпност, която се върши от цигани спрямо българи, то от криминален, въпросът се превръща в етнически.

Нека да сме честни. В Бяла черква и българи, и турци, и (подчертавам) роми се подписват за изселване на тези фамилии.

Да, не можем да слагаме всички цигани под един знаменател. Но истината е, че част от циганското население живее със съзнанието, че за тях законите не важат. Че могат да правят каквото си искат, и че имат права, но не и задължения. Както виждаме в Бяла черква дори цигани, които са нормални граждани и които се разбират с българското население, протестират срещу някакви пришълци.

Изселване ли е решението?

Не е решение, защото и преди да дойдат в Бяла черква, очевидно те са били изселени отнякъде. Сега къде ще отидат?

Но вие сам казвате, че става дума за определени фамилии, а не за цял етнос. Такъв е и случаят в с. Мечка, където една фамилия е гонена още от 50-те години на миналия век от Турция, в Гърция, през Южна България, та до с. Мечка. Това не е етнос, а клан.

Това казвам, че част от циганското население живее с мисълта, че може да живее както си иска. Те живеят с нагласите, че могат да вършат престъпления и когато законът ги подгони да извикат „ние сме цигани и имаме човешки права”. Правят го само определени фамилии, но убедително карат цялото българско общество да съзира в това циганска престъпност. Така от криминални, проблемите се превръщат в етнически.

Когато представители на един етнос извършват престъпления по един и същи начин, това няма как да не даде отражение. Каквото и да обясняват някакви псевдозащитници на човешките права от Хелзинкския комитет и разни други измислени герои, проблемът ще си остане етнически. Това означава, че държавата трябва да има ясна и радикална политика. Законът е за всички. Който нарушава закона, трябва да има последствия и да влиза там, където му е мястото – затвора. За да не си мислят другите, че ще им се размине, както най-вероятно ще се размине на тези от Бяла черква. 

Знаете ли, когато някой каже, че „циганите са крадливо племе”, не знам защо и веднага се сещам за КТБ. И това е дело на българското племе. Как да го сравним с кокошките на село, откраднати от цигани?

Каквото и да си приказваме още нищо не е доказано какво е откраднато от КТБ и абсолютно ясно е, че това е политически удар в нарушение на закона. Оставаш 80 000 работници без заплати, фирми, общини, болници, университета да не могат да ползват парите си.

Българи правят това на българи. Как щяхте да коментирате случая, ако Цветан Василев беше примерно циганин от Бяла черква?

Пак казвам, че няма нищо общо едното с другото. Циганската престъпност е наливане на масло в огъня и разделя и противопоставя обществото. От това печели ДПС. Щом ние повдигнем въпроса за тормоза на пенсионерите по селата от циганските набези, веднага питат а какво ще кажете за кражбите на „белите якички”. Факт е, че политиците в България са откраднали много повече от цар Киро, от Зрънковите и от който и да е цигански тартор. Само че тук проблемът е, че тази циганска престъпност тормози ежедневно на битово ниво нашите бащи, майки, семейства. На хората просто им е дошло до гуша от този тормоз, щом се надигат цели градове и се стига до ексцесии. Проблемът е реален и няма никакво основание да се правят аналогии с престъпленията на „белите якички”, защото чиновниците не изнасилват и не убиват. 

Веднага казвам, че може и трябва да се прави аналогия между двата вида престъпност, защото и в двата случая отсъства правосъдието. МВР, прокуратурата са мит.

Това искам да кажа. Законът и държавността липсва и в двата случая. Съгласен съм. Примерите за политиците, които крадат са много и да няма нито един наказан. Това обаче е различен случай. При битовата престъпност, при ежедневното насилие от цигански банди над беззащитни хора, проблемът не търпи отлагане. Тук става въпрос за човешки живот, за нормално човешко съществуване – да бъдеш спокоен,  да можеш да се прибереш у дома си и да се наслаждаваш на това, което си произвел с ръцете си. Говорим за системен тормоз над стотици хиляди българи. Те са беззащитни, защото нито държавата си е на мястото, нито прокуратурата, нито полицията си вършат работата.

Вие направихте „Патриотичен съюз” с НФСБ. Как можете да решите един такъв проблем?

Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО залага на върховенството на закона и ще премахне двойния стандарт спрямо различни етноси. За да се спазва законът, трябва да има освободена от политическо опекунство съдебна система. Ние сме против политическите квоти в съдебната система и прокуратурата. Изборност на съдии и прокурори.

Веднага виждам един проблем. Ако съдии и прокурори са на избираема длъжност, всеки може да познае, че  в Джебелско примерно съдията ще е от ДПС, във Врачанско – от БСП, на други места от ГЕРБ…

Но професионалните критерии – юридически стаж, квалификация и др. ще бъдат определяни от закона и контролирани от ВСС, освободен от политическо вмешателство.

За сметка на това имаме прекрасна образователна система, в стил Пернишкия университет и всеки може да се снабди с диплома.

Това е част от другия проблем  – образователната система. България няма нужда от 50-60 университета по села и паланки, а от по-малко, но качествени, на европейско ниво висши училища. Така ще се реши и проблемът с дипломите менте.

Все пак нека да сме честни, че е по-лесно да си избереш министър, отколкото пилот.

Но управлението на държавата е далеч по-важно, защото касае всички нас. Пилотът можеш да го уволниш, но от крадливите политици все още не можем да се отървем.

Последни Новини

ВМРО към СЕМ: Направете мониторинг на БТВ. Цензурират „неудобни“ кандидати

Влизането на Антон Хекимян в надпреварата за София само потвърди, че там е имало политическа обвързаност ВМРО - Българско...

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Коментари