Начало Новини Конгресът на ВМРО: На България ще дадем управление, което ще вземе най-доброто...

Конгресът на ВМРО: На България ще дадем управление, което ще вземе най-доброто от историята, но ще гледа в бъдещето

Всички честни патриоти да подкрепят за втори мандат в ЕП най-полезния български евродепутат Ангел Джамбазки!

Българският патриотизъм е градивен, а не агресивен. Той е разумният български консерватизъм и вярата в националния идеал. Това ще дадем на България – управление, което ще вземе най-доброто от историята, но ще гледа в бъдещето. Без да се съобразява с изток или запад и без да дели хората по партиен или друг принцип. И винаги да работим за силна, единна, независима и благоденстваща България – такава, каквато нашето национално Възраждане искаше. Такава, за каквато се бореха и умираха героите ни. Пътят няма да е лесен и ще е дълъг, но славната историята на ВМРО също е дълга. И никога не е била лесна, но винаги в защита на българската национална кауза и идеали.

Това се казва в Декларация, приета от VII-ия редовен конгрес на ВМРО – Българско национално движение, който се проведе днес в София. На форума присъстваха близо 600 делегати от цялата страна, официални гости бяха български интелектуалци и представители от семейството на европейските консерватори, специално поканени от българския евродепутат Ангел Джамбазки.

Конгресът преизбра Красимир Каракачанов за председател, както съобщихме по-рано.

В декларацията на Патриотите от ВМРО се посочва още:

Ние, Патриотите от ВМРО,

Като съзнаваме решителния момент за България и Европа,

Като подкрепяме българския патриотизъм като спасителната и обединителна идея за България,

Като вярваме, че България и Македония имат не само общо минало, но и общо бъдеще,

Като насърчаваме всяка политика, която ще върне България на централно и водещо място на Балканите,

Като споделяме успеха на настоящата управленска формула да придвижи България към стабилна роля в Европа,

приемаме следната

Д Е К Л А Р А Ц И Я

ВМРО – Българско национално движение призовава всички български граждани, където и да са, да подкрепят нашите усилия за победа на патриотизма.

Ние сме убедени, че съвсем скоро патриотизмът ще има още по-стабилни позиции във властта в България и поставяме началото на стратегическия път към пълноценно и патриотично управление на страната. Това е волята на българите. Нашата задача е да се подготвим за това управление с разум, с обединение на всички мислещи български политици, с надпартийно съгласие, с експертност и дългосрочно мислене.

Поставяме началото на постепенното изграждане на мрежа от патриотични и консервативни личности, организации, партии. Формулата на „Обединените патриоти“ вече показа и доказа, че това е пътят. Сега започваме да надграждаме.   

Поредна стъпка е кандидатурата на нашия съратник Ангел Джамбазки. И зовем всички честни български патриоти, без значение на коя партия симпатизират, къде са по света, да намерят начин и да подкрепят листата на Ангел Джамбазки. Защото така българският патриотизъм ще има по-силно представителство в Европа.   

         Ние вярваме, че Европа ще е силна, когато е Европа на Отечествата и нейната основа са християнските ценности. Европа трябва да стъпи на традициите си и затова днес заслужено получаваме подкрепа от много наши европейски съмишленици. И заедно с тях сме силата, която ще спаси и промени Европа.

ЕС днес е в плен на лицемерни илюзии, които говорят не само за край на националните държави, но и за отказ от нормалните човешки ценности. Илюзии, които вече струват скъпо.

Ние, патриотите, сме спасението на Европа! Ние сме защитници на здравия разум в страната си! България има нужда от радикално обновление, но в същото време – от здрав разум. ВМРО днес доказва с действията си именно това – ние защитаваме ярки идеи, но винаги даваме разумни и надеждни решения. Не се боим да защитаваме истината и отстоявайки своите позиции, сме не крайни, а градивни.

Защото българският патриотизъм е градивен, а не агресивен. Той е разумният български консерватизъм и вярата в националния идеал. Това ще дадем на България – управление, което ще вземе най-доброто от историята, но ще гледа в бъдещето. Без да се съобразява с изток или запад и без да дели хората по партиен или друг принцип. И винаги да работим за силна, единна, независима и благоденстваща България – такава, каквато нашето национално Възраждане искаше. Такава, за каквато се бореха и умираха героите ни.     

Пътят няма да е лесен и ще е дълъг, но славната историята на ВМРО също е дълга. И никога не е била лесна, но винаги в защита на българската национална кауза и идеали.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

VII Конгрес на ВМРО – Българско национално движение

гр. София,

23.03.2019 г.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Разсъжденията на Петков за фашизма са от областта на хумора, сатирата и забавата

Ако правителството предаде българския интерес, ще го свалим, категоричен е той Това посещение в РСМ и срещите му...

В Македония няма „македонци“ с българско самосъзнание. Българите са държавотворен народ за РСМ!

Подминаването на костите на Гоце Делчев от премиера не е протоколен гаф – историческо предателство е! Това са част...

Гергана Симеонова е Мис македонско девойче за 2021 г.

Плевенчанката Гергана Симеонова е носител на титлата Мис македонско девойче за 2021 г. Това стана ясно след приключването на...

ВМРО иска засилване на контрола за по-чист въздух в Бургас

За детайлно замерване на качеството на атмосферния въздух в централната градска част (ЦГЧ) настояват общинските съветници от ВМРО д-р Георги Дракалиев и Николай...

Делегацията на ВМРО в ЕП иска среща с посланика на САЩ Херо Мустафа

Поводът е поредица от провокации от страна на висши американски служители за признаване на „македонско малцинство“ в България Ние...

Сиди: Натискът от САЩ да вкараме Македония в ЕС е безумен

Откъде накъде някаква депутатка ще заплашва България със санкции Визитата на премиера Кирил Петков в Скопие е абсолютно излишна,...

Мария Цветкова: 144 години след Освобождението на Ямбол да помним героите си и Бояджишкото клане

Мария Цветкова от ВМРО, която беше народен представител от Ямбол в 44-ото НС, поздравява своите съграждани по повод 144-тата годишнина от Освобождението...

Коментари