Начало Новини Конгресът на ВМРО: На България ще дадем управление, което ще вземе най-доброто...

Конгресът на ВМРО: На България ще дадем управление, което ще вземе най-доброто от историята, но ще гледа в бъдещето

Всички честни патриоти да подкрепят за втори мандат в ЕП най-полезния български евродепутат Ангел Джамбазки!

Българският патриотизъм е градивен, а не агресивен. Той е разумният български консерватизъм и вярата в националния идеал. Това ще дадем на България – управление, което ще вземе най-доброто от историята, но ще гледа в бъдещето. Без да се съобразява с изток или запад и без да дели хората по партиен или друг принцип. И винаги да работим за силна, единна, независима и благоденстваща България – такава, каквато нашето национално Възраждане искаше. Такава, за каквато се бореха и умираха героите ни. Пътят няма да е лесен и ще е дълъг, но славната историята на ВМРО също е дълга. И никога не е била лесна, но винаги в защита на българската национална кауза и идеали.

Това се казва в Декларация, приета от VII-ия редовен конгрес на ВМРО – Българско национално движение, който се проведе днес в София. На форума присъстваха близо 600 делегати от цялата страна, официални гости бяха български интелектуалци и представители от семейството на европейските консерватори, специално поканени от българския евродепутат Ангел Джамбазки.

Конгресът преизбра Красимир Каракачанов за председател, както съобщихме по-рано.

В декларацията на Патриотите от ВМРО се посочва още:

Ние, Патриотите от ВМРО,

Като съзнаваме решителния момент за България и Европа,

Като подкрепяме българския патриотизъм като спасителната и обединителна идея за България,

Като вярваме, че България и Македония имат не само общо минало, но и общо бъдеще,

Като насърчаваме всяка политика, която ще върне България на централно и водещо място на Балканите,

Като споделяме успеха на настоящата управленска формула да придвижи България към стабилна роля в Европа,

приемаме следната

Д Е К Л А Р А Ц И Я

ВМРО – Българско национално движение призовава всички български граждани, където и да са, да подкрепят нашите усилия за победа на патриотизма.

Ние сме убедени, че съвсем скоро патриотизмът ще има още по-стабилни позиции във властта в България и поставяме началото на стратегическия път към пълноценно и патриотично управление на страната. Това е волята на българите. Нашата задача е да се подготвим за това управление с разум, с обединение на всички мислещи български политици, с надпартийно съгласие, с експертност и дългосрочно мислене.

Поставяме началото на постепенното изграждане на мрежа от патриотични и консервативни личности, организации, партии. Формулата на „Обединените патриоти“ вече показа и доказа, че това е пътят. Сега започваме да надграждаме.   

Поредна стъпка е кандидатурата на нашия съратник Ангел Джамбазки. И зовем всички честни български патриоти, без значение на коя партия симпатизират, къде са по света, да намерят начин и да подкрепят листата на Ангел Джамбазки. Защото така българският патриотизъм ще има по-силно представителство в Европа.   

         Ние вярваме, че Европа ще е силна, когато е Европа на Отечествата и нейната основа са християнските ценности. Европа трябва да стъпи на традициите си и затова днес заслужено получаваме подкрепа от много наши европейски съмишленици. И заедно с тях сме силата, която ще спаси и промени Европа.

ЕС днес е в плен на лицемерни илюзии, които говорят не само за край на националните държави, но и за отказ от нормалните човешки ценности. Илюзии, които вече струват скъпо.

Ние, патриотите, сме спасението на Европа! Ние сме защитници на здравия разум в страната си! България има нужда от радикално обновление, но в същото време – от здрав разум. ВМРО днес доказва с действията си именно това – ние защитаваме ярки идеи, но винаги даваме разумни и надеждни решения. Не се боим да защитаваме истината и отстоявайки своите позиции, сме не крайни, а градивни.

Защото българският патриотизъм е градивен, а не агресивен. Той е разумният български консерватизъм и вярата в националния идеал. Това ще дадем на България – управление, което ще вземе най-доброто от историята, но ще гледа в бъдещето. Без да се съобразява с изток или запад и без да дели хората по партиен или друг принцип. И винаги да работим за силна, единна, независима и благоденстваща България – такава, каквато нашето национално Възраждане искаше. Такава, за каквато се бореха и умираха героите ни.     

Пътят няма да е лесен и ще е дълъг, но славната историята на ВМРО също е дълга. И никога не е била лесна, но винаги в защита на българската национална кауза и идеали.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

VII Конгрес на ВМРО – Българско национално движение

гр. София,

23.03.2019 г.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Победа за българщината! НС обяви официално, че кирилицата е българска азбука

ДПС и БСП отново показаха, че са антибългарски партии, като отказаха да подкрепят исторически и духовно обоснованата истина, че тази писменост е...

ВМРО – Димитровград дари пакети с продукти на пенсионери

Акцията на войводите е по повод Международния ден на възрастните хора По повод днешния празник – 1 октомври, Международен...

Искрен Веселинов: Сегашната Конституция е направена от БКП, за да увековечи нейното влияние

ВМРО от 2013 г. изповядва тезата, че трябва да има сериозна конституционна промяна и тя трябва  да мине през Велико народно събрание....

6 октомври (вторник), 19.00 ч., София – „Премълчаното за Стоян Мълчанков“

На 6 октомври (вторник) от 19.00 ч. в Централния военен клуб - София ще се състои представяне на книгата и документалния филм...

Красимир Каракачанов: При модернизация на техниката на армията основна наша цел е да включим български фирми

От своето създаване преди 25 години международната изложба за отбранителна техника „Хемус“ извоюва авторитет и на всяко следващо издание присъстват все повече...

Стоян Божинов и Иван Стоянов с подаръци за спортен клуб по самбо

Като организация ВМРО винаги е подкрепяла спортните клубове в страната. Спортът възпитава и изгражда дисциплина в младите. Ето защо...

Честит празник на възрастните хора! Поклон пред достойните българи, съхраняващи историческата памет

Д-р Калин Поповски с поздравление по повод Международния ден на възрастните хора Уважението към възрастния човек е мерило за...

Коментари