Начало Блог Контрера: Анкара оказа натиск върху правителството ни

Контрера: Анкара оказа натиск върху правителството ни

Върху българското правителство има много силен натиск от Анкара. Така общинският съветник в София от ВМРО и юрист Карлос Контрера коментира в ефира на „България ON AIR“ експулсирането на турския гражданин Абдуллах Бююк.

Според него ситуацията около казуса е изключително интересна, защото в рамките на дни се стигна до процедура, която отнема на държавата месеца. Подобни действия са прецедент, посочи Контрера.

Слушах министър Бъчварова и съм изключително притеснен от разнопосочните сигнали, които тя даде по отношение на този казус. Става въпрос за следното нещо – първоначално се появи обяснение, че бил с нередовни, невалидни документи. По средата на деня стана ясно, че е издирван от Интерпол, но не стана ясно за какво. Сега четем, че бил заплаха за националната сигурност на България, обясни притесненията си Контрера и добави, че от целия информационен поток не е разбрал истината.

Контрера заяви, че върху страната ни се оказва политически натиск, а скоропостижното екстрадиране на този човек също е политически акт. По думите му случаят с Абдулах Бююк показва защо трябва да бъде направен санитарен кордон около Турция.

Това означава на първо място всички политически партии, които участват във вземането на решения, да излязат и да кажат каква е позицията им спрямо турската политика и какво отношение имат те към нея, обясни той.

Тонът към Турция трябва да бъде втвърден, категоричен е Контрера.

В Централна и Западна Европа се оформя една много ясна тенденция на обръщане на политиката спрямо Турция. Лостовете за влияние на Турция, освен политически, са и икономически, посочи той.

Именно тук е ролята на България – от една страна да покаже на Турция, че трябва да се съобразява с нас, имайки предвид, че ние говорим от името на ЕС и Европа като държава-членка. Не бива да забравяме, че един от големите бизнеси на Турция преминава през нас – това е огромният флот от камиони, които поддържат турската икономика. Ако Турция не внимава какво прави, има политически решения, които могат да окажат икономически ефект, обясни той.

Контрера коментира и предстоящите президентски избори. По думите му кандидат-президентската двойка Красимир Каракачанов и Явор Нотев е издигната от инициативния комитет, съставен от интелектуалци.

Това е двойка, която да консолидира патриотично мислещите хора, обясни той.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Готвените промени в Закона срещу домашното насилие могат да доведат до промяна във философията на семейното право!

В закона срещу домашното насилие се въвеждат термини и определения, които могат да предизвикат опасни правни прецеденти Това е...

Богданов: Народното събрание прие на първо четене промени в закона за пчеларството

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за пчеларството, съобщи врачанският депутат Красимир Богданов, цигиран от „Конкурент“.

Красимир Каракачанов: Трябва да се осигури нормален, честен изборен процес

За избори единствено трябва да се осигури нормален, честен изборен процес, в който хората да могат да гласуват. Да им се осигури...

„Патриотите-ВМРО“ в Русе със сигнал за околната среда около Дунав мост

„Патриотите-ВМРО“ в Русе със сигнал за околната среда около Дунав мост Общинските съветници от групата на „Патриотите-ВМРО“ в Русе...

Ученици и младежи проявяват интерес към доброволна казарма

През лятото се очаква първите войници да започнат обучение Ученици и младежи вече имат интерес към шестмесечната доброволна казарма....

Отлична новина: От 2021 г. в Бургас ще отпускат финансова помощ за млади родители

Сред изискванията обаче са уседналост, средно или висше образование, платени здравни осигуровки и липса на дългове, съобщава „Флагман“. От...

Александър Сабанов: Гласуването по пощата внася голямо съмнение за честността на вота

Гласуването по пощата внася много по-голямо съмнение за честността на вота, отколкото всяко друго, дори и машинното. Българският гражданин трябва да има...

Коментари