Начало Блог Красимир Каракачанов: Следващото правителство отново ще е фрагментирано

Красимир Каракачанов: Следващото правителство отново ще е фрагментирано

Следващо правителство трябва да бъде излъчено на базата на един национален консенсус

Лидерът на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира в предаването „Тази събота“ по БТВ, че изборът на президента за служебен кабинет е красива заявка, но ще се разбере. Трябва гаранция за чисти, прозрачни и добри избори и успех, категоричен е той.

Каракачанов има добри впечатления от новия премиер и го познава много добре, участвал в съветите по отбрана от страна на президентството последните 4 години.

Моята препоръка към служебния кабинет е да не прекаляват с чистките. Не партийният критерий трябва да е важен, а професионалният, смята Каракачанов и допълни, че по време на неговия мандат не е уволнил нито един служител в министерството на партиен принцип.

Ако искаме да дадем тон на една толерантност и някаква форма на помирение, не следва да се действа партизански и да се уволняват хора, само защото са назначени от предишната партия, коментира бившият военен министър.

Работата на служебно правителство не е да кадрува в специфични ведомства, но има всички права като всяко друго правителство, просто не може да внася закони и бюджет заради липса на парламент.

Патриотично обединение, но без лидери

Относно предложението към другите патриотични формации да се явят заедно в коалиция, но без лидерите им да участват в партийните листи, Каракачанов каза, че е позитивно настроен.

Факт е, че между патриотите имаше крамоли, ние като лидери сме се карали. Но нито структурите по места, нито депутатите се караха. Трябва да дадем крачка встрани и да дадем личен пример, смята Каракачанов.

Следващото правителство отново ще е фрагментирано. Пак няма да има възможност за съставяне на кабинет. Едно следващо правителство трябва да бъде излъчено на базата на един национален консенсус, допълни той.

Каракачанов смята още, че в следващия кабинет не трябва да присъстват лидерите на партиите. Аз няма да присъствам, категорично заяви.

Сделката за автомобили

В публикации в медиите се твърди, че Министерство на отбраната е пуснало обществена поръчка за нови 36 леки коли на обща стойност 2,5 млн. лв. в последните дни живот на кабинета „Борисов 3“. Каракачанов определи това като лъжа.

Поръчката е от октомври 2020 г., декември месец същата година е спечелена. Този, който се опитва да търси под вола теле, просто се опитва съзнателно да манипулира обществото, каза той и допълни:

Фирмите са се отказали от участие, след което обществената поръчка е проведена отново.

На 10 май са отворени офертите, 20 дни по-късно министърът на отбраната трябва да определи кой печели, след което има 14 дни за обжалване и чак тогава да се подпише договорът. Ако се подпише, това ще бъде в края на мандата на служебното правителство, каза бившият министър на военното ведомство.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК Когато става дума...

Богомил Бранков – Наместо програма

Богомил Бранков е водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в София област. За него гласувайте на 11...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ЦИК предаде следващото управление на България в ръцете на Еродоган и ДПС

Откриват се 121 секции в Турция. Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и вече са нужни крайни действия! Ние няма...

Кузман Илиев: Страшна е тази подигравка на Трифонов и протестърите с бъдещето на България

Срам и позор! Оръжията в Черно море дрънчат, а ние като щрауси си заравяме главата в пясъка, все...

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди Да спрем да се изчегъртваме,...

Ангел Джамбазки: Ние от ВМРО не се занимаваме с каузата „Македония“ заради изборите

Ангел Джамбазки, водач за първи МИР-Благоевград и за трети МИР-Варна от листата на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, в...

Каракачанов: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ са гаранцията, че националният интерес няма да бъде жертван заради кариеристични амбиции

Председателят на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов, който бе във Велико Търново за откриване на кампанията на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ...

Коментари