Начало Европейски парламент Михов е за улесняване на образованието на българчетата в чужбина

Михов е за улесняване на образованието на българчетата в чужбина

Пред българи, живеещи в Кралство Белгия народният представител от Патриотичния фронт доц. Милен Михов представи своите предложения и идеи за образованието и развитието на културната дейност в подкрепа на сънародниците ни зад граница.

Доц. Михов е член на ръководството на ВМРО, заместник-председател комисията по образование в българското народно събрание.

По време на среща с българите, живеещи и работещи в Белгия, той подчерта, че ще се бори за въвеждане на дистанционно обучение чрез онлайн платформа, за да може децата от разпръснатата българска диаспора да има възможност да изучава българския език, история и култура.

По покана на евродепутата Ангел Джамбазки доц. Михов бе част от официалната делегация от България, която гостува в Европарламента за отбелязване на празника на българската писменост и култура. По време на събитието бе проведена и среща на сънародниците от Белгия с председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Борис Вангелов.

Българите от Кралството поставиха пред представителите на ВМРО доста наболели проблеми. Всички се обединиха около мнението, че българската държава трябва да обърне по-голямо внимание на проблемите и нуждите на българите зад граница. Според сънародниците ни е необходимо създаването и поддържането на културно-просветни организации, за да може по този начин да бъдат съхранени родните култура и език.

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

ВМРО – Стара Загора отдаде почит на патрона си Иван Гарванов

На 28 ноември се навършиха 115 години от убийството на двама от най-видните дейци на македоно-одринското революционно движение – Иван Гарванов и...

Коментари