Начало Европейски парламент Михов е за улесняване на образованието на българчетата в чужбина

Михов е за улесняване на образованието на българчетата в чужбина

Пред българи, живеещи в Кралство Белгия народният представител от Патриотичния фронт доц. Милен Михов представи своите предложения и идеи за образованието и развитието на културната дейност в подкрепа на сънародниците ни зад граница.

Доц. Михов е член на ръководството на ВМРО, заместник-председател комисията по образование в българското народно събрание.

По време на среща с българите, живеещи и работещи в Белгия, той подчерта, че ще се бори за въвеждане на дистанционно обучение чрез онлайн платформа, за да може децата от разпръснатата българска диаспора да има възможност да изучава българския език, история и култура.

По покана на евродепутата Ангел Джамбазки доц. Михов бе част от официалната делегация от България, която гостува в Европарламента за отбелязване на празника на българската писменост и култура. По време на събитието бе проведена и среща на сънародниците от Белгия с председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Борис Вангелов.

Българите от Кралството поставиха пред представителите на ВМРО доста наболели проблеми. Всички се обединиха около мнението, че българската държава трябва да обърне по-голямо внимание на проблемите и нуждите на българите зад граница. Според сънародниците ни е необходимо създаването и поддържането на културно-просветни организации, за да може по този начин да бъдат съхранени родните култура и език.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари