Начало Блог Михов: Със заяждане БСП иска да натрупа политически точки

Михов: Със заяждане БСП иска да натрупа политически точки

Заядливото поведение на опозицията в лицето на БСП е всъщност трупане на политически точки. Това обаче пречи за разрешаване на конкретни проблеми на хората.

Това заяви в доц. Милен Михов в „Добро утро, българи“ по телевизия АЛФА. Доц. Михов е народен представител от Обединени патриоти, заместник-председател на ВМРО, член на парламентарните комисии по отбрана и по образование и наука.

В ефира на предаването той коментира повишаването на минималната пенсия, което се случва по инициатива на Патриотите, състоянието на българската армия и законопроекта, който се подготвя, за защита на българския език.

Коментарът му за опозицията бе по повод негодуванието им за размера на минималната пенсия, която от 1 юли става 180, а от 1 октомври – 200 лв. Когато в предния парламент Патриотичният фронт поиска 300 лв. да стане минималната пенсия, от БСП не ни подкрепиха, напомни той.

По думите му при обсъждането на държавния бюджет за 2018 г. ще има коментар и за ново повишаване на минималните доходи на българите.

По повод комисията, която ще проверява решенията по избора на самолет за въоръжение на българската армия доц. Михов заяви, че оръжейните доставки са свързани с голям финансов ресурс и около тях се вихрят любопитство и скандали – не само в България и по цял свят. Затова според него е добра идеята за парламентарна комисия, която да направи прозрачни, доколкото това е позволено, фактите около предложенията.

Според Михов при избора на боен самолет трябва да се спазят следните принципи – да бъде съвременен, надеждно изпълняващ бойните функции, съвместим с оперативните възможности на съюзническите ВВС и не на последно място финансовите и икономически изгоди от тази сделка трябва да са в полза на България.  

Той обясни, че този проект само е за 1 млрд. лв., а са необходими средства за модернизиране на въоръжаването и на трита вида военни сили – сухопътни, военноморските и военновъздушните.

Мисля, че това правителство и министър Каракачанов подходиха правилно, поемайки политика за стартиране едновременно на трите проекта, каза депутатът.

Милен Михов посочи, че чрез модернизирането на армията ще се засили и родната икономика, и стопанството на страната. Това би довело и до повишаване на стандарта на живот в България.

Не може България да произвежда изцяло необходимите технологии за отбраната ни, но може да произвеждаме повечето, заяви народният представител.

Защо българският език трябва да се облече в закон, бе друга тема, която коментира доц. Михов.

Необходимо е да бъде регламентирана обществената функция на езика, категоричен бе той, като допълни, че това не означава намеса в личните отношения на хората – как си говорят вкъщи например.

Когато става дума за публична комуникация, то българският език трябва да бъде регламентиран. На български език трябва да са официални надписи на униформи например, както и надписи в интернет пространството и СМС-ите, които ни изпращат телекомуникационните оператори, сега написани на един несъществуващ език – български с латински букви. Сега чрез законопроекта се стъпва на всичко дискутирано и обсъждано през предходни години, уточни той.

Целия разговор с Милен Михов може да проследите във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари