Начало Блог Михов: Със заяждане БСП иска да натрупа политически точки

Михов: Със заяждане БСП иска да натрупа политически точки

Заядливото поведение на опозицията в лицето на БСП е всъщност трупане на политически точки. Това обаче пречи за разрешаване на конкретни проблеми на хората.

Това заяви в доц. Милен Михов в „Добро утро, българи“ по телевизия АЛФА. Доц. Михов е народен представител от Обединени патриоти, заместник-председател на ВМРО, член на парламентарните комисии по отбрана и по образование и наука.

В ефира на предаването той коментира повишаването на минималната пенсия, което се случва по инициатива на Патриотите, състоянието на българската армия и законопроекта, който се подготвя, за защита на българския език.

Коментарът му за опозицията бе по повод негодуванието им за размера на минималната пенсия, която от 1 юли става 180, а от 1 октомври – 200 лв. Когато в предния парламент Патриотичният фронт поиска 300 лв. да стане минималната пенсия, от БСП не ни подкрепиха, напомни той.

По думите му при обсъждането на държавния бюджет за 2018 г. ще има коментар и за ново повишаване на минималните доходи на българите.

По повод комисията, която ще проверява решенията по избора на самолет за въоръжение на българската армия доц. Михов заяви, че оръжейните доставки са свързани с голям финансов ресурс и около тях се вихрят любопитство и скандали – не само в България и по цял свят. Затова според него е добра идеята за парламентарна комисия, която да направи прозрачни, доколкото това е позволено, фактите около предложенията.

Според Михов при избора на боен самолет трябва да се спазят следните принципи – да бъде съвременен, надеждно изпълняващ бойните функции, съвместим с оперативните възможности на съюзническите ВВС и не на последно място финансовите и икономически изгоди от тази сделка трябва да са в полза на България.  

Той обясни, че този проект само е за 1 млрд. лв., а са необходими средства за модернизиране на въоръжаването и на трита вида военни сили – сухопътни, военноморските и военновъздушните.

Мисля, че това правителство и министър Каракачанов подходиха правилно, поемайки политика за стартиране едновременно на трите проекта, каза депутатът.

Милен Михов посочи, че чрез модернизирането на армията ще се засили и родната икономика, и стопанството на страната. Това би довело и до повишаване на стандарта на живот в България.

Не може България да произвежда изцяло необходимите технологии за отбраната ни, но може да произвеждаме повечето, заяви народният представител.

Защо българският език трябва да се облече в закон, бе друга тема, която коментира доц. Михов.

Необходимо е да бъде регламентирана обществената функция на езика, категоричен бе той, като допълни, че това не означава намеса в личните отношения на хората – как си говорят вкъщи например.

Когато става дума за публична комуникация, то българският език трябва да бъде регламентиран. На български език трябва да са официални надписи на униформи например, както и надписи в интернет пространството и СМС-ите, които ни изпращат телекомуникационните оператори, сега написани на един несъществуващ език – български с латински букви. Сега чрез законопроекта се стъпва на всичко дискутирано и обсъждано през предходни години, уточни той.

Целия разговор с Милен Михов може да проследите във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и агент Тенев също влизат в листите ни като гражданска квота

Те са представители на СЕК (Средна европейска класа), които подписаха споразумение за подкрепа с войводите за парламентарните избори. Заедно...

Красимир Каракачанов лично се увери във възможностите на ремонтираните самолети Су-25

Ремонтираните самолети Су-25 са български самолети, защото са платени от българските граждани. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов лично провери...

Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. Или да промени позицията си към Скопие след изборите

Кузман Илиев: Повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Ще насоча разговора към повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина Добре е, че партийните формации се отварят за...

Ген. Кирил Радев: Не съм съгласен България да бъде категоризирана като черната овца по корупция в ЕС

Ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП, е поканен лично от лидера на партията Красимир Каракачанов да се присъедини към гражданската листа...

Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония, докато краде българската история

Македония докато краде българската история и революционери няма да я подкрепим Именно ВМРО отстоява виждането на 90% от българите,...

ВМРО: България над всичко! Да развеем трибагреника на Трети март!

Това зоват младежите на ВМРО във видеообръщение към всички сънародници. Да покажем, че тачим свободата си, допълват още те.

Коментари