Начало Национален младежки комитет НМК на ВМРО се присъедини към семейството на Националния младежки форум

НМК на ВМРО се присъедини към семейството на Националния младежки форум

Националният младежки комитет (НМК) на ВМРО стана пълноправен член на Национален младежки форум (НМФ). Това се случи на общо събрание на НМФ, проведено на 10 септември 2017 г. в София.

Националният младежки форум е организация, която има за цел да представлява нтересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Приоритетите на НМФ са сходни с тези на Национален младежки комитет на ВМРО – образование, гражданска активност, демографска политика, здраве и физическа активност, младежка заетост и устойчиво развитие. Областите на действие на НМФ са концентрирани върху структурния диалог, международното сътрудничество, младежката работа и политика, доброволчеството.

Едно от близките на двете формации теми е предложението за промяна на законодателството относно въвеждане на предмети като гражданско образование, военно обучение и религиознание, което ще спомогне за възпитание на активно гражданско общество, разглеждане на ролята на религията в процеса на изграждане на обществените ценности. Друг пример е фактът, че голяма част от младежите на НМК на ВМРО и по-конректно от София – град са доброволци към „Доброволното формирование към Столична община“  и активно се опитват да популяризират този тип доброволчество, защото няма по-хубаво от добрия пример и да помогнеш на хора в беда.

Още един пример за съвместимост между идеите на НМФ и НМК е по отношение на демографската политика. ВМРО от години наред представя решения за решаването на демографската криза, стимулирането на раждаемостта и равния достъп до образование. Четвърти пример – Здраве и физическа активност – младежите от ВМРО всяка година се включват в поход в Пирин планина „По стъпките на Тодор Александров“, ежемесечно се организират походи из Витоша, както и футболни турнири на ВМРО. И пети пример, който е не на последно по важност място, е устойчивото развитие – младежите от ВМРО от години разпространяват кампанията „Зеленото е родолюбие“. Почистват се места, забравени от хората, паметници на героите, загинали за свободата на България, засаждат се дръвчета, облагородяват се различни обществени места.

Това са част от ресорите на НМК на ВМРО и НМФ, които имат обща цел. Приемането на Националния младежки комитет на ВМРО в семейството на Националния младежки форум е една голяма стъпка към изграждане на добрия пример.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари