Начало Блог Обединените патриоти ще излязат на балотаж

Обединените патриоти ще излязат на балотаж

Обединените патриоти ще излязат на балотаж – тази увереност изрази кандидатът за президент Красимир Каракачанов и отправи призив към всички български граждани да гласуват.

Излезте и гласувайте, защото отново етническият и купеният цигански вот ще решат изборите! Ако ние като българи оставим и тези избори да се решават както друг път – няма на кого да се сърдим, призова в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов, който наскоро получи подкрепа и от „Народен съюз“.

Проблемът с гетата и безразборното възпроизвеждане не се реши цели 25 години, защото там се създава евтини електорат.  Ето защо е важно всеки един човек, който иска нормален и национално отговорен президент, да гласува, каза той.

Лидерът на ВМРО допълни още, че кандиатпрезидентската двойка на „Обединени патриоти“ е единствената, която обединява хората, за разлика от кандидатите вляво и вдясно.  

Ние нямаме началници. Нашият началник е единствено целокупният български народ, посочи още Красимир Каракачанов.

Той отново отправи покана и към другите кандидати за публичен дебат.

Ако искаме изборите да са максимално ясни и честни, ако искаме българските избиратели да видят кой за какво се бори, аз мисля, че дебатът е задължителен. Всяко едно бягане от дебати е проява на слабост, заяви Красимир Каракачанов.

ВИДЕО >>>

Пална стенограма от разговора в студиото на Нова >>>

Водещи: Изборите чукат на врата, всички кандидати вече са ясни. Възможно ли е при сегашната ситуация да стигнете до балотаж?

Красимир Каракачанов: Първо нашата кандидатпрезидентска двойка с г-н Явор Нотев е идигната от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ и към това обединение се присъедини буквално тази събота „Народен съюз“, граждански сдружения като „БГ партиот“, като „Защита за честта на пагона“, така че това е обединение на висчики патриоти и патриотично мислещи организации у нас.

Водещ: Носи ли обаче негативи присъединяването на „Атака“ към това обединение и носи ли негативи цялата любов, която тази партия демонстрираше, със съмнение, че е срещу заплащане, към Русия?

Красимир Каракачанов: Самият факт на консолидацията е позитивен. Аз не съм видял един човек, а ние обикаляме страната от края на август, който да каже „защо го направихте“.  Всички казаха „Браво! Вие показахте и на леви и на десни, че в името на България може да се обединявате“. Виждате в ляво какво става – големи фанфари и накрая четири кандидатури. В дясно – ще се обединяваме, няма да се обидиняваме, Реформаторският блок ще подкрепя ГЕРБ, няма да го подкрепя, кой да им бъде кандидатът – и накрая пак разединени. Единственото пространство, в което има обединение – това е патриотичното.

Водещ: Т.е. „Атака“ и залитанията на Волен Сидеров към Русия не носят негативи?

Красимир Каракачанов: Вижте, залитанията на Сидеров към Русия не са по-големи от тези на други политици към една друга държава – към САЩ, примерно. Така че да не говорим за залитания! Аз винаги съм казвал, че интересите на България стоят над всичко и по никакъв начин не мога да се съглася, че отново трябва да разделяме обществото на русофили, русофоби, американофили, американофоби – това е абсолютно вредно. България е изправена пред няколко опасности, които тотално застрашават нашата национална сигурност.

Водещ: Да се върнем на кандидатите – Цецка Цачева след дълго чакане беше посочена като кандидат на ГЕРБ. Вие сте от политиците, които ласкаво се изказахте за нея. Това означава ли, че бихте били скритият помощник при балотаж за г-жа Цачева и би ли било честно да се каже това от сега?

Красимир Каракачанов: Вижте, нашата амбиция е ясна и точна. Ние бяхме първата кандидатпрезидентска двойка, която още в деня – 28 юли, когато се обяви датата на изборите, два часа по-късно ние обявихме нашата кандидатура. За нас – „Обединените патриоти“, както и за цялото общество до вчера не беше ясно кой ще е кандидатът на ГЕРБ. Ние бяхме категорични, че излизаме дори г-н Борисов да излезе.

Водещ: Долни ли сте, че е тя?

Красимир Каракачанов: Искам да каже нещо много ясно. Аз не мога да си позволя като човек и като мъж да нападам жена. Това, което чувам като коментари от други опоненти на мен не ми харесва. Това не е в мой стил. Аз жена не мога да нападам. Другото нещо, което искам да кажа е, че аз работя две години с нея и отношенията ни са били винаги нормални и колегиални. Така че не очаквайте от мен удари под пояса.

Водещ: Не говорим за удари, а дали тя е лява канидадтура, това че е била партиен член негатив ли е или е позитив? Вчера Цветанов каза, че повечето хора са били членове на БКП, а се оказа, че само 12% са били членове на БКП.

Красимир Каракачанов: Крайно време е да спрем делението на обществото. Че не са били всички членове на БКП – това е ясно. От 9 млн. членове са били 1 млн.

Водещ: Въпрос е, че е било личен избор. Избрал си да бъдеш част от тази партия – държава…

Красимир Каракачанов: Това е било неин личен избор. Има обаче и нещо друго. На мен ми омръзна след 10 ноември 1989 г. да слушам синчетата на активните борци срещу фашизма, които станаха най-големите демократи и американофили. Това раздели обществото и накара хората да се мразят. Не ние, а тези, които го направиха. За това ето тук от това студио аз призовавам всички кандидати нека направим една кампания с много ясни дебати.

Водещи: Не е ли маркер, че си бил част от една държавна машина, която днес всички отричат, която е репресирала и е правила хората несвободни в много смисли на думата.

Красимир Каракачанов: Тези въпроси би следвало да ги задавате на друг. Аз пак Ви казвам – половина от тези, които бяха в ЦК на Комсомола бяха синчета на активни борци или на членове на ЦК на партията, сега ни дават морал или ни учат. От част от тази червена аристокрация те станаха част от тази аристокрация, която днес ни поучава и са най-силните глашатаи на неолиберализма и на космополитизма, които се проповядват. Крайно време е да спрем да разделяме хората. Всеки е имал право на избор дали да бъде част от тази система или не. Въпросът е кой какво е правил и как се е държал, когато е бил на определена позиция.

Водещ: Вие бил ли сте член на БКП?

Красимир Каракачанов: Не, никога не съм член на БКП. В моя живот аз съм бил член само на една партия, никога не съм сменял партийната си принадлежност, никога не съм променял политическите си убеждения, никога не съм сменял сексуалната си ориентация и включително клубната си футболна принадлежност (за всички е ясно, че аз съм левскар).

Водещ:  Татяна Дончева беше в нашето студио и си позволи коментар, че вие сте бил във всяко правителство от управлението на Иван Костов до днес.

Красимир Каракачанов: Първо – два пъти повтори една и съща лъжа. Аз не съм бил в нито едно правителство. Вие помните случката от 2005 г., когато се провали мандатът на БСП, провали се мандатът на НДСВ. Тогава БСП предложи да взема аз мандата, да направя правителство с министър-председател Станишев, аз да стана министър, но с подкрепата на ДПС. Аз отказах. Е, какво повече да говоря. Помните само преди две години, когато се спрягаше участието на Патриотичния фронт в правителството. Ние и в това правителство не участваме.

Водещ: А подкрепата за съставянето му?

Красимир Каракачанов: Съставянето му сме подкрепили, така е. Срещу подкрепата за съставяне на това правителство сме заявили много ясни условия. И както виждате, част от тези неща се случват. Ако не беше Патриотичният фронт, нямаше да има ограда на границата с Турция и сега страната ни щеше да е залята от нелегални мигранти. Ако не беше Патриотичният фронт, нямаше да се гласува Законът за бурките – това е наш законопроект, който аз съм внесъл. Внесли още една поредица закони, свързани с борбата с ислямския фундаментализъм и чуждото влияние като Закона за вероизповеданията, в който забраняваме на чужди държави, чужди организации и вероизповедания да финансират вероизповеданията в България, чужди граждани да проповядват религия в България. Също така и Наказателния кодекс, в който се формулира какво е радикален ислям и той вече е наказуем. Комисията за контрол на енергетиката, която г-н Симеонов оглавяваше, с разкритията за това къде са кражбите в енергетиката и коя е причината днес да плащаме скъп ток. Това е цената нашата подкрепа – нещата, които трябва да се случват. Миналата година лятото имахме даже ситуация, в която ние бяхме казали, че ако до 1 юли строежът на оградата не започне – ние оттегляме подкрепата си.

Водещ: Говорите „стига с това разделение, дайте да говорим за обединение“, а в същото време сте с „Атака“, която толкова ярко разделя нещата. Тук няма ли пълна дисхармония?

Красимир Каракачанов: Този опит за внушение е напълно некоректен. Познаваме се всъщност от поне 20 години. Откакто аз се занимавам с политика някога сменил ли съм си политическите убеждения, някога говорил ли съм едно, а после друго, някога правил ли съм едно, а после друго? Така че много моля някой, ако иска да излезе на дебат с мен, нека излезе на дебат с мен, а не да хвърля партенки в пространството, които на практика не са верни. Защото в нито едно правителство не съм бил. Да, ВМРО сме правили коалиции, но във всички тези коалиции ние сме си държали на принципите и на идеите.

Водещ: Аз винаги вадя периода ДС. Кажете Вашия прочит за Вашето присъствие, защото докато за Цецка Цачева се говори спорно за нейното членство в БКП, за Вас това стои винаги.

Красимир Каракачанов: Този въпрос го коментирам винаги, когато дойдат избори последните десет години. Става въпрос за едни 4-5 месеца преди 10 ноември и то на експертно ниво. Но си задавам въпроса до кога ще бъдат охулвани тези, които защитават интересите на страната? Аз не съм получавам материално възнаграждение, нито моята дейност е касаела български граждани. Ще го кажа, дори и да прозвучи малко претенциозно, но може би аз съм причината днес в парламента да няма още една малцинствена партия и още едно малцинство. Защото в следствие на всичко, което сме правили, опитите на Югославия, и в последствие на Македония, да създаде македонско малцинство в България не се случиха. Искам да задам един въпрос на всички, които не спират да говорят за ДС –кога дори за пет минути те са си слагали главата в торбата и са рискували живота си за България и то без никакво възнаграждение?

Водещ: При Вас това буквално ли е?

Красимир Каракачанов: Буквално, да буквално! След 10 ноември многократно и не съм получавал възнаграждение. Аз няма като някои други, които казват, че са големи патриоти и са служили на България, аз няма да получа генералска пенсия – 20 заплати!

Водещи: Кога сте си рискувал живота?

Каракачанов: Многократно е! 90-те години по време на гражданската война в Югославия как мислите, че е нормално и спокойно да обикаляш в една страна, в която се води гражданска война, да ти режат спирачките на колата, да те следят постоянно? Това са публични неща. Не искам да се правя на Джеймс Бонд, но съм свършил нещо полезно за България. Ще ви го кажа – и сега, ако съм на същите 25 години, и ако България пак има своите интереси, които трябва да се защитават, пак ще го направя! И е крайно време да спрем да хулим хората, които са защитавали България. Другите нормални държави уважават хората, които са служили в интерес на националната сигурност и преследват чуждите шпиони. Ние в България правим обратното – преследваме хората, които са направили нещо за сигурността на страната.

Водещи: Вие имате ли собствена социология, вътре в партията направихте ли проверка какви са шансовете Ви за балотаж?

Красимир Каракачанов: Честно казано специална социология още не сме поръчвали, защото до вчера не беше ясен кандидатът на ГЕРБ. Но това, което гледам като социология, което слушам като коментари от политически анализатори, от социолози, от политолози, а и това, което виждам като коментари от хората в цялата страна, мисля, че имаме реални шансове „Обединените патриоти“, плюс подкрепата на всички други организации като Народен съюз, „Защита“ и т.н., които ни подкрепят, са реални и кандидат-президентската двойка на „Обединени патриоти“ е на балотаж. Оттук нататък решава негово величество българският народ.

Водещ: Ляв кандидат очаквате да не стигне до балотаж, така ли? Очаквате да сте вие и г-жа Цачева?

Красимир Каракачанов: Аз казвам нещо друго, казвам какви са настроенията на хората. А дали кандидатът е ляв или не – той самият се разграничава от БСП, а пък те самите не си издигнаха лидера, а го издигнаха през Инициативен комитет… Техните драми на ръководството на „Позитано“ 20 не ме интересуват.

Водещ: Какви са шансовете на кандидат без никакъв опит в политиката да стигне до балотаж? Всички имена, които се спрягат дотук са с опит в политиката, докато ген. Радев…

Красимир Каракачанов: Вижте, политиците предполагат, социолозите прогнозират, а накрая негово величество българският народ решава. Много често социолозите дават едни прогнози, но се случва друго. Пак казвам – призовавам всички кандидати за президенти, включително кандидатът на ГЕРБ и независимият, подкрепен от БСП – елате на един дебат и ще се изясним. Ще си говорим по темата за национална сигурност, ще си говорим по темата за въоръжените сили, ще си говорим… Ето казвам го:

АКО ИСКАМЕ ИЗБОРИТЕ ДА СА МАКСИМАЛНО ЯСНИ И ЧЕСТНИ, АКО ИСКАМЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ДА ВИДЯТ КОЙ ЗА КАКВО СЕ БОРИ, АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ДЕБАТЪТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН. ВСЯКО ЕДНО БЯГАНЕ ОТ ДЕБАТИ Е ПРОЯВА НА СЛАБОСТ!

Водещ: „Майка на нацията“ – така влезе в надпреварата Цачева, по думите на Борисов. За ген. Радев – „пилот, който ще приземи самолета на „Дондуков“ 2“, Вие като какъв се определяте?

Красимир Каракачанов: Аз се определям като кандидатът на „Обединените патриоти“,  аз съм кандидатът на всички онези българи, които смятат, че е крайно време разделението на ляво и дясно да приключи, че нацията трябва да се обединява и президентът трябва да играе ролята на неин обединител. Аз съм кандидатът на онези българи, които не искат президентът да има началници, както обича да казва премиера „Ще питаме началниците в Брюксел“… Вчера г-жа Цачева каза, че нейният началник е Борисов, на Румен Радев не зная кой му е началникът… Ние нямаме началник. Нашият началник е целокупният български народ и това е известно. Аз съм кандидатът на тези, които искат разделението, противопоставянето и омразата между нас да спре, които искат българският президент не да бъде ястреб в политиката спрямо едни държави и напълно приведен, когато трябва да взима решения, които не са в интерес на България, спрямо други държави. Президентът е този, който трябва ясно да поставя дневния ред на обществото.

Водещ: Все пак ще излезете ли с призив, ако не участвате на балотажа кой кандидат да бъде подкрепен?

Красимир Каракачанов: Аз ще изляза с призив към някой от другите кандидати да ме подкрепи! Другата хипотеза не я разглеждам. И нещо друго –  като призив ще го кажа:

ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ, ЗАЩОТО ОТНОВО ЕТНИЧЕСКИЯТ И КУПЕНИЯТ ЦИГАНСКИ ВОТ ЩЕ РЕШАТ ИЗБОРИТЕ! АКО НИЕ, КАТО БЪЛГАРИ, ОСТАВИМ И ТЕЗИ ИЗБОРИ ДА СЕ РЕШАВАТ, КАКТО ДРУГ ПЪТ – НЯМА НА КОГО ДА СЕ СЪРДИМ!

Водещ: Циганският вот, както го казахте…

Красимир Каракачанов: Ми купува се, купува се! Защо 25 години никой не иска да направи една истинска социална реформа, за да спре това, което се случва в гетата. Това безразборно възпроизводство, което се прави не от любов към децата, а се прави заради източване на социалните фондове? Защото това е евтин електорат, който се купува!

Вадещ: И на финала – защо според Вас Пламен Орешарски се кандидатира за президент?

Красимир Каракачанов: Тук едва ли има един единствен отговор. Едната версия е, че търси личен обществен реванш. Другата версия е, че зад него стоят ДПС, които да се преброят и да покажат своята значимост за сметка на новопоявилата се етническа партия ДОСТ. Това си мисля.

Водещ: А смятате ли, че гласовете на Орешарски от първи тур могат да бъдат изтъргувани като подкрепа при балотажа?

Красимир Каракачанов: Смятам, че всеки подобен сценарий може да бъде избегнат, ако българите, които искат достоен държавен глава, излязат и гласуват масово. Тогава етническият, купеният и корпоративният вот няма да окажат влияние върху изборните резултати!

Последни Новини

Красимир Червилов води листата на ВМРО в Стара Загора

Днес в Районната избирателна комисия – Стара Загора ПП „ВМРО – Българско национално движение“ регистрира листата си с кандидати за народни представители...

ВМРО регистрира своята листа за предстоящите парламентарни избори в област Добрич

Днес ВМРО регистрира листата си с кандидати за народни представители от 8 МИР Добрич. Водач на листата е...

ВМРО регистрира листата си в Кюстендил

Областната структура на ВМРО регистрира листата си с кандидати за народни представители в предстоящите избори за Народно събрание в РИК – Кюстендил.

Красимир Каракачанов: В момента двете лица на ЕС са Виктор Орбан и Урсула фон дер Лайен

За съжаление в последните 20 години се отнема суверенитет на държавите членове на Европейския съюз за сметка на повечето права за Еврокомисията....

Красимир Богданов: Държавата води убийствена политика спрямо малките населени места

Държавата води убийствена политика спрямо малките населени места. Непрекъснато се говори за демографска политика, а се прави всичко възможно да се прогони...

В Шумен ВМРО регистрира листата си за народни представители

Водач на листата на ВМРО – БНД за изборите на 9 юни 2024 г. в 30 многомандатен район – Шумен ще бъде...

ВМРО почете жертвите на наводнението във Враца

1 май е ден за почит към стотиците невинни жертви от Враца и Згориград, загинали в наводнението през 1966 г.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir