Начало Блог Патриотичният избор ще е сигнал за крачка напред

Патриотичният избор ще е сигнал за крачка напред

Съдбата на България е в ръцете на българите

Кандидатпрезидентската двойка на патриотичните сили бе определена около общия принцип – че съдбата на България е в ръцете на българските политици и се решава в София. Трябва да престанем да се съобразяваме и да зависим от бюрократите в ЕС или антибългарската политика в много случаи от Вашингтон и Москва.

Това коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред БНР

Съвсем нормално и логично е обединение на патриотичните сили в България за предстоящите президентски избори, посочи той.

Инициативен комитет номинира Красимир Каракачанов за президент и Явор Нотев за вицепрезидент за предстоящия вот на 6 ноември, които имат подкрепата на ВМРО, НФСБ и „Атака“.

Като въпроси, които стоят като остри проблеми за решаване пред българските политици, Красимир Каракачанов посочи изострените конфликти в последната година в много краища на страната между българи и цигани, въпроса  за строежа на  АЕЦ „Белене“ и затварянето 3 и 4 реактор на АЕЦ „Козлодуй“, също и проблемите в сферата на образованието и здравеопазването.

Каракачанов заяви, че ако кандидатпрезидентската двойка на обединените патриоти спечели изборите, това ще е много ясен сигнал за цялото българско общество, че промяната в държавата най-накрая е започнала.

Президентската институция има много правомощия, които обаче настоящият президент не използва, каза Красимир Каракачанов.

Българският държавен глава може да налага вето на всеки един закон, който сметне, че не е в интерес на гражданите. Може да свиква Консултативния съвет по национална сигурност, който взима решение по възлови въпроси за сигурността, като нелегалната имиграция, битовата циганска престъпност, състоянието на армията и полицията. Българският президент е главнокомандващ на армията и има важна роля във външната ни политика, защото издава указите за назначението на посланиците ни, избори той.

Каракачанов напомни за апела към Плевнелиев да свика КСНС заради заплахите от Турция.

Ние, патриотите, изповядваме една много проста максима, която е от времето на Левски, Стамболов и всички онези българи, които градиха след освобождението България. Съдбата на България е в ръцете на българския народ. Не чакаме някой от вън да ни каже какво да правим.

Интересите на България трябва да се защитават в София, а Брюксел и другите големи европейски и световни центрове могат да бъдат само част от стратегията ни да живеем по-добре, категоричен е той.

Лидерът на ВМРО обясни, че в рамките на месец и половина патриотичните сили в България са водили разговори без да се вдига излишен шум, а целта е била да се постигне обединение.

Бяхме длъжни да намерим нашия общ път, каза той и уточни, че това е мнение и на Валери Симеонов, и на Волен Сидеров.

По отношение на зависимостта от съседни страни, Каракачанов заяви, че в света няма държава, която на 100% да зависи само и единствено от себе си. България като член на НАТО и ЕС има своите ангажименти, които трябва да изпълнява. Но има проблеми,  свързани с доходите, със сигурността на българските граждани, които са чисто вътрешни и трябва да се решават от българските политици, каза лидерът на ВМРО.

Последните десетилетия обаче родни политици ползваха циганите за евтини гласоподаватели и ги научиха, че имат само права, без задължение. Това и според него е причина за вихрещата се безнаказана циганска престъпност в страната.

По отношение на вътрешната си политика и до голяма степен икономическата си политика България може да бъде независима, убеден е Каракачанов.

Като пример за неадекватна политика той даде нарязването на ракетите СС-23, насочени към Турция, което се е случило по настояване от САЩ, за което правителството на Иван Костов не е поискало никаква компенсация.

По думите му подобен случай е и със затварянето първо на 1 и 2, а после и на 3 и 4 реактора на АЕЦ „Козлодуй“, като този път се е случило по настояване на „партньорите“ от Европейския съюз.

Аналогично бяхме натиснати отвън за спирането на проекта „Белене“, каза Каракачанов и посочи, че само лихвите по неустойките струват на България 167 хил. евро на ден. И тези пари ще ги плаща българският народ, а не т.нар. партньори, под чийто натиск спря проектът, заяви той.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“.

ВМРО с декларация в парламента по повод 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа

Тържествена декларация по повод 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България прозвуча от трибуната на Народното събрание. Декларацията...

Карлос Контрера: Новият Отечествен фронт в СОС е БСП, ДБ и Спаси София

В четвъртък – 24 септември 2020 г., по време на сесията на Столичния общински съвет новият Отечествен фронт – БСП, „Демократична България“...

Красимир Каракачанов: Северна Македония няма намерение да води искрен диалог с България

България няма да се противопостави, а ще каже, че не е дошло време за насрочване на дата за насрочване на първата междуправителствена...

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората Да има доброволна военна служба от 1...

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

Коментари