Начало Новини Патриотични пособия и поздравления от ВМРО за първия учебен ден

Патриотични пособия и поздравления от ВМРО за първия учебен ден

Официални лица от ВМРО присъстваха на откриването на учебната година в различни училища в празничния ден в цяла България. Патриотите подаряваха на децата специално подготвени за празника патриотични тетрадки с ликовете на велики българи.

Костинброд

На 15 септември народният представител от Обединени патриоти и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов и заместник областният управител на София област Николай Борисов присъстваха на откриването на ремонтираната сграда на Второ основно училище „Васил Левски“ в кв. Маслово в Костинброд. Те подариха патриотични тетрадки за всички малчугани, които ще бъдат първокласници в това училище. Тетрадките са с ликовете на Васил Левски и Гоце Делчев.

Комплекти за всички първокласници бяха подарени на всички училища на територията на община Костинброд. Патриотични тетрадки с ликовете на Васил Левски и Гоце Делчев, химикалки с българското знаме, още тетрадки и моливи бяха подготвени за най-малките ученици.

Стара Загора

В Стара Загора акцията започна в 9.00 часа в първия учебен ден – 17 септември (понеделник) в шест старозагорски училища – „Иван Вазов“, „Самара“, „Васил Левски“, „Кирил Христов“, II-ро основно училище „П. Р. Славейков“, основно училище в кв. „Кольо Ганчев“.

От ВМРО – Стара Загора подсигуриха 500 тетрадки с ликовете на известните старозагорци – Кольо Ганчев, митрополит Методий Кусев, Иван Гарванов, Андрей Тошев.

Тетрадките бяха дарени на децата от общинския съветник и координатор на ВМРО за Стара Загора Антон Андонов, заместник областния управител Красимир Червилов и членове на местната организация.

София

ВМРО зарадва малчуганите на няколко от столичните училища. В 117 СУ „Св. св. Кирил и Методий“ те подариха на първокласниците от патриотичните тетрадки с ликовете на двамата Апостоли на българщината Васил Левски и Гоце Делчев. Нека от малки да знаят и помнят славната наша история, коментираха воеводите.

Учебната година в 162 ОУ „Отец Паисий“ в квартал „Ботунец“ бе открита от директора Атанас Драков и от председателя на родителското настоятелство Николай Димитров. За първия учебен ден жителите на квартала подариха на училището над 300 събрани от тях книги, а ВМРО осигури за децата от патриотичните тетрадки.

Варна

По традиция ВМРО Варна също проведе акция „Патриотична тетрадка“. В първия учебен ден – 17 септември, първолаците имаха възможността да се сдобият с учебните пособия с ликовете на Васил Левски, Христо Ботев, Паисий Хилендарски и св. св. Кирил и Методий.

Полски Тръмбеш

Народният представител и заместник-председател на ВМРО доц. д-р Милен Михов присъства на откриването на учебната година в СУ „Цанко Церковски“ в гр. Полски Тръмбеш.

Днес открихме учебната година в СУ „Цанко Церковски“, гр. Полски Тръмбеш. Радостното събитие беше съпроводено с откриването на обновения кабинет по химия, за който министерството отпусна 15 хил. лв. Лентата прерязахме заедно с кмета на общината Георги Чакъров и директорката на училището Стефка Трайчева, написа Михов във Фейсбук.

Сандански

Народният представител и заместник-председател на ВМРО Атанас Стоянов откри учебната година в едно от училищата в Сандански.

Нека новата учебна година да е успешна, ползотворна и учебнотворна за всички наши ученици, за техните учители, преподаватели и възпитатели. А усвояването на знанията и уменията, учението и възпитанието им да бъдат основата за тяхната професионална и житейска реализация. Защото чрез словото и книгата „не се гаси туй, що не гасне“, каза в приветствието си към малчуганите Атанас Стоянов.

Силистра

Народният представител от ВМРО Александър Сабанов откри учебната година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Силистра.

Това е училището, в което преди 35 години за първи път прекрачих училищния праг и чух първия звънец. Поздравих моята първа учителка по български и литература Екатерина Тодорова, която беше сред множеството събрало се за празника. Поздравих директора, учителите и учениците за първия учебен ден и пожелах успешна година. Надявам се всички те да се зарадват на изцяло ремонтираната учебна база. На този ден, който съвпада с християнския празник „Вяра, Надежда, Любов и майка им София“, пожелах на децата да имат вяра в себе си и в учителите си, любов към знанията и да знаят, че те са надеждата на България, каза още народният представител.

Русе

Искрен Веселинов: Винаги съм се вълнувал, когато говоря на този ден. Сякаш беше вчера, когато и аз имах първокласничка за първи път. Пак в ОУ „Любен Каравелов“, където днес децата отново издигнаха гордо националния трибагреник. Имаше бурни аплодисменти за пенсионираната директорка Росица Рангелова, която го превърна в „училище за шампиони“. Има много високи очаквания и към новото ръководство – пожелах им успех. Най-важното е на този ден да отдадем почит на всички учители, приели професията си като мисия, защото без тяхната вярност към възрожденския идеал, нищо няма да е същото.
Поклон и на добър час.

На откриването на новата учебна година на 17 септември 2018 година в ОУ „Любен Каравелов“ Русе специален гост бе народният представител от ПГ на ОП и заместник-председател на ВМРО – БНД Искрен Веселинов.

Той бе там по покана на Деян Стайков – директор на най-престижното русенско учебно заведение. В своето слово Веселинов подчерта важността на образованието за младите хора и огромното значение и място, което това свято българско начинание заема сред българските политици. Заместник-председателят се обърна към учениците с думите да бъдат горди каравеловци и да полагат ежедневно усилия, за да сбъдват своите мечти.

Председателят на групата общински съветници в местния парламент Иво Пазарджиев бе официален гост на празненството по откриването на новата учебна година в ОУ „Христо Смирненски“ в русенския квартал „Долапите“. Преди началото на тържеството директорката на учебното заведение го разведе из ремонтираните класни стаи, където децата и учителите получават всички удобства, за да може да се обезпечи добрият учебен процес.

Пазарджиев се обърна към учениците и първокласниците с думите да бъдат послушни и уважителни към своите учители, защото те са ония, които ги водят през трудните дебри на образованието. Председателят на групата общински съветници припомни за последствията от пагубната досегашна политика по затваряне на училища, като дебело подчерта, че вярва, че е дошло времето тази тенденция да се преобърне, като се започне с новото им разкриване.

Междувременно официални гости на други училища бяха общинските съветници Траян Тотев и Владо Владов. Тотев присъства на церемонията в НУИ „Професор Веселин Стоянов“, а Владов – в ОУ „Тома Кърджиев“.

Областният управител на област Русе Галин Григоров участва в тържественото откриване на новата учебна година в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, което е единственото средно училище на територията на община Сливо поле.

Той приветства преподавателите и учениците, като им пожела здраве, успехи и една нова учебна година, изпълнена с множество позитивни емоции.

В поздравителния адрес, който областният управител връчи на директора на училището се казва: „…Скъпи ученици, днес е ден на едно ново начало, на новите надежди, новите очаквания и новите успехи! Не спирайте да мечтаете, бъдете уверени в себе си и помнете, че Вие сте следващите, които ще съграждат бъдещето на своя град, на родината, а защо не и това на света! Смело преследвайте и постигайте и най-смелите си мечти! Не забравяйте, че и историята на Българското възраждане, с което се напомня на Европа за съществуването на българския народ, е в същото време и история на българското училище!…“

Той отправи и пожелания към учителите да продължават все така с достойнство да възпитават и дават знания на идните поколения.

Видин

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки присъства на откриването на новата учебна година в СУ „Цар Симеон Велики“ в град Видин.

За мен е чест да съм тук. Образованието и науката са фундаментите на едно общество. Те са нещото, което ни е запазило като народ. Именно за това и толкова много обичам празниците, които отбелязват стремежа към знание на нашия народ. Сърдечно благодаря на учителския екип на СУ “ Цар Симеон Велики“, че ме допуснаха да стана част от техния празник, зави Ангел Джамбазки по време на тържественото откриване на новата учебна година.

Пловдив

Кметът на район „Южен“ и председател на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев поздрави учители, ученици и родители в четири пловдивски училища. В ранното утро той гостува на ОУ „Димитър Талев“, където заедно с директора г-жа Ирина Чолакова поздравиха многобройните усмихнати първокласници. Те положиха своята клетва с изключително старание и емоция.

Малко по-късно с богата програма бе съпроводено откриването на учебната година в ОУ „Яне Сандански“. Инчев и директорът на училището г-жа Маргарита Бозова поздравиха учениците за техните заслужени успехи.

В СУ „Св. Константин Кирил Философ“ кметът на „Южен“ и госпожа Елена Костадинова – директор на училището, поздравиха всички първокласници и техните родители в класните стаи. Инчев отправи топли и сърдечни пожелания към децата, родители и учители. Децата почерпиха гостите по повод днешния хубав християнски празник „Св. Мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“.

В ОУ „Стоян Михайловски“  Борислав Инчев и директорът г-жа Тинка Балабанова откриха учебната година. Традициите с посрещането на знамето и въвеждането на първокласниците през прага на училището бяха най-емоционалните моменти в днешния празничен ден.

Годеч

Патриотични тетрадки с ликовете на Васил Левски и Гоце Делчев бяха подарени и за първокласниците от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Годеч.

Враца

Народният представител от Врачанско и член на ръководството на ВМРО Красимир Богданов отправи привествие към учениците и учители от СУ „Христо Ботев“ – Враца в първия учебен ден на убечната 2018/2019 г.

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов дари оригинална гвардейска униформа за кабинета по история на СУ „Христо Ботев“ гр. Враца. Подаръкът беше връчен на директора на училището Виктор Кръстев от народния представител Красимир Богданов с пожеланието двувековното просветно средище, дало десетки големи имена на българската и световната наука, култура и изкуство, да пази традициите и силата на българския дух, но заедно с това да продължава да бъде олицетворение на всичко ново и модерно в образованието и културата на Врачанския край.

Богданов и колегата му от „Обединени патриоти“ доц. Милен Михов – зам.-председател на Комисията по образованието и науката в Народното събрание, бяха гости и на патронния празник на СУ „Христо Ботев“ на 31 май. Тогава те поеха ангажимента да разговарят с министър Каракачанов за предоставяне на военната униформа за историческия кабинет. Вицепремиерът се отзова веднага и изпрати уникалното дарение, като изрази желание при удобен случай лично да посети училището.

Плевен

Народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ д-р Калин Поповски присъства на официалното откриване на новата учебна година в НУ „Патриарх Евтимий“ в гр. Плевен. Той поздрави директорката г-жа Йотова с новата учебна година, а на децата пожела : „На добър час! Напред науката е слънце!“.

Последни Новини

ВМРО – Русе откри предизборната си кампания

Вчера в храм „Свето Възнесение“ ВМРО – Русе откри своята предизборна кампания за извънредните парламентарни избори. На събитието присъстваха кандидатите за народни...

Висшето образование и младежките политики са приоритет за кандидата на ВМРО за ЕП Петър Петров

Висшето образование и младежките политики са сред основните приоритети за 14-я в листата за евродепутати и втори във варненската листа на ВМРО–БНД...

Стига лъжи! Настояваме за бързо двойно увеличение на заплатите на университетските преподаватели

Не голи обещания – реална програма е нужна. Образованието ни е в колапс Политическите заигравания на „сглобката“ с висшето...

107 години от погрома в Босилеградско

ВМРО отново бе до нашите сънародници в Западните покрайнини в дните на 107-та годишнина от погрома в Босилеградския край, който става жертва...

Повече пари за подкрепа на образованата раждаемост предлагат общинските съветници от ВМРО в Кула

Увеличаване на финансовата помощ, отпускана по програмата за насърчаване на образованата раждаемост в община Кула, предлагат общинските съветници от групата на ВМРО....

ВМРО: Тези камъни Ви чакат! МС трябва да върне ветото за членството на Северна Македония в ЕС

Парламентът трябва да се събере извънредно и да приеме декларация в защита на българите от другата страна на границата!

Водачът на евролистата на ВМРО Ангел Джамбазки: Трябва да спрем ляволибералния диктат в Европа!

Управлението на ЕС с мнозинство на либерали, социалисти и крайно леви застрашава бъдещето на европейските народи. Тази клика предизвика множество кризи, като...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir