Home Европейски парламент Перник бе домакин на турнето за повдигане на националното самочувствие

Перник бе домакин на турнето за повдигане на националното самочувствие

Градът на миньора – Перник, бе поредната спирка на турнето за повишаване на националното самочувствие на българина, което минава под надслов „Реванш за българския народ“. Събитието се проведе във възстановения пернишки театър.

Лидерите на съюза „ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден“ дойдоха в града с изпълнено обещание – внесения в Народното събрание Закон за ранно пенсиониране на миньори и металурзи, за какъвто настояваха жителите на региона.

Промяната в Кодекса за социално осигуряване отдавна трябваше да се направи, за да могат работниците от I-ва категория да се пенсионират на 45 години. Този наш закон не е патетичен, той е нормален, обясни инициаторът за законопроекта Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО.

„България без цензура“ ще поиска публичен отчет в парламента от правителството за обезщетенията на перничани за щетите от земетресението. Ще внесем питане от парламентарната трибуна, за да се разбере какво е разплатил кабинетът и какво е предвидил като финансова помощ за пострадалите от труса, обясни депутатът Светлин Танчев. Поводът за обещанието е сигналът от  местен жител, който е разказал, че стотици семейства очакват все още помощ от държавата за да си възстановят разрушените домове.

Няма защо да търся в социологически агенции и медиите доказателство, че ние ще успеем – вие сте това доказателство, обърна се лидерът на ББЦ Николай Бареков към хората в препълнената зала. При нас няма нито един играч от Тройната коалиция, за разлика от другите партии. В България е цинизъм да се сменят така често ролите. Трябва хигиена. Само ние сме алтернатива на статуквото, само ние говорим за бъдещето на младите, за проблемите на всички българи. Всичко останало е подигравка с българския народ, отсече той.

На Станишев, който определи всички партии без БСП, ГЕРБ и ДПС като гарнитура за предстоящите избори, аз казвам – вие сте тройка кебапчета и призовавам хората да ги изядат на вота, ироничен бе лидерът на ББЦ.

С Танчев сме участници в един и същи театър в парламента, гледаме една и съща пиеса, а актьорите са от една трупа. За да изгоним „Котараците“ от България, да отвържем кучето, призова перничани народният представител Румен Йончев.

Зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев пък апелира местните „да хванат винкела“ и да помогнат за промяната.

Лидерът на Движение „Георгьовден“ Драгомир Стефанов определи като най-страшната катастрофа демографската. Той посочи като виновници за нея правителствата през последните години, заради които държавата няма нито един ясен приоритет, няма дългосрочна програма и визия.

Затова се включихме в тази коалиция – да поставим по-дългосрочен хоризонт пред България. Само с национална доктрина младите ще остават тук, деца ще се раждат, хората ще живеят добре, посочи Стефанов.

Хората отправиха въпроси за съсипаното селско стопанство и поискаха обяснение как коалицията ще се ангажира, за да реши проблема. Бареков обясни, че ББЦ и коалиционните й партньори са единствените, които са предложили проект „Чиста земя“, с който да се оземлят младите фермери, както и възраждане на земеделието с родното зеленчукопроизводство. Лидерът на ЗНС Румен Йончев посочи, че три неща трябва да се случат – европейските пари да стигнат до земеделците, а не да отидат за яхти и джипове; тези пари да останат в селата, а не в големите фирми, които задминаха АПК-тата; държавата да наложи нормална защита на границите срещу контрабандата и да оправи инфраструктурата в селата. Българските евродепутати досега продаваха българските интереси, затова са важни евроизборите през май, посочи и Светлин Танчев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

100 г. от убийството на Стоян Мълчанков ще бъде отбелязано в Гоце Делчев

Утре, 19 септември 2020 г. (събота), от 11.00 ч. на лобното място на Стоян Мълчанков (местността Купена, Буково, до главния път за...

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Каракачанов към ЕП: Правите опити да наложите коминтерновски тези за „македонско малцинство“. Няма да го позволя!

В същото време оказвате системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система

Красимир Богданов, „В мрежата“ – 17.09.2020

Красимир Богданов, депутат от ВМРО, коментира окончателно приетите от парламента поправки в Изборния кодекс. Ще гарантират ли те честни избори? Може ли...

Джамбазки: Речта на Фон дер Лайен за състоянието на ЕС е разочароваща

В дневния ред на тазседмичната пленарна сесия на Европейския парламент освен дългоочакваната реч на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен...

Коментари