Начало Народно събрание Премахването на ограничението за брой секции зад граница обслужва ДПС и връща...

Премахването на ограничението за брой секции зад граница обслужва ДПС и връща турското влияние в българската политика

Консенсусното гласуване на всички партии в НС за безпринципно отпадане на броя секции в страни извън ЕС, което връща Турция като фактор, граничи с национално предателство.

Реваншизмът и агресията в политиката никога не са били добър съветник и това е доказано в исторически план, продължава позицията на ВМРО – Българско национално движение във връзка с гласуваните законодателни промени в Изборния кодекс от народните представители в 45-ото Народно събрание.

В условията на реална световна икономическа криза, когато стотици хиляди хора в България са без работа поради редица причини, касаещи мерките за справяне с коронакризата, обострените отношения по оста Украйна – Русия и реалната възможност за възникване и на енергийна криза новите народни представители вече официално заявиха като основна „спешност“ и приоритет подсигуряването на влияние на Турция в българския политически живот.

143 години след Освобождението на страната ни от турско робство новите „родолюбци“ от „Шоуто на Слави“, „Мутрите на Мая“, „Демократите“, които побързаха първо да си вдигнат заплатите на 10 хил. лева, ГЕРБ, които послушно преклониха главица пред ИТН, както и „червените патриоти от БСП“, открито показаха своята привързаност към етническата партия ДПС, която беше отстранена от ВМРО и патриотичните формации в предходните два парламента от ключовата си позиция в управлението на страната.

Ние от ВМРО категорично заявяваме, че не сме против това нашите сънародници във Великобритания, САЩ, Австралия и навсякъде, където искат, извън ЕС, да могат да упражнят правото си на глас без никакви ограничения. Но няма как да приемем едни хора, които отдавна са се самозаявили не като български, а като турски граждани – не говорят и не пишат на български и обслужват интересите на репресивния режим на Ердоган, да бъдат фактор в политическия живот на независимата, свободна и европейска България, за чиято свобода животът си са дали нашите деди. За чиято независимост са се борили националните ни герои Левски и Ботев, които гледат безмълвно от портретите по стените на кабинетите на същите тези народни представители, които днес ги предадоха.

И още нещо. Допусната възможност за дистанционно и гласуване по пощата са също толкова опасни идеи. Кой и как ще гарантира истинността на вота, подаден по пощата или по имейл? Кой и как ще гарантира, че лицето Х от държавата Y е дало своето волеизявление, а това не е направено от неговия работодател, например, или от съседа, от роднини (припомнете си скандалните примери от Австрия и САЩ с мъртвите души)? И отново да Ви върнем към Турция. От там могат да дойдат хиляди гласове на мъртви души от изселници, които не се водят вече към регистрите на българското ГРАО и няма как да бъдат проверени. Искате отново да се върнем в годините на управлението на Костов, когато гласовете от въпросната държава бяха шестцифрено число ли (около 300 хил. – два пъти повече от всички гласували на последните избори българи зад граница)? Че те бяха и над 100 хиляди, преди да въведем ограничението от 35 секции преди 5-6 години.

Настояваме между първо и второ четене на Изборния кодекс народните представители да въведат правна уредба, която да вземе предвид реалните условия и параметрите на режима на държавно управление в съответната държава при разкриването на секции. Настояваме в държави, които нямат трайно установен демократичен режим на управление, каквато е Турция, секции да се разкриват само и единствено в дипломатическите представителства и декларациите да се попълват лично и само на място пред секционните комисии. Ако това не бъде направено от представителите в 45-ото НС, то тогава ще се наложи те да отговарят пред цяла България защо допускат един заклеймен от света режим, който обезглави своята интелигенция, арестува учителите си, журналистите си, затвори телевизии и вестници и обрече на изгнание всеки, дръзнал да критикува Реджеп Тайип Ердоган, да има право на глас в родината ни. И последният нееднократно каза на света за „душевните граници“ на новата Османска империя. И същият, между другото, открито изказва и своята подкрепа за етническата партия ДПС.

Припомняме, че през 2015 г. благодарение на ВМРО и ПФ, секциите в държавите извън ЕС бяха ограничени до 35 на брой. Така реално беше ограничена и възможността в Турция хора, които нямат българско самосъзнание, да излизат под строй и да гласуват безконтролно за етническата партия ДПС. През 2017 г., отново благодарение на нашето настояване и намеси, беше въведено задължителното изискване декларациите да бъдат попълвани и подписвани лично в секциите зад граница. Още нещо, което услужливо беше пропуснато като методическо указание от ЦИК и което предизвика прецедентите хора, които даже не знаят как да напишат имената си на български, да дават своя глас за бъдещото управление на държавата. Това и останалите недопустими нарушения там накараха нас от ВМРО да поискаме касиране на изборите в съседната държава.

Вместо да обърнат внимание на тези сериозни нарушения, които за пореден път съпътстваха изборния процес в Турция, народните представители в 45-ото НС решиха да обслужват тясно партийните си интереси, с което дават обаче и неограничена възможност на Ердоган да има думата в политическия живот на България. И така реално гарантираха незаобиколимото място на ДПС в управлението на България в следващия парламент.

Ние от ВМРО призоваваме всички депутати от 45-ото НС от всички парламентарни групи да загърбят популизма и личната партийна изгода и да обърнат внимание на сериозните проблеми, които се отварят в българския политически живот с безусловното премахване на ограничението на секциите и гласуването по пощата. Ако не го направят, ще докажат, че съществуването на това Народно събрание е ненужно и вредно и единственото, което могат да направят, е да се саморазпуснат, за да дадат възможност на честните и достойни български граждани да изберат нов националноотговорен парламент.

2 Коментари

 1. Хубава констатация, но защо не свикате пресконференция, протест, митинг?
  Ние ще ви подкрепим!

 2. Румъния шантажира Украйна и Албания с ветото си за присъединяване към ЕС ако:
  1. Украйна не дава привилегии и повече права спрямо правата на самите етнически украинци на етническите й румънци и също така Румъния изглежда да е успяла да наложи на Украйна че няма молдовски език/народ и следователно, в Украйна повече няма да се преподаде молдовски език, тоест етническите молдовци там ще бъдат румънизирани чрез бездействието на Украйна.
  Това, въпреки че съществуват хърватски, сръбски, черногорски и босненски езици (международно признати), а също валенсиянски/валенциански, отделен от каталански.
  2. Албания да признае че аромуните били румънци, въпреки че езиците са твърде различни, повече от български и северомакедонски.
  И въпреки че Румъния не е признала независимостта на Косово.

  Гледайте тука: статуя на анти-гръцки аромун издигната в г. Корча, Албания по инициатива на официална Румъния и (вероятно малка част от) тамошните аромуни (тоест: аромуните с румънско, не-аромунско етническо самоопределяне). Тоест Румъния създава трудности на Албания в отношенията й с Гърция, иначе вето към Албания в ЕС. Знам че отношенията между Албания и Гърция не са най-добрите обаче това е допълнителна провокация към Гърция от страна на Албания (и Румъния).

  Bust al preotului martir aroman/roman, Haralambie Balamace, ucis de greci pentru că a slujit in limba romana,va fi instalat la Corcea (Albania)

  https://rgnpress.ro/2021/04/23/bust-al-preotului-martir-aroman-roman-haralambie-balamace-ucis-de-greci-pentru-ca-a-slujit-in-limba-romanava-fi-instalat-la-corcea-albania/

Comments are closed.

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Има координирана атака, организирана от властите в Скопие

Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие. Представители на РСМ събират евродепутати от различни групи и им дават предложения за промени в...

Контрера: Правилата за тротинетките влизат в сила в края на юли

Зачестили са оплакванията от граждани срещу двуколесните возила В последните месеци зачестиха оплакванията на граждани, особено на живущите в...

ВМРО към депутатите и структурите на ГЕРБ: Не допускайте срама да подкрепите кабинет на ПП-ДБ!

„Промяната“ вече са клиенти и на прокуратурата, разследвани за шпионаж и национално предателство. Ние от ВМРО призоваваме всички настоящи...

Ботев написал патриотичен учебник по… математика

Автор: Красимир Богданов, историк, член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – Българско национално движение Възраждането изиграва за българите...

Каракачанов алармира: В ЕП започва преразглеждане на доклада за Македония

Улисани във вътрешнополитически боричкания, пропускаме темата В ЕП започва преразглеждане на доклада за Македония. Ако българските политици продължават да...

Ангел Джамбазки: Правораздаващите органи трябва да приложат цялата строгост на закона срещу човека, съгласувал позиция на МВнР със Северна Македония

Съпредседателят на ВМРО настоява за спешна реакция срещу действия по държавна измяна Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки...

Каракачанов: Със своите действия ПП правят държавата заложник на външни интереси

Опасност за националната сигурност има не заради записа, който е изтекъл, а заради тези хора от ПП, които искат да управляват България....

Коментари