Начало Европейски парламент Турските партии ни се присмиват

Турските партии ни се присмиват

Днес бяхме в Оборище на мястото на първото Велико народно събрание. Направи ми впечатление на разделението на гражданите, дошли да сложат по едно цвете за годишнината от Априлското въстание, от представителите на властта. Кордон ги делеше. Хора от ДПС и партията на Касим Дал имаха наглостта да поднасят цветя в памет на борците срещу турското робство. Това разказа в Пирдоп заместник-председателят на ВМРО и кандидат за евродепутат Ангел Джамбазки. Той говори с пирдопчани по време на спектакъла, част от турнето „Реванш за българския народ“, който се проведе в читалище „Напредък“ в града. Пирдоп бе поредната спирка от обиколката за повдигане на националното самочувствие, което провеждат коалиционните партньори от „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ заедно с танцьорите на Нешка Робева.

Джамбазки обяви появата на представители на тези две партии на церемонията като лицемерие и цинизъм, който е обиден за българите.

Възползвайки се от ролята си на балансьор на политическата сцена, ДПС управлява България и се кани отново да го прави, заяви заместник-председателят на ВМРО.

Венци от името на кого поднасят, попита риторично той и отсече възмутен – Ердоган поднася венци на българските въстаници! Те ни се присмиват! Това няма да го допуснем!

Затова и целта на нашата коалиция е да не допуснем във властта ДПС и другата турска партия, част от Реформаторския блок. Тези хора са същите, които навремето са командвали башибозука. Нашата борба е за българския национален интерес в Европа, заключи Джамбазки.

Срещата с хората продължи неформално до късно. Местните запознаха кандидатът за европейски депутат с техните проблеми в общината, а и на живеещите в цяла София област.

Ангел Джамбазки изказа съгласие по повдигнатите от тях проблеми. Той заяви, че доходите на хората са най-важни и трябва да бъдат първостепенна грижа на управниците, които избират – и в Европа, и у нас. Той не скри и възмущението си от разграбването на всичко построено до момента в Пирдоп и в Златица. Ярък пример за безхаберието на управляващите той даде със затварянето на местната болница.

Последни Новини

Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация и цели да компрометира България

Случаят с простреляния мигрант е зле скроена комбинация, която да компрометира България пред различни европейски и световни институции. Интересно ми е как...

Българите от РСМ атакуваха в съда дискриминационните закони срещу тях

Сдружението за македонско-българско приятелство в гр. Скопие внесе жалба в Конституционния съд на РС Македония с искане да бъде обявен за противоконституционен...

С кръгла маса бяха отбелязани 100 години от акцията на ВМРО в Кюстендил

С кръгла маса, посветена на събитията от началото на декември 1922 година, когато Кюстендил е окупиран от четите на ВМРО, водени от...

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Коментари