Начало Народно събрание Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония

От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не виждам проблем за работа в тази посока.

Това каза от трибуната на Народното събрание народният представител в ПГ на „Обединени патриоти“ и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов по повод законопроекта за виното и спиртните напитки.

Две братски държави трябва да работят заедно и да развият икономическите си връзки,

категоричен бе Ангелов. И посочи:

Не виждам никакъв проблем за българската икономика да си взаимодейства с тази в Македония.

      Ето и цялото изказване на народния представител от ВМРО в залата на НС:

Колега от БСП, не знам по каква причина засегнахте Северна Македония. Но не виждам никакъв проблем за българската икономика да си взаимодейства с тази в Македония. Точно това трябва да бъде и насърчавано – националната ни обща политика.

Още повече, че от Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино и т.н. Така че това не трябва да е критика към българската държава и към сектора. Напротив, две братски държави трябва да работят заедно и да развият икономическите връзки. В това няма нищо лошо.

Относно законопроекта за виното и спиртните напитки, който разглеждаме, един от основните проблеми е в контрола. Контролът и търговията на лозаро-винарски продукти на вино да се прехвърли от Министерство на земеделието и Изпълнителната агенция по лозата и виното, към Министерство на икономиката.

По време на дебатите останах с впечатление, че и Министерство на земеделието и Министерство на икономиката, както и народните представители и от ГЕРБ, и от другите политически сили, са на мнение, че трябва да остане старото положение на контрол в МЗ.

Аз подкрепих законопроекта в комисията с това условие. Искам ясно и категорично да чуя от двете институции или от председателя на комисията по земеделието в НС, ще остане ли контролът в МЗ и Изпълнителната агенция по лозата и виното, или ще бъде прехвърлен.

Категорично заявявам, че „Обединени патриоти“ няма да подкрепят такъв текст на второ четене, а на първо четене нашите колеги ще гласуват различно – всеки спрямо виждането си.

В дуплика Ангелов се обърна към Георгиев от БСП:

Казвате: „Аз не правя политика, не ми е изказването политически.“ Ами Вие сте политик, народен представител от БСП. Всяко изказване, което правите, е с политическа цел.

Вие акцентирате специално върху една държава. Това е Вашата политика, която не може да си обясним защо я правите. Но явно разни коминтерновски решения все още Ви влияят.

Вижте повече във видеото >>>

Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Две братски държави трябва да работят заедно и да развият икономическите си връзки.В тази връзка бе изказването ми по време на дебатите по законопроекта за виното и спиртните напитки.

Публикувахте от Юлиан Ангелов в Сряда, 21 октомври 2020 г.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Близо 70 милиона лева сме предоставили за борба с Covid-19

70 милиона лева за борба с Covid-19 Към момента от нашия бюджет близо 70 милиона лева сме предоставили на...

Национален младежки комитет: Ньойският договор е повратен момент в борбата на нашия народ

Ньойският договор ще бъде забравен едва тогава, когато поемем отговорността, завещана ни от българските генерали, когато се преборим за моралните права и...

Нищо не е забравено! Нищо не е простено!

Нищо не е забравено! Нищо не е простено! 101 години Ньойски диктат Днес се навършват 101...

Александър Сиди: Това е бюджетът на изпълнените обещания

Изпълнените обещания са онези неща, за които толкова години говорим от ВМРО Този мандат е символ на изпълнените обещания,...

Депутатът Искрен Веселинов и общинари стартираха ремонт на водопровод в Лесново

В с. Лесново стартира изпълнението на проект „Реконструкция на водопроводната мрежа на с. Лесново. Етап I“. В Лесново на...

Когато видим промяна – добре дошли, казва Джамбазки към Македония

Времето на „ще“ отмина, зарича се българският евродепутат Когато видим промяна на нелепостите в учебниците по история в РСМ,...

Каракачанов за празника на НВУ: Тук се изграждат стожери на българщината

Красимир Каракачанов присъства на празника на НВУ „Васил Левски“ - Велико Търново. Тържествено бе отбелязана и 142-ата годишнина от началото на военното...

Коментари