Начало Народно събрание Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония

От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не виждам проблем за работа в тази посока.

Това каза от трибуната на Народното събрание народният представител в ПГ на „Обединени патриоти“ и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов по повод законопроекта за виното и спиртните напитки.

Две братски държави трябва да работят заедно и да развият икономическите си връзки,

категоричен бе Ангелов. И посочи:

Не виждам никакъв проблем за българската икономика да си взаимодейства с тази в Македония.

      Ето и цялото изказване на народния представител от ВМРО в залата на НС:

Колега от БСП, не знам по каква причина засегнахте Северна Македония. Но не виждам никакъв проблем за българската икономика да си взаимодейства с тази в Македония. Точно това трябва да бъде и насърчавано – националната ни обща политика.

Още повече, че от Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино и т.н. Така че това не трябва да е критика към българската държава и към сектора. Напротив, две братски държави трябва да работят заедно и да развият икономическите връзки. В това няма нищо лошо.

Относно законопроекта за виното и спиртните напитки, който разглеждаме, един от основните проблеми е в контрола. Контролът и търговията на лозаро-винарски продукти на вино да се прехвърли от Министерство на земеделието и Изпълнителната агенция по лозата и виното, към Министерство на икономиката.

По време на дебатите останах с впечатление, че и Министерство на земеделието и Министерство на икономиката, както и народните представители и от ГЕРБ, и от другите политически сили, са на мнение, че трябва да остане старото положение на контрол в МЗ.

Аз подкрепих законопроекта в комисията с това условие. Искам ясно и категорично да чуя от двете институции или от председателя на комисията по земеделието в НС, ще остане ли контролът в МЗ и Изпълнителната агенция по лозата и виното, или ще бъде прехвърлен.

Категорично заявявам, че „Обединени патриоти“ няма да подкрепят такъв текст на второ четене, а на първо четене нашите колеги ще гласуват различно – всеки спрямо виждането си.

В дуплика Ангелов се обърна към Георгиев от БСП:

Казвате: „Аз не правя политика, не ми е изказването политически.“ Ами Вие сте политик, народен представител от БСП. Всяко изказване, което правите, е с политическа цел.

Вие акцентирате специално върху една държава. Това е Вашата политика, която не може да си обясним защо я правите. Но явно разни коминтерновски решения все още Ви влияят.

Вижте повече във видеото >>>

Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Две братски държави трябва да работят заедно и да развият икономическите си връзки.В тази връзка бе изказването ми по време на дебатите по законопроекта за виното и спиртните напитки.

Публикувахте от Юлиан Ангелов в Сряда, 21 октомври 2020 г.

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари