Начало Блог Юлиан Ангелов: 126 г. ВМРО защитава българския национален интерес и няма да...

Юлиан Ангелов: 126 г. ВМРО защитава българския национален интерес и няма да го предадем сега

ВМРО се бори 126 години за защита на българските национални интереси в Македония и Одринско. Няма как да предадем тези интереси. Пред нас не стои въпросът да се направи компромис, нито с Македония, нито с който и да било, защото ще бъде ощетена българщината.

Това заяви народният представител и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в предаването „Плюс- минус“ по НОВА.

Дори ще напуснем управлението, ако българската държава не вземе адекватни мерки и не реагира остро и сериозно за това Македония да спазва договора за добросъседство, историческата комисия да работи и всички въпроси да бъдат изчистени, допълни той.

Всички казуси трябва да бъдат изчистени, ако Северна Македония иска да влезе в ЕС. Всички институции днес се обединиха около тази кауза и имат обща позиция. Не искаме нищо повече от това Договорът за добросъседство да се спазва, категоричен е народният представител от ВМРО.

Юлиан Ангелов каза, че Гоце Делчев и цар Самуил са българи по потекло – те сами са го казвали и писали. Няма проблем и македонците да ги почитат. Македония и България са братски държави, каза още той.

 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари