Начало Европейски парламент Юлиан Ангелов: Турция няма място в ЕС

Юлиан Ангелов: Турция няма място в ЕС

Като евродепутат патриотът ще работи за защитата на българите зад граница – в Молдова, Украйна, Западните Балкани

Юлиан Ангелов е народен представител от ВМРО и втори в листата на партията за европейските избори. Роден е през 1975 г. в Русе. Завършва Стопанската академия в Свищов със специалност „Икономика на търговията“ и Русенския университет „Ангел Кънчев“ със специалност „Културно-историческо наследство“. Член е на ВМРО-БНД от 1997 г.

Интервю на Петър Митрев, източник: „Коректно.бг“

– Г-н Ангелов, известни адвокати като Марин Марковски и Емануил Йорданов се изказаха негативно за приетите по инициатива на ВМРО поправки в НК за неизбежната отбрана. Как ще коментирате?

– Те са адвокати, които до голяма степен защитават хора, които извършват подобни действия. Вероятно поправките ще им пречат в практиката занапред. За нас най-важното е хората да имат възможност да се защитят. Беззаконието, което 30 години цари в малките населени места, не бива да продължава. Българските граждани трябва да усетят, че държавата стои зад тях, когато се извършват престъпления спрямо тях и имуществото им.

– Турският посланик предложи в училищата да се изучава турски език, като според него така в България щели да дойдат повече турски инвестиции. Каква е позицията на ВМРО?

– Това е смешно като заявление. Свидетели сме на продължаващата агресивна турска политика спрямо всички държави, особено в Европа и Близкия изток. Турция иска да си върне влиянието от времето на Османската империя. Никой не е забранил изучаването на майчин език. Всички представители на съответните общности имат право в училищата да изучават майчиния си език по тяхно желание.

– Ердоган пък предупреди, че ЕС е обречен на провал, ако не приеме Турция.

– Най-големият провал на ЕС ще бъде, ако приеме Турция. Защото тя е държава, която през последното десетилетие показва, че не е демократична. Управлява се в един полурежим от Ердоган и неговата свита. Турция няма място в Европа не само заради агресивната си политика и нарушаването на човешките права, а и заради това, че Турция никога не е била част от християнска Европа. А в основата на създаването на ЕС са християнските ценности. Така че ние от ВМРО категорично сме против приемането на Турция в ЕС.

– Европредседателството мина под знака на Западните Балкани, но като че ли след това темата заглъхна. Вие от ВМРО ще я продължите ли в Брюксел?

– И преди нашето председателство ВМРО работеше по тази тема, особено в частта за защитата правата на българите в Западните Балкани. Колегата Джамбазки винаги е участвал активно като докладчик, за да станат тези държави по-демократични, за да се интегрират в европейското семейство. Нашата политика и занапред ще бъде да помагаме за демократизирането на тези държави, но без компромиси за българите, които живеят в тях.

– Представителите на ЕНП, ПЕС и АЛДЕ навсякъде говорят, че най-опасното за Европа е навлизането на патриоти и националисти. Това изкуствено всяване на страх ли е?

– Естествено. Те виждат, че губят позиции с тезите, които налагат. Искат да разбият всичко традиционно, свято и морално, което е част от наследството на тези държави. Да наложат един друг модел на съществуване на хората.

– Каква е равносметката Ви за мандата на Ангел Джамбазки в Европарламента?

– По-важна е равносметката на българското общество. 40% от българите одобряват дейността на Ангел Джамбазки в Европарламента. Около 30% казват, че той е най-активният евродепутат, който защитава българските национални интереси.

– Вие сте втори в листата, имате ли лична кауза, за която ще се борите?

– Всички каузи, за които се е борил Джамбазки до момента, са били каузи и на ВМРО. Аз считам, че те трябва да продължават да се защитават. Но въпрос, по който работя от години, е защитата на българите зад граница – в Молдова, Украйна, Западните Балкани. Смятам, че в тази насока ще бъда най-полезен.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Победа за българщината! НС обяви официално, че кирилицата е българска азбука

ДПС и БСП отново показаха, че са антибългарски партии, като отказаха да подкрепят исторически и духовно обоснованата истина, че тази писменост е...

ВМРО – Димитровград дари пакети с продукти на пенсионери

Акцията на войводите е по повод Международния ден на възрастните хора По повод днешния празник – 1 октомври, Международен...

Искрен Веселинов: Сегашната Конституция е направена от БКП, за да увековечи нейното влияние

ВМРО от 2013 г. изповядва тезата, че трябва да има сериозна конституционна промяна и тя трябва  да мине през Велико народно събрание....

6 октомври (вторник), 19.00 ч., София – „Премълчаното за Стоян Мълчанков“

На 6 октомври (вторник) от 19.00 ч. в Централния военен клуб - София ще се състои представяне на книгата и документалния филм...

Красимир Каракачанов: При модернизация на техниката на армията основна наша цел е да включим български фирми

От своето създаване преди 25 години международната изложба за отбранителна техника „Хемус“ извоюва авторитет и на всяко следващо издание присъстват все повече...

Стоян Божинов и Иван Стоянов с подаръци за спортен клуб по самбо

Като организация ВМРО винаги е подкрепяла спортните клубове в страната. Спортът възпитава и изгражда дисциплина в младите. Ето защо...

Честит празник на възрастните хора! Поклон пред достойните българи, съхраняващи историческата памет

Д-р Калин Поповски с поздравление по повод Международния ден на възрастните хора Уважението към възрастния човек е мерило за...

Коментари