Начало Блог Александър Сиди: Българският парламент се продаде, предаде, създаде ден на националния позор

Александър Сиди: Българският парламент се продаде, предаде, създаде ден на националния позор

Оставихме в ръцете на брюкселските чиновници да решават съдбините на един народ, който е бил разделен позорно преди 100 години! Народ, разделен в две държави.

Нашите деца ще смятат, че на Балканите има нация, която е вековна и това е македонската нация, защото така ще пише в нашите учебници!

ВМРО беше „изчегъртано“ като най-лошото нещо, което се е случило на тази земя! И в същото време видяхме, че новите, които дойдоха, заедно със старите, направиха едно единствено нещо –  да предадат българския национален интерес, да предадат Македония и да накарат душите на хиляди хора да кървят в момента от това национално предателство!

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ заяви позиции по следните теми:

Решението на Българския парламент да вдигне ветото върху РСМ.

Здравейте, воеводо! Добре дошъл! „Боят настана“, ли, „тупат сърца Ви“ ли?“, обърна се към госта си Беновска. Александър Сиди отговори: Никак! Ясно го беше казал поетът преди време – „Не народ, а мърша!“ Българският парламент не гласува, Българският парламент се продаде, предаде, създаде ден на националния позор! 24-ти юни трябва да бъде отбелязван като ден на националния позор! Какво се случи в последните 5 години, та ние да трябва да приемаме някакво си предложение на някакъв си президент на някаква страна, на който единственото желание при решаването на този спор е да си сложи на ревера значка, че е направил нещо! 170 национални предатели от ГЕРБ, ПП, ДПС и ДБ, с негласната подкрепа на БСП, които бяха заявили, че няма да подкрепят това нещо, всъщност гласуваха да бъде прието едно нещо, което да бъде сложено на ревера на Макрон! Оставихме в ръцете на брюкселските чиновници да решават съдбините на един народ, който е бил разделен позорно преди 100 години! Народ, разделен в две държави!

    Вашият колега, съпредседател на ВМРО Джамбазки, внесе в Народното събрание искане на ВМРО за корекции на френския проект, но аз не видях ефективност, продължи Беновска. Сиди отговори, че след като македонският премиер е заявил в четвъртък, че предложението е неприемливо за РСМ, то нашият парламент в петък единственото, което е трябвало да направи, е да излезе с декларация, че преговорите за членство на РСМ се прекратяват, докато не изпълни договора. Той продължи, че Кирил Петков е бил назначен на поста премиер с тази цел, но по-странно е поведението на Бойко Борисов, който е плюл на собствения си подпис. Самият Борисов е подписал договора за добросъседство със Северна Македония, който изобщо не се спазва. Но той излезе, говори някакви глупости как нещата се били променили! Какво се е променило? Нищо! Борисов в последния момент обърна палачинката, явно мотивиран от нещо, какво е то не мога да кажа, категоричен бе Сиди.

    Сиди допълни, че решението за вдигане на българското вето засяга поколения напред. Според него, предвид истерията в Македония в момента, след 10 години ние няма да спорим дали има македонско малцинство в България, а ще знаем, че има. Децата и внуците ни ще учат много по-различна история от тази, за която са загивали десетки и стотици хиляди. Македония, влизайки по този начин в ЕС, тръгвайки по този път, без никаква възможност ние да спираме тяхната омраза към България, само след 10 години нашите учебници ще бъдат променени, там ще говорим, че цар Самуил е бил македонски цар, че братя Миладинови са писали македонски песни и други подобни абсурди! Нашите деца ще смятат, че на Балканите има нация, която е вековна и това е македонската нация, защото така ще пише в нашите учебници! А така ще пише в нашите учебници заради тези 170 национални предатели вчера, категоричен бе Сиди.

   Александър Сиди обясни, че с Преспанското споразумение гърците са успели да решат спора изцяло в своя полза. Въпреки това по улиците на големите гръцки градове са излезли да протестират милиони хора. А вчера пред Българския парламент не е имало и един човек, който да излезе и да каже, че това е национално предателство!

    Тогава Вашият почетен лидер Каракачанов на какво основание призовава за национална революция? Аз също не виждам енергия, заинтересованост, нито интелектуална, нито национална у българите да заемат позиция, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че имат предвид национална революция в главата, защото там е по-важното. Той продължи: „30 години едни политици ни мачкат като народ, убиват националното достойнство като народ с идеята единствено да бъдем манипулирани и управлявани по-лесно! България няма национална кауза, ние не знаем като народ накъде вървим! Това, за което призовава Каракачанов, за което призовавам и аз и всички нормални хора – дайте да седнем на една маса, да се обединим, да видим какво правим оттук нататък с тази държава! Целта за НАТО и ЕС беше цел преди 15 години! Защото цялата тази абсурдност, едни 170 човека решиха просто да се подмажат на Макрон, без по никакъв начин да бъде защитен българския интерес, а българския народ спи! И в гробовете вчера се обърнаха десетки и стотици хиляди кости на загинали хора, загинали по фронтовете именно заради тази Българска Македония.

Обаче предстои много важен въпрос, това поставя ли на карта евро, пък дори и НАТО ориентацията на България, попита Беновска. Сиди отговори: Разбира се! Брюкселските чиновници докараха дотам, Макрон просто искаше да задоволи собственото си его и да покаже, че нещо иска да свърши в това председателство! И 170 продажници и предатели решиха да сложат тази значка на ревера на Макрон! Българските граждани остават с впечатлението, че ЕС притиска България, въпреки че сме партньори! Естествено, че ще се засили омразата към онези, които унижиха България.

Но виждате, че в ЕС вече започва да взима връх тенденцията да има квалифицирано мнозинство, по богатство, по сила на държавите, а такива като нас да си кротуват и да казват – добре, чичо ми, че ми даде малко пари, продължи Беновска. Александър Сиди отговори, че всъщност България не е малка държава, но се държи като такава, управлявана от политици без гръбнак и без мозък! Тази 30-годишна пропаганда по изпиране на мозъците в България води до това! Народът заслужава политиците си, категоричен бе той.

Гласуваният вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков.

Беновска продължи: „Е, г-н Сиди, какъв е Вашият коментар? Александър Сиди отговори: Г-н Петков за първи път не излъга. Този вот наистина е първа стъпка от един много дълъг път. Канада е много далече и тръгвайки си, това е един много дълъг път, който той извървява! Така че го разбирам, има време да събере куфари, да се качи на самолет, да пътува! А по отношение това, то балансът е спазен. Двамата заедно имат две жени, така че балансът е спазен.

Двамата заедно имат две жени, попита Беновска. Сиди отговори: Да, двама мъже и две жени! Как са си ги разпределили е друга тема. Водещата помоли събеседника си да уточни за кого говори. Сиди отговори: За Кирил, Асен, Лена и Линда.

Беновска отбеляза: Но има и други хора, които имат жени – Лорер и неговата съпруга. Сиди отговори: Това е друга посока, Лорер и неговата съпруга са изключително успешни политици, и затова могат да управляват огромни ресори! Важно е България да има такива хора! Единият управлява в едното министерство, другият в другото, това са хубави неща, шуробаджанащината отдавна е описана в нашата политика и я виждаме на живо.

А от кой искат да отвоюват те тази държава, наречена България, попита Беновска. Сиди отговори: Когато назначиш приятелско-семейния си кръг, назначиш на тази жена, с която отивате на някакви тайни места да си говорите някакви тайни неща и да се държите за парапета, назначиш мъжа ѝ за председател на НС – това се казва шуробаджанащина безспорно! Когато на вицепремиера жена му отива да работи на висш държавен пост в друго министерство – това се нарича шуробаджанащина! През миналата година те назначиха приятелско-семейния си и не само семеен, но близък интимен кръг в различните държавни институции и сега хората просто искат това да се промени. Тези хора разбира се ще водят битка. Но както каза г-н Петков, дълъг път имат пред себе си, трябва да си ходи за Канада, аз го разбирам, трябва да си стяга куфарите!.

Ще се върне ли ВМРО в управлението и какво ефективно може да направи, за да върне ветото?

А ВМРО, Вие ще се върнете ли в политиката, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че ВМРО е в политиката. Водещата отбеляза, че ВМРО е в политиката, но не е на позиции, на които активно може да изгражда общественото мнение и да участват в процесите. Сиди отговори: Не сме, защото българската политика е тежко лицемерие, лъжа и изцяло опорки, които се случват постоянно! Когато миналата година разказахме защо останахме с Борисов до края – вчера българските граждани разбраха! Ще видим дали са го разбрали на следващите избори! През 2020, когато бяха протестите, когато имаше призиви към нас да не оставаме в това правителство, ние знаехме, че Борисов в края на годината ще предаде Македония и ще вдигне ветото.

Водещата попита госта си защо толкова са се разочаровали от Борисов. Той отговори, че лидерът на ГЕРБ е предал себе си. Беновска пусна запис от протеста на ВМРО пред дома на Борисов, когато се стигна до напрежение, и попита какви въпроси е искал да зададе на Борисов Ангел Джамбазки. Съпредседателят на ВМРО отговори, че Джамбазки е носил няколко книги по македонския въпрос, които е искал да даде на Борисов. Сиди продължи: Беше се събрала цялата му парламентарна група и им зададохме въпроса, ние с тези хора бяхме 4 години заедно, с тези хора 4 години работихме по позицията на България през 2019 г., по договора за добросъседство и изведнъж тези хора обърнаха палачинката! Сред тях имаше хора, които до понеделник, вторник си късаха ризите, че никога няма да се случи това предателство. И на следващия ден ги видях на пресконференцията как стоят тихичко и кротичко отзад и слушат как Борисов вдига ветото. На другия ден отидоха и мирно, тихо и кротко гласуваха в Народното събрание! Това не го разбирам, защото в крайна сметка това ни обиди! Когато говорихме дълго време – ние оставаме в това правителство, за да защитим българския национален интерес в Македония – всички ни се подиграваха! Ние знаехме, че още 2020 г. ще се случи това, което се случи през 2022 г.! ВМРО беше „изчегъртано“ като най-лошото нещо, което се е случило на тази земя! И в същото време видяхме, че новите, които дойдоха, заедно със старите, направиха едно единствено нещо –  да предадат българския национален интерес, да предадат Македония и да накарат душите на хиляди хора да кървят в момента от това национално предателство!

Какво ефективно ще направите ВМРО, евентуално, за да може да санирате българската позиция, попита Беновска. Александър Сиди отговори: Ще направим всичко възможно да се върнем обратно във властта! Защото с 12 депутати успяхме да наложим ветото и сега ще направим всичко, което е по силите ни да се върнем обратно във властта, за да можем да наложим ветото по същия начин, за да можем да защитим българския национален интерес! Македония има място в ЕС единствено реформирана, единствено решила всички въпроси, подписани в договора за добросъседство. Така завърши разговорът между Александър Сиди и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 25-и юни 2022 г.   

Последни Новини

Каракачанов от Будапеща: България има огромен принос в битката срещу джендър идеологията

С твърда позиция във властта ВМРО спря Истанбулската конвенция Защитата на децата и семейството, укрепването на националните държави и...

Карлос Контрера: ДПС е изначалното зло в българската политика

ДПС е партия по корпоративен принцип, там важи клиентелистския модел – даваш, за да получаваш. Това е изначалното зло в българската политика,...

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir