Начало Блог Александър Сиди: ВМРО брани България, нека разумът ни води на 14 ноември

Александър Сиди: ВМРО брани България, нека разумът ни води на 14 ноември

  • Докато някои се занимават с изчегъртване, предизборни лъжи и игри, ВМРО стартира разяснителна кампания за данъчни облекчения за работещи родители
  • В предизборната кампания българите успяха да видят кал, лъжи и лицемерие, но не и смислен политически дебат
  • Скандалът с машините е чутовен, управителят на „Сиела Норма“ иска да му повярваме, че е дал 1 милион лева от собствения си джоб за части
  • Нито една политическа сила не милее за българите в Македония, както ВМРО
  • България се управлява с омраза и противопоставяне, така няма да решим нито една криза
  • Най-вероятният сценарий след 14 ноември е да не се състави правителство и отново да ходим на избори

Александър СИДИ е водач на листата на ВМРО за Пловдив град 16 МИР. Депутат в 44-ото Народно събрание и член на националното ръководство на ВМРО. Интервю за „Пловдив прес“.

– Предизборната кампания приключва, какво не видяха избирателите по време на тази кампания, г-н Сиди?

– Политика. Българите успяха да видят само кал, лъжи и лицемерие. Не успяха да видят смислен и стойностен политически дебат. Нямаше истински разговор между тези, които избират и тези, които са избирани.

– През последните дни избухна скандал с машините за гласуване – интрига ли е това или се готви Костинбродски сценарий, както заподозряха някои?

– Това е чутовен скандал. Човекът, който управлява „Сиела Норма“, трябваше отдавна да е подсъдим. Помним как преди изборите през юли „Сиела Норма“ искаше още пари, за да се вземат нови машини и тогава се говореше, че изборите са пред провал, защото не можеха да се договорят за цената. Сега този странно обясняващ се човек казва – ние ги поръчахме допълнително около 500 машини до момента за части. Но става въпрос за 1 милион лева?! Той е дал един милион от собствения си джоб за части. Наглото е, че иска да му повярваме. Не знам дали се готви Костинбродска афера, но очевидно това, което се случва, е ужасно и ние може би трябва да преосмислим гласуването с машини. В цивилизования свят не се провежда машинно гласуване. Никой не даде отговор защо машините са разпръснати в няколко локации. Какво правят 300 машини в един склад? На тези въпроси обществото не получи отговор и това ще тегне върху резултатите на 14 ноември, което не е добро за българската демокрация.

– Какво очаквате да се случи на 14 ноември и успяхте ли да мобилизирате повече хора да излязат и да гласуват?

– Очаквам да няма толкова висока избирателна активност, каквато предричат някои социолози, а това означава, че ще има по-изкривени резултати. Всеки български глас е важен. От друга страна, не успяхме да направим нормална кампания и да се срещнем с хората, да им разкажем какви са идеите ни, защото пандемията затвори всичко. Направихме кампания през телевизиите и интернет. За съжаление, видяхме как интернет пространството е изцяло доминирано от други политически формации с много пари. За ВМРО беше важно да направи честен разговор с българските граждани и да разкажем какво постигнахме, а то не е малко. Сега, без значение от резултата на изборите, работещите родители ще получат 450 лева за всяко дете през данъчни облекчения. Не тръбим, но това е заслуга на ВМРО.

– ВМРО започна разяснителна кампания, какво трябва да знаят родителите, за да получат тези данъчни облекчения?

– Започнахме тази кампания, защото ВМРО винаги е била отговорна партия и когато държавата е заета с изчегъртване, предизборни игри и лъжи на различни управленски нива, все някой трябваше да направи такава кампания. На 30 ноември започва да тече срокът за подаване на тези декларации и ние трябваше да го разкажем. Искам да напомня, че това е наша гордост. Дaнъчнитe oблeĸчeния бяxa пpиeти oт 44-oтo Hapoднoтo cъбpaниe пo пpeдлoжeниe нa нapoднитe пpeдcтaвитeли oт BMPO. Oт 30 нoeмвpи т.г. зaпoчвa eднoмeceчнa ĸaмпaния, ĸoятo ĸacae вcичĸи бългapcĸи ceмeйcтвa c дeцa дo 18 гoдини. Aĸo пoнe eдиният oт poдитeлитe e paбoтил пo тpyдoв дoгoвop пpeз цялaтa изтичaщa 2021 гoдинa, ceмeйcтвoтo мoжe дa ce възпoлзвa oт пpиeтитe oблeĸчeния зa oтглeждaнe нa дeцa. Зa цeлтa oт 30 нoeмвpи дo 31 дeĸeмвpи eдиният oт poдитeлитe тpябвa дa пoдaдe пpeд paбoтoдaтeля cи дeĸлapaция зa пoлзвaнe нa дaнъчнo oблeĸчeниe и щe пoлyчи oт дъpжaвaтa възcтaнoвявaнe нa дaнъци в paзмep нa 450 лeвa зa eднo дeтe, 900 лeвa зa двe дeцa и 1350 лeвa зa тpи дeцa, ĸaтo cyмитe щe бъдaт пpeвeдeни пpeз 2022 гoдинa. Cъoтвeтнo дpyгият poдитeл тpябвa дa пoдадe дeĸлapaция, чe нe пoлзвa тoвa пpaвo. Caмoocигypявaщитe ce poдитeли пoдaвaт гoдишнa дaнъчнa дeĸлapaция пo чл. 50 oт ЗДДФЛ, ĸaтo cpoĸът зa тoвa e oт 1 янyapи дo 30 aпpил 2022 гoдинa.

Без значение от изборния резултат, това ще се случи. Ако сме успели да накараме повече хора да си потърсят правата и да получат тези пари, сме си свършили работата. А изборите са си избори, тази година са твърде много, но като мине 14 ноември, трябва да продължим да живеем в България, защото ние друга родина си нямаме, за разлика от един човек, който доскоро имаше друга, но това не му пречеше да бъде министър, макар да е нарушил Конституцията на България.

– Ако българите подкрепят ВМРО, какво ще получат, какво им обещавате?

– Ние не обещаваме, а разказваме какво сме постигнали. Вече казах за данъчните облекчения, които нито една партия не е включила в своите програми. За съжаление, дaнъчнoтo oблeĸчeниe зa paбoтeщитe poдитeли e глacyвaнo caмo зa дaнъчнaтa 2021 гoдинa, a нe e в cилa пocтoяннo. Ако ВМРО не присъства в 47-ия парламент, това няма да бъде гласувано за догодина. Второ, изборите ще минат, пандемията ще свърши, но нашите поколения ще си спомнят какво сме направили с темата „Македония“. Сигурен съм, че нито една политическа сила от тези, които ще влязат в новия парламент, не милее за българите в Македония, както ВМРО милее. Политиците бързо и лесно ще продадат българския национален интерес в Македония с ясното съзнание, че по този начин ще платят цената за своето влизане във властта пред своите нови господари – било то Канада, САЩ или някоя чужда фондация, която щедро раздава пари на леви и либерални сили. Ако българските граждани гласуват за ВМРО, ще получат хора, които знаят да бранят България и българския национален интерес. ВМРО е организация със 130 години, имаме история, с която можем да се похвалим, за разлика от други, които сега в кампанията установили къде се намира Скопие и отидоха да разказват несериозни неща. Става дума за кандидата за президент на „Демократична България“ Лозан Панов, който преди ден се отказа от ДБ и ги упрекна, че работели за други. Техните либерални проблеми са някак далеч от обществото. ВМРО е доказала като партия, че може да работи за българските граждани и да брани българския интерес. Ако хората гласуват на 14 ноември с разум, ако прочетат програмите на политическите формации, ако се запознаят с това кой какво им предлага и какво вече е свършил, нямам никакви съмнения, че ВМРО ще намери достойно място в 44-ото Народно събрание. Призовавам българските граждани да излязат и да гласуват. Нека разумът ни води на 14 ноември. Ако помислят разумно, ще направят избор с номер 21.

– Коя криза като общество трябва да преодолеем най-напред – здравната, икономическата и енергийната или политическата?

– Духовната криза, обществената криза, защото другите кризи са плод на тежката омраза. България през последните години се управлява единствено и само с омраза и противопоставяне. Здравната криза, която трябва да бъде преодоляна бързо и спешно, се ръководи от човек, който миналата година обясняваше, че няма такава пандемия, че ваксините са най-лошото нещо. Днес този човек е министър и призовава за ваксинация, но няма как да му повярваме и това е причината за ниските нива на ваксинация. Ако вътрешното министерство се управлява от човек, който не знае, че в България са вкарани 500 машини повече, но в същото време ходи да арестува ловци, няма как да имат хората доверие в МВР. Докато г-н Рашков обикаля, за да разказва как е хванал някой кмет някъде, поредният „клошар“ запали поредния обект с историческа стойност. Докато ние си говорим за проблеми в икономиката, един човек, който се оказа, че никога не е бил министър, беше ангажиран с това да разказва приказки за заводи и продължава да шета из улиците на българските градове и да лъже хората. Затова няма решение на нито една криза, докато не решим кризата в духовността и обществото. Тежкото разделение между едните и другите не води до нищо добре и го виждаме ежедневно. Какво направи правителството по отношение на енергетиката? Нищо. А можеше да направи така, че цената на тока за бизнеса да не бъде една от най-високите в Европа. Сега се очаква увеличение и на цената за бита. Много е лесно да си опозиция, но е много трудно да поемаш отговорност за своите решения. Това правителство отговорност за решенията си не носи. Аз бях изумен от думите на президента Радев, че дори и да загуби изборите, ще направи всичко възможно да преодолее здравната криза и да спаси човешки животи, а в същото време на предизборен митинг около него имаше 50-100 човека без маски, той самият беше без маска. Нека си припомним, че миналата година отиде на Шипка и обясни, че правителството е измислило вируса, за да го спре да се качи на върха. Няма как да решаваме кризи, ако хората, от които зависи това, използват всяка една криза за своите политически щения.

Възможните сценарии пред България след 14 ноември кои са, според вас?

– Най-възможният сценарий е отново да не се състави правителство и да се стигне до нови избори. По-малко вероятно е да се направи правителство, но ще е с цената на тежки компромиси. Не съм сигурен, че това ще е по-добрият вариант. Тежкото разделение в обществото ще доведе до много компромиси за сформирането на едно правителство, което пък ще бъде съборено с камъни, особено след предстоящата зима, която се очертава да е изключително тежка за българските граждани. Нито една политическа сила не би приела да управлява държавата. Политиците сме докарали нещата дотук и сами трябва да се справим с кризата, а не да чакаме някой измамник да дойде отвън и да обещава светло бъдеще.

Последни Новини

Карлос Контрера: ДПС е изначалното зло в българската политика

ДПС е партия по корпоративен принцип, там важи клиентелистския модел – даваш, за да получаваш. Това е изначалното зло в българската политика,...

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir