Начало Блог Боян Чуков: В лицето на ВМРО, в лицето на младите и интелигентни...

Боян Чуков: В лицето на ВМРО, в лицето на младите и интелигентни хора в тази партия намерих съмишленици

Боян Чуков, ВМРО, кандидат за 45-ото НС, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2“ коментира следните теми:

Защо е напуснал БСП и се кандидатира за народен представител от листата на ВМРО?

Казвам добре дошъл на Боян Чуков, сега от ВМРО. Озаглавила съм нашия разговор защо БСП се страхува от ВМРО? Вие идвате от БСП и редиците на ВМРО и това беше абсолютно неочаквано поне за нас, отвън погледнато. Колко трае този процес при Вас, да преоцените ценностната си система в политиката, попита водещата Илиана Беновска.

Боян Чуков отговори, че никога през живота си не е преоценявал ценностната си система, но когато ценностната му система се разминава с тези около него, той не може да остане повече. Чуков беше категоричен:

Мога да бъда обвинен в абсолютно всички грехове, с изключение на един – никога не съм се отказвал от идеята си за силна и просперищата България.

Разминахте се Корнелия Нинова ли някъде, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори: „Моята ценностна система тотално се различава с вижданията, разбиранията и ценностната система, която налага своето мнение в БСП!“.

Чуков отговори, че не иска да влиза в подробности. Той продължи, че разбира от външна политика, национална сигурност и антитероризъм и винаги се е борил срещу линията, прокарвана например от Кристиан Вигенин и добави: „Не казвам, че той е крив, а аз прав – просто нямаме никакво съвпадение!“.

Красимир Каракачанов обаче също е много силен лидер, той разбира от външна политика, отбрана, разбира от балканските проблеми, Македония. Явно сте намерили общи допирни точки, попита водещата Илиана Беновска.

Боян Чуков отговори, че е публична личност от доста години и всичко, което мисли, го е написал. Затова не е необходимо да обяснява нищо, а хората просто трябва да прочетат написаното от него.

Чуков обясни, че през последните 2 години е писал доста по темата Македония и не крие, че в лицето на ВМРО, в лицето на младите и интелигентни хора в тази партия е намерил съмишленици, хора, които мислят, че с позициите си служат на България.

Така че аз мисля, че в този план съм абсолютно удовлетворен, искам да подчертая, че не съм член на ВМРО, а съм от гражданската квота, но намерих много съмишленици. Аз съм кандидат в 23-и МИР в София и 27-и МИР Стара Загора, в Стара Загора е удоволствие да общувам с младите хора, те мислят като мен, прочели са много от написаното от мен и се намирам в една хармонична среда, в която няма конфликти и принципни разминавания, заяви той.

Промените в световната политика и предизвикателствата пред България.

Как ще се промени политиката след тези избори, трябва ли да се променя, защото всички се кълнат, че са реформатори, попита водещата Илиана Беновска.

Боян Чуков отговори, че през последните 30 години изразът „идвам, за да направя реформи“ е придобил негативен оттенък. Причината е, че много от българите под реформи разбират „сега ще дойдем ние на власт, ще изгоним предишните“. Той продължи, че е имал възможността да работи в държавни институции и има представа как се управлява, за разлика от много хора от академичните среди, които гледат на управлението по начина, по който един химик гледа на химичен опит – не се получава, колбите се чупят и ги сменяме с нови, но в живота не е така.

Чуков заяви:

В този смисъл мисля, че ако вземем тези държави, които биха могли да ни служат като пример, аз винаги давам в този план Великобритания, във Великобритания никой не се занимава постоянно в тяхната история с някакви реформи. Във външно министерство има един заместник-министър, който реално е заместник-министър и се сменя само министърът, който има политически оттенък. Всичко надолу са само професионалисти, които си остават и осигуряват институционалната памет.

Това е много важна тема, хайде да си отговорим успяхме ли ние през тези 30 години, които наричаме промени, демокрация и т.н., да създадем политически професионалисти? Не поизмряха ли тези, които бяха в началото, а новите къде са, попита водещата Илиана Беновска.

Боян Чуков отговори, че според него е много грешно интелектуалният потенциал на нацията да бъде партизиран, защото в момента нито една партия не може да твърди, че разполага с целия интелектуален потенциал на нацията.

Боян Чуков заяви, че светът навлиза в турбулентен период и България трябва да прояви инстинкт за самосъхранение, който през последните 30 години не винаги е сработвал. Той продължи: „Ние се самоуспокояваме, като казваме „Спокойно, Господ е българин!“, само че това не е точно така. Ние се намираме в един период, в който дори сблъсъкът ляво-дясно не е толкова релефен, колкото сблъсъкът неолиберали-консерватори. Новата вълна на неолибералите – тя подкопава, тя размива, тя унищожава цивилизационния код на българския народ!“.

Боян Чуков отговори, че досега не е имал никакви съмнения по отношение на това дали е мъж или жена. Той цитира Клаус Шваб, който в книгата си „COVID-19 Великото зануляване“ казва, че целта е народите да бъдат превърнати в биомаса – без език, история и култура.

Защо и кой? Чухте ли изследването на икономическия форум в Давос, който казва, че 100 души в света са презабогатели през последната една година по време на кризата, а на останалите 7 милиарда ще им трябват 10 години, за да се възстановят, ако изобщо се възстановят икономически. Кой ни превръща в биомаса и защо позволяваме, попита Беновска.

Събеседникът ѝ отговори, че парите, които са дадени през последната година за дезифектанти, маски и т.н., са 3 пъти повече от тези, дадени за военнопромишления комплекс. Той продължи: „Господ, когато е създавал народа, той му е дал език, култура, дал му е неговия специфичен облик, за да може отгоре да се грижи за него, да го разпознава сред останалите народи. Когато се размием и станем биомаса, нали знаете, че Господ и да е българин, той няма как да се грижи за нас!“.

Отношенията ни със Северна Македония.

Предизвиквате ме да Ви запитам къде е Македония в цялото това превъплъщение на биомаса, ние им подадохме ръка, гръб, за да влязат в НАТО и ЕС, а те се опитват да пренапишат нашата история и да ни обявят, че май ни няма като българи – нямаме писменост, нямаме история, нямаме култура? Докъде ще я докараме, попита водещата Илиана Беновска.

Боян Чуков отговори, че тук не става дума за обикновения македонец, а за една стратегия на Сърбия от доста време за обезбългаряване на Македония, за претопяване на българското население. Първо сърбите са се опитали да направят от македонците сърби и след като са видели, че нищо няма да излезе са си казали – ами тогава нека бъдат македонци. Нашият голям проблем е, че Русия стои зад сръбската политика и руските геостратегически цели на Балканите и в Македония налагат Москва да подкрепя Белград.

Засега имаме позиция за Македония, но казват, че сега ЕС ще ни натисне и следващият кабинет ще завърти позицията, отбеляза водещата Беновска.

Боян Чуков заяви, че доста партии са обявили свои позиции. Той обаче е очаквал от БСП, като партия, която е идейно близка до партията на Заев, да започне мощен диалог с него и по този начин да помогне на българското правителство, което е взело правилно решение. Той продължи, че е трябвало всички български политически партии да седнат на една маса и да изработят единна национална политика по отношение на Македония.

Задавам Ви риторичен въпрос – кажете ми коя от релефните, гръмкоговорящи русофилски партии в България взе ясно решение по отношение на Македония? Нито една! Аз разбирам така нещата, човек преди да бъде русофил, американофил, германофил, трябва да бъде преди всичко български патриот и когато интересите на другите държави влизат в конфликт с българските, да стои плътно зад българските интереси.

Подаръците.

Боян Чуков подари на водещата книгата си „Матрицата отвътре“.

Водещата подари на Чуков книгата с интервюто ѝ с Ахмед Доган с думите: „Ще Ви изненадам ли, това е партията, с която ВМРО вербално, а и деятелно се противопоставя. Това е една книга, която сме създали заедно с Ахмед Доган. Имате ли силата да я приемете като подарък, с идеята да я прочетете дори?.

Боян Чуков отговори, че я приема и ще я прочете с удоволствие. Той заяви:

Никога не отказвам да прочета още една книга, стига да имам време. Вие ме заинтригувахте, защото мога да кажа, че познавам много добре българския политически живот след 1989 г. и по стечение на обстоятелствата и служебните ми задължения може би знам малко повече от средния българин.

Това го знам, не Ви правя комплимент, затова си позволих дръзко да Ви подаря това четиво, заяви Беновска и подари на Чуков и здрава, българска, червена ябълка с думите, че го прави в знак на уважение и с пожелание за успех на изборите.

Финално обръщение.

Защо хората да гласуват за Вас и за ВМРО, попита водещата Илиана Беновска.

Боян Чуков отговори:

Гласувайки за ВМРО Вие можете да гласувате на базата на инстинкта за самосъхранение. Идеите и постановките на ВМРО имат за цел запазване на българската нация и запазване на България такава, каквато ни е оставена от нашите прадеди, с което завърши разговора си с Илиана Беновска в предаването „Беновска пита“ по „Радио К2“ от 13-и март 2021 г. 

Целия разговор вижте тук >>>

Последни Новини

Каракачанов от Будапеща: България има огромен принос в битката срещу джендър идеологията

С твърда позиция във властта ВМРО спря Истанбулската конвенция Защитата на децата и семейството, укрепването на националните държави и...

Карлос Контрера: ДПС е изначалното зло в българската политика

ДПС е партия по корпоративен принцип, там важи клиентелистския модел – даваш, за да получаваш. Това е изначалното зло в българската политика,...

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir