Начало Блог Каракачанов: България се управлява от хора със слугински манталитет от пътуващия цирк...

Каракачанов: България се управлява от хора със слугински манталитет от пътуващия цирк „Сорос“

Заради поведението на г-н Тагарев ни третират като слуги, а не като партньори

Целта на световните глобалисти е Европа да бъде изолирана и маргинализирана

Не стихват коментарите за резултатите от петдневното посещение на военния министър Тодор Тагарев в САЩ и най-вече ще стане ли България плацдарм на НАТО за бъдещи военни действия срещу Русия? Отговор на тази въпроси пред „Труд“ дава доскорошният вицепремиер и министър на отбраната в кабинета „Борисов“ 3 Красимир Каракачанов.  С него говорим и за опасността България да се превърне в мигрантско гето след споразумението за Шенген.

– Като бивш военен министър как ще коментирате изявите на сегашния министър на отбраната Тагарев при визитата му в САЩ, господин Каракачанов?

– Не знам какво е постигнал, освен това, че успя да направи поредния скандал в България с неговите необмислени приказки по отношение на историята, че България е готова да се противопостави на Русия. Всъщност, нивото му на посещението е било доста средно. Все пак и аз съм бил министър на отбраната, и то повече от него. Не може един министър на отбраната, когато му свирнат по какъвто и да е повод, да лети до Вашингтон и да докладва като ученичка. От това, което виждам на сайта на Атлантическия съвет, неговото поведение е едва ли не на ученик, който се обяснява пред учителския съвет, за да не го изгонят от училище. Предстои ротация и вероятно това посещение и тези му приказки са продиктувани повече да подчертае някакво верноподаничество и като дойде ротацията, да го оставят министър.

– Да се бетонира…

– Да де, но не върви един министър на отбраната на България да ходи и да го канят на разни вечеринки като тази на Атлантическия съвет, на които да се държи сервилно и да казва, че сме взели мерки срещу руската пропаганда, ще затворим и социалните мрежи. Един министър на отбраната на България, когато отива в САЩ или някоя друга държава, трябва да се държи на ниво. Аз съм ходил два пъти в САЩ…

– По времето на администрацията на Тръмп…

– За четири години съм ходил само два пъти. Единият път на среща със самия президент Тръмп, вторият път по покана на военния министър на САЩ. Иначе покани е имало за всякакви подобни вечеринки като тази на Атлантическия съвет, но винаги съм смятал, че един български министър не може да се държи като пътуващ актьор. То е обидно за институцията Министерство на отбраната. Защото в момента, когато една велика държава започне да те възприема като обслужващ персонал, ще те третират като обслужващ персонал. Като откажеш десет пъти покани за вечеринки, вече те канят като министър на суверенна държава.

– Мнозина наблюдатели считат, че с визитата си в САЩ и договореностите там България се превръща в плацдарм на НАТО?

– Има няколко неща, които са доста притеснителни. Батальонните бойни групи са част от политиката на НАТО за въздържане. Но в конкретния контекст на войната в Украйна е ясно, че не е само това. България се разглежда не толкова като партньор, на който трябва да се помогне да изгради своя собствена отбрана. За ужас на всички „правоверни атлантици“ преди член 5 в договора за НАТО, има член 3. В този член 3 се казва, че основата на отбраната на всяка държава са отбранителните способности, които тя е изградила. Това, което виждам в последно време, е едва ли не опит да обясним на българското общество, че в България ще вкараме чужди войски да ни пазят. Няма нищо лошо нито в стратегиите за въздържане, нито в обучението, защото нека да напомня – НАТО е отбранителен съюз. Но не трябва да се превръща в съюз, който обслужва геополитическите интереси на един от своите партньори. НАТО е колективен отбранителен съюз, който не може да се превръща в инструмент в политиката на която и да е държава-членка на Алианса. Това е разликата между тези, които сега бурно ръкопляскат и ни обясняват как Украйна утре ще прави парад на Червения площад и тези, които разсъждават прагматично и мислят за сигурността на Европа. Да, НАТО има свои планове за война, за отбрана, но аз съм убеден, че няма да пристъпи към военна намеса в конфликта в Украйна. Разбира се, ако държавата, която се е наложила като хегемон в НАТО в момента, не полудее. България е необходима на Щатите, не защото те са се загрижили за стандарта на живот на българите, нито заради липсата на сериозни отбранителни способности на българската армия. Ние сме им интересни чисто географски, защото при един евентуален конфликт с Русия Турция си има своя политика и категорично няма да влезе в подобни измислени истории. Румъния не им е достатъчна, на тях им трябва и Черноморското крайбрежие на България, за да може тя като плацдарм да бъде гаранция за едни по-успешни операции. Подобни неща навярно са развити като теория, но не вярвам НАТО да скочи по този глупав начин, но все пак те са длъжни да се подготвят. И папагалите от сглобката са им интересни, защото са послушни. Целта е да плашим руснаците, че ще направим едиколко си нови бойни групи, ще разположим противоракетен щит в България, целта е да се респектира Русия. Само че, за съжаление, ще се случи това, което се случи в Ирак и в Афганистан.

– Припомнете какво стана в тези две страни.

– В един момент американците ще се изтеглят, а тези, които остават, ще плащат сметката. Един пример. Байдън остави на талибаните хеликоптери, бронирани машини, танкове, тежко въоръжение за милиарди. А в същото време принуждаваш верния ти съюзник да купи старите ти машини на тройни цени. Явно е, че поведение, подобно на това на господин Тагарев, всъщност води до това да ни третират като слуги, а не като партньори. Нищо повече, това е унизително.

– А какво би станало при смяна в Белия дом и ако на власт се върне Доналд Тръмп?

– Първо, препоръчвам на всички „евроатлантици“ и дежурни пропагандатори да погледнат какво се случва в Щатите. И след като медиите у нас толкова хвалят евроатлантическите ценности, да види дали тези ценности се спазват в САЩ. Защото това, което наблюдаваме от две години, са опитите Тръмп, който се кандидатира за президент, да бъде елиминиран с всякакви средства. Включително с използване на постановки от конституцията от 1865 година, след Гражданската война, когато Северът побеждава Юга и въвежда тази 14 поправка с цел да лустрират елита на Юга и да бъде отстранен от управлението. Но тъй като все пак Америка запазва някаква демокрация и има избори, на които хората ще го изберат този елит в южните щати, Северът налага тази поправка, обявяват ги за бунтовници, щом са воювали на страната на Юга. Същото се използва и сега – какъв заговорник и какъв бунтовник е Тръмп? Това показва безсилието на управляващата Демократическа партия, но и желанието ѝ с всякакви средства да отстрани главния си опонент. Това ли е демокрацията, на която ние трябва да ръкопляскаме? Но, ако Тръмп или който и да е друг от републиканците вземе властта, много ми е интересно какво ще обясняват всички тези ръкопляскащи „евроатлантици“, всички тези „експерти“, като почнем от темата за глобалното затопляне, минем през джендър идеологията и свършим с войните по света – всички те са от пътуващия цирк „Сорос“ и са на хонорар там. Дали ще кажат, че ако спечели Тръмп, Америка вече не е демократична държава?

– Вие лично сте виждали и чували Доналд Тръмп на живо…

– Аз съм бил и на четирите съвета, на които присъстваха държавните глави, военните и външните министри на НАТО. И на четирите срещи Тръмп повтаряше едно – Европа трябва да се грижи по-сериозно за собствената си сигурност и да отделя повече ресурси за отбрана. Това е неговата и на Републиканската партия линия. Докато тази на Демократическата партия е: Америка решава всичко, вие слушате и изпълнявате. И няма да скрия, че моите симпатии са на страната на Тръмп, а не на страната на глобалното либерално лоби, което се опитва през Демократическата партия и Байдън да налапа целия свят и да ни налага своите правила. Така беше по времето на Съветския съюз, когато пак едни сенилни старци управляваха в Кремъл и смятаха, че могат да прилапат целия свят и да наложат пролетарския интернационализъм. Трябва да се мисли за ерата след Байдън. Винаги, когато е управлявала Демократическата партия, тя вкарва Америка във война, което води до ерозията на САЩ и на целия западен свят. А ние волю или неволю сме се вързали за тази каруца и въпросът е докъде ще потънем заедно с тях.

– Да поговорим за мигрантите. Бяхте употребили доста силни думи по адрес на управляващите – че мижитурки и негодници унищожават България?

– Това е факт, защото с подписването на споразумението за Шенген ти на практика декларираш, че си съгласен на България да бъдат връщани мигранти, които са преминали през България и са били регистрирани, а сега се намират в Европа. Това са десетки хиляди хора. Като имаме предвид, че в момента конфронтацията в Близкия изток нараства заради войната в ивицата Газа, населението ѝ най-вероятно ще бъде екстрадирано оттам и не малка част от него ще се опита да стигне до Европа, за да си осигури нормален начин на живот. Това обрича България да се превърне в едно мигрантско гето. Защо казвам, че управляващите са мижитурки и негодници? Защото гранични държави в ЕС, през които минават нелегални мигранти, са и Гърция, и Италия, и Испания. Нито една от тези държави не се е съгласила да връща на своя територия хора, които са минали оттам и са отишли в други европейски държави.

– Само ние…

– Само ние, защото – пак казвам – България се управлява от хора със слугински манталитет, а не от хора, които имат чувство за отговорност пред собствения си народ. Вижте какво става в Европа. В последните 30-40 години тя се наводнява от хора от други държави, с други религии, които на практика не само не се интегрират, не само че се обособяват и се гетоизират, но започват силово да налагат своя начин на живот. И това става в силни икономически държави като Франция и Германия. Какво да говорим за една държава като България, която не само няма икономика, но която намалява като население? Ние на практика сме удобното пространство, в което европейските циници – т.е. европейските политици, могат да превърнат в един буферен район, в който не само да ни връщат своите мигранти, но който да поема такива от целия свят.

– Някои обаче смятат, че с такива хора ще се увеличи работната ръка в България…

– Четох една статия от една велика журналистка от радио „Дойче веле“, която обясняваше, че това е много хубаво, че е хубаво да дойдат други хора. Ето за това ни подготвят. Те точно това ни обясняват. И нещо особено ме вбеси в това писание – че ако искаме да интегрираме тази хора, не трябва „Аз съм българче“ да го има в учебните програми. И какво – ще трябва ли да учим Корана наизуст? Ето това е двойният стандарт на ултралибералите. Те се интересуват единствено от своите глобални финансови интереси и не се интересуват нито от живота на хората, нито от тяхното благосъстояние, а от това как максимално да наложат своя контрол – ограничавайки ни да нямаме пари кеш, всичко да минава през банките и да бъдем едно тотално общество бройлери. Това го виждаме ние, но го виждат и европейците. И защо тогава господата от Атлантическия съвет във Вашингтон се чудят защо в България и в Западна Европа има хора с проруски настроения? Защото интелигентните хора разбират, че войната не е между Русия и Украйна, а е сблъсък за развитието на света.

– Защо според вас мигрантите се насочват само към Европа, а не към братските им арабски страни или към огромната територия на Русия?

– Защото това е политиката на световните глобалисти – Европа да бъде изолирана и маргинализирана, а не да бъде генератор на световна политика. Буквално до вчера Европа беше центърът на света, до войната в Украйна, който раздели света и се видя, че Европа е маргинален фактор. За да бъде маргинализирана, тя трябва да бъде асимилирана и наводнена с едни чужди хора с друга култура, религия и мироглед. Колко стотин хиляди мигранти приеха в Щатите, или в Канада? В Австралия има ограничителни мерки срещу приемането на хора от жълтата раса. А защо тези хора бягат от Латинска Америка към САЩ и от Афганистан към Европа? Много е просто. Защото в последните 50-60 години с тези държави се постъпваше по същия начин, по който се постъпва днес в Европа. Те бяха бананови държави, маргинализирани и управлявани от подобни сглобки бананови политици и бяха източвани и ограбвани. Тези държави са богати на природни ресурси, но са гладни и бедни. И поради тази причина се стремят да отидат в тези държави, които ги ограбваха и източваха.

Нашият гост

Красимир Каракачанов е роден на 29 март 1965 г. в Русе. През 1990 г. завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски” със специалност история. Доктор по право на Югозападния университет „Неофит Рилски” с дисертация на тема „Външнополитическата дейност на ВМОРО (1893 – 1918 г.)” (2014). Женен е, с едно дете. Бил е депутат в 38-ото, 40-тото, 43-тото и 44-тото НС. Вицепремиер и министър на отбраната от 4 май 2017 до 12 май 2021 г. На два пъти – през 2011 и 2016 г., е бил кандидат-президент, като вторият път получава 14,97% на изборите или подкрепата на 573 016 български граждани и се класира трети. 25 години бе председател на ВМРО, а от 2022 г. е почетен председател.

Последни Новини

ВМРО регистрира своята листа за предстоящите парламентарни избори в област Добрич

Днес ВМРО регистрира листата си с кандидати за народни представители от 8 МИР Добрич. Водач на листата е...

ВМРО регистрира листата си в Кюстендил

Областната структура на ВМРО регистрира листата си с кандидати за народни представители в предстоящите избори за Народно събрание в РИК – Кюстендил.

Красимир Каракачанов: В момента двете лица на ЕС са Виктор Орбан и Урсула фон дер Лайен

За съжаление в последните 20 години се отнема суверенитет на държавите членове на Европейския съюз за сметка на повечето права за Еврокомисията....

Красимир Богданов: Държавата води убийствена политика спрямо малките населени места

Държавата води убийствена политика спрямо малките населени места. Непрекъснато се говори за демографска политика, а се прави всичко възможно да се прогони...

В Шумен ВМРО регистрира листата си за народни представители

Водач на листата на ВМРО – БНД за изборите на 9 юни 2024 г. в 30 многомандатен район – Шумен ще бъде...

ВМРО почете жертвите на наводнението във Враца

1 май е ден за почит към стотиците невинни жертви от Враца и Згориград, загинали в наводнението през 1966 г.

ВМРО регистрира кандидатите си за парламента от област Пазарджик

Юлиан Ангелов води листата на войводите Днес в Районната избирателна комисия – Пазарджик ПП „ВМРО – Българско национално движение“...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir