Начало Блог Карлос Контрера: Денков/Габриел са римейк на ПП – постове-пари!

Карлос Контрера: Денков/Габриел са римейк на ПП – постове-пари!

Карлос Контрера, член на СОС и заместник-председател на ВМРО, – Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 16.03.2024 г.  

Кончината на патриарх Неофит

„И с огромни очаквания, но в деня 16 март, в деня, в който се сбогуваме с патриарха на България Неофит, който отлетя! Нека да помълчим за секунда! И казва добър ден на Карлос Контрера, заместник-председател на ВМРО и „сам юнак на коня“, ако мога така да се изразя, в СОС! Вие от  ВМРО винаги сте казвали, че нямаме български пленени знамена, което все още е факт! Но дали след смъртта на патриарх Неофит няма да се образува и сглобка в Църквата?“, попита Беновска. Карлос Контрера заяви: „Бог да прости дядо Неофит! Аз имам един много хубав спомен от един разговор с него в Софийската митрополия. Разговаряхме за образованието, за това, което възпитаваме в децата, че е редно, необходимо, задължително да говорим за ценности, да ги приучаваме да бъдат добри, морални и разбира се родолюбци и патриоти! Така ще запомня дядо Неофит! Иначе по църковните въпроси аз не се наемам да правя анализ и прогноза, защото това, което се случва в Българската църква е един процес, на който покойният дядо Неофит даде едно начало, заемайки поста патриарх български! Смятам, че той ще продължи в една добра посока, независимо от някои тежнения, които покрай избора на сливенски митрополит се появиха. Със сигурност политиците не трябва да се занимават с Църквата, а по-скоро да сложат ред в държавата! Все пак – Божието-Богу, кесаревото-кесарю!“.

Предстоящата ротация в управлението

„Хайде да се върнем към темата, която съм задала на нашия разговор – накъде в епохата Борисов, Пеевски, Петков, Радев е ВМРО? Накъде в тази епоха?“, попита водещата. Събеседникът ѝ отвърна, че това определение е доста интересно. Всъщност се е получило едно безвремие. От пролетта на 2021 г. нашата държава и общество са изпаднали в абсолютна безтегловност. Той продължи: „Често вече използвам и думата анархия по една много проста причина – институциите се делегитимираха до такава степен, че те сякаш не присъстват в нашия живот! Или ако присъстват, става дума само за скандали, свързани с постове и пари! Всъщност Промяната“, която започна като движение през пролетта на 2020 г., в момента се развива като нещо като раково заболяване, което обхваща абсолютно всички институции, включително и местната власт, водейки до разпад! Ние буквално виждаме как институциите се разпадат пред очите ни и по елементарни въпроси не могат да се вземат решения. Това е епохата, за която говорите и логично трябва да търсим път да излезем от това блато и тази мъртва хватка, ултралиберална според мен, в контекста на всичко това, което направи кабинета Кирил Петков и това, което сътворява кабинета Денков-Габриел. Вероятно тази политика ще продължи с римейка Габриел-Денков в понеделник, когато всъщност Радев трябва да връчи мандата за съставяне на нов кабинет!“.

 „А докъде ще ни доведе този римейк и къде е ролята на ВМРО?“, попита водещата. Контрера отговори, че няма как да очакваме с този състав и с този пълнеж на сглобката нещо по-различно от случващото се досега. Според него по въпросите, които пряко засягат българските граждани, почти нищо не се е случило. „Ние се занимаваме основно с въпросите за Украйна и с това да се докараме пред своите евроатлантически, да ги наречем, партньори, които и да са те! Тоест ние имаме управление, затънало в слугинаж и чрез този слугинаж опитвайки се да прокара някои свои икономически интереси. Аз смятам, че този парламент е с изчерпан кредит на доверие, на база на всички сцени и простотии, на които станахме свидетели. Не мисля, че това правителство може да породи нещо положително по простата причина, че тези хора са събрани по принуда. Те не се харесват, те се мразят! Ако могат, взаимно биха  си отрязали главите! Но чуждия фактор ги поставя в позиция да колаборират помежду си, което чисто електорално очевидно се отразява на всички замесени в тази вакханалия, наречена сглобка!“, категоричен бе Контрера.

„Казвате „чуждия фактор“, казвате, че тези хора се мразят и биха си посегнали взаимно, но Вие сте в същата ситуация, ВМРО и лично Вие в СОС! Накъде?“, попита Беновска. Контрера отвърна, че нещата в СОС донякъде са повторили картината в националното управление. Непрекъснато се сблъскват диаметрално противоположни политики и виждания. Огромни драми са се развили около чисто административни решения, каквото е било изборът на председател, съставите на постоянните комисии. Той продължи: „Очевидно е обаче, че на местно ниво сглобка няма и не може да има, за момента разбира се! Характерът на местната власт е малко по-различен. Има кмет, който е мажоритарно избран, който трябва да управлява с един фрагментиран общински съвет. За да управляваш, първо трябва да има диалог, трябва да има комуникация, нещо, което не е от най-добрите умения на ПП-ДБ и разбира се софийската им притурка „Спаси София“! Това се вижда по техните действия, от всички велики приказки, които се изприказваха години наред, и в предизборната им кампания – нищо не се случва! А не се случва, защото, за да прокараш своите идеи, трябва да търсиш подкрепа. Когато си социално осакатен тип и живееш в балон, очевидно не можеш да намериш подкрепа от среди, с които дори не можеш да си говориш нормално! Тепърва предстои да видим на общинско ниво дали този дефицит, интелектуално-ментален, ще бъде преодолян! Но на държавно ниво се вижда, че се събраха несъбираеми субекти и фактори и това ще доведе в крайна сметка до изключителен крах! Защото какво се получава? Избирателите на ГЕРБ, които гласуваха, за да не виждат повече физиономията на Кирил Петков и Асен Василев, сега трябва да ги търпят. И на всичкото отгоре най-вероятно техните хора в Парламента ще трябва да натиснат бутона и да изберат същите клоуни от Промяната! От другата страна стоя гласоподавателите на ПП и ДБ, които гласуваха настървено години наред за тези формации, за да накажат Борисов и да изчегъртат ГЕРБ и сега какво се оказа, че трябва да ходят да се молят на Борисов и ГЕРБ! И за притурка към това, за да бъде още по-красива картината, трябва да преглътнат и ДПС и Пеевски. Спомняте си цирковете, които разиграваха Христо Иванов и Иво Мирчев на плажа в Росенец, какви гръмки заявления. Те направиха една от политическите си кампании представяйки се за борци срещу Пеевски. И сега се оказа, че поне един от тези двамата уютно е седял в скута на Делян Пеевски и е пил кафенце, обгрижван разбира се от ДПС, които до вчера не бяха  ли мафията и задкулисието! Въобще цялата тази картина отвращава хората. И може би това е целта, редовия българския гражданин да бъде отвратен от това, което се случва, за да не участва в изборния процес и изборите да се решават от едни партийни агитки, в по-голямата си част изхранвани от лобитата на партиите, участващи в изпълнителната власт! Има и такава теза!“.

„Добре, но ние така бездиханни, кротки, тихи, Вие политиците, Вие воеводите?“, продължи Беновска. Контрера отвърна, че според него ВМРО не е кротка и тиха. В последните месеци не са спирали да изобличават и алармират за всички безобразия. Например пръв Каракачанов е предупредил за прословутата сделка с радарите на Тагарев. Водещата отвърна, че наистина се е оказала, че ще се купят френските радари на Тагарев. Контрера отвърна, че обществото вече е разбрало за какво става дума и тази процедура няма да остане без последствия, дори управляващите да имат глупостта да я подпишат! Ако не беше намесата на ВМРО, вероятно никой нямаше да разбере за това. „Казвам го като пример, защото си мисля, че нашето общество има нужда тези хора, които в момента са по върховете на властта да бъдат приземявани и изобличавани. Тъй като едно говореха по време на предизборните кампании, а съвсем друго правят, когато управляват. И си мисля, че в момента се нуждаем от парламентарни избори не за друго, този парламент е делегитимиран! Той няма никаква тежест в очите на гражданите. То се вижда от социологическите проучвания. Това е институцията с най-голям спад на доверие. Това е институцията, която не успява, макар че е избрана да представлява интересите на гражданите, тя не успява да се наложи като онзи незаобиколим фактор в политиката! Спомняте ли си, че в един от кратките мандати Христо Иванов обикаляше наежен като петел в Парламента и обясняваше как връщат парламентаризма, как Парламента става първи и основен фактор. А в момента виждаме, че тези, които го говореха, са едни елементарни натискачи на бутони, които Пеевски привиква в кабинета си, за да им дава инструкции! За ДБ говоря!“, категоричен бе Контрера.

„Може би ще изсъхнат мокрите панталони на Христо Иванов от Росенец, седейки в скута, попивайки „мазно кафенце“ с Пеевски“, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отвърна: „Очевидно са изсъхнали мокрите панталони! Даже според мен ги е и посменил с едно хубаво турско синьо, защото от всичко това, с което ни проглушаваха ушите години наред, нищо не остана! И в момента ДБ е придатък на ДПС. Това са реалностите и до това водят лъжите в политиката!“.

„Казвате, че римейка Денков-Габриел ще се осъществи в понеделник. Какво ще направи още този римейк?“, попита Беновска. Контрера отвърна, че в момента вероятно има спор за съдържанието на това повторение на още от същото. Според него няма начин да се прави нова политика от хора, които са ясни като поведение. Не може да се очаква революция. Той продължи: „Ако забелязвате политическия наратив от няколко седмици, да не кажа и месец, говорят за някакви реформи. Извинявайте, но от 9 месеца управлявате, защо не ги направихте тези реформи. Тази сглобка се провали в собствените си приоритети, за които те излязоха с една хвърчаща декларация да ни убеждават, че са правителство на националното спасение. Говорят ни за еврозоната. Ами точно техния финансов министър провали всякаква възможност България да влезе в еврозоната през 2024. Сигурен съм, че и през 2025 ще бъде същото! Техния финансов министър с проинфлационна политика!“.

Мигрантите. Ситуацията в сектор „Сигурност“

Карлос Контрера заяви: „Шенген – голям приоритет на сглобката. Късаха си ризите Кирил Петков и някои хора от ГЕРБ колко им било важно. И какъв Шенген получи България? Единственото, което получихме, са нелегални мигранти!“.

„Аз мога да Ви отговоря какъв Шенген получи! Биещи се мигранти с български деца на бул. „Витоша“! Второ – бежанския център в „Овча купел“! Вие разбрахте ли от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, когото извикахте на извънредно заседание в СОС какво точно се е случило? Какъв е този конфликт за жена? Аз лично си зададох въпрос, тези млади, здрави, прави мъже, защото вече в тези бежански центрове не са онези бежанци със семействата си, с децата, имахме и раждания тук, семейства с по 3, по 4 деца! Тези млади, прави, здрави мъже търсят какво да правят. Търсят храна, търсят някакви канали, вероятно и проститутки!“, продължи Беновска. Контрера отвърна: „Г-жо Беновска, не се поддавайте на либералната пропаганда! Там винаги е било така! Либералния разказ как това са едни майки с деца, които бягат от войната, той рухна много отдавна! Основно е пълно с млади мъже, които са икономически мигранти, които не бягат от никаква война! Да Ви питам Вас, сега война в Афганистан има ли? Война в Сирия има ли? Няма! Единствената война, която се води, е в Украйна! Единствените бежанци, които идват като бежанци, са хората от Украйна, които, забележете, дойдоха с документите си минаха през граничните контролно-пропускателни пунктове! Това, което идва от Азия, минава нелегално границата, което ги прави абсолютни престъпници до един! Какви бежанци са тия точно!? И нашата държава широко е отворила вратите си под натиска на либералните политики. Вие чухте какво отговори председателя на ДАБ, те търсели международна закрила! На въпроса ми как идват от Турция, която е сигурна държава? Ама Турция не била подписала Женевската конвенция, затова не я разглеждаме като сигурна държава. Тоест твърдите, че Турция е несигурна държава, нищо, че е партньор на ЕС, част от механизма за асоцииране, член на НАТО! Но да Ви върна към правителството, защото това е в корелация с мигрантите. Аз не чух оценката на „академик“ Денков за тези 9 месеца какво се случва в сектор „Сигурност“. Спомняте си, че той искаше оставката на вътрешния министър. Сега рязко забрави и не я иска!“.

„Е, търгува я за своя пост, той иска да е външен министър!“, отбеляза Беновска. Контрера отвърна, че няма представа за какво я търгува, но така или иначе не е чул оценка за сектор „Сигурност“. Няма и оценка за работата на МВР. Вместо това се занимават с ДАНС. Това е така, защото ПП-ДБ искат да овладеят тази структура и техният заместник-председател на ДАНС да стане титуляр. „За първи път стигнахме дотам заместник-председател на ДАНС да бъде човек с ярка политическа кариера, партийна фигура! Това мина и замина без никой да му обърне внимание, въпреки че тогава го огласих, още преди да го назначат! Но пак се връщам на въпроса за МВР. Според ПП и акад. Денков МВР справи или се през последните 9 месеца? Въпросът е прост и предполага еднозначен отговор. Липсата на този отговор ме връща към предния Ви въпрос, че в момента просто тече пазарлък за постове и пари – ПП!“.

СОС

Контрера заяви: „СОС в момента е заложник на „Промяната“, които си мислят, че могат да филтрират работата на общинските съветници. Имаме пореден случай на либералното самозабравяне. Моделът е добре познат. Една малка и креслива група си мисли, че може да накара всички останали да се съобразяват с нея, като тропа по масата! Скоро ще се види, че тази работа, поне в СОС, няма да е точно така! И някои хора пак ще ходят като лазарки по медиите да плачат колко са онеправдани и обезчестени!“. Така завърши разговорът между Карлос Контрера и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 16-и март 2024 година.  

Последни Новини

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Хората, които ни хранят, останаха без хляб – недопустимо е! Това написа в страницата си във Фейсбук председателят на...

Каракачанов от Будапеща: България има огромен принос в битката срещу джендър идеологията

С твърда позиция във властта ВМРО спря Истанбулската конвенция Защитата на децата и семейството, укрепването на националните държави и...

Карлос Контрера: ДПС е изначалното зло в българската политика

ДПС е партия по корпоративен принцип, там важи клиентелистския модел – даваш, за да получаваш. Това е изначалното зло в българската политика,...

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir