Начало Блог Карлос Контрера, кандидат-кмет за София от ВМРО: Искам и мога да съм...

Карлос Контрера, кандидат-кмет за София от ВМРО: Искам и мога да съм кмет!

Беновска и  Карлос Контрера пътуват из София

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО – Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 19.10.2023 г. 

Илиана Беновска: Намираме се в градината на НДК, започваме нашата рубрика „Защо искам да стана кмет на София?“. Карлос Контрера. Ето го, отидам да го взема! Здравейте!

Карлос Контрера: Здравейте!

Илиана Беновска: Добре дошъл в рубриката ни „Защо искам да стана кмет на София?“!

Карлос Контрера: Добре заварили! Забелязахте ли, че на пилоните няма знамена?

Илиана Беновска: Да, точно и аз това щях да попитам, къде са знамената?

Карлос Контрера: Много хубав въпрос към общината и държавата. Аз мисля, че така самотно стоят като символ на нашето самобичуване и самоунижение.

Илиана Беновска: Украинското знаме още ли е на общината?

Карлос Контрера: Украинското знаме още е на общината. Може би ако бяха по-последователни и не толкова лицемерни трябваше да предложат да се сложи и арменското знаме, когато азерите изгониха 120 000 арменци само за няколко дни. Но това показва лицемерието на умните и красивите!

Илиана Беновска: Нещо друго да ви кажа, нещастните четири колелца виждате ли ги там вляво и разхвърляните 5-6 тротинетки.

Карлос Контрера: Въпросът с велосипедите е много интересен, защото има общинска концесия, която не е завършена за велосипеди, а тези се появиха от нищото и не е ясно кой ги администрира. Всеки идва, в хаоса прави бизнес и си тръгва.

Илиана Беновска: Да Ви признаят ли, аз съм идейният подбудител на велосипедите!

Карлос Контрера: Едва ли обаче сте собственик на услугата.

Илиана Беновска: Не, видях ги във Виена и помолих г-жа Фандъкова и ние да направим, след което те изчезнаха някъде.

Карлос Контрера: Електрическите скутери в момента има забрана да са така паркирани, трябва да се гарират, но това не се случва. И накрая нещата ще станат като в Париж, референдум, забрана, споделено пътуване …

Илиана Беновска: Да нагледаме имота, както се казва!

Карлос Контрера: Това е имот на всички софиянци, на цяла България!

Илиана Беновска: НДК, който е и конгресен център, културно средище. Тази градинка е любима на софиянци.

Карлос Контрера: Има какво да направим и по отношение на озеленяването, и за чистотата. Смятам, че общинското предприятие, в случая паркове и градини, не се справя много успешно.

Илиана Беновска: Но хубавото е, че метрото стига дотук.

Карлос Контрера: Това е един от ключовите проекти за града. Трябва да разсъждаваме в посока да свържем и симеоновския лифт със системата на метрополитена, да го развием към Студентски град. Защото това са все зони с много млади хора. Знаете темата за презастрояването, новото жилищно строителство и там е потенциала за привличане на нови пътници.

Илиана Беновска: От тук се вижда Витоша и презастроения Лозенец.

Карлос Контрера: Лозенец, който случи на такъв кмет, който дойде с лозунга, че ще се бори с презастрояването, боляло го сърцето като види багер. И в същото време този кмет на Да, България и Христо Иванов е шампион по издадени разрешения за строеж.

Илиана Беновска: И сега пак се кандидатира.

Карлос Контрера: Да, и обяснява, че Лозенец ще има още по-голям прогрес, което в контекста на това, което ви казах като факт, означава още и още ново строителство.

Илиана Беновска: Да вдигнем още веднъж очи към празните пилони!

Карлос Контрера: Аз мисля, че тук и българското знаме, и знамето на София трябва да се вижда. В крайна сметка това е площад България и самите пилони не би трябвало да изглежда по този начин, като Припят!

Илиана Беновска: Хоп, оставихме вашата чанта тук, мислех, че някой ще я вземе.

Карлос Контрера: Засега все още е на мястото си.

Илиана Беновска: Да приседнем, както се казва. Оттук се вижда последната част от бул. Витоша, част от непешеходната зона и от една маркирана велоалея.

Карлос Контрера: Това с велоалеите стана някаква извратена мода. Част от тези, които са смислени, не се поддържат, например по Бъстон и Мария Луиза. А там, където са относително безсмислени, има голям инат да се продължават. Аз бих направил едно предизвикателство, понеже сме близо до Раковски, да направим едно допитване до столичани дали искат да остане тази велоалея по Раковски, или да се махне. Понеже сега са много модерни допитванията, мисля, че отговорите ще са еднозначни. Да или не? това е добра идея за референдум!

Илиана Беновска: Виждате, че референдумите в България не могат да си пробият път и за по-значими въпроси. Вие от ВМРО също събирахте подписка за референдум, какво искахте?

Карлос Контрера: Вие си спомняте референдума за АЕЦ „Белене“, който всъщност се произведе, но не събра достатъчно участвали, за да стане резултата задължителен за НС. И какво се случи десетина години по-късно! МС окончателно взе решение и сложи кръст на един от най-значимите енергийни и икономически проекти за България! И идеята за АЕЦ „Белене“ приключи окончателно с решение на МС!

Илиана Беновска: Защо хората трябва да гласуват за Карлос Контрера кмет и за ВМРО?

Карлос Контрера: В контекста на настоящата кампания ли, или по принцип?

Илиана Беновска: И двете, ние не можем да ги отделим, те са органично свързани!

Карлос Контрера: Ако е за настоящата кампания, без да се хваля, но мисля, че съм най-подготвения или хайде един от двамата най-подготвени, имам своите успехи!

Илиана Беновска: Кой е втория?

Карлос Контрера: Проф. Вили Лилков е наясно с общинската политика и с механизмите за вземане на решения кое как се прави. Но ВМРО има своята ясна биография в общинския съвет. Имаме доста свършени задачи, които са ни поставили хората. Имаме разбира се и неуспехи. Но ние не обещаваме велики промени и реформи, големи проекти, а говорим разумно и прагматично. Затова и нашата програма е най-конкретна.

Илиана Беновска: Ако станете кмет, какво е първото, с което ще се заемете? Да припомня, че бяхте и председател на транспортна комисия в СОС!

Карлос Контрера: Първите няколко неща, задължително един всестранен одит на всички капаци на шахти и отводнители в София, защото никой няма представа колко са те и какво е тяхното състояние. И столичани непрекъснато се пребиват в тези елементи на инженерната инфраструктура. Второ нещо е район по район финансова проверка и ревизия какво е вършено. Защото аз смятам, че по районите се извършват немалко злоупотреби с публични средства. Тук сме до район Триадица, чийто договор за пътна поддръжка на квадратен метър е два пъти по-скъп от този на Столична община.

Илиана Беновска: Защо?

Карлос Контрера: Може да питате кмета на района, очевидно такъв е бил критерия. Но това означава, че със същите пари ще се ремонтира два пъти по-малко площ. Как се стопанисва общинската собственост, всички онези общински помещения, договори за наем, дали те са актуализирани поне с инфлацията. Защото това е едно от перата, по които изтичат реално парите на софиянци.

Илиана Беновска: Добре, като говорим кои локации да изберем, Вие избрахте като следваща локация Лъвов мост?

Карлос Контрера: Интересно средище, там в момента не си личи дали сме в България, или в някоя по-източна държава!

Илиана Беновска: Предлагам да тръгнем нататък!

Илиана Беновска: Налагало ли ви се е да сте вечер там?

Карлос Контрера: Налагало ми се е. Не е приятна картина и общо взето клокочи престъпност.

Илиана Беновска: Това щях да споделя. Наложи ми се една вечер да отида до денонощна аптека. Сама жена да спре там, да слезе от колата!

Карлос Контрера: Не от най-приятните и сигурни занимания!

Илиана Беновска: Запознах се с десетина по-мургави мъже, тоест те дойдоха да се запознаем.

Карлос Контрера: Проявиха видим интерес.

Илиана Беновска: Знаете ли какво има наоколо?

Карлос Контрера: Има много неща, говори се за разпространение на наркотици, проституция.

Илиана Беновска: А някой занимава ли се като целенасочено, вие споменахте за отказа от общинска политика?

Карлос Контрера: Спорадично ние сме изпращали, бях и заместник-председател на комисията по обществен ред и сигурност. Изпращал съм многократно сигнали да се засилят полицейските патрули. Имаше един период, в който и жандармерията активно присъстваше, но това се случва само под натиск, а не бива да е така. Ясно е, че това е рискова зона, има опасност от извършване на престъпления. Ясно е, че се събира, така да го наречем контингент. Все оперативно интересни хора, които се занимават не само със законни дейности и е редно не само общината, но и държавата активно да се интересуват какво се случва и защо се случва. Ще ви напомня интересен случай, преди десетина дни в Красна поляна беше убит сириец мисля, разстрелян с огнестрелно оръжие от други мигранти. И за причина се сочи неуредени сметки от трафика на хора. Тоест нелегално прекарване на мигранти през границата към Западна Европа. И едно от средищата, където са тези явки, е именно Лъвов мост.

Илиана Беновска: Но само констатираме, а иначе?

Карлос Контрера: Решенията са няколко. Първо цялата зона трябва да се покрие със 100% видеонаблюдение.

Илиана Беновска: Погледнете напред! Виждате тази висока сграда, построена до две други сравнително високи сгради.

Карлос Контрера: Това е мисля на бившия Солни пазар.

Илиана Беновска: Да, площад Македония.

Карлос Контрера: Площад Македония заедно с този небостъргач, който запушва цялото пространство наоколо. И по документи всичко е наред. Вие си спомняте, че години наред умнокрасивите, левите протестираха срещу всякакви строежи. А знаете ли защо не протестираха срещу този? Аз не знам, но се чудя защо!

Илиана Беновска: Имаше приказки, че това бил строеж на Васил Божков.

Карлос Контрера: Приказки много, но факт е, че най-големите борци срещу презастрояването …

Илиана Беновска: И някакви опити да бъде стрят този строеж, бяха измислили някакви проверки на основи, първи, втори етаж, но нали виждате!

Карлос Контрера: Аз го казвам в контекста на това, че сега пак едни хора обясняват как ще спрат презастрояването, а всъщност действат избирателно. Което ме кара да мисля, че част от тяхната активност е форма на рекет върху бизнеса. Защото имаше една такава мода да се протестира срещу строежи, после тя замря и е важно да си зададем въпроса защо?

Илиана Беновска: Това означава ли, че ще бъде друг ваш приоритет да се въведе ред?

Карлос Контрера: Що се отнася до презастрояването и по-скоро това, което се случва в кварталите, аз съм го казвал много пъти по различни взривоопасни казуси …

Илиана Беновска: Ето, само за секунда, пускам аварийни, не ми бибкайте вие отзад, защото не виждате, заема се в момента едната лента от двете!

Карлос Контрера: За което би трябвало да са съгласували проект за организация на движението и да са си заплатили съответната такса към общината. Но като говорим за презастрояването, вариантите да се ограничи цялото това строителство в малкото останали свободни площи са два. Единият е общината води преговори със собствениците, които и да са те и изкупува имотите. Другият вариант е през ПУП отчуждава тези имоти за обществени функции и обезщетява собствениците с равностойни имоти на друго място.

Илиана Беновска: За секунда ви прекъсвам, отсреща бившето кино Георги Димитров, после Син сити, града на греха, нали помните? Който изгоря май!

Карлос Контрера: Да, преди година, паметник на културата!

Илиана Беновска: Тази сграда беше паметник на културата!

Карлос Контрера: Още е с такъв статут! Не ми е известно да е отпадал!

Илиана Беновска: Докато беше на чалгата?

Карлос Контрера: Това е едно от емблематичните места за София, което, независимо от конюнктурата продължава да бъде в трагично състояние. И не е само това, има общински сгради, които се нуждаят от реновиране. И ако има колизия със собствениците, каква е причината общинските сгради да не се поддържат?

Илиана Беновска: Каква колизия със собствениците, нали е паметник на културата, кой е собственик?

Карлос Контрера: Със сигурност частни лица, не е държавна собственост. Има разлика между статут и собственост и това поражда не малко проблеми за много сгради в София.

Илиана Беновска: Движим се по един от най-оживените булеварди Стамболийски, паркирането? Погледнете колко много служебни места!

Карлос Контрера: И то при положение, че служебните бяха ограничени.

Илиана Беновска: Погледнете целия тротоар е служебен абонамент. Кой е клиент на този съд, аз гражданина и трябва ли да имам място, за да мога да вляза?

Карлос Контрера: Част от институциите в България усвояват публична държавна собственост и не се интересуват какви са правилата. Ще ви дам пример с върховния орган на държавата НС. Има решение на общинския съвет паркинга около Св. Александър Невски да се премахне, а паркинга около партийния дом да се заплаща от народните представители. Защото не е справедливо те да ползват между 200 и 300 места в идеалния център на София, при условие, че очевидно има недостиг на места. И те не се интересуват, че това е общинска собственост, че има решение на общинския съвет. Смениха се няколко председатели на НС и политиката е една и съща. Очевидно има огромна пропаст между обикновените граждани и хората, които заемат публични длъжности.

Илиана Беновска: Между нас казано София е доста хубава тук в центъра.

Карлос Контрера: Красива е, има какво още да се направи по поддръжката, има какво да направим по въвеждането на ред, но това си е нашата столица и ние си я харесваме, софиянци!

Илиана Беновска: Ето още един паметник на културата, Халите, който след люта битка ще се превърне в хипермаркет на една голяма верига.

Карлос Контрера: Тук хубавото е, че ще бъде запазена, надявам се, фасадата. Но халите имат доста превратна съдба.

Илиана Беновска: Те имат историческа стойност!

Карлос Контрера: Не говоря за това, говоря за начина, по който собствеността е била възстановена. Но това се е случвало във времена, когато аз съм бил ученик най-вероятно. Стари софийски истории!

Илиана Беновска: Ето, тръгваме по Мария Луиза, устремени сме към кръстовището на Лъвов мост!

Карлос Контрера: Парадоксът е, че тук е седалището на главна дирекция Гранична полиция. Тоест МВР го има и то съвсем наблизо. Всъщност мисля дирекция Миграция е тук. И под техните носове се случва цялото това представление. Между другото тук имаше сигнали за незаконно изготвяне на документи, подправяне!

Илиана Беновска: От какво сте недоволен, аз привидно не виждам нищо?

Карлос Контрера: Привидно не, но ако се застоим малко повече, ще видим едни субекти, които се разхождат с хвърчащи листа.

Илиана Беновска: Сега ще се застоим, аз ще врътна един кръг по кръговото движение. Какъв ви е проблема на вас, много темпераментни шофьори? Добре ли е изграден този пътен възел?

Карлос Контрера: Мисля, че е добре. Преминаването отдолу мисля беше един от проектите на арх. Петър Диков. Това облекчи трафика в зоната. Между другото има една екзотична идея, Вие сигурно сте я чули, на двама от либералните кандидати, Мария Луиза да стане пешеходна зона. Продължаваме екзотиката!

Илиана Беновска: Да, чух. Продължаваме да въртим. Между другото погледнете, този канал за какво служи?

Карлос Контрера: Това е канала на Владайската река?

Илиана Беновска: Аз питам иронично, тук видяхте ли вода?

Карлос Контрера: Сега има малко, но когато Витоша е в пик, тук се пълни почти догоре. Тук се разиграва едно от ляво-либералните упражвения Реките на София. Редовно газят в канални пари, защото това е модерно и прогресивно, за което общината дава пари между другото.

Илиана Беновска: Сигурно сте ходили в Скопие, там са сложили корабчета.

Карлос Контрера: Да сложиш кораб на Владайската река не звучи сериозно!

Илиана Беновска: Имам предвид, че е направено като атракция.

Карлос Контрера: Това е една от натоварените спирки на градския транспорт. Тук е една от столичните гимназии. Тук започват и камерите на бъдещата нискоемисионна зона.

Илиана Беновска: Погледнете кофите за боклук!

Карлос Контрера: За разделно събиране и за смесен отпадък.

Илиана Беновска: Погледнете следващата кофа.

Карлос Контрера: Това е контейнер на някой, който прави ремонт и по нормален начин си изхвърля едрогабаритния отпадък, както му е реда в контейнер, който трябва да бъде извозен. За разлика от другия масов спорт подобни отпадъци да бъдат изхвърляни покрай кофите и правят буквално мини сметища около контейнерите за смет.

Илиана Беновска: Дотук нищо тревожно не виждаме, г-н Контрера!

Карлос Контрера: А вие какво тревожно искате да видите в момента?

Илиана Беновска: Говорихме за известно съществуващо напрежение. Погледнете вдясно, платен паркинг. Страхотно. Виждали ли сте такива работи по други столици? С чаршаф!

Карлос Контрера: За съжаление и по-лоши неща съм виждал в квартали като Молембек в Брюксел!

Илиана Беновска: А това какво е?

Карлос Контрера: Това е пропаднала сграда, изоставена и зле обезопасена!

Илиана Беновска: Сега ще отидем към триъгълника на властта, който е буквално на 5 минути. Минаваме по една от най-емблематичните улици „Веслец“.

Карлос Контрера: За да видим контраста!

Илиана Беновска: По-скоро да видим как ще съжителствате с тази власт! Между другото още веднъж да погледнем кофите за боклук. Говорим за места за паркиране, колко паркоместа отнемат кофите за боклук?

Карлос Контрера: Вероятно стотици и то не само в центъра. Другият голям проблем е, че за толкова години не успяха да бъдат дисциплинирани служителите на сметопочистващите фирми да не ги зарязват по спирки, по паркоместа. Тук трябва да се търси доста по-сериозен контрол с глоби  и санкции и решение поне там, където е възможно, тези контейнери да бъдат подземни, за да не пречат на пътното платно, да не пречат на движението, да не пречат на пешеходците. Такива решения са необходими на града. Друг е въпроса, че когато са под земята, няма да бъде толкова мръсно около кофите за отпадъци.

Илиана Беновска: Къде да спра обаче?

Карлос Контрера: Ето тук на зоната.

Илиана Беновска: Ако има място. Не закриват ли синя зона тези?

Карлос Контрера: Ето там има едно място.

Илиана Беновска: Според мен не е синя зона това.

Карлос Контрера: Синя зона е навсякъде!

Илиана Беновска: Добре, щом сте рекли!

Илиана Беновска: Намираме се в триъгълника на властта, срещу мен е президентството, това е НС, зад гърба ми е МС, Статуята на София – деловия, властовия център, г-н Контрера!

Карлос Контрера: Делови трудно казано, но властови – да!

Илиана Беновска: Може ли да приседнем в краката на властта!

Карлос Контрера: Да пробваме, ако не ни изгони НОС, защото напоследък са много тревожни! Назначиха охрана на висши наши държавници, като Кирил Петков, ген. Атанасов.

Илиана Беновска: Завиждате май!

Карлос Контрера: Не, както виждате аз се движа пеша, с градски транспорт. Но на тях явно им трябва охрана от народната любов!

Илиана Беновска: Как ще съжителствате с МС?

Карлос Контрера: Със сглобката ли?

Илиана Беновска: Да, ако станете кмет?

Карлос Контрера: Аз мисля, че и сега София трудно съжителства със сглобката. Всички опити да се водят разумни разговори с тези хора до момента са неуспешни, без значение дали опитът е правен от мен или от друг от друга политическа сила. Аз мисля, че на 29-и столичани ще бият звучен шамар на цялата сглобка, защото не са само Денков, ПП, Демократична България, Христо Иванов, но и тези, които аз не знам защо ги подкрепят, като ГЕРБ, защото очевидно това правителство, освен да се занимава с чужди въпроси, не прави нищо!

Илиана Беновска: Говори се за сделка, за разделение на градовете. Аз ви давам София, вие ми пазите Варна, аз ви отстъпвам Русе, вие ми давата Пловдив?

Карлос Контрера: Всички факти говорят в тази посока.

Илиана Беновска: Само че дали Борисов ще се реши да загуби София?

Карлос Контрера: По всичко личи, че я е изоставил, защото кандидатурата, която той посочи, не е типичния …

Илиана Беновска: Но не застана до Антон той! Двамата заедно не съм ги видяла!

Карлос Контрера: Той не е типичния кандидат в стил ГЕРБ, което означава, че голяма част от този електорат ще бъде излъгана за втори път. И затова част от тях може би няма да гласуват.

Илиана Беновска: Това не повтаря ли Анастас Герджиков?

Карлос Контрера: Както и Цецка Цачева и Румен Радев. Странно е, защото е факт, че Борисов бяга от София. Не застана до Хекимян поне на представянето му. Остават още няколко дни от кампанията и той не се е появявал заедно с него.

Илиана Беновска: Не, Борисов ходи на събития в цяла България, през цялото време е в провинцията.

Карлос Контрера: Но основната част от политиката се решава в София. Ако ти си се дистанцирал от своя кандидат, това означава, че очакваш да загубиш!

Илиана Беновска: А ако Терзиев стане кмет на София, било по сделка, сглобка или каквото и да е?

Карлос Контрера: Ще имате още един Денков, само че на „Московска“ 33! Горе-долу типажа е ясен. Аз не очаквам нещо положително от този сценарий, защото кандидата на „добрите сили“ ли беше, е един от най-неподготвените в тази кампания. Очевидно той ще бъде фасадата и зад него други ще определят политиката и ще насочват финансовите потоци!

Илиана Беновска: Знаете, че Роналд Рейгън е едно от най-знаковите лица в политиката!

Карлос Контрера: Не сравнявайте Терзиев с Рейгън, моля ви, не е сериозно! Но като говорим за финансови потоци, правителството определи първите фирми по ПВУ, онези 32 милиона, които се раздаваха в началото и фирми, свързани с г-н Терзиев лъснаха там. Така че очевидно става дума за пари и очевидно в София няма да бъде онова прозрачно управление, с което той агитира тук на жълтите павета, а ще говорим за тежко задкулисие! Няколко неща ми правят впечатление, Терзиев не показва екипа си!

Илиана Беновска: Как, показа сума ти кандидати за кметове!

Карлос Контрера: Говоря за хората, които ще вземат решенията в общината. Част от кандидатите му за кметове да пребоядисани партийци от други партии. Това говори за кадровата обезпеченост. Но кой ще бъде председател на СОС?

Илиана Беновска: Сега не ме карайте да ви почвам аз Вас!

Карлос Контрера: Тази номинация ще бъде Борис Бонев, само че нещо Терзиев не го казва!

Илиана Беновска: Нещо заглъхна!

Карлос Контрера: Факт! А кои ще бъдат заместник-кметовете?

Илиана Беновска: А вашият заместник-кмет кой ще бъде?

Карлос Контрера: В кой ресор?

Илиана Беновска: Транспорт?

Карлос Контрера: Аз мисля да сложим човек, не толкова тясно свързан с транспорта, за да избегнем ежбите вътре. Може би икономист, може би финансит. За председател на СОС аз мисля Владимир Митов, който беше председател на ВМРО София е добра кандидатура. Историк, доктор, човек със сериозно политическо присъствие не само в София, но и в кварталите на София. Ето такива хора. Иначе според мен, ако наистина искаме да сменим начина на управление, да сменим фокуса, трябва да се привлекат и хора, които не са чисто партийни кандидатури, не са по листите.

Илиана Беновска: Нека така да завършим този въпрос и ще оставим отворен финала. Може да продължим този разговор и след изборите. Да Ви пожлая успех. Не се разсейвайте с минаващите политици!

Карлос Контрера: Изслушвани в Народното събрание! Благодаря и до нови срещи!

Илиана Беновска: Благодаря, това беше Карлос Контрера из София!

Видео >>>

Последни Новини

Памет за Гоце! 121 години от гибелта на българския национален герой

На 4 май се навършват 121 години от гибелта на Апостола на македонските българи Гоце Делчев. Георги (Гоце) Николов...

Контрера е водач в 23 и 24 МИР в София, Каракачанов оглавява Благоевград и Плевен, Джамбазки поема евролистата и 25 МИР

ВМРО регистрира листите за Европейските избори и за участието си на извънредните парламентарни избори в София. адв. Ангел...

Мария Балъкчиева повежда листата на ВМРО в Сливен

Бизнес дамата Мария Балъкчиева повежда листата на ВМРО – БНД в Сливен, научи Sliveninfo. Тя ще бъде и част от листата за...

ВМРО – Варна регистрира листата си за вота

ВМРО – Варна се регистрира в РИК за участие в изборите за народни представители на 9-ти юни. Вотът е две в едно...

Красимир Червилов води листата на ВМРО в Стара Загора

Днес в Районната избирателна комисия – Стара Загора ПП „ВМРО – Българско национално движение“ регистрира листата си с кандидати за народни представители...

ВМРО регистрира своята листа за предстоящите парламентарни избори в област Добрич

Днес ВМРО регистрира листата си с кандидати за народни представители от 8 МИР Добрич. Водач на листата е...

ВМРО регистрира листата си в Кюстендил

Областната структура на ВМРО регистрира листата си с кандидати за народни представители в предстоящите избори за Народно събрание в РИК – Кюстендил.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir