Начало Блог Контрера: България се подготвя като терен за буферна зона

Контрера: България се подготвя като терен за буферна зона

Очевидно България се подготвя като терен за буферна зона, където нелегалните мигранти, изповядващи исляма в голямата си част, да бъдат отделяни и тези, които ще бъдат полезни на западноевропейските икономики, да бъдат придърпвани, а тези, които не вършат работа – да стоят в буферната зона, заяви общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера в ефира на Радио К2.

Целия разговор Карлос Контрера, ВМРО – Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 13.01.2024 г. >>>

Какво се случва в СОС?; Председател на СОС от малките политически партии

Как сте, г-н Контрера? Не Ви ли се нащърбва чувството за справедливост, чувството за това, че човек не трябва да преминава през живота с ладия лека, а трябва да работи, да оправдае това, за което е избран, а вие нямате, даже, физическата възможност? Меркантилизацията на местната власт не отстъпва на тази на централната, започна разговора Беновска. Контрера коментира, че трудно може да се говори за справедливост в целия обществен план и това, което се случва на национално и местно ниво, убеждава, че разумът отдавна е напуснал тези земи и справедливостта е бланкетен текст и хората видимо не живеят добре, а тези, които би трябвало да са лидери, се провалят. Ако имахме водачи с морал, знания и умения, държавата нямаше да е хаос и това, което се случва в София, е проекция на безумието в държавата, заяви Контрера.

Беновска отбеляза, че Карлос Контера и Вили Лилков са инициирали разговори, които са останали самотни. Контрера сподели, че са искали да съберат на една маса всички за разговори, защото за да се стигне до някакво решение, трябва да има комуникация. В момента големите са блъскащи се айсберги. Имаме кмет, с фотофиниш или не, много-малко гласове – той трябва да управлява. Има група, която не стои съвсем монолитно зад него. Попитах „Промяната” – имате два пътя – искате ли да помагате на кмета, или искате да му пречите. Ако ще помагате – трябва да намерим решение Общинският съвет да заработи. Ясно е, че няма почва за мнозинство, но ако съветът не работи, то и кметът няма как да внася решения. Терзиев е заложник на ПП-ДБ и Спаси София, основно на „Спаси София“. Заради тях няма решение. В ПП-ДБ са узрели, че трябва да отстъпят и да намерят пътеки към другите, коментира Контрера. Беновска го попита как Борис Бонев ще се откаже от детската си мечта да се обади на майка си и да каже – мами, аз съм председател на СОС. Контрера заяви, че по силата на обстоятелствата ще се откаже. Беновска отбеляза, че 6 пъти не се отказва вече. В политиката работим с факти и когато виждаш, че не може – променяш стратегията. Опитът ни с проф. Лилков да постигнем базов консенсус, да заработи СОС, да се подредят комисиите и да опазим големите от т.нар. сглобки, от които толкова много се страхуват. Единственият работим вариант, развих го на 30 ноември още – избор на временен председател от малките политически партии в СОС, за да бъдат наравно силите и даваме срок до разглеждането на бюджета. Оттам нататък отговорността на кмета и най-голямата група е да си намерят подкрепа за мнозинство.

Транспортният сектор

Беновска коментира, че в петък ПП-ДБ са се разбрали с транспортния сектор нещо за исканията им, за заплатите, работното време и т.н.. Контрера отбеляза, че е постигната договореност за 15% за 2024 г., но претенцията е за 30% и ще се види на 29 януари, когато Терзиев внесе официално бюджета за разглеждане в Общинския съвет. Той сподели, че е внесъл предложение следващото заседание да е на 25 януари, за да се формира някаква обща воля за временен избор на председател. Ще ми се на масата да бъде сложена и темата за състава и председателството на постоянните комисии – да бъде предложено разпределение на квотен принцип, но не само между ПП и ГЕРБ и т.н., подчерта Контрера.

Контрера – председател на СОС?

Вие ставате ли дипломатически да бъдете председател на СОС, докато се уравновесят страстите и станат реалисти новите политици, попита Беновска. Контрера отговори, че това е все по-възможен вариант, защото вариантите не са безкрайни и ако не бъде подкрепена кандидатурата на ИТН и „Синя София“ продължава да твърди, че не желаят да излъчват кандидат, накрая ще се стигне до разговор за неговото име. Това, което прогнозирах и в предизборната кампания, то се случва. Градът има необходимост от някаква форма на лидерство и това не може да се случи без СОС да работи. Изборът преди ПП, ГЕРБ, БСП и „Възраждане“ е да направим малка крачка, за да дадем шанс за вършене на някаква работа или да стоим 2 месеца на диаметрално противоположни позиции и да се блъскаме като овни на мост, коментира Карлос Контрера.

Шенген, потокът от мигранти и България – бежански вечен лагер

По темата за Шенген Контрера заяви, че потокът от нелегалните мигранти е проблем на цяла София, а не само на Лъвов мост, заради трите приемателно регистрационни центъра, които въпреки усилията на ВМРО години наред не са били премахнати – Овча купел до НБУ, където се случват редовно престъпления и нападения над жени, Военна рампа и кв. Враждебна. Експресно се обявиха за обществено обсъждане едни промени в закона за убежището и бежанците, уж по инициатива на Държавната агенция за бежанците. В тях има смущаващи текстове – поправят чл. 83, които регламентира връщането на мигранти, които са били регистрирани тук, пък са ги заловили в Австрия или Германия и според новата редакция тези хора стават вечно наши. Ако те напуснат държавата и бъдат хванати някъде, ги докарват тук. Предлага се и по-либерална процедура за събиране на семейства. Идва един, след него идва цялата рода, събираме ги тук и започваме да плащаме сметката. Според други текстове нашата социална система се отваря изцяло към тези хора и те вече са на наша издръжка, но за българите няма пари.

„Аз съм българче“ – премахва се, заради мигрантите?

Беновска пожела да видят позицията на „Свободна Европа“ по темата – цитиран американски доклад, който ни призовава да махнем „Аз съм българче“.

12 януари 23-та

Бачорски. Знаете ли, че „Свободна Европа“ иска забраната на Вазовото „Аз съм българче“?

„Интеграцията не може да се осъществи без нагласа за приемане на другия. А това е трудно в страна, която приема като чужди, дори, собствените си етнически малцинства.

За да е възможна интеграцията, много сфери трябва да се променят, включително образователната система. Защото тя е скроена единствено по мярата на етническите българи.

Няма как децата на 100 000 имигранти да се почувстват пълноценна част от българското общество, ако са длъжни да учат „Аз съм българче“, без на образователната система да ѝ хрумва, че и те биха могли да научат българските деца на нещо и да обогатят живота им.“

Бачорски. Знаете ли? Мъжка работа е. И засяга България. Шенген и бежанци ще преливат в България.

Тези мигрантски деца на какво ще научат нашите деца и с какво ще ги обогатят? Не го казвам с никаква ксенофобия, попита Беновска. Контрера коментира, че се говори вече с конкретни числа и в същия скандален законопроект е записано, че законопроектът се внася, за да преодолее пречките пред приемането ни в Шенген. Той подчерта, че същите държавни органи, които са ни убеждавали, че пречки и изисквания няма, внасят проект на 5 януари, дни след като Денков е обявил, че сме постигнали успех и няма никакви допълнителни искания от Австрия. Очевидно България се подготвя като терен за буферна зона, където нелегалните мигранти, изповядващи исляма в голямата си част, да бъдат отделяни и тези, които ще бъдат полезни на западноевропейските икономики, да бъдат придърпвани, а тези, които не вършат работа – да стоят в буферната зона и какво се случва – няма значение. Тезата да станем плуралистично общество е ултра либерална – заради 100 000 души 6-7 милиона българи трябва да си променят образователната система. Това е цинизъм и въпросът не опира само до „Аз съм българче“. Цялата идея е в изречението, че образователната ни система е етноориентирана – към българите. Е, към кого да е? Към джендърите ли? С подобни статии се подготвя почвата за атаката през институциите, защото в момента управляват ултра либералите, с подкрепата на ГЕРБ и ДПС, подчерта Контрера. Беновска заяви, че този въпрос не е само общински, а е политически и се отнася до собственото и политическото достойнство на управляващите. Контрера отбеляза, че започва преформатирането на децата и е типична денационализаторска кампания, която се бори с националното чувство, с традиционните ценности и неслучайно преди дни Иван Кръстев, близък до соросоидните кръгове, е казал, че демокрацията 2024 година е в опасност. Тези хора се кахърят от една националистическа дясно консервативна вълна, която може да ги отвее и да ги свали от властта, която са окупирали, това малко малцинство и издевателстват над нас и неслучайно започват с такива провокации. Ние го наричаме офисен/градски/либерален планктон, който ще бъде мобилизиран, за да дава отпор. Те използват своята кресливост и достъп до всякакви медии, за да дават отпор на националистическите и консервативни тенденциите, които тръгват не само в Европа, подчерта Контрера.

Конституцията на Р. България

Беновска заяви, че този разговор не приключва и вярва, че енергията на Контрера като човек, личност и политик ще успее да бъде интегрирана в този процес. Водещата връчи на Карлос Контрера Конституцията на Р. България за финал.

Така завърши разговорът между Карлос Контрера и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2“ и на живо във Фейсбук и Ютюб на 13 януари 2024 година.

Видео >>>

Последни Новини

Красимир Червилов води листата на ВМРО в Стара Загора

Днес в Районната избирателна комисия – Стара Загора ПП „ВМРО – Българско национално движение“ регистрира листата си с кандидати за народни представители...

ВМРО регистрира своята листа за предстоящите парламентарни избори в област Добрич

Днес ВМРО регистрира листата си с кандидати за народни представители от 8 МИР Добрич. Водач на листата е...

ВМРО регистрира листата си в Кюстендил

Областната структура на ВМРО регистрира листата си с кандидати за народни представители в предстоящите избори за Народно събрание в РИК – Кюстендил.

Красимир Каракачанов: В момента двете лица на ЕС са Виктор Орбан и Урсула фон дер Лайен

За съжаление в последните 20 години се отнема суверенитет на държавите членове на Европейския съюз за сметка на повечето права за Еврокомисията....

Красимир Богданов: Държавата води убийствена политика спрямо малките населени места

Държавата води убийствена политика спрямо малките населени места. Непрекъснато се говори за демографска политика, а се прави всичко възможно да се прогони...

В Шумен ВМРО регистрира листата си за народни представители

Водач на листата на ВМРО – БНД за изборите на 9 юни 2024 г. в 30 многомандатен район – Шумен ще бъде...

ВМРО почете жертвите на наводнението във Враца

1 май е ден за почит към стотиците невинни жертви от Враца и Згориград, загинали в наводнението през 1966 г.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir