Начало Блог Контрера: Данъците за софиянци не трябва да се увеличават

Контрера: Данъците за софиянци не трябва да се увеличават

Държавата се управлява от сглобката на посолстово, категоричен е кандидатът на ВМРО за столичен кмет

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО – Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 7.10.2023 г. 

Шансовете на Контрера и ВМРО на местните избори в София

„Г-н Контрера, имате ли шанс?“, попита Беновска. Контрера отговори: „Мисля, че имаме шанс! Не само аз, като кандидат за кмет, но и ВМРО, като една от сериозните организации! Ние сме последователни, ние не разчитаме на така наречения „уау“ ефект! Ние имаме последователни действия в общинската политика, в столичната политика. Имаме успехи. Като гледам каква е обществената ситуация мисля, че по-скоро хората ще се доверят на кандидидати като мен, като моите колеги за общински съветници, които имаме своята биография, познаваме проблемите и знаете нашите позиции. Ние в момента нямаме реална кампания, няма дебат, няма фокус. Защото тези, които са набедени за фаворити, не знам защо, не могат да формулират един приоритет за София. Те не могат да посочат един проблем и да кажат какви са неговите решения, колко ще струва, кога ще се случи, как ще се случи. Вместо това слушаме лозунги. Дори не са си направили труда ляво-либералните кандидати поне да изведат някакви примери. Което ме навежда на мисълта, че те не познават София, като град, не са наясно с конкретни проблеми и се доверяват на опорни точки. Като избиратели на първо място трябва да се запитаме дали искаме сглобката на национално ниво да се пренесе и в София, защото това ни се предлага! Между двамата фаворити разлика няма!“.

Отказът на основните кандидати в София от дебати и излагане на тези.

„Сега ще видим, днес е първия дебат, надявам се не последен, между кандидата на ГЕРБ Хекимян и кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев. Имах обещание и от двамата, че ще дойдат. Ще го кажа шеговито, Господари на ефира ме провокираха, всички дебати досега първо са били при мен!“. Беновска продължи: „Има ли мъжество? При Хекимян и Терзиев, във всеки един от тях? За победа? Или да кажа онзи мой любим въпрос – носят ли политически тестостерон?“.

Карлос Контрера отговори: „За тестостерон не знам, но и двамата избягаха от дебата в обществената телевизия! Очевидно няма да си изпълнят и ангажимента към Вас да се срещнат тук!“. Водещата уточни, че е имала намерение да покани не само Хекимян и Терзиев, но и останалите кандидати за кмет на София на дебат. Събеседникът ѝ отговори, че има достатъчно кандидати, които представляват различни слоеве от обществото и е хубаво да се види какво мислят по различните проблеми на София и могат ли да го артикулират. Той продължи: „Защото ти може да си мислиш много неща, но ако не успееш да убедиш хората, че това е правилното решение, най-доброто, как ще взимаш решения в общината, независимо дали си кмет или общински съветник? Аз мисля, че ставаме свидетели на един уреден мач между двама всъщност коалиционни партньори! Защото те не са опоненти, те са коалиционни партньори! Хекимян изглежда като Терзиев, звучи като него, техните политически сили управляват заедно! Каква алтернатива са един на друг? Не мисля!“.

„За да продължим, искам да Ви пусна един задочен диалог между Борисов и Пеевски кой управлява България!“, продължи Беновска и пусна запис от изказвания на Бойко Борисов и Делян Пеевски:

***

5 октомври 2023 г.

Бойко Борисов: Те четат какво се приема и аз държа това, което сме подписали и под което сме си сложили имената, да се изпълнява в Закона за енергетиката! Моето мнение е, че ако работим добре, можем да го изкараме мандата! Но трябва да работим добре и да показваме на хората всеки ден грижа и това, от което има смисъл да има правителство.

Бойко Борисов: Аз не мога да говоря от името на никой! Аз представлявам най-

голямата партия.

Бойко Борисов: ГЕРБ няма да е партията, която ще свали това правителство! По-ясно как да го кажа?

6 октомври 2023 г.

Медия: ДПС трябва ли да имат министри, редно ли е да имат министри, след като са в коалицията?

Бойко Борисов: Ако имат хора, които да се справят по-добре с работата, защо да нямат?

Медия: Делян Пеевски трябва ли да стане министър на нещо?

Бойко Борисов: Надали това му е мечтата да става министър!

Медия: Г-н Борисов каза, че при ротацията, ако ДПС има добри предложения за министри, защо да няма такива в кабинета! Готови ли сте да се включите?

Делян Пеевски: Не, не желаем да имаме номинации за министри в кабинета на ротацията! Няма да участваме в това нещо! 

Медия: А виждате ли се като следващ премиер на България?

 Делян Пеевски: Вижте, дайте да говорим по темите, които са важни за обществото, а не по Вашите!

***

Беновска продължи: „Кой управлява България?“. Карлос Контрера отговори – сглобката на посолството! Той бе категоричен, че кабинетът на Николай Денков не е допринесъл с нищо за това да живеем по-добре. Той предизвиква само скандали и кризи и не изпълнява нищо от обещаното в предизборната кампания! Кабинетът обаче няма да падне, защото има да изпълнява задачи към посолството-то! „Очевидно е, че нещата се крепят върху сглобката! Очевидно е, че ГЕРБ е първа политическа сила с най-малко тежест в кабинета! Всичко е дадено на Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, като министерства, като, хайде така ще го кажа – ресурси! И то се видя в ПВУ! В същото време виждате, че Пеевски, който вече олицетворява ДПС, ходи и ги „шамари“ навсякъде, включително и в медиите! И тях ги е страх да му противоречат, но това не отменя факта, че тези хора много бързо си разпределиха едни пари. Спомняте ли си първите компании по ПВУ? Има ли това отношение към кампанията на един кандидат за кмет на ПП? Защото и неговото име се появи сред тези фирми! За Терзиев говоря, защото има един кандидат за кмет от ПП на София! Ако освен ако не го бъркаме с Борис Бонев, защото той толкова искаше да е кандидат за кмет, но падна жертва на сглобката между ПП и ДБ и сега ходи леко тъжен по софийските улици!“, заяви Контрера. Водещата отбеляза, че събеседникът ѝ има доста опит с Бонев, като общински съветник. Той отвърна, че е предупредил преди време Борис Бонев, че така ще стане, но наивността в политиката се заплаща винаги!

„Но какво ще направите Вие ефективно, ако те наистина са си разпределили погачата?“, попита Беновска. Контрера отговори, че това е сметка без кръчмар! Той продължи: „Кандидатурите на Хекимян и Терзиев са много неудачни! Това всъщност е една монета с две страни. Но те са неудачни и за двата типа електорат. Аз не мисля, че г-н Хекимян ще бъде припознат от хората, които традиционно гласуват за ГЕРБ. Той е носител и лице на едни доста лоши споемни, защото си спомняте, още докато беше в БТВ какво „тричане“ организираше на Фандъкова, която е едно от най-успешните лица на ГЕРБ в София! Тя беше на мушката на БТВ! Как Хекимян ще възпали, ще взриви електората на ГЕРБ, че той вече е един от тях? Аз не мисля. Кофите с помия, които лееха по Фандъкова, идваха оттам! Нещо друго, по негово време с фаворизирани участия, според мен, като наблюдател го казвам, в сутрешния блок те създадоха „Спаси София“ и ги брандираха като експерти! Те са експерти само по фотошоп и по картинки, но им създадоха ореол на младите и грамотните срещу тези некадърни мошеници в общината! Това беше сугестия, която се правеше по негово време срещу ГЕРБ! Сега излиза и казва – това е моето семейство! Ама много бързо си сменяш семействата, това ми напомня за един друг тип отношения там!“.

Относно кандидатурата на Васил Терзиев Контрера отговори, че той също е доста неубедителен по отношение на това, което ДБ са говорили 4 години в залата на общинския съвет. Терзиев не може да убеди никой, че знае как функционира общината. Той продължи: „Терзиев няма политически образ. Той е аморфен. Днес може да бъде ляв, утре може да бъде десен. Това е класическото амплоа на „розовите либерали“, които могат да бъдат всякакви. И тук стигаме до въпроса дали общината може да се управлява без твърда ръка! Ами не може! И в случая Фандъкова ще се окаже с по-твърда ръка, да не кажа повече мъж от тези двамата!“.

„Много ми се иска тези въпроси да можехте да им ги зададете Вие!“, обърна се към госта си Беновска. Контрера отвърна, че той ги задава, а те ако искат, да отговорят! „В крайна сметка, като толкова те е страх да се явиш на дебат, може задочно да си говорим, та публиката да разбере, че има кампания!“, категоричен бе той.

Силните страни на Контрера.

„А Вашите силни страни кои са? Добре, не си менкате пола, не си менкате семейството, познавате Столична община! Какво трябва хората, когато тръгнат да гласуват, да си кажат – аз защо трябва да гласувам за Карлос?“, попита Беновска. Карлос Контрера отговори, че има биография и познава проблемите на София. В никакъв случай противниците на ВМРО не могат да кажат, че ВМРО излиза с неподготвени хора, с дилетанти на тези избори. „Аз съм два мандата общински съветник, г-н Антов е преди мен в общинския съвет. Общинските съветници и Митов, и Петров също. Така че ние имаме опит, познаваме механизмите, познаваме проблемите. Системно сме работили по доста от тях! Друг е въпросът дали моите предложения се приеха. Но мисля, че ролята на хора като мен е в кампанията да вкараме конкретика. Ние сме казали кои са нашите приоритети – сигурност, здравеопазване, транспорт, образование! Важното е обаче хората да чуят какви конкретни ангажименти поемаме в тези теми, за да преценят те дали да ни гласуват доверие за кметове, за общински съветници!“, заяви Контрера.

Контрера обясни, че много се говори за градската трансформация, пешеходни зони, велоалеи. Общо взето те се забиват само в това, което засяга много малка част от столичани. Но има много зони в града, които трябва да се реорганизират. Той продъжли: „И Ви давам пример с гетото на Баталова воденица. Една язва, която седи в широкия център на столицата на „Константин Величков“ и „Възкресение“ и трови цели квартали. Самото гето се намира върху два общински имота. Отдолу има извор на минерална вода. ВМРО се опитва да реконструира тази територия, тоест тя да стане отново обществено достъпна. Да се изгради общински център, спортен комплекс, закрит плувен басейн. „Целта е да осмислим това място, то вече да не бъде кална черна точка. Да помогнем и на семействата с ученици, да се насърчи спорта и да се постигне една по-сигурна среда, защото в момента там цъфти престъпност! През този пример аз Ви разказах нашата политическа философия. Идеи от хората за хората. Защото не съм аз геният, който го е измислил една сутрин, когато се е събудил. Това е обсъждано с различни групи граждани. И смятаме, че това предложение, ако бъде направено, ще бъде само от полза за града! Ето Ви един пример!“.

„Смятате ли, че е ефективно да Ви събера, ако не дойдат Антон и Васил, да Ви събера с Ваня Григорова, с Радостин Василев, с Деян Николов?“, попита Беновска. Контрера отговори, че е важно да се получи дебат, защото между кандидатите има различия, хората трябва да ги видят и да преценят за кого да гласуват!

„Добре, значи ние продължаваме да се стремим към демократичната форма на експонация на идеите! Търсим дебат с Хекимян и Терзиев, търсим дебат и с другите!“, подчерта Беновска.

Данъците в София.

Карлос Контрера заяви: „Липсва ми позицията на Хекимян и Терзиев по въпроса за данъците! Защото знаете, че ГЕРБ и ДБ си шушукаха как в София трябва да се вдигат данъците! Липсва ми тяхната позиция трябва ли да се увеличават, или не! За мен лично данъците не трябва да се увеличават! Има достатъчно резерви по линия на събираемост, където без да се вдигат ставките, може да се гарантират средства за инвестиции!“.

„Благодаря Ви, че повдигнахте този много важен въпрос. Той е много важен за мен, като журналист, както и за избирателите, които ще гласуват! Нека фискът да не богатее от нашите данъци, а да си заработва!“, заяви Беновска. Събеседникът ѝ отвърна, че трябва ефективност в управлението! Така завърши разговорът между Карлос Контрера и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 7 октомври 2023 година. 

Видео >>>

Последни Новини

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Хората, които ни хранят, останаха без хляб – недопустимо е! Това написа в страницата си във Фейсбук председателят на...

Каракачанов от Будапеща: България има огромен принос в битката срещу джендър идеологията

С твърда позиция във властта ВМРО спря Истанбулската конвенция Защитата на децата и семейството, укрепването на националните държави и...

Карлос Контрера: ДПС е изначалното зло в българската политика

ДПС е партия по корпоративен принцип, там важи клиентелистския модел – даваш, за да получаваш. Това е изначалното зло в българската политика,...

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir