Начало Блог Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера – член на СОС, ВМРО – Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.  

Пренасянето на сглобката на национално ниво и в СОС

„При нас е заместник-председателят на ВМРО Карлос Контрера, единствен представител в СОС на ВМРО, но и сам воинът е воин! Аз даже се надявам, че ще Ви направят председател на СОС!“, започна разговора Беновска. Карлос Контрера отвърна: „Никой няма нужда от знаещи и можещи хора, могат да объркат някои сметки! Както виждате сглобката с леки нюанси се пренесе и в СОС, но това упражнение не виждам да носи онези резултати, които ни обещаваха по изборите! За мен градът е блокиран и е въпрос само на няколко месеца да стигнем до пълен блокаж по простата причина, че нищо не се случва! Всички ходим по улиците, живеем в кварталите, возим се в градския транспорт и не виждам великата промяна да дава някакъв положителен ефект, освен скандали и разправии за всякакви безобразия!“.

Как ще се яви ВМРО на предстоящите избори 2 в 1?

„Преди да тръгнем по проблемите на София искам да Ви питам за нещо, което ми попадна. И понеже много фейкнюз се разхождат навсякъде, вярно ли е, че „Синя България“ Ви кани Вас от ВМРО да се обедините?“, попита Беновска. Контрера отговори, че ситуацията е малко странна, защото в медиите е била разпространена някаква покана, която не е подписана от никой, ВМРО да се включи в коалиционен формат на „Синя България“. Той продължи: „Изненадах се, защото няколко часа по-рано говорих с колеги от „Синя София“, които са част от „Синя България“ и те нищо не споменаха! Не мога да кажа каква е поканата, защото, когато каниш някой за преговори, му пращаш писмо, а не го правиш през медиите! Или най-малкото вдигаш телефона и се обаждаш. Напоследък ВМРО се спряга във всякакви безумни формати. Заговори се как сме щели да се явяваме с левите партии! Истината е, че ние не сме се обаждали на никого, нито на Левицата, нито на БСП! Всъщност те потърсиха ВМРО и нормалните хора, когато те потърсят за разговори, го обсъждаш първо. Ние излязохме с решение, че ВМРО няма да води разговори. Но имаше спекулации, което според мен означава, че ВМРО стои добре, забелязва се нашата активност и всеки се опитва да привлече ВМРО в своята ниша! Но мен ме притеснява, че липсва политическия разговор, обединение на база на принципи. Защото това, което дойде по медиите като покана от „Синя България“, изглежда като обединение на база десни, консервативни принципи. Обаче там е НДСВ, което е либерална формация. Там е ДБГ на Меглена Кунева. Да твърдим, че Кунева и НДСВ са десни консервативни хора ми е малко странно!“.

Контрера заяви, че ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите и спекулациите трябва да спрат.

Ултралибералната политиката на управляващите Столична община

Контрера заяви: „Понеже заговорихме и за СОС, за мен е важно не само да се говорят някакви думи, а те да се претворяват в дела. И донякъде съм учуден, че съветниците от „Синя София“ подкрепят кмета Терзиев и ПП-ДБ-СС, дори им гласуваха бюджета, което е най-яркият акт на политическа подкрепа. ВМРО е опозиция на ултралиберали като Терзиев, на ултралиберали като ПП-ДБ-СС! ВМРО гласува срещу техни предложения по чисто идейни, философско-политически съображения. В същото време тези, които казват, че са десни и консерватори, им гласуват бюджета. Знаете ли какво има в този бюджет? Има за пореден път пари за тази „Топлоцентрала“, този център за модерно изкуство! Знаете ли какви пиеси се показват там, които се финансират с общински пари? На голи мъже, които си показват задните части и това е модерен театър! За такива неща се гласува! Извинете, но не съм толкова либерален! Хората, които са подкрепили това нещо, те десни ли са, консервативни ли са. Това, което ме притеснява, е подкрепата на Синя София за Терзиев. Те формално казват, че ще се борят против либералния модел и в същото време подкрепят един либерален кмет на София. Кое от двете е вярно, трябва да е само едно от двете!?“.

„Няма пряка връзка това, което ще кажа, но докато Ви слушах се сетих за един човек, с който имах удоволствието да се запозная. Това е кмета на Берлин, забравих му малкото име, Воверайт, който беше хомосексуалист, който си призна, че е хомосексуалист! Един красив мъж между другото, който живееше с мъж! Но той колко направи за Берлин, не направи „Топлоцентрала“! Няма да правя паралел със „Спаси София“!“, продължи Беновска. Контрера отвърна, че Берлин е една от столиците, където бялото население е малцинство. Оттук нататък няма какво да коментираме!

Предстоящото участие на ВМРО в консервативен форум в Будапеща

Карлос Контрера заяви, че за ВМРО се говори, че били русофили, путинофили и всякакви други клишета. А всъщност ВМРО говори това, което говори Орбан и в голяма степен това, което говори Тръмп. „Тръмп и Орбан русофили и путинофили ли са? Не звучи сериозно! Между другото на консервативната конференция, която се организира следващата седмица в Будапеща, покана има ВМРО, а не други формации!“, заяви той.

„Да Ви припомня, че от 1-ви юли Унгария взима председателството на ЕС!“, припомни Беновска. Контрера продължи: „Ние вървим в тази посока и това, което Орбан и неговата формация реализират като национална политика, донякъде трябва да бъде пример как в България трябва да подходим към решаването на проблемите на българското общество и на България!“.

Карлос Контрера съобщи, че конференцията в Будапеща е следващата седмица в петък и в нея ще участва председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

Войната в Украйна

Контрера  заяви, че сме на прага на парламентарни избори, които трябва да решат как ще се управлява страната. Общественият разговор по медиите обаче не се върти около проблемите на българите, а около някакви скандали и външни въпроси. Слушаме много за Украйна, сега за Израел, но въпросът е кога ще заговорим за България?

„Питам докога ще се вее украинското знаме на Столичния общински съвет? Не отказвам да се оказва съдействие, съчувствие, помощ, но къде е мярата?“, попита Беновска. Контрера отвърна: „В СОС имате едно евроатлантическо мнозинство и това знаме ще се вее там,  докато го има това мнозинство!“.

„Извинете, днес малко черен хумор ме е обхванал, извинете, че ще прозвучи нецензурно, но това евроатлантическо мнозинство ръка за ръка ли върви с постановките с голите дупета в „Топлоцентрала“? Разбирате какво Ви казвам!“, попита Беновска. Контрера отвърна, че върви ръка за ръка. „Или нещо друго в ръка?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отвърна, че тепърва предстои да видим.

Карлос Контрера продължи, че темата за Украйна доминира до голяма степен вътрешния дневен ред. Трябва обаче да се запитаме колко още стотин хиляди украински мъже трябва да загинат по фронтовете, за да се сетим, че тази война трябва да приключи веднага? Той попита колко още хиляди хора трябва да бъдат избити, за да се стигне дотам цели поколения да бъдат изличени?

„Ще Ви каза нещо, което може би няма да Ви стане много приятно. Тази седмица си позволих да питам Вашия бивш съратник Костадинов, с който тръгнахте заедно, но той създаде „Възраждане“, питах по повод мобилизацията, която тихомълком, на пръсти ей така си върви из България!“, продължи Беновска. Контрера отвърна: „Каква мобилизация, г-жо Беновска!Ккого ще мобилизират? Това не ми звучи сериозно! Но хайде да се запитаме, като сме толкова големи човеколюбци, защо допускаме тази война да продължава и защо Европа допуска тези военни действия да продължават в Европа? И понеже си говорим за ценности, опазването на човешкия живот не е ли една от висшите ценности? Някои го наричат хуманизъм! И пак ще задам въпроса, колко още десетки стотин хиляди живота на млади мъже, европейци да загинат, вместо Германия, Франция да се намесят и да бъде постигнато поне примирие, поне да спрат да умират хора!“.

Карлос Контрера заяви, че трябва да спре подменянето на дневния ред на хората, защото голяма част от обществото сама се е изключила от обществените и политически процеси. Вината обаче не е в хората, а в така наречения политически елит, който не намира път към хората!

Искането на ВМРО за регистър на хората, извършили сексуални престъпления

„Вие искате да се създаде регистър на сексуалните престъпници! Аз, като прочетох тези дни, се замислих, че няма такъв!“, продължи Беновска. Карлос Контрера отвърна, че това е една стара идея на ВМРО, която дълго време е била бламирана. Според него хора, осъдени за сексуално посегателство срещу деца, трябва да бъдат в такива регистри, за да знаят поне институциите кой кой е! „Когато се назначава персонал в детска градина, в училище, трябва да се знае този човек имал ли а такова поведение, или не е имал! Това е консервативна мярка! Трябва да се постави ред. Това няма да коства на държавата никакви усилия, става дума за политическа воля това да се случи!“, обясни Контрера.

„Аз неслучайно направих връзката между либерали, „Топлоцентрали“, нали разбирате какво Ви казвам? Попитах Ви какво имат в ръка! Разговорът стана нецензурен, но може би стана окрит. Не виждам защо да не говорим!“, продължи Беновска.

Демографската катастрофа и липсата на мерки от страна на държавата в последните години

Карлос Контрера заяви, че в последните 3 години, в които ПП и Кирил Петков управляват под различни форми, не е направено нищо за младите семейства. Последната мярка е била за данъчните облекчения за семействата с деца по  предложение на ВМРО. След това не е направено нищо в подкрепа на младите семейства. НС дори не е приело да се увеличат парите за втората година майчинство и те остават 700 лева, което е смешно! Водещата отвърна: „Това е жалко! Хайде да направим, аз преди време бях направила с няколко депутати да живеем с минималната работна заплата! Хайде да опитаме да отгледаме едно дете за месец с 700 лева!“.

Карлос Контрера заяви, че ще се опита по  време на предизборната кампания да постави темата за грижата за младите семейства, децата. Защото досегашната ситуация не може да продължава, особено при демографската катастрофа в момента.

„Голямата ни фукня е, че имаме най-дългото майчинство! Абе хора, как се отглежда едно дете? За 8 месеца и го хвърлям в ясла ли? Хайде да запишем едно дете в квартално, извинявам се, как ще да прозвучи, сегрегационно или как, в квартално училище? Аз по един личен повод ги обиколих, знаете ли, че там е страшно? Говорим за социалния климат, не за съдържанието на образованието! Няма никаква база, наоколо разни с марихуанки и други субстанции!“, попита Беновска. Контрера отвърна, че дилърите вече са в самите училища, част от дилърите са по-големи ученици, които разпространяват и това вече е пандемия! Според него проблема е, че ние не водим разговор за решаване на проблемите на българите, а се занимаваме с всичко друго!

Скандалите в МВР. Ситуацията в сектор „Сигурност“

„Поискахте увеличено полицейско присъствие на Женския пазар заради мигрантското нашествие! Да кажа ли и циганското нашествие, или ще ме биете!“, продължи Беновска. Контрера отвърна: „То е факт, тази зона се е превърнала в гето! Покрай това, което се случва с Живко Коцев, главата на МВР, как очаквате ВМРО да пази гражданите и обществения ред, когато главния секретар, най-висшата професионална фигура в МВР, която има достъп до абсолютно всичко, се оказва замесен в ОПГ за контрабанда, злоупотреба! Вие осъзнавате ли какъв огромен скандал е това? В една бяла държава всичко щеше да бъде пометено още на първия ден! Главния или „гладния“ секретар на МВР, и двете, замесен в престъпна дейност! Не може системата за сигурност на най-високо ниво да е компрометирана и вие да твърдите, че Шенген ви е приоритет! И то да го твърдят хората, които са назначили този и са знаели какво прави!“.

„Вие от ВМРО какви ефективни мерки ще предприемете за законността?“, попита Беновска. Контрера отвърна: „Преди ми се струваше екзотично, но като гледам какво се случва в последните години смятам, че в този си вид МВР трябва да бъде закрито, всички да минат през тестове за проверка и лоялност и който не става – навън! Който става – в нова структура по нов начин формулирана! Системата е толкова прогнила, че все едно един труп да се опитвате да реанимирате!“.

Членството на България в ЕС и НАТО

Карлос Контрера заяви: „Разбира се, че мястото на България е в Европа, ние сме един от основателите на европейската цивилизация! Но не в този джендърски вариант, в който националните държави нямат глас, а трябва да изпълняват решенията на едни чиновници, които никой не е избирал за нищо! В Европа да, но в Европа на отечествата! Това, което прокламираше Дьо Гол!“.

Контрера продължи, че България трябва да бъде част и от НАТО, но НАТО не трябва да бъде инструмент на която и да е държава да налага външнополитическия си курс, а другите държави да бъдат донори! Така че трябва да говорим и за промяна на отношенията в НАТО, колкото и да не се харесва на някои наши евроатлантици! „Между другото колкото повече започват да използват тази дума, тя става като „джендър“, нарицателно за известна гъвкавост на китките! Дотам я докараха!“, добави той.

Здравеопазването

„Аз ще продължа и за МОН – закрива се и се открива наново и започват да се издават учебници единствено и само по правилата на историята на българщината! Така бих закрила и МЗ и НЗОК!“, продължи Беновска.

Карлос Контрера отвърна, че през разговорите за министерствата са набелязали 3 ключови въпроса, които вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване! Българите обаче не чуват за тях и дума от хората, които са в НС. Вместо това ни занимават само с някакви скандали.

Контрера повдигна темата за национален център за лъчелечение с протонна терапия. Той заяви: „Един прекрасен проект – омазан! Трябваше да се финансира по ПВУ. Пълен провал на Хинков и правителството на сглобката по тази тема! Сега пациентите трябва да ходят в чужбина, което се покрива от НЗОК. И ние вместо да тръгнем в тази посока и да се погрижим за онкоболните си, защото това е огромен проблем в България, здравен проблем, ние се занимаваме с глупости! Дори площадката не са определили. Затова се наложи с Красимир Каракачанов да внесем предложение по тази тема! Имаме и проблем с лекарствата. Българските граждани са заложници на 3-4 фирми вносители, които си играят с техния живот и здраве! Държавата може да се намеси, но защо не го прави? Има едно държавно дружество БулБио, с едно решение на МС то може да бъде натоварено да купува проблемните лекарства, да ги внася в огромни количества от Германия и Франция и така ще си решим проблема с липсващите лекарства! А ние се занимаваме сега с глупостите на Киро и Асен!“.

„Ще повдигна и един въпрос, наскоро се натъкнах, едно дете болно – 400 лева лекарства. С тези 700 лева майчински как става този номер? Колко пломби дават на едно дете?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отвърна, че точно това са основните проблеми, с които управляващите не се занимават. Той продължи, че 2 години отделението по трансплантация в ИСУЛ не работи, защото няма медицински сестри, които постоперативно да се грижат за болните. „Това са проблемите, а не кой ляв, кой десен, кой в каква коалиция ще се явява, кой пил капучино, кой счупил някаква маса, хвърлял шишета, Лена била ли е на парапета или не!“, още веднъж подчерта той.

„Знаете ли за колко дни те изписват в ИСУЛ? За 3 дена! Виждали ли сте човек с инсулт? Той месеци не може да говори, да се движи. Знаете ли как го изписват? Казваш им, че не можеш да го натовариш на колата, защото има пареза. И те ти  казват – ето номера на частната линейка! Питам къде е държавната линейка? Не се полага! И ред други такива!“, коментира водещата. Контрера отвърна, че това обосновава защо и МЗ в този си вид трябва да бъде разтурено!

„Желая Ви успех на изборите! Надявам се, че ще работим заедно! И не на последно място, ние имаме доста опит заедно. Хайде да ги почнем! Това министерство, онова министерство. Това е стара идея, много хора в България я споделят! Това за МВР специално сме го обсъждали години наред! С Вашия председател Каракачанов по повод кампанията за дуално и професионално образование, като склонихме най-накрая всички министри да върнем техникумите и професионалните училища, той искаше да обучаваме циганите в бившите сгради на ГУСВ, които нямат нищо, сигурно и те са рухнали, за да се научат на занаят, а не да взимат социални помощи! А циганите ето така – първо, второ, трето, четвърто!“, продължи Беновска. Контрера отвърна, че това е напълно объркан социален модел, който също трябва да  бъде променен, защото е несправедлив. Беновска заяви: „Или ще ги вкараме в пътя, както Орбан прави – даваш на хора, които са със средно образование кредити, пари за жилища, за коли! На хора, които работят!“. Събеседникът ѝ отвърна, че част от мерките на Орбан могат да бъдат взаимствани и приложени и у нас, защото те работят! Така завърши разговорът между Карлос Контрера и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 20 април 2024 година.  

Видео >>>

Последни Новини

Мария Балъкчиева повежда листата на ВМРО в Сливен

Бизнес дамата Мария Балъкчиева повежда листата на ВМРО – БНД в Сливен, научи Sliveninfo. Тя ще бъде и част от листата за...

ВМРО – Варна регистрира листата си за вота

ВМРО – Варна се регистрира в РИК за участие в изборите за народни представители на 9-ти юни. Вотът е две в едно...

Красимир Червилов води листата на ВМРО в Стара Загора

Днес в Районната избирателна комисия – Стара Загора ПП „ВМРО – Българско национално движение“ регистрира листата си с кандидати за народни представители...

ВМРО регистрира своята листа за предстоящите парламентарни избори в област Добрич

Днес ВМРО регистрира листата си с кандидати за народни представители от 8 МИР Добрич. Водач на листата е...

ВМРО регистрира листата си в Кюстендил

Областната структура на ВМРО регистрира листата си с кандидати за народни представители в предстоящите избори за Народно събрание в РИК – Кюстендил.

Красимир Каракачанов: В момента двете лица на ЕС са Виктор Орбан и Урсула фон дер Лайен

За съжаление в последните 20 години се отнема суверенитет на държавите членове на Европейския съюз за сметка на повечето права за Еврокомисията....

Красимир Богданов: Държавата води убийствена политика спрямо малките населени места

Държавата води убийствена политика спрямо малките населени места. Непрекъснато се говори за демографска политика, а се прави всичко възможно да се прогони...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir