Начало Блог Красимир Богданов: БСП не могат да ни простят, че прокарваме социалните искания...

Красимир Богданов: БСП не могат да ни простят, че прокарваме социалните искания на хората

Красимир Богданов, ВМРО, кандидат за 45 НС, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2” коментира следните теми:

Шпионският скандал с Русия

Оказа се, че служители на Вашия лидер Красимир Каракачанов са били замесени в мегашпионски скандал в полза на Русия, коментирахте ли го това в партията вече, попита водещата Илиана Беновска.

Красимир Богданов отговори, че Красимир Каракачанов вече е дал ясен отговор, става дума за бивши служители на МО, свързани с Русия, която традиционно прави опити за намеса във вътрешните работи на България, което е напълно недопустимо. Действията на прокуратурата са били напълно адекватни и тези хора трябва да понесат отговорност, ако са изпълнявали шпионски дейности в полза на друга държава.

Патриотичната кауза на ВМРО

Да се обърнем към ценностите, ВМРО се явявате сами на изборите с Вашия слоган „Патриоти“, какво означава в съвременното общество патриотизъм, попита водещата Илиана Беновска.

Красимир Богданов отговори, че много политически формации опитват да се кипрят с думата патриотизъм, използват я в политически ситуации като днешната. Но на ВМРО не може да се отрече последователността в тази посока. Той продължи:

Ние сме историческа организация, която възниква в края на 19-и век с цел освобождаване на българите, които са в Османската империя. При нас патриотизмът не е поза, той се доказва. Той не е брошка, която можеш да сложиш на ревера на сакото си. Трябва ежедневно да го доказваш с това, което правиш и в политическото поприще, и в ежедневието, и в огромната културно-просветна дейност, която ВМРО осъществява. Тъй като ние въпреки политическото представителство, оставаме една национално-патриотична организация и работим по изграждане на паметници на български герои, по подпомагане на издаването на книги, които са свързани с историята, с миналото, възкресяване на позабравени събития и личност и това не са само неща в рамките на съвременната българска държава, а ВМРО работи изключително активно с нашите сънародници в чужбина. ВМРО подпомага каузите на българщината в Македония, Западните Покрайнини, Украйна, Молдова, Румъния.

С какво може да помогне на София като кандидат от 24-ти МИР?

Вие имахте четирима народни представители в това Народно събрание от София и София област, сега Вие се кандидатирате втори в 24-ти МИР, припомни водещата Илиана Беновска.

Красимир Богданов отговори, че вече 5-6 години, откакто е в Народното събрание, започва да усеща духа на София и е един „столичанин вповече“. Той продължи:

Смятам, че не само в моя избирателен район, Врачанският, от който съм бил два мандата народен представител, съм бил полезен за моите земляци, но мисля, че мога да помогна много и по отношение на София и тази важна централна част от нашата столица, която също има нужда от осъвременяване, от много действия, които да бъдат в интерес на столичани.

Личният му път

Красимир Богданов разказа за себе си, че е женен, има едно дете. Бил е общински съветник, както и заместник-кмет на община Враца. От 2014 г. е народен представител, вече два мандата. Той подчерта, че не е сменял политическата си партия, не е бил член на други формации. По образование е историк, има 10 години стаж като учител, има една написана книга, посветена на забравени личности и герои. Всичко това го свързва неразривно с ВМРО и още от студентската скамейка е член на тази родолюбива организация.

Защо БСП се страхува от ВМРО?

Визитката Ви е чудесна и веднага да Ви попитам с този дълъг управленски и административен опит как си обяснявате, че БСП се страхува от ВМРО, този парадокс се появи много ясно в тази предизборна кампания? С какво ВМРО плаши БСП, попита водещата Илиана Беновска.

Красимир Богданов отговори, че ВМРО е изключително последователна партия, за разлика от БСП, чиито представители често използват лицемерно това, което ще се хареса на нашите сънародници. Освен това БСП правят едни неща в България и след това действат напълно различно в чужбина. Пример за това е резолюцията в подкрепа на Истанбулската конвенция в ЕП, подкрепена от представителите на БСП. Единствено депутатите от ВМРО не са я подкрепили. В същото време в България по време на разискванията в парламента от БСП са организирали истинска кампания, която да обяснява на хората колко опасна е Истанбулската конвенция.

Това не е ли  шизофренично раздвоение, защото Нинова отново декларира, че БСП не подкрепя Истанбулската конвенция? Каква е причината – липса на морал или пък подкуп, някакъв интерес, попита водещата Илиана Беновска.

Богданов отговори, че хората с по-леви разбирания виждат, че БСП говори едно, а върши друго и затова част от тях вероятно ще подкрепят кандидатите на ВМРО. По същата причина, когато в края на мандата на миналия парламент е имало възможност да бъде прието решение за 300 лева минимална пенсия и преизчислението на останалите пенсии, по-голяма част от представителите на БСП са били извън пленарна зала и за приемането на решението не са достигнали само 8 гласа. Ето Ви лицемерието в политиката и не могат те да ни простят това, че идеите, които те уж пред хората лансират, се осъществяват от ВМРО и се гласуват от едно мнозинство, в което ВМРО има решаващ глас, категоричен бе той.

Решението на ВМРО да се явят самостоятелно на изборите

Социологически агенции ви поставят около 4-те %, по-свободно ли дишате, или Ви е по-трудно, когато останахте сами без партньорите си в ОП, разделихте се с Валери Симеонов, а преди това Волен Сидеров беше изключен, попита водещата Илиана Беновска.

Красимир Богданов отговори, че ВМРО е претърпяла доста щети по отношение на репутацията си в резултат на чужди грешки. Според него доста реакции срещу управляващото мнозинство са били породени от непремерени изказвания на политици, които са партньори на ВМРО. ВМРО доказа на евроизборите 2019 г., че когато се явява самостоятелно, с широка гражданска подкрепа от патриотично мислещи хора, може да постига добри резултати. ВМРО реализира почти 8% подкрепа и изпрати двама евродепутати. Богданов заяви:

Смятаме, че сега ситуацията е такава, чувстваме се освободени.
И ако правим грешки, нека да носим отговорност за собствените си грешки, а не за грешки на други хора.

Търпи ли ВМРО негативи от грешки на ГЕРБ?

А носите ли вина и тежестта за грешки на ГЕРБ, попита водещата Илиана Беновска.

Красимир Богданов отговори, че във ВМРО е имало задълбочен анализ на всички нива за това носят ли отговорност от ВМРО за протестите от миналото лято. Тогава се е взело решението, че има много по-важни неща от това ВМРО да мисли само за собствения си рейтинг и оцеляване. Може би най-лесното решение за ВМРО е било да подкрепи протестите, да има бързи избори, да се изкара в очите на протестиращите като герой, който а свалил Борисов от власт. Това обаче нямаше да донесе нищо полезно за България. Той припомни, че от ВМРО са успели да реализират през приемането на бюджета огромна част от своите предложения.

Нашите отправни точки бяха, че е много по-важно да се мисли за държавността, отколкото да мислиш за оцеляването си и за това колко процента подкрепа ще загубиш, ако направиш съответното действие. Това трябва да бъде първата мисъл на всяка политическа формация в България, категоричен бе Богданов.  

Промените в ЗУТ, подкрепени от ВМРО

Като кандидат за народен представител от София се изкушавам да Ви попитам за нещо, Вие казахте сам, че имате възглед и визия за София, след Вас ще влезе в студиото главният архитект на София Здравко Здравков, той даже вече е тук и Ви чува, какво бихте го запитал и каква препоръка бихте му дал, попита водещата Илиана Беновска.

Красимир Богданов отговори, че е участвал в местната власт и знае, че добрите намерения не могат да се осъществят толкова лесно, колкото вероятно си мислят хората. Но все пак с конкретни действия и програма може да бъде подобрена конкретната ситуация. В София има презастрояване, автомобилният трафик затруднява движението, няма достатъчно места за паркиране, непрекъснато сме свидетели на действия, които нарушават екологичната обстановка. Той продължи:

Аз бих поставил тези въпроси за малко повече конкретика и малко повече отговорност за интереса на гражданите. Да, бизнесът е важен, той дава препитание на българските граждани, но не може въпросът да бъде поставян едностранно само в интерес на хората, които се занимават със строителство или дейности, свързани с ощетяване правата на гражданите.

Но сега ще дам един пример, който ще Ви обори, Вашият заместник-председател Искрен Веселинов беше председател комисията по регионална политика в Народното събрание, която защити промените в ЗУТ, тези промени са точно в интерес на бизнеса, припомни водещата Илиана Беновска.

Красимир Богданов отговори, че според него приетите законодателни актове са добри и те неслучайно са подкрепени от обществеността. Те защитават не само интересите на бизнеса, но и на хората, които са потребители на този бизнес. Защитават и малките населени места. С този закон са били въведени редица облекчения по отношение строителството на кладенци, на чешми в малките населени места. Не може да се каже, че с този законодателен акт са нарушени правата на хората.

Не искам да споря, но ако един инвеститор реши, че не иска да има улица, няма да има, съгласно тези промени, отбеляза водещата.

Красимир Богданов отговори, че в тази посока има органи на местната власт, свързани с устройството на територията, и те имат правомощия. Той увери, че не е привърженик на това да се допускат отклонения и да се поставят в неравнопоставено положение различните субекти, граждани, бизнес и строители. Нека се научим, че след 30 години демокрация трябва да се спазват правилата в нашата държава, категоричен бе Богданов.

Финално обръщение

Защо да гласуват избирателите за Вас, попита водещата Илиана Беновска.

Красимир Богданов отговори:

Защото ВМРО не само олицетворява чистия и искрен български патриотизъм, който е доказан през годините, но и защото показахме, че можем да управляваме, да сме полезни за хората. Без нас нямаше да има увеличение на доходите, нямаше да има развитие на темата с пенсиите, нямаше да има борба с битовата престъпност и монополите и вероятно нямаше да има равнопоставеност на децата и семейството за това, че всички български деца трябва да бъдат равни, да получават детски надбавки, достъп до детски градини, учебници. И това е бъдещето на нашата родина, цялата наша дейност е за доброто на хората и България над всичко, винаги сме поставяли този девиз преди всичко.

Вижте целия разговор във видеото >>>

България над всичко!
България над всичко!

Последни Новини

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir