Начало Блог Красимир Каракачанов: България има нужда от спешни решения, които вземат умовете на...

Красимир Каракачанов: България има нужда от спешни решения, които вземат умовете на българските държавници!

За съжаление такива няма в момента, посочи председателят на ВМРО

Красимир Каракачанов, председател на ВМРО, ексминистър на отбраната – Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 24.02.2024 г.  

Защо е решил да се върне начело на ВМРО?

„С огромно любопитство посрещам Красимир Каракачанов! Поздравления за визията! Дано новото начало физически да бъде и ново начало политически!“, посрещна своя гост Беновска. Каракачанов отвърна: „Благодаря! Ако е рекъл Господ! Но Господ помага, но в кошара не вкарва! Въпросът е дали ВМРО ще успее да стъпи на крака на база на адекватно поведение, бърза реакция и не само да обясняваш, че кирчовците и кокорчовците не стават, а по темите, по които не стават, да даваш решения! На хората им омръзна, идват едни, втори, плюят предишните, забравят, че са били част от тях. България има нужда от спешни решения и то от решения, които вземат умовете на българските държавници! За съжаление такива няма в момента. От решения, които са в интерес на българския народ, а не налагани от едно или друго посолство! И като казвам едно или друго, няма значение дали е китайско, руско, американско или британско. Големите държави гледат своите интереси. Виждаме, че две години една битка за една кражба, облечено в красивата нощничка на евроатлантизма! Съсипахме си икономиката в името на евроатлантизма! Раздадохме си оръжието на армията, за да купим старо и скъпо американско въоръжение в името на евроатлантизма. Спряхме си договора за евтината газ, сега пак купуваме руска, ама с 30%-40% по скъпа! Пак в името на евроатлантизма! Питам докога ще търпим, тези хора нямат наяждане!“.

„Това политическо лицемерие ли Ви накара да  се върнете оперативно обратно в политиката, да станете председател и да се оттеглите от почетния председател, една титла, която може би е за едни други години?“, попита Беновска. Каракачанов отвърна, че този вариант с трима съпредседатели, който е предложил преди няколко години, не е сработил. Не само избирателите, но и активистите на ВМРО са започнали да се питат защо нищо не се случва. „Нещо, на което си посветил 25 години от живота си и повече, няма как да го оставиш просто така да се разсипе!“, категоричен бе той.

Каракачанов продължи, че много хора са питали защо ВМРО са били в коалиция с ГЕРБ, говорили са за модела „Борисов“. Истината е обаче, че в момента нещата са много по-зле. Той бе категоричен, че между 2017 и 2021 в  армията са се случили неща, които 30 години преди това не са се случвали. Били са приети добри неща в правителството и НС. Спряна е била Истанбулската конвенция. Външната ни политика е била достойна, не е имало „клякане“ пред посолствата. „И много хора като видяха „кирчовци, кокорчовци“, една поредна банда от негодници, започнаха да говорят – Вие като бяхте беше друго! Да, в Парламента трябва да има български патриоти, които не се влияят нито от руското, нито от американското посолство! ВМРО през последните 30 години е отстоявала единствено българския национален въпрос, така, както ние го разбираме! Либералите го разбират по друг начин. За марксистките, троцкистки либерали националния интерес е да въведеш гей браковете, да разсипеш енергетиката, да разбиеш семейството, религията! Не, за нас е обратно! Държава, членка на ЕС и НАТО, но с политика, която отстоява българския национален интерес. В НАТО не трябва да бъдем изпълнители на чужди военни поръчки, а в ЕС не можем да бъдем държава, която ръкопляска, когато евробюрократите, обслужващи мултинационалните интереси на банковия капитал разсипват икономиката и енергетиката!“, категоричен бе Каракачанов.

Водещата припомни, че на Каракачанов му се е наложило да дойде преди време на коалиционен съвет със синя каска. Каракачанов отвърна, че тогава нещата са вървели. На въпрос дали ще се върне си синя каска в политиката, той отговори: „Мисля, че времето вече не е за сини каски! Време е за едно надигане! Призовавам за това да се събудим, нищо повече! И тогава няма да гласуват 30%, от които 5% с „не подкрепям никого“! Половината от останалите са купен, корпоративен, цигански вот. И едва около 15% гласуват за някаква партия!“.

Ахмед Доган

„Какво ще кажете за Вашия астрален близнак Ахмед Доган, също почетен председател на ДПС? Вие сте астрални близнаци, как разбирате неговите ходове? Доган, както винаги, продължава да диктува и вътрешната, и външната политика, ще отречете ли?“, попита Беновска. Каракачанов отвърна: „Външната политика не я диктува, защото, когато беше в политиката, той не провеждаше политика на „свалените гащи“! Защото тези в момента, Денков-Габриел, сглобката, е „политика на свалените гащи“!“.

„Но не е само тяхна, защото кой командва парада? В момента парада командват Делян Пеевски, Бойко Борисов и Христо Иванов се катери нагоре по стълбицата!“, продължи Беновска. Гостът ѝ отвърна, че всъщност парада го командва посолството и посолствата! Той продължи: „Доган в неговата кариера никога не е позволявал България да изпада в такава зависимост! Ние винаги сме били идейни противници, защото винаги сме възприемали ДПС като етническа партия, която по Конституцията на България няма право да съществува. Но той не позволи на Ердоган да купи ДПС и да я използва в полза на своята вътрешна и външна политика. Но той има много грехове. Сега открива, че ДПС се превръща в корпорация. Не, корпорацията я направи той! Още в началото. Сега е театралничене!“.

„Помните, че самият той говореше за обръчи от фирми, че той раздава порциите!“, припомни водещата. Събеседникът ѝ отвърна, че корпорацията е патент на Доган, но поне не е позволявал България да изпада в зависимости, външни, които да се отразяват и на икономическия ни живот. Водещата попита в момента позволява ли. Каракачанов отвърна, че явно сега Доган не дърпа толкова сериозно конците.

Намесата на чужди посланици във  вътрешните ни работи

Каракачанов заяви: „Давам Ви пример. Преди два дни външният министър Габриел излиза и ни разказва напоително как е имала среща с чуждите посланици, американския посланик, на които тя е разказала какво се случва и е потърсила съвети. Извинявайте, ама за какъв суверенитет говорим, как посланици ще ти дават акъл! В България, ако махнем американския посланик, руския посланик, британския посланик, на другите България не им е важна и пращат, хайде да не ги обиждам, не най-добрите. Обаче Габриел се чувства длъжна да отиде и да докладва на посланиците. Ало, како, ти си избрана от Парламента, не от посланиците. Всъщност тя показва, че е избрана от посланиците, а не от Парламента! Какво ще обясняваш на посланиците какви са ни вътрешните проблеми, какво се случва в сглобката, кой взел повече, кой взел по-малко и защо се сърдите един на друг! Това не е работа на посланиците. Излизаш пред Парламента и го говориш, той те е избрал, поне формално, да си министър! Виждате за какъв слугинаж и какъв манталитет говорим!“.

„Ами то е така от 34 години!“, отбеляза водещата. Гостът ѝ отвърна, че това не е точно така. Той продължи: „Допреди 2 години тези посланици също се опитваха да ни диктуват политиката. Аз помня една среща от декември 2020 г., имаше протести, Борисов се беше поуплашил, кани ме на среща с европосланиците. Аз съм военен министър, какво да правя при европосланиците. А то било да питат защо не пускаме Македония за преговори с ЕС и да ме посочат с пръст и кажат – ето, този е виновен!“.

„Но Борисов много Ви изтъкваше в преговорите с Македония, говореше с уважение за Вас!“., припомни Беновска. Каракачанов се съгласи и добави, че той и Захариева са формирали политиката по отношение на Македония. Той продължи: „Те задаваха  въпроси и аз ги започнах един по един – а Вие в Белгия защо не приехте конвенцията за националните малцинства? Държавата Ви е пред разпад! А в Испания защо не признаете отделянето на Каталуния и на Баския? А гърците защо не признахте Косово? А румънците, заради унгарското малцинство, защо не признахте Косово? Правите го заради националните си интереси и националната си сигурност! Значи Вие правите едно, а на нас ни обяснявате да правим друго!“.

„Искам да Ви напомня за един друг посланик, така наречения Ксавие ла пер дьо Кабан, покрай който се появи моята инициатива да подарявам здрави, български, червени ябълки, който ни нарече „нация от гнили ябълки“! И те взеха, че го заточиха в Африка!“, продължи Беновска. Каракачанов отвърна: „В коя друга държава ще позволят подобни недоразумения, като този господин, да щъкат по министерства!“. Водещата заяви, че са го допуснали „жълтопаветните, умните и красивите“. Гостът ѝ подчерта, че точно за този манталитет на слуги говори и точно такива хора в момента ни управляват!

Каракачанов разказа: „Ставам министър и получавам от посланик на западна държава, няма му казвам името, през секретарката – иска среща, било много спешно, веднага! Чакай малко, аз да не съм служител на Вашата държава. Аз му казвам, днес не мога, беше понеделник, мога в сряда. Той пък се прави на интересен и ми вика – не мога в сряда. Ами тогава след две седмици на тази дата. Те се бяха научили, идват обикновено да лобират за някакви фирми от техните държави или да ни четат морал. Идвали са да ме питат защо съм против Истанбулската конвенция! Бяха станали едни нахалници, влизат в министерствата когато си искат, министрите им стоят на крака! Чакайте, пред някакъв второразряден дипломат, който не са го пратили на важна мисия, а са го пратили в България ще ни командва! Организират гей паради, онези застават отпред. Това не Ви е работа. Даже на един посланик, който много плямпаше за Истанбулската конвенция му изпратих Виенската конвенция за дипломатическата служба. Там е записано, че нямат право да се месят във вътрешните работи, нямат право да дават публични становища. Те могат да пишат доклади на собствените си правителства каквито си искат, но не могат пред български медии да критикуват правителството! Изпратих му и подчертах пасажа с пожелание да го прочете, защото явно го е забравил!“.

„Добре, но колко са сдържани САЩ и ЕС, сега се възприе 13-и пакет от санкции срещу Русия, в помощ на Украйна? Колко са въздържани те? Нека да видим моето стълкновение, шеговито го казвам, с президента, бившия комедиен актьор Зеленски, който дойде тук с едно огромно напрежение през лятото!“, продължи Беновска. Каракачанов отвърна: „Някакви глупаци го обявиха за новия Левски! Как ще сравняваме Левски със Зеленски! Как ще сменяме бул. „Граф. Игнатиев“ с Навални! Извинявайте, но трябва да си такъв дебил и идиот да говориш такива работи, трябва да си пълен идиот! Едни олигарси му финансираха сериала на Зеленски и го направиха известен, но той, подобни на нашите „сглобкаджии“ им се върза и си разсипа държавата!

***

Володимир Зеленски, президент на Украйна – Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 6.07.2023 г. 

Николай Денков: Извинявайте, може ли да следваме някакъв ред?

Илиана Беновска: Може ли да направите фирм „Зеленски печели“ след края на войната?

Володимир Зеленски: Може ли да ми зададете въпроса на микрофона, моля!

Илиана Беновска: Дайте ми микрофон, моля! Дайте ми микрофон, моля! Това е много интересен въпрос, защото той е актьор!

Николай Денков: Г-жо Бенатова, няма как да влизате в този разговор по този начин!

Илиана Беновска: За какво? Къде е микрофона?

Николай Денков: Моля Ви, нека да чуем въпроса на микрофон!

Илиана Беновска: Може ли някой да ми даде микрофон, моля? Г-н президент?

Володимир Зеленски: Може би този микрофон!

Илиана Беновска: Те не работят! Те не работят! Това не е възможно! Искам да Ви питам нещо! Ще ми дадете ли някакъв микрофон, моля? Г-н Зеленски, искам да Ви питам нещо! Нека някой да ми даде микрофон!

Володимир Зеленски: Искате да ме питате нещо ли? Питайте!

Илиана Беновска: Тези микрофони не работят! Чувате ли сега?

Володимир Зеленски: Да, питайте!

Илиана Беновска: Добре дошъл сте тук, в България!

Володимир Зеленски: Това не е въпрос! Благодаря Ви много!

Илиана Беновска: Имаме интерес, може ли да направите филм „Зеленски печели“ след края на войната? 

Володимир Зеленски: Благодаря Ви много за въпроса! Дали мога да направя филм след края? Но тук не става въпрос за филм, трябва да разберете! Вижте, ние загубихме хиляди хора в реалния живот! Разбирате ли? Тук не става въпрос за филм! Съжалявам, може би очаквахте друг отговор! Но това е истината! Благодаря!

Илиана Беновска: Както „Слуга на народа“!

***

Беновска продължи: „Слуги ли са народа нашите управляващи?“. Каракачанов отвърна: „Не, слуги са на посолствата! Защото всяко решение, което приемат, независимо дали идва от посолствата или от Брюксел, хайде не всички, но голяма част от решенията са вредни за българската държава и за българската икономика! „Зелената сделка“ какво е, ако не убийство на европейската икономика!“.

Тодор Тагарев. Сделката за 3D радарите

„Какво ще кажете за вашия приемник, министър Тагарев, забравих му малкото име?“, попита  Беновска. Красимир Карачанов отговори, че самият Тагарев си е казал, че е служител на Украйна. Той добави: „Но не само, да не мислите, че го е назначил Зеленски! Назначили са го от посолството, защото е удобен!“.

Водещата попита своя гост какво мисли за сделката за радарите. Красимир Каракачанов отвърна, че още преди две седмици е публикувал своята позиция по този въпрос, но все още няма никаква реакция. Големите национални медии също мълчат. Той продължи: „Мълчат като „бити задници“! А каква е врътката? Става дума за закупуване на 7 3D радари, които са много необходими за нашата армия. Още през 2018 г. сме разработвали вариант за придобиване на подобни радари, което показва, че са необходими отдавна. Сумата е 400 милиона. Министерството изпраща писма до 5 фирми, една испанска, една израелска, една американска, една италианска и една френска. През януари са получени офертите и най-ниската, тази на испанската фирма, е декласирана! Възможно е радарите да не са отговаряли, не знам! Но какво се случва? Остават 4 фирми, и четирите са много добри. Израелската е много добра, аз съм ходил два пъти там и съм ги виждал. Тогава идеята беше да купим от Израел Ф-16, но американците не им позволиха да си ги продадат. Така че всичко е бизнес и между САЩ и Израел, не само между България и САЩ. Практиката е такава, ти изпращаш писмо за намерение, фирмите ти дават една цена. След това пристъпваш към оценка на офертите и задължително изпращаш писмо с искане за подобряване на офертите на всичките фирми. Само че Министерството на отбраната започва да притиска, политическия кабинет на министъра започват да притискат членовете на комисията да не искат такова писмо за подобряване на офертата, тоест не искат министерството да свали цената! Не се ли сещате защо това се случва?“.

Водещата обясни, че американската фирма е „Локхийд Мартин“, израелската се казва „Елта“, испанската е „Индра“, френската е „Талес“, а италианската е „Леонардо“. Каракачанов заяви, че всички компании произвеждат качествена техника, въпросът е цената. Според него тези 400 милиона могат да бъдат намалени поне с 15%. Той още веднъж подчерта, че практиката е да се изпрати писмо с искане за подобряване на офертата, тоест намаляване на цената, което отнема около 15-20 дена. „С „Локхийд“, въпреки че сделката беше правителство с правителство, свалихме цената и „домъкнахме“ едни 60 милиона бонус за армията, свалили сме цената с 150 милиона. Самолетите Л-39, които трябваше да ремонтираме, при първоначална оферта от 17 милиона евро, сключихме договора под 16 милиона лева. За ремонта и модернизацията на СУ-25, получихме оферта 130 милиона, сключихме договор за 81 милиона!“, обясни председателят на ВМРО.

Карачанов каза, че резултатите на четирите останали фирми за радарите са много близки. На първо място е класирана френската фирма, но резултатите на другите компании са много близки до нейната. Една от фирмите е изпратила писмо до комисията по отбрана в Парламента и до министъра на отбраната, в което пише, че е готова значително да подобри ценовата оферта. Той продължи: „Отговор няма! Напротив, натискат се членовете на комисията, те са 33, от тях 16 са подписали с особено мнение. Тоест те искат да се подобри офертата. Само че политическия кабинет на министъра, заместник-министрите натискат да не се търси подобряване на офертата, а да се сключи договор с първата фирма. Тоест да ни ощетят с едни 30-40-50 милиона!“.

„Не навежда ли това на мисълта, че е получил комисиона? Да ме съди, ако иска, но той може скоро да не е министър!“, попита Беновска. Каракачанов отвърна: „Аз не знам защо го правят, но всеки може да се досети защо го правят. Това, което чуваме под сурдинка, че заради войната в Украйна са ни много спешни, пък може и да помогнат на Украйна. Първо нищо не могат да помогнат на Украйна! Второ, какво означава, че няма време? Аз съм натискал всяка една фирма да сваля цените, знам, че могат да се свалят драстично. Така спестяваш едни пари на данъкоплатеца и ги ползваш за нещо друго в армията. Може би сте права, че тук става дума за една бърза комисиона, защото не се знае след 6-и март дали този политически кабинет и Тагарев ще бъдат в министерството!“.

Водещата заяви, че може би комисията по отбрана в Парламента ще се поинтересува от този въпрос. Събеседникът ѝ отвърна, че комисията до момента мълчи. Мълчат и от министерството. Той подчерта, че тезата, че се бърза заради войната в Украйна е несъстоятелна, защото радарите ще бъдат произведени за 3 години.

СОС

„Вие имате само един представител в СОС, Карлос Контрера, но проявява здрав разум!“, продължи Беновска. Каракачанов отвърна: „Един, ама ги прави диви и щастливи! Още Наполеон го е казал – един морално мотивиран войник се равнява на 12 физически подготвени. Контрера не само има опит в СОС, но той е и идеен боец! Контрера е дошъл на 20 години във ВМРО не защото някой ден някой ще го прави общински съветник, дошъл е, защото вярва в каузи, за които се борим заедно. Така че им вади кирливите ризи на тези, хайде да не ги обиждам, и ги прави луди, така и ще бъде!“.

„Те вече са три месеца на власт, искам да Ви напомня какво ги попитах на първия ден, след като спечелиха изборите!“, продължи Беновска и пусна запис от пресконференцията на ПП-ДБ-СС от 6.11.2023 г.

***

И втори въпрос, шеговит! На постерите си пишете, че започвате работа в понеделник. Нали така беше: В неделя ще празнуваме! Започваме работа в понеделник! Г-н Кирил, не ми се сърдете! Ще попитам: Дали, Дюкяна на кметството е отворен в понеделник, за избирателите? Започвате ли работа?

Найо Тицин: Ха, ха, ха, браво!

Илиана Беновска: Аз не питам теб, Тицин, моето момче! Нека вашия пиар си седне на задничето, ако обичате, и направете забележка на тези, които пращат имейли! И начина, по който се организира пресконференцията! Казвам ви, знаете мъдрата мисъл – успехът е общ, провалът е твой! Това, че някой си нещо прави в момента, той носи отговорност! Благодаря!

След като изгледаха записа Беновска заяви: „Няма да се наслаждаваме на техните безсмислени отговори!“. Каракачанов отвърна: „Не си падам по тяхната сексуална ориентация и не ми е приятно да ги гледам! На някои от тях дюкяна им е от задната страна на панталона! Не съм казал обидна дума, само отбелязвам. Аз не съм против това да имат различни сексуални ориентации!“.

Беновска отвърна: „И аз имам панталон с цип отзад!“. Каракачанов каза: „Не знам, може би за дамите е по-характерно! Аз нямам нищо против различни сексуални ориентации, но съм против тези с другата сексуална ориентация да налагат на мен, на моите деца и внуци своята сексуална ориентация. Да правят каквото си искат под юргана, но да не ми обясняват, че мъж може да забременее и да роди! Това са глупости! Да си знаем местата!“. Така завърши разговорът между Красимир Карачанов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 24 февруари 2024 година.  

Видео >>>

Последни Новини

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Хората, които ни хранят, останаха без хляб – недопустимо е! Това написа в страницата си във Фейсбук председателят на...

Каракачанов от Будапеща: България има огромен принос в битката срещу джендър идеологията

С твърда позиция във властта ВМРО спря Истанбулската конвенция Защитата на децата и семейството, укрепването на националните държави и...

Карлос Контрера: ДПС е изначалното зло в българската политика

ДПС е партия по корпоративен принцип, там важи клиентелистския модел – даваш, за да получаваш. Това е изначалното зло в българската политика,...

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir