Начало Блог Красимир Каракачанов: Нито една от големите партии не предлага реални идеи за...

Красимир Каракачанов: Нито една от големите партии не предлага реални идеи за преодоляване на икономическата криза

Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО – Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 17.09.2022 г.

Кой и на какво основание иска, но и може ли да управлява България?

 Водещата попита госта си каква е емблемата на тениската му. Той обясни, че тя е от похода в Пирин на ВМРО от тази година, а емблемата е на историческото ВМРО с надпис „Свобода или смърт“. Сега ми хрумва, знаете, че ние връчвахме едни тениски HARVARD LAW, JUST KIDDING, ако се върнете активно във властта, в Народното събрание ще имате основание да връчвате такива тениски – свобода или смърт, продължи Беновска. Каракачанов отговори: Вие създадохте хубава традиция с тези тениски! Но какво означава връщане в политиката? Ние не сме излизали. На Вашия въпрос – ами те всички искат да управляват, и тези, които разбират, и тези, които не разбират! И тези, които могат, и тези, които не могат.

Водещата попита кои могат? Събеседникът ѝ отговори, че в последните 32 години може да се види кога българите са живеели по-добре и са имали по-добри доходи. Беновска попита Бойко Борисов може ли? Почетният председател на ВМРО отговори, че Борисов определено се е научил. Той продължи: При него проблемът е не дали може, а страховете му! Страхува се от началниците в Брюксел, от американците. Беновска попита дали Борисов се страхува от Путин? Каракачанов отговори: Според мен и от Путин се страхува! Голяма част от енергийните проекти, които започна, и те бяха правилни, като „Турски поток“, сега се неглижират по политически причини!.

Вие не се ли страхувате от нищо, г-н Каракачанов, попита Беновска. Каракачанов отговори, че единственото нещо, от което се е страхувал, е какво ще кажат хората за него! Той продължи: Но, както виждате, ходя по фланелка, ходя без охрана! И когато бях министър на отбраната – пак ходех без охрана! Като бях заместник-председател на Народното събрание – пак ходех без охрана! Човек, като прави нещо, трябва да мисли как ще се възприеме от хората! И когато слезеш от „белия кон“, как ще те погледнат хората! Дали ще ти кажат добър ден, или ще те псуват на майка.

Беновска отвърна, че не е нужно всички да ни харесват. Каракачанов каза: Да, но хайде да направим един експеримент – да вземем Кирчо и Кокорчо и да излезем заедно с тях по улиците. Аз на единия тротоар, а те на другия, но без охрана, без гавазите от НСО! Аз няма навик да ги ползвам! Хайде да видим колко човека ще поздравят тях и колко мен! Колко ще напсуват него и колко мен! Това е критерият.

Впечатленията му от срещите с избирателите.

Имате ли срещи с хората лично Вие? Какво Ви казват хората, попита водещата Илиана Беновска. Каракачанов отговори, че се среща с хората, но тенденцията от последните 2-3 кампании е, че избирателите ходят все по-малки на масови мероприятия. Причината е, че не им се слушат обещания, а искат да виждат действия. Истината е, че от пролетта на миналата година гражданите живеят по-зле. Кризата, породена от войната в Украйна, е била посрещната глупаво и неадекватно от българските управляващи. Каракачанов обясни: Преди на събрания 50% бяха наши симпатизанти и членове и 50% други граждани. Сега съотношението е 80% на 20%. За разлика от ПП, които се видя, че си водят хора за репортажите! На един автобус качени 50-60 платени хора, клакьори! Това е фалшиво.

Финансирането на неправителствени организации от САЩ.

Хората започнаха да се интересуват не толкова злонамерено, а истински от морала на политиците, отбеляза водещата. Събеседникът ѝ отговори, че тук водещо е какви са критериите за морал, а в последните години те са се пообъркали сред българите. За това са виновни политиците, които пълнят главата на българите с някакви нови, измислени морални ценности. Нали видяхте списъка с всички платени пропагандатори, пастори на „Америка за България“, „Отворено общество“. Тези хора 20 години се опитват да промиват мозъка на българите, категоричен бе почетният председател на ВМРО.

 Водещата отвърна: А кой ги допусна? Ние! Беше престиж! Дори ние като медия сме кандидатствали няколко пъти, ще кажа, и със Сашо Диков, когато беше в „Канал 3“, за финансиране! Защото пари за медии в България. Но „Америка за България“ не ни финансира, нито мен, нито Сашо!“. Каракачанов цитира народната поговорка „Който плаща, поръчва музиката“! Затова и в националните медии се чуват често лъжи!

Ние, нашият екип, се отказахме точно по тази причина да кандидатстваме през „Америка за България“, продължи Беновска. Каракачанов заяви, че като бивш министър на отбраната много се дразни от факта, че за последните 30 години САЩ са дали около 400 милиона долара за всевъзможни така наречени структури на гражданското общество у нас. В началото бяха бивши комсомолци, бивши партийци, преподаватели от АОНСУ и разни други добре обучени другарчета и другари, които да ни промиват мозъка! А знаете ли колко пари са дадени на МО, включително в моя мандат – около 150 милиона. Беновска попита за какво са дадени тези средства. Гостът ѝ отговори: Как за какво? Ние сме съюзници в НАТО. Ние сме на пангара. Ако стане нещо, кой ще излезе на фронта – папагалите на Сорос или българските войници? Ти на българската армия, която ти е боен съюзник, си отпуснал едни мижави 160 милиона! А на подобни организации, които трябва да промиват мозъка на обществото, да му обяснят, че няма турско робство, че българинът е лош, понеже казва на циганина циганин, а не ром, че българинът е лош, когато се възмущава, че циганинът е отишъл и е обрал баба му или е закачал детето му, че ОМО „Илинден“ са сепаратисти, а те да ти казват, че не са сепаратисти и ти разсъждаваш лошо, като българин, да ми казват, че моята внучка нямам право да я наричам моето момиче, а да оставя тези джендъри да ѝ промият мозъка да не се чувства като момиче! За това нещо са налети 400 милиона, а за сигурността на България – 150! Хайде да си зададем въпроса – де е Киро на кирия и защо го правим цялото това нещо.

А безплатните бази, които ползват тук американците, попита Беновска. Каракачанов отговори, че това всъщност не са бази, а съвместни обекти, които ползваме и ние, и американците, но те ги наливат в нещо, което и те ползват. А защо имат самостоятелна юрисдикция, на територията на тези бази не важат законите на България, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че това не е точно така още веднъж подчерта: Но аз искам да кажа, че нашите партньори инвестират в това не България да стане икономически по-силна и военно да стане по-силна, а инвестират в това едни бивши комсомолски папагали да ни промиват мозъците! Това харесва ли ни? Сигурно тези, които получават грантовете, им харесва! Но на мен не ми харесва.

Купуването на гласове.

Каракачанов беше категоричен, че ВМРО иска да се върне във властта и е доказала, че може да се справя добре в управление. Водещата попита: Ще оцени ли някой Вашата толерантност, че не казвате – гласувайте за ВМРО, ние сме най-чистите, най-добрите, а правите анализ? Дорасъл ли е избирателят за това. Събеседникът ѝ отговори, че има една категория избиратели, които гледат на изборите като на две възможности. Първо някой да им даде 50 лева. И мен са ме питали – добре говорите, но пари не давате ли? Мен тези хора не ме интересуват! И аз, и България можем да минем без тези хора, категоричен бе той.

Беновска каза: Много бях против купуването на гласове! Искате ли да Ви го обясня, както ми го обясни един приятел? Ако едни баба и дядо взимат да речем 250 лева – за кое по-напред? Ако им дадат 30 или 50 лева – давате ли си унизителната сметка, че той ще си купи една луканчица и ще си я реже на тънички парченца цял месец, ще си купи ракийка, бонбонки. Каракачанов отговори, че това не е актуално в момента. Минало е времето, когато хората са си продали гласа от немотия. Той припомни как в началото на 90-те години БСП са раздавали на хората капачки за буркани и буркани за компот. Водещата отбеляза, че БСП са си купиха и икономиката и индустрията. Каракачанов заяви: Голямото раздаване на държавната собственост беше по времето на Иван Костов по закона, направен от Жан Виденов. Но в началото наистина по-бедните си продаваха гласа за капачки за буркани или за 20 лева. След това дойде ред на циганите. Те са на принципа – шамар да е, на аванта да е! За съжаление в последните години процесът е масов. Дори и млади хора, здрави, които работят, могат да си изкарат парите, им стана манталитет.

Кой ги разврати, попита Беновска. Каракачанов отговори: Политиците, всички ние! Макар че аз пари не съм раздавал в моя избирателен район на никой! Но всички ние с празни приказки как сега ще дойдат НАТО и те ще ни пазят. След това ще дойдат ЕС и ще ни хранят! Затваряме четирите блока на АЕЦ – няма проблем! Хората мълчаха, дремеха. На референдума за енергетиката гласуваха 20%. Не го интересува цената на тока ли? Хайде да видим тази зима дали няма да ги интересува!

Обещанията на партиите преди изборите.

Красимир Каракачанов беше категоричен, че нито една от големите партии не предлага нещо реално за преодоляване на икономическата криза. Само празни обещания! Но за да раздадеш пари, трябва или да ги изработиш през работеща икономика, или да ги вземеш като заеми. Вземането на заеми обаче може да ни вкара в дългова спирала.

Справянето с демографската криза.

Красимир Каракачанов беше категоричен, че България трябва да си отговори на няколко важни въпроса. Искаме да развиваме икономика, но нямаме работна сила. Населението е намаляло до около 6,5 милиона. От тях 2,3 милиона са пенсионери. Като изключим и децата остават реално около 2 милиона работещи, от които половината са заети в администрацията.

Видяхте ли колко ученици има в България, около 720 000! Това не е ли страшна катастрофа, попита Беновска. Красимир Каракачанов се съгласи, че е катастрофа и подчерта, че България е най-бързо изчезващата нация в света. Той продължи, че не можем да задържим и мотивираме работната си сила, защото имаме идиотска социална система. Обикаляйки, чувам това, което чувах и преди 3-4 години, но сега особено остро. Вчера бях в Бухово, кметът е от ВМРО, избран на първи тур с 75%. Той казва – имаме общински гори, имаме дърва за най-бедните, но няма кой да ги нареже. Предлагаме по 120 лева за работен ден от 9 до 16 часа, но няма желаещи! Аз му казвам – вашето населено място не е обезлюдено. Той ми казва – така е, но не искат да работят. Взимат пари от социалните фондове, вариш си ракията, правиш си виното, на мама и татко от пенсиите и заплатите, работиш 3-4 месеца в Европа сезонна работа и през останалото време си лежиш вкъщи! Колко време предлагах, но Борисов се уплаши, че ще му скочат. Много е просто, имаш регистрирани хора като безработни, които получават социална помощ. 400 000 са регистрирани като трайно безработни, здрави и прави хора, категоричен бе Каракачанов.

А защо Виктор Орбан в Унгария, която е колкото България, успява, попита Беновска. Каракачанов отговори: Може ли да го кажа малко по-цинично? Защото Виктор Орбан не е дупедавец, като нашите политици! Онзи ден го обявиха, че не е демократичен, защото казва директно, а тук нашите соросоидни папагали, че бил путинист, русофил, човекът го каза още в началото на конфликта – осъждам руската агресия в Украйна, агресорът е Русия, жертвата е Украйна! Но мен са ме избрали не да жертвам Унгария, а да работя за интересите на унгарския народ! Какво по-ясно.

Каракачанов заяви, че трябва да се предприемат няколко мерки в областта на демографията и няколко държави ги прилагат успешно. Това са Унгария, Русия и Израел, които не раздават пари на калпак, а инвестират в младите и работещи семейства.

Енергетиката.

 Красимир Каракачанов даде отново за пример Орбан, който се е противопоставил на „зелената сделка“ и изгражда атомни мощности с руски реактори. Той продължи: Като са руски некачествени ли са? Ние 50 години ползваме руските реактори и сега Кокорчо ми се хвали, че изнесли евтиния ток навън и направили голяма печалба! Ами като продаваш евтиния ток навън през борсата и печелиш пари, а българинът плаща дебелата сметка от микса от ВЕИ, от американски ТЕЦ-ове, така е! И къде е тази печалба, едно работно място има ли? Раздаваше ги като помощи. А не е ли по-разумно да изградиш собствената си икономика и не да раздаваш нещо, което ще свърши в един момент.

 Каракачанов заяви, че с политиката на затваряне на въглищните централи и изтичането на срока на годност на атомните реактори, ние рискуваме до края на десетилетието да внасяме електроенергия! Затова е много важно да се разработят проекти, като АЕЦ „Белене“ и 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“.

Каракачанов беше категоричен, че „Зелената сделка“ трябва да бъде отхвърлена с решение на българския парламент. Той продължи, че трябва също така да искаме 15 години удължаване работата на нашите ТЕЦ-ове и въгледобив. Проблемът е обаче, че Европа няма лидери!

Каква власт ще се сформира след изборите?

Но Вие говорите двояко – нали сте проевроепйски и протановски ориентиран, отвърна Беновска. Каракачанов отговори, че всъщност е пробългарски ориентиран! Той даде пример с ръководителите на страни като Полша, Унгария и Чехия, които също са в ЕС и НАТО, но отстояват националните си интереси. Водещата попита откъде черпят те това национално самочувствие. Почетният председател на ВМРО отговори – от собствената си история и от разбирането, че в политиката се влиза не да служиш на някой друг, а на собствения си народ! И когато си избирахме политици, които идваха да ни залъгват или бяха чужди проекти, било руски или американци, когато избираме такива хора, за които основното е да се харесат на началниците си! Цитирам Борисов – аз имам началници в Брюксел! Не бе, вуйчо, му казвам, нямаш началници в Брюксел! Началник ти е българският народ! Той ми се хили! И затова падна от власт, заяви Каракачанов.

 Ще се върне ли Борисов на власт, попита Беновска. Каракачанов отговори: Ако спре да слуша началниците си от Брюксел, които са по-глупави от него и по-неграмотни – ще се върне. Водещата попита ПП ще се върнат ли отново във властта? почетният председател на ВМРО отвърна, че дори менторите на ПП са се отказали от тях. Защото самите ПП са нанесли големи щети на имиджа на САЩ в България. Нито Путин, вито Виденов, нито Копейкин – никой не им е нанасял такова поражение, категоричен бе Каракачанов.

Беновска попита дали „Възраждане“ ще дойдат на власт. Събеседникът ѝ отговори: Когато цъфнат налъмите! Защото държава не може да се управлява със злоба и с амбиции! Аз, аз, аз, искам, искам, искам! Държава се управлява с любов! Този народ, дори да не гласува за теб, ти нямаш право да го мразиш.

 Ще я има ли България, попита Беновска. Каракачанов отговори: Ще я има, ако българинът малко изтрезнее от тази утопия, че някой ще дойде да го спасява. Водещата попита дали ВМРО могат да го правят. Събеседникът ѝ отговори, че се опитват и са успявали.

Водещата попита ще има ли редовно правителство. Събеседникът ѝ отговори, че според него ще бъде направен опит с европейски натиск да се състави евроатлантическо мнозинство, но това ще стане трудно по ред причини. Той обясни: Първо, Борисов не е толкова глупав. Той знае, че с едно такова евроатлантическо правителство ГЕРБ, ПП и ДБ него го няма на хоризонта. ГЕРБ е лидерска партия, без Борисов тя е две нули! Без Борисов няма как да стане. Той беше казал един лаф навремето – ГЕРБ си е моята каручка, който ще се качва, да се качва, който ще слиза – да слиза! Освен това за самия Борисов е ясно, че тази зима ще бъде смъртоносна за българската икономика, а самият той декларира, даже прехвърли границата на подмазването към Брюксел с една камара глупави предложения – със закон да забраним вноса на газ от „Газпром“! Със закон да отменим 3-ти март, да се покаже, че е най-големия русофоб в България. Тоест влизайки в едно такова правителство и спазвайки политиката на Брюксел – България фалира на 120% и той приключва.

Не бяхте ли близки с Борисов, попита Беновска. Каракачанов отговори: Ние и сега не сме далечни, не сме врагове, но тогава ние поемахме удара! Когато беше Истанбулската конвенция, той вдига рамене и казва – те ВМРО са лоши, ама няма как, сега ще свалят правителството и Истанбулската конвенция не мина! Сега онези в Брюксел се опитват да ни изнудят да я ратифицираме, не ги интересува, че има решение на Конституционния съд! По темата Македония – нали ме знаете, аз съм европеец, ама Каракачанов е националист, ще свали правителството! И номерът минаваше. Тоест ние му бяхме необходимата изтривалка! Но на мен не ми пука, по джендърската конвенция и сега бих гласувал против! По темата Македония също бих направил същото, защото аз не си сменям убежденията – днес така, утре така, за да се харесам на някой! Мен не ме интересува Брюксел или Москва. Така завърши разговорът между Красимир Каракачанов и Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“ на 17.09.2022 г.

Последни Новини

Каракачанов от Будапеща: България има огромен принос в битката срещу джендър идеологията

С твърда позиция във властта ВМРО спря Истанбулската конвенция Защитата на децата и семейството, укрепването на националните държави и...

Карлос Контрера: ДПС е изначалното зло в българската политика

ДПС е партия по корпоративен принцип, там важи клиентелистския модел – даваш, за да получаваш. Това е изначалното зло в българската политика,...

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir