Начало Блог Красимир Каракачанов: Политици, които идват само, за да „намажат филията“, са еднодневки

Красимир Каракачанов: Политици, които идват само, за да „намажат филията“, са еднодневки

ВМРО брани националния интерес на България, категоричен е патриотът

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 16 октомври 2021 г., заяви позиции по следните теми:

Откриването на кампанията на ВМРО за парламентарните и президентските избори на 14 ноември

Красимир Каракачанов заяви, че откриването на кампанията е минало прекрасно, с много млади хора, нахъсани за работа.Той продължи, че се е обърнал към присъстващите с думите, че всеки един избор е важен и е стъпка към изваждането на българската нация от безпътицата, в която се намира от 20 години. В момента е много важно да има стабилизиране на институциите. Предстоят трети избори, защото едни политици не могат да надмогнат егото си и да разговарят помежду си.

„А какво Ви казаха младите?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че точно младите хора са издигнали кандидатпрезидентската двойка на ВМРО.

Позицията на ВМРО за засилване правомощията на президентската институция

„При регистрирането на кандидатпрезидентската Ви двойка Вие направихте едно странно изявление на стълбите пред ЦИК!“, продължи Беновска и пусна записа от 7 октомври:

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Красимир Каракачанов: Президентската институция трябва да обединява, а не да разединява. Трябва да се използват механизмите на президентската власт, за да се сложи най-накрая край на това разделение на българското общество, което продължава повече от 32 години. Ние поставяме и чрез тази кампания ще се опитваме да наложим в обществото още една теза, която много хора споделят, но политиците не желаят да коментират, а именно промяна на конституцията и промяна на президентските правомощия. Ние винаги сме казвали, аз още от 1999 г., първите промени в конституцията съм говорил за президентска република и президентски правомощия. Защо? Ето виждате каква е ситуацията в България, разделено общество, мразещи се политици. Именно в една такава ситуация именно президентската институция е тази, която трябва да даде път на държавата, да даде път на народа и да носи отговорност.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „Каква заявка правите, Вие искате силна президентска република, а не парламент?“. Красимир Каракачанов отговори, че изказването му не е било срещу парламента, а за това, че президентът трябва да обединява нацията. Той трябва да носи отговорност, а не само да държи празни речи. От тази гледна точка ВМРО защитава тезата за засилване на правомощията на президента. Каракачанов заяви: „Всеки един „мунчо“, платил си мястото в парламента, има право на законодателна инициатива. А него никой не го знае, дори майка му не знае, че е станал депутат. А президентът, който се избира мажоритарно, няма право на законодателна инициатива. Защо да няма право? Той трябва да има право и на конституционна жалба, както и да поиска вот на недоверие към правителството. Но тези правомощия ще вървят и с отговорностите му“.

Казусът с двойното гражданство на Кирил Петков. Новият проект „Продължаваме промяната“

Красимир Каракачанов заяви, че Кирил Петков е нарушил закона, като е попълнил декларация с невярно съдържание. Той беше категоричен, че законът трябва да се спазва, независимо дали е добър или лош. Точно това са повтаряли непрекъснато тези, които се наричат „реформатори“, „борци с корупцията“ и т.н. Въпреки това Радев е назначил Петков с указ и когато измамата е станала ясна, президентът се е скрил и е казал, че КС трябва да реши. Президентът трябва да носи отговорност за своите действия.

„Ами ако КС се произнесе, че няма нарушение на конституцията?“, попита Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че това няма как да стане, защото Канада ясно е заявила, че до 20 август Кирил Петков е бил канадски гражданин. Той добави: „В последните 6 месеца виждаме повишение цените на тока, фалирали предприятия, спиране строежа на пътища, бум на контрабандата и битовата престъпност и тези хубавци казват „продължаваме промяната“! Не мога да разбера на основание на какво тези хора претендират, че могат да направят нещо!“.

Каракачанов попита: „Асен Василев назначава близкия до сърцето си Спецов за шеф на НАП, а същият този господин е прехвърлил на едно лице от цигански произход на несъществуващ адрес фирма със задължения. Тези ли хора ще правят промяна? Толкова ли сме слепи?“.

Беновска пусна седмичния си коментар:

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска: Борисов – Герджиков, Радев, Карадайъ – кой ще е „шампионът“ на изборите?

Дърва v/s ток… Студ… Опитват се да ни ваксинират… –

А на „стадиона“ на изборите и Радев, и Борисов пеят като Фреди Меркюри: „We are the champions“…

Кой ли ще е „шампионът“ на изборите?

Защото: Бойко Борисов нe се заигра за президент „по свирката“ на Радев. И подкрепи  проф. Анастас Герджиков.

Румен Радев: Преди 5 години Борисов се скри под полата на г-жа Цачева, сега се крие под тогата на ректора.

Бойко Борисов: Така ли е казал? Аз се занимавам с важни неща. За духовното състояние на изпаднал в криза човек не ми се говори. А и той, понеже все под пола, все с баджанаци… Ректорът на ректорите – какъв по-голям обединител може да се намери?!

Проф. Анастас Герджиков: Надявам се, че ще мога да убедя всички политически партии и най-вече, всички български граждани, че аз съм този кандидат, който може да обедини всички българи в името на наш общ идеал. В момента нямаме национален идеал, имаме нужда да се обединим около нов.

Закономерно: ДПС издигнаха Мустафа Карадайъ за президент.

И Борисов отиде да играе мач на терен.

А Радев седна да гледа мача от скамейката.

Въпросът на въпросите е: Ще бие ли дипломатът на етническия мир Доган „ДПС-арски шут“ на Радев  – за „разравянето“ на етническите горещи въглени?

Румен Радев: Вие, г-н Карадайъ, ще ми кажете ли коя е Вашата родина-майка?

Мустафа Карадайъ: Да, г-н президент, моята родина е България и мисля, че за всичките тези 51 години, които ги имам, са абсолютно и категорично доказателство на това.

Йордан Цонев: Ще има последствия за българския президент, да. Ние дадохме своя скромен принос той да стане президент, сега ще дадем своя скромен принос той да не стане.

И Ректорът на ректорите проф. Анастас Герджиков се включи да спре „коремното възземане“ на Румен Радев към 2-ри мандат президент.

Проф. Анастас Герджиков: Аз няма да откажа на никоя партия подкрепа, защото това би било лош знак за българското общество. Включително и на ДПС.

Дали обаче знаковото лице на „Продължаваме промяната“ Николай Събев – собственик  на „Еконт“, се сети да скастри Кирил Петков и Асен Василев, че едно котенце иедно агънце бяха зад гърбовете им, когато се заклеха „Радев – президент“?

Асен Василев: Кандидатът ни за президент е г-н Румен Радев!

Кирил Петков: Ние много го харесваме Румен Радев, защото за последните 3 месеца, когато той каза: „Имате пълна свобода за действие, правете и действайте, както мислите, че е най-добре за България“ – нито аз, нито Асен не получихме нито един телефонен разговор, за да ни каже: „Не правете това или наемете този“. Не! Той ни даде тази свобода и общите принципи, в които сме управлявали заедно с нашите колеги от служебното правителство – мисля, че са общи и за него.

Защото: „Кръвната клетва“ „Радев – президент“ може да „претовари“ камионите на Николай Събев – „Еконт“?

Бойко Борисов: С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с това, което сме направили? И това е във всеки един град, за който говоря. Няма град да не е направено толкова, колкото в Пловдив. Да продължава промяната. Говориш за бюджет, който приехте. Вие не сте почтени. Ако бяхте почтени, щяхте да направите не актуализация на нашия бюджет, а щяхте да направите бюджет за следващата година. Това е почтеност в управлението. Не да изхарчиш за 2-3 месеца, да излъжеш пенсионерите и от януари да не знаеш какво ще правиш. Почтеност в политиката е да носиш отговорност. Да, залъгахте с този бюджет 2-3 сфери, а какво ще правите после? Почтеност е много хубава дума. Кой от нас не счита, че е почтен? Или ако не гласуваш за Румен Радев, не си почтен? Така ли излиза? Или че не си в неговия инициативен комитет – не си от цвета на нацията? Кой може да си позволи да говори от името на нацията, на народа и да определя кой е цвета и кой не е?

Борисов – Герджиков, Радев, Карадайъ – пращат ли „шифрограма“ на Радев „президентство off“?

Борисов – Герджиков, Радев, Карадайъ – кой ще е „шампионът“ на изборите?

///////////////////////////////////////////////////////////////

Каракачанов коментира, че ако искаш да дадеш втори мандат на Радев, тогава ДПС трябва да започнат да говорят против него, а те точно това са направили. Той добави: „А Асен Василев, ако каже за мен, че ме харесва, бих се притеснил!“.

 „А Вие бихте ли си позволил да откриете кампанията и зад гърба Ви да има едно котенце и едно агънце?“, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори: „Не бих си го позволил, разбира се! Зад гърба ни днес при откриването на кампанията имаше не котенце и агънце, а портрети на онези видни български възрожденци и политици, на които би следвало да подражават българските политици. Защото нашите политици все повече подражават на чужди кумири, а не на българската кауза и не на българските примери за подражание!“.

Кандидатурата на проф. Герджиков за президент

Красимир Каракачанов заяви, че СУ е на 175-о място като рейтинг, затова ректорът му проф. Герджиков едва ли може да се определи като сериозен кандидат. Той продължи: „Ако бяха взели например адмирал Медникаров, който взе Военноморското училище почти пред закриване и го направи второто в света, щях да кажа друго!“. Той продължи, че нито Радев, нито Герджиков са независими, въпреки че са били издигнати от инициативни комитети, а не от партии.  „Обаче сега правите реклама на Николай Събев, кандидат от Русе, Вашият роден град, на „Продължаваме промяната“, защото той е завършил Военноморското училище!“, отбеляза Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че просто прави сравнение между двама ректори.

Твърденията на ВМРО, че кандидатът за вицепрезидент, подкрепен от ДБ, Мария Касимова-Моасе не отговаря на принципа за уседналост

Красимир Каракачанов заяви: „Партията, която години наред ни проглуши ушите, че ще прави съдебна реформа, върховенство на закона и други красиво изглеждащи лозунги, издига кандидат за вицепрезидент, който не спазва изискването за уседналост. Самата Моасе казва, че от години не живее в България и накрая се покрива с ВАС, който пък е назначен от ГЕРБ. Нали не си правим илюзия за тези работи. И тук пак идват едни сделки!“.

Отказът за регистрация на листите на ДБ в Стара Загора

Каракачанов заяви: „Партията, която твърди, че ще прави съдебна реформа, ами те са толкова некадърни, че не могат да си регистрират листите в РИК. Сега ще кажете, че всеки допуска грешки. Извинете, но Йоло Денев не допусна грешка. „Евророма“ успя да се регистрира. А тези опищяха орталъка, че заговорът ги лишил от регистрация. Какъв заговор, нали Вие написахте закона и го написахте по един мръснишки начин. Това показва колко сте двулични. Вие определихте квотата в ЦИК!“.

Красимир Каракачанов заяви, че ДБ са имали един евродепутат, избран на косъм с помощта на ГЕРБ, и въпреки това години наред са ползвали привилегии. И същите тези хора след това са написали закона така, че да прецакат ВМРО, които имат двама евродепутати. Благодарение на това ВМРО в момента нямат представители в секционните комисии, не могат да участват в ЦИК.

Повишаването на цената на тока

Красимир Каракачанов припомни, че преди 20 години правителството на Симеон Сакскобургготски се е съгласило да бъдат затворени 4 реактора на АЕЦ „Козлодуй“. Те са произвеждали най-евтината електроенергия в Европа, а страната ни е изнасяла ток и е печелила стотици милиони лева от това. Тогава от ВМРО са заявявали, че затварянето на тези реактори не отговаря на нито една разпоредба на ЕС. Напротив, реакторите са лицензирани и са годни за експлоатация. Сега и на последните два реактора им изтича срокът и трябва да бъдат затворени, а проектът „Белене“ не е бил реализиран. Всичко това води до покачване цената на тока. Лидерът на ВМРО припомни също така, че проектът „Южен поток“ е бил спрян от Орешарски буквално за няколко часа след среща с двама американски сенатори. Той заяви: „Така че политици, които идват само, за да „намажат филията“ и да си тръгнат, са еднодневки. Хайде кажете ми къде е сега тази българска еврокомисарка, която затвори четирите блока на АЕЦ „Козлодуй“? После тя разви кариера, къде? Първо в една банка, оказа се, че това е френската банка, която е инвестирала в алтернативната ядрена централа в Румъния. След това получи орден от френското правителство. След това Борисов я прибра и я направи министър. Тя нещо за България прави ли? Не се сещам!“.

Необходимостта сами да си решаваме проблемите, а не да чакаме „спасители“ отвън

„Социологическите изследвания сочат, че Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов ще вземат повече гласове от ВМРО, как така? Защо?“, попита Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че българските избиратели ще определят дали това ще се случи. Той продължи, че политиците 30 години са успивали българския народ, обяснявайки че някой друг ще дойде да му свърши работа. Така българите сме се научили да чакаме някой отвън да ни помогне, а не сами да си вършим работата. Лидерът на ВМРО припомни скорошният скандал между Франция и САЩ и провалената сделка на Париж с Австралия за подводници и заяви, че съперничеството между държавите за пазари никога не е преставало, затова трябва да си вършим работата сами. „Само нашите политици ни лъжеха, че някой отвън ще ни свърши работата. Първо през 2001 г. се появи бившият цар Сакскобургготски. Той обеща едни големи приказки, излъга пред Кеворкян, че не иска да си търси имотите. А взе и имоти, които никога не са били негови. Той докара едни млади юпита от Лондон и хората си казаха – щом идват от Лондон са голяма работа. Но те просто станаха едни дебели милионери за 4 години и се дръпнаха от политиката. Моята прогноза е, че тези, „канадците“, които искат да продължат промяната, най-вероятно искат да продължат промяната на своето благосъстояние!“.

„Вие сте човек патриот, борите се за българските интереси, това е и смисълът на Вашата партия, не само на Вас, като личност, накъде отива България и кой ни тика нанякъде?“, попита Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че нещата не вървят на добре. Според него за отношенията ни със Северна Македония проблемът не е, че от Германия или САЩ ни натискат да отстъпим. Лошото е, че има български политици, които „свалят гащите“, само за потупване по рамото и жертват българския интерес.

Каракачанов заяви, че България е била просперираща, когато не е залитала на изток или на запад, а ВМРО е може би единствената партия, която не прави компромис с българския национален интерес. Той продължи: „Плюят ни, че сме били националисти. Да, националист съм! А какъв да бъда? Гей-либерал? Да подражавам на Путин или на Байдън? Естествено, че ще подражавам на български политици като Стефан Стамболов, Андрей Ляпчев, когато българската икономика е била шеста в Европа. Това трябва да учат българските политици, а те идват неграмотни.

„Но защо българите ги слушат, не сме ли си виновни самите ние?“, попита Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че наистина българите понякога вземат грешни решения, но не трябва да порицаваме хората, а да работим за това повече да няма разочарования и грешни избори. Той заяви: „Това е моят народ и аз не мога да кажа, като някои други, че имам резервна родина. Мен ме интересува как живеят българите и чак на второ или трето място как живее германецът, американецът и т.н. Да, объркан е българският народ и то не от вчера, кой ли не го е лъгал. Да, факт е, че търси лесното решение. Но не трябва да им се сърдим, защото имаше един български политик, който се разсърди на българите и не им говори 2-3 години – Иван Костов. Защото не го били избрали. А за какво да го изберат, за бандитската приватизация. Ще цитирам Константин Величков, края на 19-и век, 1898 г. , той казва така – „Българските политици гледат на политиката не като на служба на обществото, а като на временно попаднал им келепир“. В края на краищата, ако ние като българи не разберем едно, че без труд и усилия няма как да се възродим като нация, че без да мислим няма как да спечелим. Ако си мислим, че животът е тото и търкайки билетчето да чакаме да спечелим, тогава нищо добро не ни очаква и ще продължаваме да гласуваме за поредния проект, за поредната измама, не знам докога!“. Водещата се обърна към Каракачанов: „Пожелавам Ви всичко това, което говорите, да го изпълните, за да успее българинът да прогледне не само навън, но и в себе си!“. Така завърши разговорът между Красимир Каракачанов и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 16 октомври 2021 г.  

Видео >>>

Последни Новини

Каракачанов от Будапеща: България има огромен принос в битката срещу джендър идеологията

С твърда позиция във властта ВМРО спря Истанбулската конвенция Защитата на децата и семейството, укрепването на националните държави и...

Карлос Контрера: ДПС е изначалното зло в българската политика

ДПС е партия по корпоративен принцип, там важи клиентелистския модел – даваш, за да получаваш. Това е изначалното зло в българската политика,...

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir