Начало Блог Красимир Каракачанов: Правиш далавери с газта и обясняваш, че се бориш с...

Красимир Каракачанов: Правиш далавери с газта и обясняваш, че се бориш с корупцията

Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 9-и юли 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Управлението на кабинета на Кирил Петков.

Добър ден! 16 часа след като се разбра, че няма да има второ правителство на ПП и Асен Василев, посрещна госта си Беновска. Каракачанов отвърна: С тези смешници и аз ще го ударя малко на майтап. Вие ми казвате добър ден, имаше една песен на великата група „Сигнал“ – „Как добър ден, щом не е добър денят“! Какво му е доброто, след като 7 месеца на гърба ни едни абсолютни неудачници, некомпетентници, да не кажа неграмотници се упражняваха как се управлява държавата! Преди малко Вашият събеседник каза, че били добри момчета, но нямали опит. Ами като нямаш опит се научи, стани един мандат общински съветник или стани един мандат депутат, да видиш как се движат механизмите в тази държава, кой кой е, а не само да плямпаш общи приказки! Правиш далавери с газта и обясняваш, че се бориш с корупцията! С коя корупция се бориш – с тази, в която не участваш! Докараха държавата до просешка тояга! При средна инфлация  в Европа 8%-11%, в България тя е 24%! Да се махат по-бързо.

Беновска продължи: Пошегува ли се някой с Кирил и Асен, или те се пошегуваха с нас. Каракачанов отговори: Те се изгавриха с нас, но за съжаление явно е трябвало да минем и по този път! Аз разбирам да се пошегуваш, но когато лъжеш всеки пъти това вече не е  шега, това е лъжа! При решение на КС, че си излъгал за гражданството, ти продължаваш да ми се натискаш и да се правиш на моралист! Извинявай.

Почетният председател коментира думите на Петков и Василев, че 8 строителни фирми искат да вземат парите по непрозрачен начин. Според него Петков е на власт вече година и два месеца и е имал достатъчно време да смени тези фирми, ако е видял нещо нередно. В  противен случай просто трябва да спрем пътното строителство у нас и да нямаме нови магистрали и пътища. Беновска добави: Само да Ви кажа, че в момента Борисов казва в Бургас, че година и половина магистрала „Тракия“ не се поддържа и в момента тя е опасна.

Каракачанов заяви: Сега няма да нося синя каска, защото тези хора не трябва да ги помирявам, а да ги изгоним! Дойдоха като аслани, ще използвам една турска поговорка, и си тръгнаха, хайде да не казвам точната дума – наакани! Като ги гледах как жално гледаха, когато връщаха мандата на президента, по когото буквално допреди един ден плюха, това са хора, взети от нищото, например Радев те взема от нищото и те прави министър! Дава ти самочувствие, прави те министър-председател и първото нещо, което започваш да правиш, е да хапеш тази ръка, която те е хранила!

А защо бяха толкова уверени? Беновска продължи: Ако използвам езика на Христо Стоичков, гледайки това интервю отпреди няколко месеца – кой „люн“, кой „уин“?“. Каракачанов отговори: Ще използвам една друга аналогия, нали имаше един състезател „Путко Мафани“! Стоичков си е легенда, но вземат повод от думите на Събев, който каза – тези момчета се справиха страхотно. Кое му е страхотното? Те страхотно ни набутаха в блатото.

Каракачанов даде пример с Унгария, където цените на горивата са 2,4 лева, а у нас са почти 4. Той подчерта, че заседанието на парламентарната комисия, което е обсъждало газовата криза, е било засекретено, а управляващите е трябвало да излязат и ясно да обяснят всичко за швейцарската фирма посредник, на каква цена и откъде внася газ. Почетният председател на ВМРО подчерта, че цяла Европа в момента отлага „Зелената сделка“, Германия говори за възстановяване на топлоцентралите, Франция се готви да строи нови ядрени реактори. А у нас идва фон дер Лайен и под неин натиск Кирил Петков говори за зелена енергия, която всъщност не може да ни реши проблемите.

Изгонването на руските дипломати.

Колко държавническо беше изгонването на руснаците от посолството, попита Беновска. Красимир Каракачанов отговори: Това беше тотално антидържавническо! Изгонваш 70 човека и казваш 70 дипломата. Това не е вярно, дипломатите са 1/3 от тези хора! Изгонил си готвачите, градинарите, учителите! Готвачът ходи да разузнава в ресторантите и докладва в руското посолство? Това са глупости! Ще ви кажа моя прочит – премиерът Кирчо видя, че в напъните му да обърне общественото мнение за Македония не успя. Обаче видя, че в парламента това се случи. Но как се случи? Просто Борисов беше притиснат от своите приятели и клекна! ГЕРБ, които 3 дена преди приемането на френското председателство обясняваха как няма да се прави компромис, ще стоим на рамковата позиция от 2019 г., декларацията на парламента – изведнъж се извъртяха на 180 градуса! На Кирчо това му е направило впечатление, отчел е, че външният натиск е накарал Борисов да обърне палачинката! Според мен, с изгонването на руските дипломати той целеше отново да се хвърли на килима пред Байдън, за да може тези, които го докараха, да принудят някоя от парламентарните партии, според мен са имали пак предвид ГЕРБ, за да мине метър и да остане на власт.

Каракачанов изтъкна, че скъсването на отношенията с Русия може да има много тежки последици за българската ядрена енергетика, защото през 2028 г. изтича експлоатационния срок на двата ни реактора, а трябва да договорим с руската страна тяхното удължаване. Той продължи, че искаме или не, но едно следващо правителство отново ще трябва да води разговори с руснаците за газ и нефт, както го прави половин Европа. А тогава цените ще бъдат различни.

Така че този ход на Кирил Петков обрича българските граждани и българската икономика на едни лоши условия при договаряне на следващи цени на газ и нефт и най-вече обрича двата ни реактора, които все още произвеждат най-евтината електроенергия в Европа! Това е удар върху нашата икономика и потребителите! Тази глупост, която направи този човек, заключи Каракачанов.

Готови ли са ВМРО за избори?   

Какви са перспективите пред ВМРО, очевидно предстоят избори, попита Беновска. Каракачанов отговори, че избори със сигурност ще има, а ВМРО ще представи пред обществото своите тези и кандидати. На молбата на водещата да бъде по-конкретен почетният председател на ВМРО отговори – икономиката, глупако! Той продължи, че ковид кризата е изкарала на преден план един много сериозен проблем – 70% от плодовете, зеленчуците и месото у нас са вносни. Ние трябва да се запитаме как ще изхранваме населението, ако тази криза се задълбочи. Проблем е, че у нас се стимулират само арендаторите-зърнари, които си получават големите субсидии и никой не им поставя условия срещу какви добиви това да се случва. Трябва да се стимулират и малките производители. До миналата година например в България се е плащала субсидия за 1 милион овце, а реално у нас те не са повече от 700 000! Водещата се пошегува: Може би имаме 6 милиона овце, ако ме разбирате какво искам да кажа. Каракачанов отвърна: Разбирам, само че овцете си избират говеда да ги управляват. Почетният председател на ВМРО припомни, че през 1990 г. в България е имало 7 милиона овце, а към 1944 г. 11 милиона. Като цяло ние нямаме хранително-вкусова промишленост на нивото, на което трябва да бъде, за да изхранва българското население. Второто нещо – средният и дребният бизнес! Защото тази политическа конюнктура, създадена от тази соросоидна върхушка, която управлява ЕС, налага тезата, че няма нужда от среден и дребен бизнес, а трябва да има световни монополи, налагани от световни корпорации, заяви Каракачанов.

Гласуване с хартия или с машина?

 Каракачанов заяви, че трябва да се гласува с хартиена бюлетина. Той беше категоричен: България, заедно с Венецуела, са единствените две държави в света, които използват машинно гласуване!

Кога започна кампанията на ВМРО?

Водещата попита кога започна кампанията на ВМРО. Събеседникът ѝ отговори, че те постоянно са в кампания. Той заяви: Ти ако чакаш само на едни избори! Както тези момчета се появиха преди изборите с едни платени автобуси, Кирил Петков слиза и сегашният заместник-председател на парламента се прави, че е случаен гражданин! Така не се правят избори! Или като някои други партии, които обясняват каква алтернатива са, но не се изказват по нито един жизненоважен проблем за държавата. Така завърши разговорът между Красимир Каракачанов и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 9-и юли 2022 г.   

Последни Новини

Каракачанов от Будапеща: България има огромен принос в битката срещу джендър идеологията

С твърда позиция във властта ВМРО спря Истанбулската конвенция Защитата на децата и семейството, укрепването на националните държави и...

Карлос Контрера: ДПС е изначалното зло в българската политика

ДПС е партия по корпоративен принцип, там важи клиентелистския модел – даваш, за да получаваш. Това е изначалното зло в българската политика,...

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir