Начало Блог Красимир Каракачанов: С ареста на Борисов му направиха световен пиар

Красимир Каракачанов: С ареста на Борисов му направиха световен пиар

Красимир Каракачанов, екс военен министър, почетен председател на ВМРО, в „Беновска пита“ във „Фейсбук“ и в „Ютюб“ и по Радио К2 на 93,9 MHz на 19 март 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Какво влиза в България през вратата на промяната?

„Анонсът на нашия разговор е #Я Путин, I amn’t Baiden! Ответьте. Answer. Какво влиза в България през „вратата“ на Промяната?!“, попита Беновска. Каракачанов отговори: „Влезе инфлация, високи цени на ток, спекула, реално намаляване на доходите на хората! Тези хора не се научиха да говорят. Дори не си направиха труда –ясно е, че си исторически неграмотен, ясно е, че си политически неграмотен! Не си и длъжен, някой те е извикал, направил те е министър в служебно правителство, друг външнополитически играч те е харесал! Добре, но поне си вземи един професор от СУ, който разбира от история, поне веднъж седмично пий кафе с него да ти обясни как са се случвали нещата на Балканите! Говоря най-вече за темата Македония и националното предателство, което се готви да направи Кирил Петков и да се нареди до Георги Димитров! Вземи си един разбирач от геополитика да ти обясни какво се случва. А той си назначи Ленчето и една девойка, която още няма допуск до класифицирана информация да го съветват! Хубаво е Ленчето, ама не знам колко разбира и тя! Според мен нищо не разбира!“.

Кога политиците ще проумеят необходимостта от национална доктрина на България. Какъв трябва да е националния идеал на България?

Беновска попита къде са националните ценности. Красимир Каракачанов отговори, че не можем да търсим национални ценности от хора, които изобщо нямат ценности. Той разказа, че в края на 90-те години заедно с колегата му Анатолий Величков са внесли в парламента проект за национална доктрина. Той е би изготвен от екип от светила на българската наука – акад. Воденичаров, проф. Григор Велев, проф. Георги Бакалов, акад. Георги Марков и други. СДС и БСП не са пожелали да се ангажират с него. Направили са го ВМРО. Каракачанов заяви: „Мога да кажа, че ВМРО е единствената българска патриотична организация, която винаги е отстоявала националния интерес! Дори в началото на 90-те, когато новите демократи ни обясняваха, че патриотизмът е лошо нещо, национализмът е лошо нещо. Даже едни певци пееха „аз не съм националист и никога няма да бъда“. Мечтаеха си за безполов и безметежен свят! Само че не е безметежен, сега войната е на 300 километра от нас. И българските политици както през 90-те, така и сега са еднакво неподготвени и еднакво блюдолизни към външните фактори. Та тогава внесохме този проект за национална доктрина в парламента. Тогавашният външен министър ни каза – какъв национален идеал, какви национални интереси? Нашият национален идеал е членството в НАТО и ЕС! Моят отговор от трибуната беше – НАТО и ЕС добре, ние сме „за“! Само че НАТО и ЕС са инструмент за постигане на по-големи национални цели, а не национален идеал!“.

Красимир Каракачанов заяви, че вече сме членове на НАТО и ЕС, но най-големият ни проблем си остава един и същ и става все по-отвратителен – демографската катастрофа! Ние просто изчезваме като нация! Нацията ни е на Балканите от 1400 години, създали сме държава, култура, имаме принос в културната история на Европа. Каракачанов беше категоричен: „Та това е смисълът – оцеляването на българската нация и създаване на една нация и държава, които да са не само сигурен дом на бъдещите поколения, но и създават условия за нормална реализация!“.

„Ще повдигнете ли този въпрос, защото виждате какво се случи само за един ден – дойде Кьовеши, дойде Остин, арестуваха Борисов, после взеха, че го пуснаха! Това корелира с националните ни идеали и ценности!“, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че българските политици са най-обикновени измекяри. Те пишат доноси в Европа срещу своите опоненти и така е вече 30 години. „Говорите така, сякаш не сте в тази категория!“, отбеляза Беновска. Каракачанов отговори: „Аз не съм клепал никого! И когато някой си е позволявал да критикува България, дори с тези прословути доклади, които ще ни пишат за напредък. Аз съм им казвал – България е член на ЕС и няма какво вие да ни пишете доклади! Докладите на някакви бюрократи в Брюксел не ни решават проблемите!“.

„Знаете ли какво гласи турската национална доктрина – мир у нас, мир по света!“, отбеляза Беновска. Каракачанов отговори, че има и още нещо в Турция, независимо дали управляват леви или десни – грижа за турците, за турските малцинства извън Турция и за тюркските народи. Тоест майката-отечество. Това е в основата на доктрината на Ататюрк и светската държава.

Посещението на Лойд Остин в България. Трябва ли да изпращаме оръжие на Украйна?

Каракачанов заяви: „Току що чухме от нещастно попадналия на поста министър-председател Кирил Петков, една Ваша колежка, мисля от чужда медия, го попита, но първо вижте нивото – Остин военен министър, Петков министър-председател на България, уж и двамата англоговорящи, единият завършил в САЩ, другия в Канада! Остин е класи над това недоразумение, застанал на поста министър-председател на България!“. Беновска попита: „Не сте ли чуждопоклонник?“. Събеседникът ѝ отговори, че го е срам като гледа българския министър-председател.

Каракачанов припомни, че въпросът към Петков е бил – след като руснаците завладяха Азовско море и тръгнат към Одеса, какви ще са последиците за региона на Черно море? Почетният председател на ВМРО обясни: „Чухте ли какво отговори компетентният министър-председател на България? Започна да обяснява за Молдова! Като те питат за Одеса ще кажеш, че ние имаме пряк интерес от този регион, защото в Одеса има 30 000 етнически българи, местни бесарабски българи! От Одеса до Измаил живеят още 200 000 етнически българи. Ние сме разтревожени и искаме да участваме в инициативи тези българи да не пострадат! А той започва да обясняван за Молдова, за неща, които не знае. В Молдова нямало руснаци! Ами как да няма, 30% от населението на Молдова са рускоговорящи! Другото, което не знае харвардският възпитаник, в Молдова има 100 000, има цял български етнически регион Тараклия, България има консулство там! Гагаузите също говорят на български! Всички тези хора при военни действия в този регион са проблем, който трябва да решаваш ти. А той говори общи приказки! Това е трагедията на България, защото ние не разсъждаваме с акъла си, когато ни питат кой искаме да ни управлява!“.

„Какво разбрахте от конференцията на Остин и Петков? Какво дава България и какво получава?“, попита Беновска. Каракачанов отговори, че нищо не е разбрал и беше категоричен, че ако България даде своите самолети и противоракетни системи, това ще бъде национално предателство. Такъв човек би бил за военен трибунал! „Ти не можеш да обезоръжиш собствената си армия, за да се правиш на „барабар Петко с мъжете“! Слава Богу, това не го чухме – че някой го иска!

Водещата припомни, че ще правим батальон под командването на български военни. Каракачанов отговори, че това е опит да се излъже българското обществено мнение. Той продължи: „В парламентарната комисия по отбрана има 3 души, които наистина разбират от отбрана. Слушах един от младите от „Промяната“ и министър-председателят как говорят едни и същи празни приказки! Те бъркат батальон с армия! Един батальон е 3 пехотни роти и плъс другите усилвания е максимум 600 човека. Ами ти имаш сухопътни бригади на територията на България! Имаш планински полк, имаш бригада специални сили! Ти тези формирования трябва да усилиш, а не да говориш празни приказки и да залъгваш натовците, че ще правиш някаква специална военна част. Откъде ще я направиш?“.

Каракачанов обясни, че подобна батальонна група се прави, като се вземат няколко роти от различни сухопътни бригади, слага се рота специални сили, част от артилерията, една танкова рота. Главният въпрос е какво се прави с българската армия, за да може бързо да се сформират такива бойни групи, които да реагират в дадена ситуация. Най-важното е да продължи обезпечение за армията, а в бюджета няма пари за това. Каракачанов беше категоричен, че сегашното правителство не е направило нищо, за да продължи започнатото от предишното редовно правителство по отношение на армията.

Липсата на внимание от страна на сегашното правителство към проектите за модернизация на армията

Каракачанов заяви, че е оставил проекта за бронирани машини на бюрото на министър-председателя в края на мандата. В него ясно е пишело, че проектът за машините 4 х 4 за тежката механизирана бригада може да бъде реализиран от българската индустрия, от „Терем“ Търговище. Пишело е също така, че цената от 1,2 милиарда, гласувана от парламента, ще бъде достатъчна. Но вече 8 месеца не се прави нищо. Каракачанов обясни, че е чул от бившия служебен министър, че предпочитаме да сключим договор държава с държава, защото така е по-сигурно, че няма да има корупция. Няма обаче друга държава, която, ако може да си произведе нещо, го купува на готово! Пример е Полша, която е изградила специално предприятие, в което си изгражда собствените бронирани машини. Дори продава. Ние имаме по-добри възможности, била е необходима инвестиция около 30 милиона евро. Почетният председател на ВМРО заяви: „Примерът с Украйна е ясен – те сега плачат да им дават самолети и друга техника, защото сами не могат да си произведат. Ако ние купим, а цената няма да е вече 1,2 милиарда, защото инфлацията е световна, ще купим нещо готово, изостанало от някой друг, което ще ни струва да поддържаме огромни пари!“.

Арестът на Борисов

„Ще Ви арестуват ли Вас?“, попита Беновска. Каракачанов отговори: „Трябва да ги почерпя, ако ме арестуват! Аз даже мисля, че Борисов беше вчера доволен! Ако той беше решил да си прави пиар – да беше им платил на тези некадърници, нямаше да могат да му направят по-добър пиар от това, което му направиха безплатно! Извинете, но министър-председателят Кирил Петков вика полицаите и иска да даде показания по делото между Божков и Борисов! Петков ги вика в кабинета си и дава показания за нещо, което е прочел по вестниците! Извинете, но той служител на фирмата на Божков ли е бил, та има информация, някакъв служител на Борисов ли е бил, та има информация? Пълен цирк! Такъв абсурд няма! И им разпореждаш – отивайте да го задържате, защото може да укрие нещо! Ами какво да укрие, като ти си го разпитвал през декември! Некадърна работа! Аз гледах и пресконференцията снощи – имах чувството, че вътрешният министър Рашков се чуди как да замаже тази глупост, дето сътвори Кирчо! Може ли такава глупост! Според мен целта беше двойна. Първо арестуваме Борисов и хората започват да говорят за това. Защото от вчера хората не говорят за Украйна или за ток и олио! Говори се арестуван ли е Борисов! Втората им цел – по начина, по който го арестуваш, ти очакваш да хвърлиш поредния „горещ картоф“ на главния прокурор Гешев. Питаш защо не ги бил задържал? Ами поискай, ти не си поискал! Като не си предоставил никакви доказателства, защо да ги задържа за 72 часа? И сега каква е играта – първо ще хвърлим малко прах в очите на хората с ареста на Борисов, защото има хора, които го мразят и те ще бъдат доволни. И второ – ще хвърлим „горещ картоф“ към главния прокурор, за да говорим, че трябва да го сменим и да сложим наш човек! Това беше играта! Ама една хитра сценка от глупави хора не може да се отиграе! За да изиграеш подобна игра, ти трябва да си поне малко умен, а ти не можеш да вържеш две изречения! Борисов трябва да ги почерпи! Пари да беше дал, Севдалина да беше организирала някаква кампания – чак такава нямаше да могат! Няма такива некадърници! А дали ще ме арестуват не ми пука, да заповядат! Само че да мислят за бъдещето. Защото „който нож вади, от нож умира“! Но има и нещо друго, тези хора ги виждаме, че са тотално неграмотни. Те не разбират от външна политика. Готвят се през май месец да извършат предателството и да пуснат Македония за преговори с ЕС! Готвят се! Но и ние се готвим и няма да ги посрещаме с яйца! Тези хора трябва да си ходят, те са вредни за България! Нямат визия, изпълнители са на външни поръчки и са тотално некадърни! Ако искат да ме съдят!“. Така завърши разговорът между Красимир Каракачанов и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във „Фейсбук“ и в „Ютюб“ и по Радио К2 на 93,9 MHz на 19 март 2022 г.

Видео >>>

Последни Новини

Каракачанов от Будапеща: България има огромен принос в битката срещу джендър идеологията

С твърда позиция във властта ВМРО спря Истанбулската конвенция Защитата на децата и семейството, укрепването на националните държави и...

Карлос Контрера: ДПС е изначалното зло в българската политика

ДПС е партия по корпоративен принцип, там важи клиентелистския модел – даваш, за да получаваш. Това е изначалното зло в българската политика,...

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir