Начало Блог Искрен Веселинов: Патриотизмът е сериозна алтернатива и има място в българския парламент...

Искрен Веселинов: Патриотизмът е сериозна алтернатива и има място в българския парламент и управление

Патриотизмът е сериозна алтернатива

Патриотизмът е сериозна алтернатива и тя има своето място в българския парламент и управление. Нормално е ВМРО да се яви със собствените си лица и идеология на парламентарните избори през април. Организацията ще покани в листите си и тези, които имат свои каузи – НПО, емблематични хора в патриотичното пространство. Целта е да се приобщи широка гражданска платформа.

Това заяви Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО и съпредседател на ПГ на ОП в 44-ото НС, в „Беновска пита” по „Радио К2”.

Коалицията „Обединени патриоти“

Заместник-председателят на ВМРО коментира, че АТАКА е изключена от коалицията още през 2019 година, поради систематичното поведение на Волен Сидеров, което руши коалицията. Веселинов припомни, че Сидеров е припознал като основни врагове останалите членове на коалицията и е произвеждал гнусна кампания срещу тях и заради това съвсем заслужено е изключен от коалицията.

Това, което направихме тази седмица, беше опит да променим регистрацията с оглед на политическата обстановка. Нито един от депутатите на АТАКА не е член на парламентарната група на ОП, но те искат да черпят права от нашата ПГ. Дали в закона е неуредицата, дали съдът реши да направи услуга на г-н Сидеров, аз не мога да коментирам, но нещата са такива, каквито са. Явно тези членове на секционните комисии, които се падат на нашата ПГ, ще трябва да ги делим с АТАКА. Това не е най-важното нещо, няма да реши изборите, но въпрос на справедливост беше след като той и неговите съратници напуснаха групата – да не ползват права от нея, обясни Веселинов.

Веселинов подчерта, че ОП е бил символ, но е разрушен заради егоистични акции и днес се констатира фактът – няма как да има единство, когато това единство е необходимо на хора като Волен Сидеров, само за да влязат в парламента и основната задача е разширяване на политическо влияние, назначаване на разни позиции и най-важното – постоянни скандали с хората, които са го вкарали в парламента.

Помните, че той беше доста под чертата самостоятелно като АТАКА преди изборите, подчерта Веселинов.

ВМРО ще се яви самостоятелно на парламентарните избори

Заместник-председателят на ВМРО подчерта, че ще участват самостоятелно на изборите и това е логично продължение на организацията и след фактическия край на ОП ВМРО остава основната формация в патриотичното пространство и евроизборите го доказват – 80% от подкрепата на Патриотите.

Веселинов каза, че е нормално да се явят със собствените си лица и идеология и да поканят тези, които имат свои каузи – НПО, емблематични хора в патриотичното пространство и с широка гражданска платформа да заявят, че патриотизмът е сериозна алтернатива и че тя има своето място в българския парламент и управление.

Искрен Веселинов коментира, че са имали дълго и ползотворно сътрудничество с НФСБ, но в момента могат да летят на собствените си крили и сами да задават приоритетите на една бъдеща парламентарна група. Всяка коалиция е малко или много компромис и в случая ние избираме самостоятелното участие, защото смятаме, че можем да бъдем по-полезни, заяви той.

Заместник-председателят на ВМРО обяви, че лидерът на партията Красимир Каракачанов е поканил Валери Симеонов и му е разказал, че в следствие на дискусии надделява решението за самостоятелно участие и съвсем коректно и джентълменски се е провел разговорът, а и това дава възможност на НФСБ да потърси своя път в политическото пространство.

Той отбеляза, че не е имало антагонизъм или противопоставяне, а и те са независими субекти и всички избори са край на определени коалиционни отношения и евентуално начало на други.

Ние имахме коалиция Патриотичен фронт 2014 година, която приключи 2016 година, оттам насетне направихме коалиция ОП и ние не сме в някакво застинало състояние. Ако действително се беше получило единение между тези три партии, както беше желанието на ВМРО, създавайки ОП, защото ние за патриотичните формации се борим от 2013 година и тогава излязохме с апел за техните общи действия и ако се беше получило такова единство, ако избирахме на местни избори заедно хора, както някога СДС правеха, ако имахме еднакво и съвместно участие на европейски избори, ние можеше да говорим за една коалиция, която се разваля в случая, но ние имахме една коалиция, която се създаде конкретно за парламентарните избори 2017 година, каза Веселинов и добави, че коалицията е била разрушена от скандали през 2019 година и сега всеки продължава поотделно.

Президентът

Веселинов посочи, че е рано за номинация на ВМРО за президентските избори. Той коментира казаното от президента Радев. Има логика, защото е трябваше публично да обяви, че няма да подкрепя някой от политическите проекти на тези избори и същевременно поставяйки кандидатурата си толкова рано, очаква част от опозиционно настроените партии да се определят опозиционно, подкрепяйки кандидатурата му, но тепърва ще се наблюдават процесите, анализира той.

Веселинов коментира, че сегашният президент или ще се пенсионира, или ще продължи да прави анти-политика на управлението. Той обясни, че има предвид, че Радев или ще се оттегли от активната политическа дейност, или ще показва чрез президентската институция кого не харесва, на кого е противопоставя и по този начин да определя своята индивидуалност. Той ще продължи да мери подкрепа с премиера и явно това му е пътеводната звезда, това му е мерителят за успехи и за политическа ангажираност. С това няма да се свърши поне до изборите на есен, смята Веселинов.

Предстоящите парламентарни избори

Искрен Веселинов категорично заяви, че ВМРО няма да прави кампания анти-някого.

Коментира, че ако някой очаква парламентарната кампания да се превърне в пред-кампания за президентските избори, то няма да се случи и това, че президентът не знае какви са му правомощията и смята, че има такива в областта на законодателството и изпълнителната власт не означава, че и ВМРО трябва да прави същата грешка.

Заместник-председателят на ВМРО подчерта, че това е кампания за парламентарните избори, възможните законодателни и управленски инициативи и това ще показва ВМРО.

Кампания, в която градиш имиджа си, критикувайки някого, правейки анти-кампания на някого, просто никога не е била сила на ВМРО и ние ще се държим като едни позитивни патриоти, каквито винаги сме били. Ние сме привърженици на градивния патриотизъм, който обединява и не разделя хората. Не очаквайте от нас анти-кампания било срещу президента, било срещу някоя друга българска политическа сила, подчерта Веселинов.

Постигнатите успехи

Той подчерта, че за пръв път патриотични формации управляват и са дали своя принос в развитието на държавата, четири години доходите растат, повишението на минималната работна заплата, повишението на минималната пенсия, ръст на доходите средно 10 % годишно, въпреки инфлацията поне с 30 % гражданите са успели да повишат доходите си, удвояване на учителските заплати, почти 50 % повишение на заплатите в сферата на сигурността, първи позитивни стъпки в посока демографска политика и подкрепа на грамотната раждаемост, семейно подоходно облагане и още в края на тази финансова година хората ще могат да приспаднат за всяко дете част от доходите си и да имат около 450 лева годишно за всяко едно от тях, строителство на нови детски градини, получаване на месечна помощ за децата, които са извън държавните детски градини.

Веселинов добави, че може би най-важното е, че са прекратили фигурата на вечния длъжник, която е превръщала в ад живота на стотици хиляди хора. В сферата на отбраната – армията се развива и може да гарантира националната сигурност.

Има много какво да се отчете и Веселинов се надява хората да избират с разума си и ясното съзнание, че патриотизмът е една идеология, която работи, създава и надгражда националната сигурност, единство и интегрира социума.

Концепцията на Красимир Каракачанов срещу циганизацията

Заместник-председателят на ВМРО смята, че е голям пропуск на управлението, че не е приело стратегията на Каракачанов за интеграция на маргинализираните общности. Но не налагайки на хората, че трябва да свикнат със странностите на циганите, както предлага стратегията на Дончев, а чрез образование, труд и спазване на закона, както предлага Каракачанов.

Веселинов отбеляза, че са успели да реализират много от тезите на Концепцията на Красимир Каракачанов в народното събрание и е започнала системна борба със социалния паразитизъм, който се е превърнал в начин на живот на част от циганската общност, която създава заплахи за социалния мир.

Ограничихме социалните помощи, спираме ги напълно, когато децата не посещават училище. Успяхме да предвидим механизми за контрол и оценка на социализацията, на преквалификацията и на адекватното социално поведение на трайно безработните. Спираме помощите, когато има някакви отклонения от това развитие. Трайно безработните намаляха около 4 пъти за мандата, благодарение на тези промени. Премахваме помощи и когато има цигански сватби, които продължават по една седмица и тероризират околното население и когато има противоречие между начина на живот и получаването на социални помощи. Въведохме административно наказание  – труд в полза на обществото и всички ромски мародери, които непрекъснато правят нарушения, наказуеми с глоби, те получават фишове с глоби, но никога не ги плащат и так култивират у себе си едно чувство за безнаказаност и ще бъдат принудени да отработят, да речем, незаконната сеч в горите в полза на общините и това ще ги възпита и приучи към спазване на закона, изброи Веселинов.

Последни Новини

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir