Начало Блог Проф. Смоленов: ВМРО е страж на България и българите!

Проф. Смоленов: ВМРО е страж на България и българите!

проф. Христо Смоленов, кандидат за 50 НС, ВМРО, пред   Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 25.05.2024

Кой е Христо Смоленов?

„15 дни до 9-и юни, избори за Български и Европейски парламент! С огромно любопитство започвам разговора с един „воевода“ в политиката – Христо Смоленов!“, посрещна своя гост Беновска. Христо Смоленов отвърна: „Благодаря за сравнението! Моят прадядо е бил войвода в Средна гора – Панчо комитата са му казвали! След това е участник в Априлското въстание, включително в последната битка на панагюрските въстаници при село Петрич! След това по билото на  Стара планина отстъпва до Сърбия, влиза в Сръбско-турската война. След нейния край отива в Кишинев, участва в Опълчението, има два кръста за храброст! Фамилията ми идва от село Смолско! Казвам на шега, че Смолян е кръстен на мен, защото съм с 6 години по-стар от самия град! Обаче село Смолско се е самозапалило по препоръка на Бенковски, който е искал да запази хората да не се върнат по къщите си и да станат жертва на жестокостите, които следват тези неща! Тези наши велики революционери съзадоха не просто дух на съпротива срещу злото и отдаденост за битка за защита на народа! Създадоха модела на това, което ВМРО е днес – народозащитна организация! Това не е партия, това не е просто политическа партия! Това е народозащитна организация  със 130-годишна традиция! И хората във ВМРО не са се венчали за постовете на министри или депутати! За тях участието в битката е като едно време, да излезеш в Балкана с чета. Имам един голям приятел, Дончо Каракачанов, бащата на Краси, който казва – малко на брой, но силни в бой! Аз бих казал и обратното – силни в бой, но малко на брой! Това обаче не бива да ви притеснява, битката тепърва предстои! На народа ни предстои да завърши успешно проточилата се толкова дълго време националноосвободителна борба!“.

„Аз обичам често да напомням, че България няма пленени бойни знамена! Обичам да казвам и че ВМРО е знаменосецът на България! Но пленено ли е сега знамето на ВМРО, когато не е във властта?“, попита Беновска. Смоленов отвърна, че навремето са спасявали знамената, дори и когато битката е загубена, като хора са ги увивали около телата си, минавайки през огън и жупел, през девет планини в десета! Няма пленено българско знаме! Той продължи, че ВМРО са направили така, че сега в Плевен се издига страхотен паметник на ген. Владимир Вазов Девета плевенска дивизия, участвала в битката при Дойран! Тези хора са успели да запазят не само знамената си, но и живота на своите войници! След 500 000 изстреляни снаряда срещу позициите на българите, жертвите са само 5 души българи.

Учредяването на Русенския комитет и Екогласност

„Разкажете сега за Вас, само ще припомня, че Вие бяхте едно от знаковите лица след промените на 10-и ноември!“, продължи Беновска. Христо Смоленов разказа, че откакто е в политиката се бори за просветена демокрация, но за съжаление голям прогрес в това нещо не е направила нито България, нито човечеството. Той продължи: „Воден от хайдушки рефлекс и от народозащитна интуиция станах инициатор за създаването на Русенския комитет през 1988 г., който стресна, трогна и очарова българската общественост! Той бе началото и на Екогласност, която създадох заедно с Петър Слабаков напук на репресиите срещу Русенския комитет! Хората от Екогласност останаха верни на този екологично-хуманистичен подход, който имахме тогава, смятайки, че да живеят хората от Русе и цяла България в чиста среда, да има чистота на духа, което също беше голям проблем и продължава да е голям проблем!“.

Христо Смоленов продължи, че след 10 ноември е установил, че тези ценности се разминават до голяма степен с реалността. Водещата припомни, че Смоленов е бил един от най-често канените в медиите тогава и самата тя го е канила в държавната телевизия. Той каза, че в началото на 90-те е поканил Луканов на диспут в Панорама, за да му каже, че икономическата му политика е пагубна за България. Луканов не се е явил, но оттогава за Смоленов са се затворили вратите на националната телевизия. И досега не е канен там, което показва трайността на влиянието върху медиите.

Смоленов разказа също, че е бил на специална научна мисия в Канада, САЩ и Мексико. Завършил е логика и евристика. Почетен професор е на висшето военноморско училище и е горд, че там се създават не просто патриоти, а и компетентни хора. Училището два пъти е било второ в света сред всички военноморски университети. Смоленов каза: „Върнах се от САЩ, за да просвещавам българската демокрация, но се оказа, че това е невъзможна мисия! Вече се бяха задвижили тези икономически пластове, тези тектонични плочи на световната перверзокрация, власт на глобалната перверзия, наречена световна финансова система, която се стамостимулира чрез насилие. Има за цел да създава регионални конфликти, тероризъм, защото тези форми на насилие генерират кървави пари!“.

Кризата на съвременната демокрация и извращенията на глобалната финансова система

„Светът се превръща, и ЕС в това число, в рай за 50-60 души, които богатеят с трилиони! А останалите, не знам колко са това, 99% вероятно, обедняват и се опустошават духовно!“, заяви Беновска. Смоленов се съгласи и добави, че тези хора се декласират като воля за търсене на някаква алтернатива!  Според него демокрацията в световен мащаб е болна и бива превръщана в обслужваща на тази глобална перверзия!

„Но къде сме ние, България, в цялата тази история? Ние сме тези, на които не чуват и аплодисментите! Ние сме като слугите, които дори нямат реплика! Нали знаете онзи театрален виц, че има един актьори, които знаят цял живот една реплика – „Масата е сложена!“! Ние дори сякаш нямаме и тази реплика!“, попита Беновска. Смоленов отвърна: „Ще отговоря на вица с виц. Гадовете не са толкова много по този свят. Преобладават в количествено и качествено отношение свестните хора. Само че гадовете са така умело разположени по висшите и видни етажи на властта, така активно са включени в това, което наричат управление, но си е експлоатация, че са видни и хората остават с тъжното чувство, че са много! Това е част от психо-икономическите оръжия за масово поразяване!“.

Беновска отвърна: „Както и интелектуалното ни предателство! Защо интелектуалната ни класа, интелигенцията ни е толкова лесно податлива на изкушения, на постове, на превиване на гръб?“. Събеседникът ѝ отвърна, че интелигенцията ни е бедна и комплексирана от това, че трябва да се подмазва в глобален и локален мащаб, за да получи някакви аванси за развитие. Има и едно нихилистично чувство, което го кара да се бори от 1989 г. досега за създаването на нова българска интелигенция.

„Но как е възможно това да се случи в епохата на Тик-Ток, в епохата на емотиконите, вместо на истинските чувства, в епохата на липса на всякаква култура?“, попита Беновска. Христо Смоленов отвърна, че това може да се случи чрез борба! Всички големи промени в света стават с борба! Той продължи: „Националноосвобителната борба на българския народ е застинала на едно ниво, което аз наричам „Епопея на забравените“! Ние трябва да разберем, че без народозащитната функция няма да стане! самоуважението трябва да дойде отнякъде и то не може да дойде от сегашните реалности! На нас ни предлагат едни мижави реалности, с които нашата младеж с право не иска да се отъждествява. Те може да са адаптивни, да мислят за кариерата си, включително и когато се присъединяват проформа в някои политически сили, организирани като секти! Смятам, че ПП-ДБ функционират като една много добре организирана секта! Големият проблем е, че самоорганизацията, към която ние се стремим, е уязвима, крехка и тече бавно. Организираните и много щедро финансирани малцинства са технологията на лъжедемокрацията, която цари навсякъде около нас. Истинската демокрация трябва да е овластяване на мнозинството чрез избори. Вместо това властта се дава на организирани отвън малцинства, които започват да функционират като „прангите на демокрацията“! Демокрацията се превръща в лъжедемокрация, когато глобалната алчност и нейната перверзия вземат връх над инстинктивното желание на хората да има справедливост! През последните години се стига дотам демокрацията да бъде представена като толкова кръвожадна, колкото и тиранията! Аз ще използвам една дума от Хари Потър – „Смъртожадна е сегашната либералчна демокрация!“!“.

Войната в Украйна и опасностите пред България

„Кръвожадни ли са ЕС и НАТО? Последния призив на така наречения президент с изтекъл мандат Зеленски да влезе НАТО с войски в Украйна?“, попита Беновска. Христо Смоленов отвърна, че се надява на здравомислието и стратегическата отговорност на тези големи военачалници и политици, които могат да разберат какво означава влизането на НАТО в този конфликт. От друга страна е перверзия предложението да се излъчи контингент от типа „коалиция на желаещит“, за да участват в конфликта. „Смятам, че е не само неморално, но и чудовищно да се участва в една братоубийствена месомелачка, в която са загинали вече стотици хиляди и от двете страни на фронта! Смятам, че никой, който се нарича просветен демократ, а не „демократуна“ не може да потрива ръце и да се кефи на това нещо!“, категоричен бе той.

„Имате ли смелостта сега да Ви пусна, миналата година тук при много секретни обстоятелства дойде така наречения с изтекъл мандат Зеленски в София? В негова чест бяха подписани три споразумения за оръжие, атомните реактори и не помня третото, но няма значение! Вие, като човек, завършил логика и занимаващ се с анализ и психология, с международен антитероризъм, искам да видите едно много кратко клипче какво се разигра между мен и Зеленски в МС! И искам да видите в близък план лицето му, когато аз най-накрая успях да си задам въпрос, в отсъствието на микрофон, на преводач, с ръка на рамото от НСО, само и само да спра и да не питам!“, продължи Беновска и пусна запис от пресконференцията на Зеленски от 6.07.2023 г.

***

Илиана Беновска: Президент Зеленски, можете ли да направите филм „Зеленски печели“?

Николай Денков: Извинявайте, може ли да следваме някакъв ред?

Илиана Беновска: Може ли да направите фирм „Зеленски печели“ след края на войната?

Володимир Зеленски: Може ли да ми зададете въпроса на микрофона, моля!

Илиана Беновска: Дайте ми микрофон, моля! Дайте ми микрофон, моля! Това е много интересен въпрос, защото той е актьор!

Николай Денков: Г-жо Бенатова, няма как да влизате в този разговор по този начин!

Илиана Беновска: За какво? Къде е микрофона?

Николай Денков: Моля Ви, нека да чуем въпроса на микрофон!

Илиана Беновска: Може ли някой да ми даде микрофон, моля? Г-н президент?

Володимир Зеленски: Може би този микрофон!

Илиана Беновска: Те не работят! Те не работят! Това не е възможно! Искам да Ви питам нещо! Ще ми дадете ли някакъв микрофон, моля? Г-н Зеленски, искам да Ви питам нещо! Нека някой да ми даде микрофон!

Володимир Зеленски: Искате да ме питате нещо ли? Питайте!

Илиана Беновска: Тези микрофони не работят! Чувате ли сега?

Володимир Зеленски: Да, питайте!

Илиана Беновска: Добре дошъл сте тук, в България!

Володимир Зеленски: Това не е въпрос! Благодаря ви много!

Илиана Беновска: Имаме интерес, може ли да направите филм „Зеленски печели“ след края на войната?

Володимир Зеленски: Благодаря Ви много за въпроса! Дали мога да направя филм след края? Но тук не става въпрос за филм, трябва да разберете! Вижте, ние загубихме хиляди хора в реалния живот! Разбирате ли? Тук не става въпрос за филм! Съжалявам, може би очаквахте друг отговор! Но това е истината! Благодаря!

Илиана Беновска: Както „Слуга на народа“!

***

Беновска продължи: „Какъв е Вашия анализ? Първо, повикват журналистите, но микрофоните са изключени! За какво сме ние, един изкуствен интелект щеше са свърши повече работа от нашето мълчаливо присъствие! Второ, борбата да зададеш един леко ироничен, за радост или за съжаление въпрос! И трето, битката, която последва да не ми се отговори!“. Христо Смоленов заяви, че поздравя Беновска за свободомислието! Според него борбата за свободата на словото не е достатъчна. Ако тя не отговаря на свободомислие, тогава е просто прах в очите! Той продължи: „Той трябва да е благодарен, защото вече започва да реализира тази Ваша идея! Подготвя се със 150 милионен капитал филм, специално правен за него! Така че внимавайте оттук нататък какви предложеният правите и какви внушения! Истината е, че той вече прави това нещо!“.

„Може би трябва да си потърся авторските права за идеята!“, отбеляза Беновска. Смоленов отвърна, че нещата са доста сериозни, но шегата е започнала още с филма „Слуга на народа“, който се е оказал един доста пророчески филм. Някои казват, че е майсторски направен от този екип, който го изгражда като персонаж. „Аз съм се занимавал с антитероризъм, подготвял съм командоси, тренирал съм ги за дистанционно откриване на взривни вещества и мога да кажа, че съм един от най-добрите в света, поне на онзи етап, мога да кажа със сериозно притеснение, че всяка една такава война, като тези, които се водят в Украйна и в Близкия изток, започват с камерен тип тероризъм и завършват с масов тероризъм! На Европа тепърва ѝ предстои да решава този въпрос! И аз ще кажа – възмутен съм от това, че след 9 години постоянни предложения, повтаряни по български и международни медии, че Европа трябва да създаде международна агенция за противодействие на терора, това нещо изобщо не е започнато! Дори когато бяхме начело на ЕС и имахме право да предложим каква да бъде голямата тема на ЕС, някои накара Борисов да се заеме със Западните Балкани, от което нищо досега не е произлязло! Европа е между чука и наковалнята, между две войни, които може да завършат скоро, но може и да не завършат и това ще бъде още по-голямо престъпление срещу хуманността! Защото загиват, не хиляди, а стотици хиляди! Въпросът дори не е за броя на загиналите хора, а колко е обидно братоубийственото съревнование! Затова ми е болно, когато някой отстрани потрива ръце колко са загинали от едната или от другата страна. Това са не само хора, а близки хора. Това са хора, които са обречени от, забележете, изтласкване от плодородните земи на Украйна! Може би с цел там да бъдат заселени след време нежеланите в Западна Европа мигранти! Може би! Ако това е сметката, тя е много къса, контрапродуктивна, опасна! Макар че вече веднъж това се е случвало. Императорът на Свещената Римска империя, не онази империя в древността, а средновековната, тоест там, където са били немските княжества, та императорът е решил да се освободи от хората, които са претъпквали неговата неподлежаща вече на интензивно развитие свръхдържава, събрал ги е, струпал ги е и през Трансилвания ги е насочил към пределите на сегашна Румъния, между другото променяйки драстично етническия състав, който дотогава е бил български! Тази Румъния е доказателство, че към Източна Европа се насочват недалновидни и късогледи проекти за етническо менажиране на големи мигрантски потоци. Това в момента е една от недискутираните, но присъстващи на високите нива на целепогалане на запада идея да се тласнат на изток огромните маси бежанци, мигранти или просто елементи, които според тях не подлежат на интегриране! Ацтеките са загинали заради подобна вълна на преселение, за двайсетина години те са изчезнали като народ, не за друго, а защото тези 250 000 преселници от Европа са ги изтрили не само като цивилизация, но и като етнос! Боя се, че всичко, което става с морбили, коклюш и другите неща, които се случват заради силовото преместване, това е нещо, което мога да нарека биотероризъм!“.

Подписването на обществен договор

„На фона на този мащабен анализ, който правите в геополитически, исторически и мащабен план, моля Ви да напишете едно обещание, една клетва!“, продължи Беновска и даде на госта си бял лист, на който да напише какво гарантира на избирателите и да се подпише. Смоленов прочете: „Аз, Христо Смоленов, който от много години се занимавам с антитероризъм се ангажирам пред вас с всички активи на своята личност да се противопоставям на голямата стратегическа провокация, която се готви срещу България от много години! Веднъж това ни се размина заради това, че „Господ е българин под прикритие! Говоря за първите месеци и години след промяната,  когато някои си представяха, че тук, на тази свещена земя могат да разгърнат братоубийствена междурелигиозна и междуетническа война! Това не се случи. Но идеите и щенията това да се случи с цел обогатяване на същата тази перверзокрация, те изобщо не са се изпарили! Ангажирам се да противодействам с всички мои сили, средства, интелект и контакти в страната  и чужбина срещу тази стратегическа провокация за която предупреждавам отдавна и смятам, че е противоестествена, защото българският народ има огромни приноси, както по линия на християнската, така и по линия на ислямската цивилизация!“.

Финално обръщение

Христо Смоленов се обърна към зрителите и слушателите: „Бюлетината е номер 26! Това е едно наистина сакрално число от гледна точка на космическата нумерология! 26 за ВМРО, като народозащитна организация, за която е важно да даде на българския народ шансове за оцеляване, развитие и една победа, която изглежда парадоксална, невъзможна, но която предстои с ваша помощ, уважаеми зрители, българи от различен етнически и верски произход, с разбирането, че е време за единство и сила! В единението е силата!“. Така завърши разговорът между Христо Смоленов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по „Радио К2” на 25-и май 2024 година.

Видео >>>

Последни Новини

ВМРО – Гоце Делчев отличи участниците в конкурса „Великият Гоце Делчев през моите очи“

По случай 121 години от гибелта на революционера Гоце Делчев местната организация на ВМРО в гр. Гоце Делчев организира конкурс за рисунка...

Контрера: Над 400 хил. лв. от джоба на българите ще отидат за „София прайд“, пък и ще блокират цяла София. До кога?

Вече се гаврят и с паметта на покойните, като го правят на Черешова задушница! Под „мъдрото“ управление на Васил...

ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата, включително министри, депутати и кметове

Ние от ВМРО винаги сме подкрепяли национално отговорната позиция, че българските мъже трябва да преминат през начална военна подготовка. Това казва в...

Прогнозата на Каракачанов след изборите: ДПС повече няма да стои в сянка

Как се стигна до настоящите изборни резултати? Гост по темата в „Челюсти“ по NOVA NEWS бе лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Контрера: Кабинет за наркомании притеснява столичани в центъра на София

Живущи в район „Сердика“ алармираха за сериозни проблеми със сигурността в района заради дейността на център за наркомании - частна фондация, създала...

Каракачанов: Ако искаме България да съществува като суверенна държава, ние трябва да вървим по пътя на националното единство

Благодаря на всички, които подкрепиха ВМРО – Българско национално движение на изборите 2в1 – за национален и Европейски парламент. Резултатите са такива,...

Контрера: Машинното гласуване е провал! Опорочено е!

„Голям рев за машините от ПП-ДБ. То не бяха вопли, писъци, късане на розово-лилави ризи! Тотален провал с пустите им машини -...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir