15.04.2010

Днес плюс“: Е.ОН ще се отчита регулярно пред ВМРО

News.bg: Студенти против Турция в ЕС

Агенция „Фокус”: ВМРО участват в обсъжданията на младежки доклад в парламента

Агенция „КРОСС”: ВМРО: Нужна е специална грижа за младежта и семействата

Darik News Добрич: Стартира подписка за отнемане на лиценза на Е.ОН

Агенция „Фокус”: Стотици варненци протестираха пред централата на електроразпределителната компания Е.ОН

Econ.bg: Дискусия на тема: „Турция в ЕС“

„Черно море”: Замеряха с яйца Е.ОN

„Народно дело”: Замеряха с яйца и чехли енергото

„Старозагорски новини”: Продължават протестите срещу ЕРП-тата

„Бряг”: Протестиращи спряха движението пред офис на Е.ОН във Варна

„Позвънете”: Държавата, а не Е.ОН, искала увеличение на тока

Bulgaria News: ВМРО: Нужна е специална грижа за младежта и семействата


Днес плюс“: Е.ОН ще се отчита регулярно пред ВМРО

14 април 2010
След проведената среща между ВМРО – Варна и представители на управителния съвет на Е.ОН днес стана ясно, че от дружеството са готови да правят регулярни срещи на всеки 3 месеца, по време на които компанията да се отчита пред ВМРО за напредъка по поставените проблеми.
„Войводите” съобщиха още, че от своя страна се ангажират с предоставянето на конкретните проблеми на гражданите пред ръководството на E.ON, като заедно се следи за тяхното решаване.
От енергоразпределителната компания изказали мнение пък, че в последните 5 г. цената на електроенергията се увеличава най-вече под натиска на държавните компании производители и повечето от проблемите, които имат, са именно от там.
„ВМРО пое ангажимент да постави общите проблеми пред регулатора и министъра на енергетиката и изрази увереност, че E.ON в най-кратки срокове ще покажат, че уважават своите клиенти и имат желание да продължат да работят в България.
Защото при липса на напредък протестите ще продължат и няма да са само във Варна”, поясни координаторът на партията за Варненска и Шуменска области Стефан Соколов.
Припомняме, че вчера ВМРО организира протест пред клиентския център на германската компания, по време на който бе блокирано движението по ул. „Девня”, а яйца и други предмети полетяха към сградата и служител на електроразпределителното дружество.
Пълен текст:
http://dnesplus.bg/Politics.aspx?f=100&d=317256

News.bg: Студенти против Турция в ЕС

14 април 2010
Зала номер 2 на Софийския университет се оказа твърде тясна, за да побере всички желаещи да се включат в дискусията „за и против“ членството на Турция в ЕС.
Сред присъстващите освен многото студенти бяха и професори по история, икономика политология, както и представители на ВМРО, начело с Ангел Джамбазки.
По думите на Ангел Джамбазки Турция е страна с приблизително 70 млн. души население. По думите му, ако страната влезе в ЕС тя ще бъде сред първите доминираши сили и ще разполага с най-голям брой представители в ЕП.
Освен това ислямът като религия, която основно се изповядва в Турция,  се противопоставя на християнството, което от своя страна е основна религия за повечето страни членки на ЕС.
Джамбазки изтъкна още, че вече 8 години Турция се управлява от Реджеп Тайип Ердоган и партията му и страната води политика, която не признава арменския геноцид.
Той предупреди, че има опасност турското население да се засели трайно на територията на страната ни и да ни претопи.
В подкрепа на този аргумент беше изтъкнато още, че Турция е на прага на демографски бум, като същевременно години наред в България проблемът е точно обратен – има демографска криза.
Джамбазов алармира още, че ако южната ни съседна се присъедини към съюза, има опасност да погълне много голяма част от европейските фондове и европарите, които биха могли да бъдат усвоени от нас.
Сред основните аргументи против присъединяването на Турция към ЕС беше и цензурата на печата и свободното изразяване.
Професори и студенти изтъкнаха, че проблемите с кюрдите  и кипърският въпрос ще се превърнат в проблеми на целия ЕС.
Дълъг е и пътят, който източна Турция трябва да извърви за да се пребори с бедността и мизерията в която живее по-голямата част от местното население.
Във форума студенти изтъкнаха, че първата страна по пътя на Турция към ЕС е България. Мнението на страната ни и отношението към този въпрос няма да е основно за решението на целия ЕС дали да води преговори за присъединяване с Турция.
Пълен текст:
http://news.ibox.bg/news/id_1983653306

Агенция „Фокус”: ВМРО участват в обсъжданията на младежки доклад в парламента

14 април 2010
Представители на младежката организация на ВМРО участват в обсъждането на поредния доклад за младежта в Народното събрание. Ще бъдат представени вижданията на ВМРО в рамките на подготвяната от Организацията цялостна програма за младежта, съобщиха от ВМРО.
Според ВМРО, грижата за младежта не бива повече да бъде разглеждана единствено като допълнение на спорта. Тя трябва да се постави в контекста на защитата на семейството с неговите ценности, както и на насърчаването на раждаемостта и образованието. Необходимо е да се помисли и за министерство, което да съчетава тези мерки в условията на остра демографска криза и на тотален ценностен разпад сред младите хора у нас.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1380014

Агенция „КРОСС”: ВМРО: Нужна е специална грижа за младежта и семействата

14 април 2010
Представители на младежката организация на ВМРО участват днес в обсъждането на поредния доклад за младежта в Народното събрание. Ще бъдат представени вижданията на ВМРО в рамките на подготвяната от Организацията цялостна програма за младежта, съобщават от ВМРО.
Пълен текст:
http://www.cross-bg.net/balgariya/88-novini-i-sabitiya/1117102-vmro-nuzhna-e-spetzialna-grizha-za-mladezhta-i-semeistvata-

Darik News Добрич: Стартира подписка за отнемане на лиценза на Е.ОН

13 април 2010
Над 200 души се събраха на протест пред сградата на Е.ОН във Варна. Освен активисти на партия ВМРО, която е организатор на протеста, пред централата на Е.ОН дойдоха и много варненци, недоволни от сметките си за ток. Някои от тях показаха четирицифрени сметки за електроенергия.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=512150

Агенция „Фокус”: Стотици варненци протестираха пред централата на електроразпределителната компания Е.ОН

13 април 2010
Стотици варненци протестираха пред централата на електроразпределителната компания Е.ОН в морската столица днес, водени от ВМРО, съобщиха от партията. Основното искане на протестиращите беше да се постигнат гаранции, че няма да има ново необосновано повишаване на цените на електроенергията за крайните потребители. Управляващите дружеството се съгласиха на среща утре. Междувременно стана ясно, че варненският кмет се солидаризира с исканията и покани представителите на ВМРО на среща.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1379516

Econ.bg: Дискусия на тема: „Турция в ЕС“

14 април 2010
На 14 април 2010 г., сряда, от 17:00 часа, в зала 2 на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе дискусия на тема: „Турция в ЕС“, съобщават от СУ.
Събитието е организирано от Студентския дискусионен клуб „280“ в сътрудничество с Клуба на стипендиантите на фондация „Конрад Аденауер“.
Позиция „за членство“ ще заемат икономистът Лъчезар Богданов и историкът доц. Мария Радева. „Против членство“ ще бъдат историкът доц. Христо Матанов и политикът Ангел Джамбазки.
Пълен текст:
http://www.econ.bg/events/article178515/diskusiya_na_tema_turciya_v_es

„Черно море”: Замеряха с яйца Е.ОN

14 април 2010
Над 200 души окупираха централата на E.ON във Варна и спряха движението по ул. „Девня“ вчера по обед. Симпатизанти и поддръжници на ВМРО, представители на гражданското движение ГНОМКА и десетки ужилени от високи сметки варненци скандираха „E.ON – вън!“ и хвърляха яйца по сградата на електроразпределителното дружество. Акцията мина под засилено полицейско присъствие. Патриотични песни и развети български знамена съпътстваха акцията, която е втора за ВМРО, откакто дружеството стъпи във Варна. „Крадци!“ и „Мафия!“ скандираха гневните варненци, повечето от които си бяха донесли квитанциите от огромните сметки, извели ги на улицата. Държавата да си вземе дължимите дивиденти от 380 млн. лева от ЕРП-тата, поискаха войводите. Те пожелаха още за пореден път да бъде осветлен приватизационният договор на дружеството и то да преосмисли „наглото си отношение към клиентите“. Ако ли не – E.ON да си ходи, категорични бяха пострадали от политиката на дружеството.
Търговският директор на фирмата Анатоли Токмакчиев все пак се срещна със зам.-председателя на ВМРО Костадин Костадинов, пред когото заявил, че дружеството не иска увеличение на цената на тока, а компенсации за направените инвестиции.
Зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов призова множеството да се включи в стартиращата подписка за отнемане на лиценза на E.ON.
Пълен текст:
http://more.info.bg/addComment.asp?articleID=847330&issueID=2816&topicID=170

„Народно дело”: Замеряха с яйца и чехли енергото

14 април 2010
Яйца се размазаха по фасада на сградата на енергото във Варна. Специално подготвен за целта стар чехъл пък хвръкна към появил се представител на дружеството. С викове „Е.ОН вън от България!“ и „Мафия“ около 300 – 400 протестиращи варненци изразиха недоволството си от работата на електроразпределителното дружество.
Протестът бе доста по-мирен от този през 2006 г., когато бе щурмувана сградата и воеводите нахлуха във фоайето с развени байраци. Сега дотам не се стигна.
Костадин Костадинов: Не ги искаме във Варна
„Ние не искаме „Е.ОН“ във Варна, защото се държат с нас като със студенти в колония. Искат ново и ново увеличение на цените на тока. Необосновано. Смятаме, че цената сега е най-висока в ЕС. Въпреки това всяка година увеличават цената, а качеството на тока е същото като преди 4 години. Преди три седмици поискахме среща. Пожелахме да разговаряме с тях. Никой не поиска да се свърже с нас. Пренебрегнаха ни. Годишната печалба на 3-те ЕРП-та надхвърля 200 млн., а те бяха продадени за малко на 500 млн. Дължат 350 млн. на България. Държавата обаче не си иска парите“, заяви лидерът на ВМРО и водач на протеста Костадин Костадинов.
Пълен текст:
http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=40238

„Старозагорски новини”: Продължават протестите срещу ЕРП-тата

13 април 2010
Пореден протест срещу политиката на електроразпределителните дружества, организиран от ВМРО, ще има днес. След ЧЕЗ в София и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, идва ред на и на варненската Е.ОН. Протестът започва в 12 ч. на 13 април 2010 г. пред централата на Е. ОН на улица „Девня“ 2 във Варна. ВМРО настоя да се елиминира възможността за въвеждане на такса „мощност“, което ще увеличи цената на тока за крайния потребител. Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев прие на среща Красимир Каракачанов и Костадин Костадинов и пое ангажимента вероятността от въвеждането на подобна такса па се сведе до минимум. ВМРО настоява още българската държава да изиска полагащите ? се над 380 милиона дивидент от дейността на трите електроразпределителни компаниии. Преди седмица министър-председателят Бойко Борисов подкрепи тази позиция и обеща да преразгледа приватизационните договори на дружествата. Това е втората подобна акция в Морската столица, организирана от ВМРО. Предишният път недоволни граждани изпочупиха стъклата на офисите на компанията, а собствениците на дружеството поискаха спешна среща с представителите на ВМРО в града.

„Бряг”: Протестиращи спряха движението пред офис на Е.ОН във Варна

14 април 2010
Над 100 души вчера окупираха централата на Е. ОН във Варна и спряха движението по ул.,“Девня“. Симпатизанти и под-дрьжници на ВМРО скандираха „Е. ОН вън“ и хвърляха яйца по електроразпределителното дружество. Акцията мина под засилено полицейско присъствие, а заради протеста денят в офиса беше обявен за неработен. На входа беше залепена бележка, че на 14,15 и 16 април, офисът ще работи с удължено работно време от 7 до 19 часа. Представител на Е. ОН все пак се срещна със зам.-председателя на ВМРО Костадин Костадинов, пред когото заявил, че дружеството не иска увеличение на цената на тока, а компенсации за направените инвестиции. Зам.-председателят на ВМРО призова множеството да се включат в стартиращата подписка за отнемане на лиценза на Е. ОН. Костадинов съобщи още, че е поканен на среща с кмета Кирил Йорданов, който пък бил изразил подкрепа към действията им.

„Позвънете”: Държавата, а не Е.ОН, искала увеличение на тока

14 април 2010
Електроразпределителната компания Е.ОН не е искала увеличение на цената на тока, за него настоявала държавата. Това заявили от дружеството пред зам.-председателя на ВМРО Костадин Костадинов. Вчера организацията проведе протест срещу енергийното дружество пред сградата на ул. „Девня” 2. Тълпата от над 200 души блокира за около час платното в посока Аспарухов мост. Хората замерваха с яйца и бутилки сградата, където е разположен клиентският център на компанията.
След протеста представители на ВМРО се срещнаха с кмета Кирил Йорданов. Според него, като си нямаш държава, плащаш на чуждите фирми. Този извод се налага като безспорен, заяви кметът.
Пълен текст:
http://pozvanete.bg/news.php?id=68450&lpa=0

Bulgaria News: ВМРО: Нужна е специална грижа за младежта и семействата

14 април 2010
Нужно е да се спре с кухия „брюкселски език“, когато се говори за младежта. Политиката за младежта трябва да е цялостна и интегрирана с ясни места за достъп до нея, а не разбита в различните секторни политики и звена от администрацията. Неправителственият сектор не може вечно да бъде убежище на млади амбициозни кариеристи, създаващи акции с кратковременен ефект. Това са част от констатациите на младежите от ВМРО. Докладите за младежта следва да са далеч по-подробни и актуални, за да не се получават повече ситуации като сегашната – в която сме принудени през 2010 г. да разглеждаме доклад за 2008 г., категорични са младежите от ВМРО.
Пълен текст:
http://www.bulgaria-news.bg/category/today/article/post28494.html

Последни Новини

ВМРО внесе сигнал до МЗ с искане за Кризисен щаб за пандемията от кърлежи

Държавата е „пламнала“ от пандемията. Има много ухапани „Сезирам Ви в качеството си на заместник-председател на ВМРО – Българско...

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Нужни са спешни мерки от страна на Столична община За това предупреждава зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в...

Каракачанов: Евроатлантическите лозунги са параван, зад който сглобката кадруваше както си иска

Т.нар. евроатлантически лозунги са параван, зад който сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС кадрува, както си иска. Тези хора показаха, че имат нужда...

ВМРО към МС: Започнете процедура по изграждането на забатачения от ПП онкоцентър за протонна терапия

От това зависи животът на хиляди българи С този призив се обръщат към Министерския съвет на служебното правителство председателят...

ПП „ВМРО – Българско национално движение“ ще участва в изборите за ЕП и НС с партийната си регистрация и граждани в листите

В събота Организационният съвет на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ взе решение за самостоятелно участие на партията в предстоящите на 9...

Контрера: В държавата има пандемия от кърлежи.  Настояваме МЗ да свика кризисен щаб

От месеци зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в СОС Карлос Контрера сигнализира, че тревните площи в София не се обработват срещу...

Контрера: „Промяната“ опропасти изграждането на детски център за лъчелечение и протонна терапия

Това е престъпление срещу децата на България! „Провалите продължават и с Плана за възстановяване и устойчивост. Кабинетът Денков-Габриел опропасти...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir