Начало Блог Ангел Джамбазки: Съществува омерта на тема фалшива циганска интеграция

Ангел Джамбазки: Съществува омерта на тема фалшива циганска интеграция

Съществува омерта на тема фалшива циганска интеграция, смята евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. По думите му толерирането на раждаемостта при непълнолетни майки от ромски произход е вредно.

Повод за разговора в ефира на БТВ стана последният случай от Сливен, когато 13-годишно момиче роди първото си дете от баща на 15 години.

Това, което ме тревожи изключително, е тази опасна тенденция в част от българското общество. Вероятно не става въпрос за всички. Но такава тенденция има в сливенската циганска махала, това е съществен социален проблем. Както и, че родителите на тези деца насърчават подобно поведение, каза евродепутатът.

Според него тази тенденция няма да се промени с говорене и бележки от НПО-та. В Сливен най-младата баба е на 25 години. Това е вредно за децата в тези гета и за цялото българско общество, посочи Джамбазки.

Трябва да се сложи край на професията „циганин“, отсече той.

Органите трябва да разследват извършителите и техните съучастници. В случая извършителите са непълнолетни, но носят наказателна отговорност. По-важното е да бъдат наказани и техните родители, защото те са създали деца в риск, обясни заместник-председателят на ВМРО. 

Огромната част от циганската общност е неграмотна и не е научена на трудови навици. Гетото трябва да се разруши, а тези хора трябва да разберат, че трябва да се учат, отсече още Джамбазки.

Всички негодници, които крадат 20-години пари от така наречената „интеграция““, трябва да поемат отговорност, заключи разгневено той. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Борис Вангелов в „Денят ОН ЕР“ на 24 септември

Народният представител Борис Вангелов ще бъде гост в предаването „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР на 24 септември 2020 г. (четвъртък)...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

25 септември, 7.30 ч., БНР – Борис Вангелов

Интервю по програма „Хоризонт“ на БНР с депутатата Борис Вангелов може да слушата от 7.30 ч. сутринта на 25 септември, петък.

25 септември (петък), 15.00 ч., Добрич – кампанията „Бъди войник“

Националната информационна кампания „Бъди войник“  през 2020 г. започва от град Добрич Националната информационна кампания на Министерството на отбраната...

ВМРО – Хасково пита: Да очакваме ли скоро да ни събуди моллата?

От местната организация на ВМРО в Хасково излязоха с позиция по повод намерението на Общината да отмени Наредбата, с която се регламентира...

Доц. Милен Михов: С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем

Цигани са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО. Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14...

Мария Цветкова зарадва ямболии с прожекция на филми в навечерието на Деня на независимостта

Прожекция на филмите „Леринската операция и Каймакчалан“ и „Тутраканската епопея“ предизвика интереса на жители и гости на Ямбол в навечерието на Деня...

Коментари